Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אולי פספתי, האם אתה מדבר על fr 2.0? היא נמכרת במבצע ב154. קח בחשבון שבסוף השנה יוצג דגם חדש.

אני אכן מדבר על הfr 2.0

דגם חדש ?? הייתי בטוח שזה הדגם החדש בגלל המנוע 2.0 והגיר הרטוב במקום היבש =0 !! (כי לפניו היה את ההוא עם המנוע אלף שמונה מאות

מה יהיה חדש בדגם החדש ? מתי צפוי להגיע ? איפה אפשר לקבל עליו פרטים ?

עריכה אחרונה על ידי roni ss2
פורסם
המוכר טוען שרכש ב163 אחרי הכול, ומוכן להראות קבלות על כך

המחיר נכון להיום באתר -165, הצלחת להוריד אותם עד 146?

שלי זה ה1.8, המחיר שכתוב בהזמנה 160,800 אבל בקבלות 146,000 אלף.

באתי לקראת סוף שנה כשיש את המבצעים, אפילו לא ניסיתי להוריד כלום, זה המבצע שהיה.

מה זה משנה מה כתוב לו בקבלה? הוא יכול לעשות צילום ולכתוב שם 163 אלף אם זה מה שיגרום לך לקנות.

מה שחשוב שתדע שיש מבצעים והנחות, ברכבים יקרים יותר אפשר לגיע לעשרות אלפי שקלים הנחות.

פורסם

תעשה חיפוש בגוגל. זה דגם חדש לגמרי. יוצג בתערוכת ז'נבה בספטמבר ויגיע ככה''נ סוף שנה. אני גם באותה התלבטות שלך. האמת שהצורה הזו די מאוסה עליי. היתרון הגדול זה מנוע 2 ליטר עם קלאצ'ים רטובים.

פורסם (נערך)
רק לצורך החידוד- אני לא הולך לקנות רכב ב140 אלף שקל, אני הולך ''לקנות'' ירידת ערך של רכב שעולה 140 אלף ש''ח במשך 3 שנים

אתה טועה מאד. אתה עומד להפסיד ירידת ערך בסדר גודל של 60,000 ש"ח. הוסף לכך את הפרש העלויות בין הליאון לבין המאזדה, שאני מעריך באופן גס ב-2500 ש"ח בחודש, כלומר 90,000 ש"ח ב-3 שנים (ואולי יותר)

סה"כ הפרש בין המאזדה החבוטה לליאון הנוצצת 150,000 ש"ח ב-3 שנים (לא כולל עלויות מימון וכו').

ואז מגיע משפט המפתח:

אבל מצד שני בעוד 3 שנים אני מתכנן להתחיל תואר, ומשם נכנסים ל ''מירוץ של החיים''.

ובאותו רגע תזקק לכל פרוטה שתחסוך עד אז. ועל זה תוסיף כם זוגיות שאולי תתחיל להתרקם, ורצון להקים משפחה כמה שנים אח"כ. לא חבל על 150 אש"ח שתזקק להם?

שיהיה ברור - במצבך לא הייתי נשאר עם המאזדה, שאני מניח שדי מתפוררת ולא אמינה, וגם עולה לך בתיקונים. אבל לא קופץ מעל הפופיק. רכב שיעלה, נניח 50-60 אש"ח. לא יותר.

והערה לגבי המימון וההשקעות: הריבית על ההלוואה שתיקח תגבה בכל מקרה. התשואה על ההשקעות אינה מובטחת איזה אפצ'י בוול סטריט או שר אוצר חדש עם מדיניות אחרת, והופ - 200,000 הש"ח שלך מצטמקים. צריך להיות זהיר כפליים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אתה טועה מאד. אתה עומד להפסיד ירידת ערך בסדר גודל של 60,000 ש"ח. הוסף לכך את הפרש העלויות בין הליאון לבין המאזדה, שאני מעריך באופן גס ב-2500 ש"ח בחודש, כלומר 90,000 ש"ח ב-3 שנים (ואולי יותר)

סה"כ הפרש בין המאזדה החבוטה לליאון הנוצצת 150,000 ש"ח ב-3 שנים (לא כולל עלויות מימון וכו').

ואז מגיע משפט המפתח:

ובאותו רגע תזקק לכל פרוטה שתחסוך עד אז. ועל זה תוסיף כם זוגיות שאולי תתחיל להתרקם, ורצון להקים משפחה כמה שנים אח"כ. לא חבל על 150 אש"ח שתזקק להם?

שיהיה ברור - במצבך לא הייתי נשאר עם המאזדה, שאני מניח שדי מתפוררת ולא אמינה, וגם עולה לך בתיקונים. אבל לא קופץ מעל הפופיק. רכב שיעלה, נניח 50-60 אש"ח. לא יותר.

