Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב 7 מקומות - C4 / גרנד סניק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו מתכננים לקנות רכב 7 מקומות, וכבר הרבה זמן לא מצליחים להחליט איזה...

התקציב: באזור 60K, עם מרווח לשני הכיוונים.

נסיעה שנתית: באזור 10K-15K

מתכננים להחזיק ברכב הרבה שנים.

מעוניינים ברכב לא גדול מדי, שכבר ספג את הירידת ערך הגדולה.

אמינות חשובה.

קראתי הרבה בפורום, והתמקדתי לכיוון C4/גרנד סניק, גרסאות הבנזין (לאור הנסיעה השנתית היחסית נמוכה)

גרנד סניק (בנזין) ניתן למצוא באזור מחירים של 35(2011) עד 65 (2014), עם 75-100 אלף ק"מ

C4 מהסדרה החדשה ניתן למצוא החל מאזור 60K (2014)

כמובן שמתכנן לעשות בדיקה פרטנית לרכב וכו'.

נתקלתי בפורום בהרבה המלצות לגרנד סניק, אבל מצד שני יש דיווחים על כל מיני תקלות שדווחו ע"י כמה אנשים (לדוג' בעיות התנעה בימים קרים), והרבה טענות על מחירים מופקעים של קרסו.

יש לי חשש מסוים שבהינתן רכב יחסית ישן (סניק 2011-2014), שהופסק השיווק שלו (לפחות גרסאות הבנזין) ולא מאוד נפוץ, אני עלול לאכול הרבה קש בהמשך מקרסו ושות'. האם החשש שלי מוצדק או שאני מפחד לשווא?

כמה באמת משמעותי השנתון (בהינתן קילומטרז' יחסית דומה)?

מה לדעתכם הבחירה הנכונה (כמובן במינימום מחיר)? מתקשה להחליט...

תודה!

פורסם

המנוע שיש בסניק משרת עוד המון דגמים(יש את אותו המנוע בפלואנס מנוע 2000,ניסאן קשקאי ובטח עוד כמה...),אתה לא חייב לטפל ברכב במוסך קרסו כי יש מוסכים שמתמחים ברכבים צרפתיים(למשל מוסך אורן או גבע שמומלצים פה בפורום..).

אם אני במקומך הייתי מתמקד בפיקאסו עם מנוע 1.6 טורבו(כמובן הגרסה החדשה יותר שהגיעה בשנת 2014) או בגרסת הדיזל,זה שאתם לא נוסעים הרבה לא אומר שהדיזל לא מתאים לכם.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

קשיי ההתנעה בסניק נפתרים ע"י ניקוי בית מצערת כל שנתיים שלוש, כך לפחות אצלי, חוץ מזה אין בעיות אמינות מיוחדות (אצלי בכלל לא היו), אכן קרסו יקרים, אבל זה 300-400 שקל בשנה, לא ממש פקטור בבחירת רכב.

הC4 עדיפה כי היא טורבו, ההבדל משמעותי מאוד, הסניק בנזין תרגיש עגלה לידה, והיא גם יותר מודרנית, עדיף לקנות את הדגם החדש אחרי 2014.

פורסם

תודה על התגובות.

מעניין שאתם רואים את הטורבו בתור יתרון משמעותי. אני חשבתי עליו גם בתור מקור לבעיות...

בתור בעל סניק אתה מרגיש שהיא כבדה? דווקא חשבתי שהמנוע הגדול שלה נותן לה די הרבה כח (על חשבון צריכת דלק).

נראה שמבחינת המחיר לסניק יש כמה הצעות זולות משמעותית (עם נתונים דומים).

אני משער שעכשיו זה בעיקר שאלה של כמה אני מוכן להשקיע בתחושה המרווחת/מודרנית.

פורסם

שתיהן מרווחות, הסיטרואן יותר מודרנית, הרנו בנזין רכב עצל ושתיין, זה החסרון העיקרי שלו, מכל בחינה אחרת הוא מצוין, ואכן אם תרצה להקטין את ההוצאה מרמה של סיטרואן מהדגם החדש אז לדעתי הסניק היא המומלצת בין המתחרות.

