Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה FR או פיג'ו 208 (ידני)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט כרגע בין 2 רכבים:

סיאט איביזה FR ידני 3 דלתות 1.2 שנתון 2014

פיג'ו 208 ידני דיזל 1.6 שנתון 2016

שני הרכבים באותו טווח מחירים וקילומטרז' דומה (מתחת ל80 אלף)

אני נוסע 15,000 ק"מ בשנה, 60% בין עירוני

חשוב לי רכב שיהיה זריז יחסית, מהנה לנהיגה, מאובזר וכמה שיותר אמין (מקום מאחורה ובתא מטען- פחות חשוב)

מה עדיף? האם יש לאחד הרכבים מחלות ידועות?

פורסם

פיגו תתן צריכת דלק עדיפה, אבל האיביזה בעלת מושבים תומכים יותר לדעתי ובעלת אבזור טוב יותר.

האיביזה סך הכול בגרסה הידנית אמינה, אם כי שמעתי וגם מנסיון של חבר על מצערת שיכולה להתקלקל.

לגבי הפיגו לא שמעתי בפורום ומחבר שמחזיק 208 על בעיות חשמל.

מנוע ה tsi מספק ביצועים טובים מאוד, על הדיזל של 208 לא יצא לנסוע אך מחוות דעת אמור להיות גם זריז מאוד וחיסכוני.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר להגיד הרבה על PSA. לטוב ולרע. מנועי הדיזל שלהם הם בהחלט בצד הטוב (מאד) של המשוואה.

פורסם (נערך)

המנוע זה אותו מנוע שתמצא במרבית המסחריות הקטנות (ברלינגו ופרטנר). סוס עבודה. אמין ביותר. כבר רץ איזה 10 שנים , אולי יותר , עם שינויים קלים.

דור ראשון שלו יצא לשוק ב 1998 .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

סה"כ מסכם טוב את ההתלבטות:

רק שים לב לכך שבנוגע לאבזור בגרסת הדיזל של ה208 יש אבזור אחרת כך גם המנוע שונה וצריכת הדלק שונה.

אישית אני הייתי בוחר ב208 בגלל ההיתרון של מנוע הדיזל (חסכון בכסף + אמינות) וההיתרונות שה208 מביאה עימה (נוחות מושבים, הנאה בנהיגה, מרווח, עיצוב פנים) אבל אני הרי משוחד (נוסע ב208 ידנית 1.2 ביום-יום)

מה שכן מנועי דיזל לרוב עצלים יותר ממנועי בנזיל לכן הייתי ממליץ לך לעשות סיבוב על שניהן ולהחליט.

פורסם

אם כי האיביזה במבחן היא אחרי מתיחת פנים שהגיע לקראת סוף 2015.

כך האיכות החומרים ועיצוב הסלון שונה בדגמים לפני כן.

ב2015 איכות החומרים שןדרגה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריך רק לזכור שלמרות השידרוג עליו כתבת, זה עדיין הדגם הישן ולא זה הנוכחי ולכן נשאר צפוף וקשה בנסיעה ופחות מוצלח מבחינות אלו ( לא רק ) מהדגם הנוכחי של האיביזה. ה 208 נשארה מאידך בלי שינוי והדגם החדש יגיע לכאן כנראה בתוך שנה או משהו כזה.

פורסם

אני הייתי בוחר באיביזה, וזה די ברור למה,

קודם כל מדובר ברכב הרבה יותר מעניין, בFR יהיה לך אבזור כל כך עשיר שה208 תרגיש ממש עירומה,

ומבחינת כיף, אין מה להשוות, הגיר הידנית של האיביזה הרבה יותר מוצלח מזה שיש לרכבי PSA, אתה מוכן לקרוא על הגיר הידני של PSA, הוא חסר רגש ומלא מדוייק,

במנוע הדיזל תמצא יותר חסכון ללא ספק, אך האיביזה גם חסכונית, מאוד, ובכלל מנוע ה1.2 טורבו של האיביזה FR הוא פשוט עולם אחר, הרבה יותר חזק, ה208 דיזל תהיה ממש עגלה מול האיביזה, מציע לך לעשות נסיעת מבחן על שתיהן.

פורסם

הגיר ב208 מתקזז מול ההגה המת באיביזה.

לא הייתי מגזים עם האבזור, מדובר בעיקר בקוסמטיקה, ואתה מקבל פחות כריות אוויר באיביזה (4 לעומת 6).

פורסם

ואם אוכל להשקיע עוד כסף באיביזה FR ידנית 1.0 שנתון 2016, זה כדאי לדעתכם? המנוע 1.0 נחשב אמין? יש הבדלים משמעותיים לפני ואחרי מתיחת הפנים?

פורסם

המנוע לא נחשב לבעייתי, עד כמה שידוע לי.

הוא מציע עוד 2.9 קג"מ מומנט ו5 כ"ס בהשוואה ל1.2 ובזכות זה מאפשר ביצועים מעט טובים יותר.

לאחר מתיחת הפנים חל שיפור קל באיכות הפנים.

אגב מציע לנסות לנהוג לפחות חצי שעה, לי למשל המושבים באיביזה לא נוחים בנסיעות ארוכות.

פורסם
למה אף אחד לא הציע 208GTI שיכולה לעלות בסה"כ כמה גרושים יותר מהדיזל?
20 אלף שקל זה לא גרושים.

• תוכן חדש...