והערה לגבי המימון וההשקעות: הריבית על ההלוואה שתיקח תגבה בכל מקרה. התשואה על ההשקעות אינה מובטחת איזה אפצ'י בוול סטריט או שר אוצר חדש עם מדיניות אחרת, והופ - 200,000 הש"ח שלך מצטמקים. צריך להיות זהיר כפליים.

אתה צודק,

ירידת ערך לרכב בן כמה שנים של 50,000 סביר להניח שתהייה קטנה ב70-80 אחוז ממה שהלאון תעבור שזה בערך 60,000

(מהסתכלות שלי במחירונים של לוי יצחק)

ההבדל בהחזקה של ה2500 שתיארת * זה מה שיהיה דיל ברייקר בשבילי* ולא ההבדל בירידת ערך

החישוב שלי היה כזה

רכב של 50,000 ואו המאזדה שלי עכשיו

ביטוח- 500₪

בלאון- 1000 כבר ההפרש עומד על 500₪

אחזקה - טיפולים

רכב יפני ב50,000- 100₪ בחודש

לאון טיפולים 200₪ בחודש (2400 בשנה)

עוד הפרש של 100₪ (אבל ברכב של ה50,000 אין לי אחריות לתקלה גדולה)

טסט

ברכב יפני של 50,000 - 100 שקל בחודש

בלאון - 200 שקל

עוד 100₪

עד כה אני רואה הפרש של 700₪

לציין שעל פי מה שקראתי ברכב יפני של 50,000 אני יכול לצפות ל1.10 צריכת דלק ואילו בלאון ל1/12 ++

ממה עוד מורכב המספר של ה2500₪ הפרש בין המאזדה ללאון שתיארת בהחזקה? משהו שאני מפספס? כי אני רואה רק 700₪ הבדל לפני קיזוזי דלק לטובתי

פורסם

אתה מפספס את הסיכון שהירידת ערך תהיה גבוהה משמעותית אם הרכב יעבור אירוע כלשהוא. אנשים לוקחים ליסינג רק כדי לט להעסק עם דברים כאלה.

ברור שאפשר לקחת את הcommon scenario, אבל הלוחות מלאים מכוניות עם קצה שלדה ויותר, בכל המקרים הבעלים מקבל קצת פיצוי על ירידת הערך אבל בפועל ירידת הערך המסחרית היא פי כמה וכמה.

פורסם

אם אתה מתחיל תואר עדיף תקנה רכב אמין שייסע.

מאזדה 3 בת 3-4 עם מנוע 2.0 תעשה אחלה עבודה.

מכרתי את הרכב קצת לפני השחרור ועם התחלת התואר וזו הייתה החלטה נכונה.

כל חודש שאתה לא עובד אחזקה עולה כסף,אם אתה במעונות לא ייצא לך להשתמש בו.

אני גם מחפש עכשו רכב ולא רוצה לעבור את ה35 אלף.

לא יודע לכמה זמן אני קונה ומהסכום הזה אין יותר מידי לאן לרדת.

תסיים את התואר,תתחיל לעבוד ותקנה רכב בסכום הזה.

כשיש לך כבר שכר מכובד ועבודה יציבה.

זו הגישה שלי.

אגב,נסעתי לא מעט ב1.8,לא חושב שהרכב שווה 160.

הייתי לוקח באותו סכום קופרה משומשת(שזו הרפתקאה בפני עצמה ששמורה לאחרי גיל 25).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לא אוהב פה את ההשוואה למאזדה. לאון כמה רמות בכל היבט מעל המאזדה 3 למעט יתרון אחר למאזדה וזו האמינות, יתרון שהוא חיסרון בטכנולוגיה.

פורסם

טעות שלי בחישוב - חשיבתי את ירידת הערך פעמיים.

מכל מקום - התחשיב שלי, מבחינת העלות הנוספת (כמובן מדובר באומדנים גסים): ירידת ערך - 2000 ש"ח בחודש (כן, זו המשמעות של 70 אש"ח על פני 3 שנים, וזה אומדן שמרני). ביטוח - 1000 ש"ח לחודש. 3000 ש"ח בחודש על פני 3 שנים הם 108,000 ש"ח. גם הרישוי עולה יותר וקרוב לודאי שהטיפולים השוטפים (במוסך מרשת היבואן) יהיו יקרים יותר, כך שאפילו אם נביא בחשבון קצת יותר תקלות במאזדה המתיישנת ונפחית את עלות הביטוח שאתה משלם כיום (אנימניח שחובה + צד ג') מגיע לסדר גודל של עלות נוספ ת של 100-120 אש"ח על פני 3 שנים. לבחור במצבך זה ה מ ו ן כסף, וסביר מאוד שאם תבצע את המהלך נשמע אותך כאן בעוד 5-8 שנים מבכה את חסרונם.