פורסם

כמעט קניתי את הרכב הנ"ל. (ומחיפוש הבנתי שהוא מעולה) לאחר מכן שיניתי את דעתי ואני עומד בפני קניית פורד SMAX.

אכתוב את השיקולים אולי הם יהיו רלונטיים אליכם.

1- טעם וריח לי הוא "נראה" הרבה יותר.

2-מנוע מאוד חזק וממש לא עצל כמו בגרנד.

3-זה כבר מקריאה ונהיגה על הפורד בלבד נוחות ואבזור ברמה גבוהה יותר.

אין טעם לכתוב על מרווח כי שניהם מרווחים מאוד.

ועכשיו לקאץ'.

הרכב עם אחזקה גבוהה יחסית (טורבו -7000 החלפת קלאצ'ים כואבת (שהיום זה בעצם החלפת גיר מלאה) באזור ה12000)

כנ"ל צריכת דלק אם כי הגרנד סניק בנזין לא בטוח טובה יותר באספקט הנ"ל.

אך לדעתי זה מתקזז עם המחיר הזול שלו לעומת המתחרות הישירות (סטייל מאזדה 5 שיקרה משמעותית ממנה)

פורסם

בתור בעלים של גרנד סניק (דיזל, 2016) לדעתי שתי האופציות תהיינה טובות ולכן לא הייתי מצמצם את הבחירה ואומר שזה תלוי מאוד ברכב הספציפי שתמצא. תעבור על שתיהן בלוחות עד שתמצא אחת שבדיוק תתאים לך, רצוי מפרטי, במחיר הנכון ועם היסטוריית טיפולים מלאה

לפיקאסו יש יתרון של דלת תא מטען שכוללת גם חלק מהדופן, וחושפת פתח העמסה שלפחות בעין נראה יותר גדול מזה של הסניק - יתרון כשמכניסים ציוד, אופניים, וכדומה. מעבר לזה, וכשקניתי את הסניק בחנתי את שתיהן, ההבדלים הם בניואנסים. אני בסופו של דבר קניתי סניק כיון שהמחיר שלה (כחדשה) היה זול בעשרות אלפי שקלים מזה של הסיטרואן, והציעה את גרסת הדיזל שרציתי.

פורסם
מקס רומז שהמזגן ב smax חלש מכל האופציות שבחנת פה.

לא רומז .

אומר חד משמעי .

בקיץ סבל אמיתי .

הרכב היחידי שאשתי אמרה לי שחם בו!!!!

פורסם

הייתה בשימושי בעבר פורד גלקסי (אחותה של ה-SMAX) ואכן בימי הקיץ המהבילים, כאשר הרכב חנה תחת השמש הקופחת, המזגן פשוט נכשל בקירור תא הנוסעים.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

שניהם עם מזגן חלש מידי שעוד היה חדש, השנים שעברו רק החמירו את המצב, לדעתי, זה כמה שטוב הרכב בתור מוביל נוסעים, כשלון בנקודה קריטית זאת, מונעת מלהמליץ על הרכב

סיטרואן c4 מהדגם החדש, תהיה בחירה טובה יותר, ממה שהבנתי הנקודה היחידה שבא יש בלאי מואץ לרכב, זה במערכת הבלימה, יש להחליף צלחות ובלמים בתדירות גבוה יחסית, חוץ מזה, בסדר גמור

עריכה אחרונה על ידי guy.a
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני רכשתי פורד גלקסי 2013 לפני כחודשיים

אני לא מסכים. לדעתי הבעיה היא שהרבה לא יודעים להשתמש במזגן ואסביר.

אכן בהתחלה בהפעלה מקסימלית שלו מרגישים שהמזגן חלש ולא מוציא מספיק אוויר בעוצמה אבל גיליתי כשלוחצים על הכפתור השמאלי זה שבסיבוב שלו מעלים ומורידים טמפרטורה, הוא מעביר את המזגן למצב אוטומטי ואז האוויר יוצא בעוצמה רבה ומקרר די מהר את הרכב הגדול.

כמו כן חשוב לוודא שהכפתור של סירקולציה סגורה דלוק למניעת כניסת ריחות לא נעימים מבחוץ ולקירור מהיר יותר (משום מה אצלי בכל הנעה מחדש הכפתור מבוטל וצריך להפעיל אותו מחדש).

• תוכן חדש...