Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב סוזוקי SX4 2011 עם 130 אלף ק"מ.

כעקרון אני מטפל ברכב לבד.

במהלך הטסט השנתי רשמו לי "בולם זעזועים אחורי נוזל".

יש לי כמה השאלות:

1. איך אני בודק שזה אכן נכון? צריך להוריד את הגלגל?

2. אם זאת רק הזעה ולא נזילה, האם אפשר להמשיך לנסוע ככה? (בתנאי שאני עובר את הטסט אחרי חודש)

3. האם זה מסובך להחליף לבד? צריך כלים מיוחדים בשביל זה?

4. אם אני הולך למוסך, כמה זה אמור לעלות להחליף את זוג הבולמים האחוריים + עבודה?

תודה

פורסם

1. איך אני בודק שזה אכן נכון? צריך להוריד את הגלגל?

או להתכופף מתחת לאוטו. רואים את זה דיי בברור.

2. אם זאת רק הזעה ולא נזילה, האם אפשר להמשיך לנסוע ככה? (בתנאי שאני עובר את הטסט אחרי חודש)

אפשר? כן. ממש מומלץ לא. יש להחליף את 2 הבולמים על אותו סרן.

3. האם זה מסובך להחליף לבד? צריך כלים מיוחדים בשביל זה?

מאחורה הבולם אצלך יושב עצמאי ובודד (בניגוד ללמשל תצורת מקפרסון שיש אצלך מקדימה ודורשת מקווץ קפיצים), ההחלפה היא קלה מאוד למי שיש כלים בסיסיים ויודע מה הוא עושה. בעיקרון צריך בוקסה/ מפתח וג'ק (בעצם 2 ג'קים או בוק וג'ק)...

4. אם אני הולך למוסך, כמה זה אמור לעלות להחליף את זוג הבולמים האחוריים + עבודה?

תודה

ממה שאני רואה פה, בולם עולה כ 220 ש"ח (להזכירך, אתה צריך זוג) ועבודה צריכה לעלות גג 500 ש"ח.

סירטון הדרכה לעניין, למרות שמדובר בסוויפט, הליך הפרוק וההרכבה (בשינוי הדיפונים הפנימיים בתא המטען) זהה:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

מכיוון שהבולמים האחוריים לא מגיעים בתוך הקפיץ כמו הקידמיים ההחלפה ממש פשוטה ולוקחת כחצי שעה. אין שום סיבה בעולם שייגבו על החלפה שכזו 500 שח זה מאוד מאוד יקר! אני מאמין שכל מוסך הגיוני ייגבה כ 200 שח על החלפה שכזו. לא מסובך להחליף לבד ולא צריך כלים מיוחדים מלבד סט בוקסות ומפתחות רינג. כדי להקל על הוצאת הבולם במהלך העבודה עליו כדאי לתת קונטרה לסרן/לנאבות עם גק מלמטה וזה יישחרר את הלחץ מהפתיחה של הבולם עד הסוף ואז יהיה לך המון משחק איתו בשליפה ובהרכבה.

עריכה אחרונה על ידי מאור30
פורסם
אין שום סיבה בעולם שייגבו על החלפה שכזו 500 שח זה מאוד מאוד יקר! אני מאמין שכל מוסך הגיוני ייגבה כ 200 שח על החלפה שכזו...

גם בשרשור השני (ברקסים) נתת הערכת מחיר זולה מאוד, בהחלט יש מצב שאלו המחירים במוסך שאתה מטפל בו אבל צריך להבין שאלו לא מחירים ממוצעים לשוק.

אישית, אני בכלל לא מכיר מוסכים שיכניסו רכב למוסך בשביל 200 שקל.

פורסם
גם בשרשור השני (ברקסים) נתת הערכת מחיר זולה מאוד, בהחלט יש מצב שאלו המחירים במוסך שאתה מטפל בו אבל צריך להבין שאלו לא מחירים ממוצעים לשוק.

אישית, אני בכלל לא מכיר מוסכים שיכניסו רכב למוסך בשביל 200 שקל.

אני לא מבין..אולי המוסכים שבהם אתה מטפל מתמזמזים על הרכב כמה שעות. התיקונים שעליהם ניגבים מחירים כאלה הם תיקונים פשוטים שלא לוקחים יותר מחצי שעה של עבודה. אז אין שום עניין בלגבות מחיר של מעל מה שנקבתי. במיקרה הזה ההחלפה של הבולמים האחוריים מאוד פשוטה ולא מצריכה כלים מיוחדים או עיכוב כלשהו.