בחור בגילך ומצבך צריך ללכת עם ההגיון. לא אמרתי להשאר בלי רכב (שזו המלצתי להרבה מאד מבני גילך שלא חסכו עד היום ואינם מתפרנסים), אבל ללכת עם השכל. ללכת עם הלב? כאשר תהיה מבוסס ועתידך הכלכלי, כולל עתיד ילדיך, יהיה מובטח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
טעות שלי בחישוב - חשיבתי את ירידת הערך פעמיים.

מכל מקום - התחשיב שלי, מבחינת העלות הנוספת (כמובן מדובר באומדנים גסים): ירידת ערך - 2000 ש"ח בחודש (כן, זו המשמעות של 70 אש"ח על פני 3 שנים, וזה אומדן שמרני). ביטוח - 1000 ש"ח לחודש. 3000 ש"ח בחודש על פני 3 שנים הם 108,000 ש"ח. גם הרישוי עולה יותר וקרוב לודאי שהטיפולים השוטפים (במוסך מרשת היבואן) יהיו יקרים יותר, כך שאפילו אם נביא בחשבון קצת יותר תקלות במאזדה המתיישנת ונפחית את עלות הביטוח שאתה משלם כיום (אנימניח שחובה + צד ג') מגיע לסדר גודל של עלות נוספ ת של 100-120 אש"ח על פני 3 שנים. לבחור במצבך זה ה מ ו ן כסף, וסביר מאוד שאם תבצע את המהלך נשמע אותך כאן בעוד 5-8 שנים מבכה את חסרונם.

בחור בגילך ומצבך צריך ללכת עם ההגיון. לא אמרתי להשאר בלי רכב (שזו המלצתי להרבה מאד מבני גילך שלא חסכו עד היום ואינם מתפרנסים), אבל ללכת עם השכל. ללכת עם הלב? כאשר תהיה מבוסס ועתידך הכלכלי, כולל עתיד ילדיך, יהיה מובטח.

אם כמה שלא כיף לשמוע את זה, יש משהו בדברייך.

במצבי הנוכחי אני חוסך עוד כ10,000₪ לחודש

שנכנסות ישר לפוליסות החיסכון, במידה וארכוש לאון חדשה סביר להניח שהחיסכון ירד בסופו של דבר ל6,000 בחודש, כפול 3-4 שנים זה הבדל משמעותי.

רכב פשוט ב50,000 לא בא בחשבון מבחינתי (אעדיף להישאר עם המאזדה)

מה לגבי ללכת להמשיך ללכת עם הרגש אבל לא all in אלא לכיוון של לרכוש לאון בת 3 שספגה את ה70,000 המדוברים בכ 100,000₪

מצאתי 2 כאלה מטופלות אחת עם כ40 אלף קילומטר והשניה 55

שניהם ב95 ו100 אלף ש״ח בהתאם לקילומטרז. מטופלות לפי הספר כולל קבלות במורשה עם התחייבות לבדיקה

מה זה אומר מבחינת ירידת ערך לעוד 3 שנים קדימה? הסכום של ה70,000 צפוי להצטמצם ? במידה וכן , איך ניתן להעריך בכמה רכב בן 3 מאבד ב3 שנים השניות לחיו?

פורסם

יצא לך לנהוג בלאון הנ״ל? להתרשם? יוצא לך לנהוג ברכבים מודרניים מקבילים חוץ מה323?.

אני שואל כי אולי שווה לך לבחון את כל הסקאלה, אולי תנסה לקבוע נסיעת מבחן על ה1.5 או ה1.0? תראה שהמומנט והכוח שלהן מספיק לך(בטח שביחס ל323 שיש לך עכשיו) וההפרש למנוע החזק יותר אולי לא יהיה שווה לך את ההפרש הכספי?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
יצא לך לנהוג בלאון הנ״ל? להתרשם? יוצא לך לנהוג ברכבים מודרניים מקבילים חוץ מה323?.

אני שואל כי אולי שווה לך לבחון את כל הסקאלה, אולי תנסה לקבוע נסיעת מבחן על ה1.5 או ה1.0? תראה שהמומנט והכוח שלהן מספיק לך(בטח שביחס ל323 שיש לך עכשיו) וההפרש למנוע החזק יותר אולי לא יהיה שווה לך את ההפרש הכספי?.

נסעתי על ה2.0 של הלאון ועל ה1.5 וגם על ה1.0 של האיביזה

כולן הרגישו שונה לגמרי מהמאזדה אפילו ה1.0 (לא בהרבה)

ה1.0 לא מספיק מרגש, לא רואה אותו שווה כמה עשרות אלפי שקלים

ה1.5 היה נחמד מאוד! היה יכול להיות אחלה התפשרות אבל הן לא נמכרות כאוטומט יד שנייה אלא רק מהדור הקודם 1.4 ידני

ה2.0 נתן לי את הרושם החיובי ביותר, נהניתי מכול רגע זה היה פשוט חוויה .

• תוכן חדש...