Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה FR או פיג'ו 208 (ידני)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני הייתי בוחר באיביזה, וזה די ברור למה,

קודם כל מדובר ברכב הרבה יותר מעניין, בFR יהיה לך אבזור כל כך עשיר שה208 תרגיש ממש עירומה,

ומבחינת כיף, אין מה להשוות, הגיר הידנית של האיביזה הרבה יותר מוצלח מזה שיש לרכבי PSA, אתה מוכן לקרוא על הגיר הידני של PSA, הוא חסר רגש ומלא מדוייק,

במנוע הדיזל תמצא יותר חסכון ללא ספק, אך האיביזה גם חסכונית, מאוד, ובכלל מנוע ה1.2 טורבו של האיביזה FR הוא פשוט עולם אחר, הרבה יותר חזק, ה208 דיזל תהיה ממש עגלה מול האיביזה, מציע לך לעשות נסיעת מבחן על שתיהן.

מה שקובע את תחושת הכח ואת ניצולו המיטבי הוא המומנט, מנועי דיזל כמו בפז'ו הזו הם מנועים עתירי מומנט ביחס למנועי בנזין כמו זה המותקן באיביזה, מכאן שהאמירה לפיה פז'ו כזו תרגיש "עגלה" יחסית לאיביזה 1.2, היא קצת נחפזת, אם להתבטא בעדינות. מכיר קצת את שתי המכוניות, מציע גם לך לעשות הכרה כזו, אם תצליח להתגבר על הסלידה המובנית מאחת מהן. לגבי איבזור לא עשיתי השוואה אבל נדמה לי שאיבזור דגם הדיזל של ה 208 הוא מרשים למדי ודי שונה מדגמי הבנזין. במספר נקודות אין מחלוקת נדמה לי, הפז'ו מרווחת יותר, נוחה יותר וחסכונית יותר. בכל מקרה מציע לפותח המתלבט לקחת את שתי המכוניות לנסיעה קצרה שתמחיש מה יתאים לו יותר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

קודם כל מדובר ברכב הרבה יותר מעניין, בFR יהיה לך אבזור כל כך עשיר שה208 תרגיש ממש עירומה,

ומבחינת כיף, אין מה להשוות, הגיר הידנית של האיביזה הרבה יותר מוצלח מזה שיש לרכבי PSA, אתה מוכן לקרוא על הגיר הידני של PSA, הוא חסר רגש ומלא מדוייק,

במנוע הדיזל תמצא יותר חסכון ללא ספק, אך האיביזה גם חסכונית, מאוד, ובכלל מנוע ה1.2 טורבו של האיביזה FR הוא פשוט עולם אחר, הרבה יותר חזק, ה208 דיזל תהיה ממש עגלה מול האיביזה, מציע לך לעשות נסיעת מבחן על שתיהן.

תגיד, נהגת בכלל על רכב עם מנוע HDI כזה?

המנוע הזה מזיז לא רע אפילו פג'ו 5008, מכונית ששוקלת כמה מאות ק"ג יותר מה-208, בגרסת ה-120 כ"ס (ב-208 יש 100 כ"ס), ואותו מנוע עם 120 כ"ס מזיז מצוין את ה-308SW, יצא לי לנהוג באחת כזאת בגרמניה, היה תענוג, חסכונית מאוד, המנוע סוחב מצוין ולא הרגיש חסר כוח, הגיע בלי מאמץ רב ל-180 קמ"ש.

אין שום סיבה שה-208 תהיה "ממש עגלה" עם מנוע כזה.

ועם כל הכבוד לחיסכון של האיביזה, זה לא ברמה של מנוע דיזל. גם האמינות של מנוע בנזין לא ברמה של מנוע דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ל208 שלדה ואחיזת כביש עדיפים על של האיביזה,שלא לדבר על ההנאה והתקשורת,האיביזה מתה מבחינת זה.

מבחינת הנוחות האיביזה היא עונש,כל גרגר בכביש מרגישים מכה בגב ,במיוחד בFR,שלא לדבר על הכסאות המעולים ב208 לעומת הבינוניים האיביזה.

מכיוון ששני הרכבים סוחבים טוב מאד,המנוע של הפיגו עדיף בהרבה לשימוש יומיומי בגלל המומנט הגדול לעומת המנוע של האיביזה והאופי של המנוע שדורש לחיצה חזקה יותר על הדוושה בשביל הביצועים,מה שגם כרוך ברעשי מנוע מציקים כי הבידוד רעשים ברכב הזה על הפנים.

מכיוון שפותח השרשור לא קונה הוט האצ והוא לא בן 12 שמחפש מי עושה 0-100 קצת מהר יותר, כל מה שרשמת בכלל לא רלוונטי..

פורסם (נערך)

אגדיר את זה ככה : אם אתה אוהב לסוע קו ישר ולחיצה עד סוף הדוושה : קח איביזה.

אבל בחיים יש גם סיבובים ופה ה 208 מתעלה. בנושא הגיר הידני שלה : הרבה מוסיפים short shifter שנותן תחושה יפה מאד במעבר הילוכים (טובה מזו של האיביזה).

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...