פורסם

כל מה שאני אומר הוא שכל המחירים שאתה מציין, הן על העבודה והן על החלקים הם מחירי "אני לא משחרר שקל עד שאני לא אוכל לבן אדם את הנשמה ומוודא שהוא מפסיד עליי כסף" ולא שחו"ח יש לי איזה ביקורת על זה, זכותך המלאה, רק צריך להבהיר את זה.

שאנשים לא יחשבו שהם נכנסים לכל מוסך אקראי להחליף רפידות ויוצאים עם חשבון של 60 שח רפידות ו 100 שקל עבודה או להחליף זוג בולמים אחורי ויצאו עם עבודה של 200 שח, אלו בפרוש לא מחירים ממוצעים, אלו מחירים נמוכים ואפילו נמוכים מאוד.

פורסם

לא מכיר מוסך שיחליף בולמים, או בעצם יבצע כמעט כל פעולת החלפה אחרת ב 200 ש"ח.

ניקוי מצערת, שזו פעולה שאפילו לא דורשת ליפט, עולה 100-150 ש"ח לפני מע"מ.

מאור, אתה מטפל בעיקר לבד, האם ההערכות הן על בסיס ביקור במוסך או על בסיס הזמן שלוקח לך להחליף בבית?

פורסם

אני ממש לא מיתכוון לפגוע בפרנסה של אף אחד אלא חי את המציאות כמו שחלק מהעסקים בתחום חיים את המציאות ולא מתחזרים יתר על המידה. קצת הפחתת מהמחירים שרשמתי או שלא הבנת אותי נכון. החלפת רפידות של אייקיו כולל העבודה והחלקים אמור לנוע סביב ה 250 שח לא יותר מזה עם המעמ והכל. במיקרה אני יודע מה קורה עם מוסכים באיזור שלי ואלה המחירים פלוס מינוס במוסכים מסודרים ופועלים כחוק. מוסך שכזה יכול לשחק עם המחירים איך שהוא רוצה ולא לפי שעתון כיו המורשה יבואן ולכן טווחי המחירים משמעותיים.

פורסם

אני החלפתי 2 בולמים אחוריים ברכב הראשון שלי בעלות של 300 שח על העבודה.. שזה יותר סביר.

פורסם
לא מכיר מוסך שיחליף בולמים, או בעצם יבצע כמעט כל פעולת החלפה אחרת ב 200 ש"ח.

ניקוי מצערת, שזו פעולה שאפילו לא דורשת ליפט, עולה 100-150 ש"ח לפני מע"מ.

מאור, אתה מטפל בעיקר לבד, האם ההערכות הן על בסיס ביקור במוסך או על בסיס הזמן שלוקח לך להחליף בבית?

מצדיק לגמרי ניקוי מצערת שעלותו 150 שח והוא כולל כמובן פירוק שלה מהסעפת וניקוי יסודי. אלה שמרססים סצם את המצערת לתוך הפרפר שהכל מחובר...למה הם צריכים לגבות כזה סכום?

וכן...יש פה מוסכים בעיר שאלה המחירים פלוס מינוס אין עם זה שום בעיה ואף אחד לא מפסיד והלקוחות שלהם מרוצים.

פורסם

מוסכים וגם אנשים, התרגלו לכך שעל עבודה של חצי שעה אפשר לגבות 500 שקל, לכן תמוה כאן לכולם שאפשר גם לגבות 200 או 300.

פורסם

חוזר לעדכן ולשאול.

ביררתי את המחירים בחנויות החלפים המומלצות בפורום ומסתבר שהמחירים די גבוהים:

על KYB מבקשים כ- 400-450 ש"ח לאחד, והסיני עלום שם עולה כ-200 ש"ח.

מצד שני, בקישור שהביא bagira המחיר הוא 221 ש"ח של מותג MONROE.

מדובר בחנות שנקראת PARTCLICK.

https://www.partclick.co.il/shop/product/%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-sx4-%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%96%D7%A2%D7%96%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99-2008-2017

האם מישהו מכיר את החנות הזאת והזמין משם? אפשר לסמוך עליהם?

תודה

• תוכן חדש...