Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו, עידן הפטרנליזם נגמר 20 שנה לפני שד"ר גוגל פתח את הקליניקה שלו.

מצד אחד, עדיין יש חולים שמבקשים שהרופא יחליט בשבילם. מצד שני, יש כאלה שמגיעים כל כך מוכנים עד שאינם מסוגלים להבין שמה שקראו ברשת ממש לא רלוונטי לגביהם. ואז הרופא בעל עמוד השדרה יסרב להם, והם יקבלו ציון גרוע אצל דריש. בעולם מושלם הרופא אולי יוכל להסביר להם מדוע, בעולם האמיתי הם יתעקשו, והרופא יצטרך להראות להם את הדלת כיון שיש עוד 5 ממתינים והוא לא יוכל להסביר בפעם בפעם הרביעית לאותו חולה עקשן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מוכרח לציין שד"ר גוגל עושה יותר נזק מתועלת. תמיד תשמע על מישהו שבזכות גוגל גילה שיש לו סרטן, אבל ברוב המוחלט של המקרים אנשים מציפים את עצמם במידע שאין להם שום יכולת לנתח.

לדוגמא לפני מספר שנים קדחתי עם חום 41. הלכתי לקופת חולים והרופא ענה בנונשלנטיות "יש לך שפעת תשכב במיטה ותשתה הרבה נוזלים". אני אישית הרגשתי שאני עוד רגע הולך למות.

שכבתי במיטה יום - יומיים - שלושה ועדיין חום 41. הלכתי שוב לרופא והוא אומר לי "יש לך שפעת תשכב במיטה ותשתה הרבה נוזלים". אמרתי לו "שלושה ימים חום 41?!" הוא עונה לי "יכול להיות גם שלושה שבועות תלוי במערכת החיסונית, אבל אצל רוב האנשים שפעת חולפת בין 6-7 ימים". בדיוק ביום ה-7 ירד החום.

לפי ד"ר גוגל סבלתי ממחלה שמחייבת אשפוז במחלקת טיפול נמרץ.

פורסם
קצת ילדותי לפטור מערכת שלמה בהינף אצבע קלה על המקלדת, אבל זה הטוקבקיסט הישראלי המצוי. ל-NHS, כמו לכל ארגון גדול, יש את הצדדים החיוביים והשליליים שלו.

מכיוון שאני מכיר את ה-NHS על נהליה וכלליה יותר טוב ממך.

ואפילו מהצד השני שלה. אז בוא. הטוקבקיסט הישראלי המצוי זה אתה.

זאת מערכת לא טובה. אין מה להלל או לפאר אותה.

לא אומר שהמצב בישראל מושלם. אבל בטח לא צריך לשאוף ל-NHS.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפי ד"ר גוגל סבלתי ממחלה שמחייבת אשפוז במחלקת טיפול נמרץ.

על כל 1 שגילה שיש לו סרטן בזכות גוגל יש 1000 שאוכלים סרטים שכל כאב ראש או כאב ביצים זה גידול.

לדעתי חוות דעת על אנשי מקצוע שמתבססות על יחס ושירותיות הן בד"כ חסרות טעם. אם הבן אדם לא היה נחמד מספיק בסטנדרטים של איזה אלמוני באינטרנט מי אמר שיש לזה ערך כלשהו לגבי? יש המון אנשים שיחשבו שאתה המן הרשע רק בגלל שלא זרמת איתם לשיחת חולין מפגרת של 10 דקות. מה הקשר בין זה למקצועיות, אין לי מושג.

לא צריך ללכת רחוק לתחום הרפואה, מכונאות רכב. בן אדם שלא מבין כלום במכוניות נכנס לטיפול במוסך, שתה קפה, אכל עוגיית עבאדי והמזכירה עשתה לו עיניים. הוציא את האוטו כולו מבסוט אחרי שעתיים והמכונאי אמר לו שהאוטו בונבוניירה. מה שהוא לא יודע זה ששמו לו שמן לא מתאים, הרכיבו פילטר חיקוי סיני, שחקו לו את ההברגה של בורג הריקון ובמקום להחליף טבעת נחושת עטפו לו את הבורג בקצת טפלון. אין לו מושג מה המשמעות של כל זה והוא יכתוב באינטרנט ביקורת חיובית ביותר על המוסך ויפציץ במיטב הקלישאות והגוזמאות הנפוצות כיום.

אני לא חושב שלביקורות אין מקום, להפך. אבל בעידן המידע צריך להיות עירני ולדעת לסנן, וכשכל אחד יכול לבקר ולחלק ציונים לכל דבר, זה לא פשוט.

הבנה שאתה לא יודע הכי טוב מכולם, במיוחד בנושאים כמו רפואה שכדי להתמחות בהם צריך להקריב חתיכה רצינית מהחיים שלך, זו תכונה שחסרה ללא מעט אנשים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצד אחד, עדיין יש חולים שמבקשים שהרופא יחליט בשבילם. מצד שני, יש כאלה שמגיעים כל כך מוכנים עד שאינם מסוגלים להבין שמה שקראו ברשת ממש לא רלוונטי לגביהם. ואז הרופא בעל עמוד השדרה יסרב להם, והם יקבלו ציון גרוע אצל דריש. בעולם מושלם הרופא אולי יוכל להסביר להם מדוע, בעולם האמיתי הם יתעקשו, והרופא יצטרך להראות להם את הדלת כיון שיש עוד 5 ממתינים והוא לא יוכל להסביר בפעם בפעם הרביעית לאותו חולה עקשן.

זה רק צד אחד של "קוביה" שיש לה הרבה מאוד פאות.

לצערי, עידן הפטרנליזם לא מת. אני גם יכול להגיד את זה מהצד של קרוב משפחה מטופל.

תמיד מעניין להסתכל על המערת מהצד של החולה.

יש ספר שאני רוצה להמליץ עליו בנושא, אני אבדוק את השם ואקפיץ. ברח לי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי התנשאות - אין בעיה. אל תלך לרופאים. את הדיון על פרס דארווין אפשר להעתיק גם לכאן. ויש רופאים מתנשאים. יש גם לא מעט חולים שחושבים שהם מבינים אבל לא מבינים את החומר. אם מדובר בפרוצדדורות שאינן מתאימות להם, אם מדובר בדברים ניסיוניים, אם מדובר במשהו שלא מקובל בארץ ועוד כהנה וכהנה.

ברור לי שאתה מדבר מנסיון בתחום ולכן מפספס לחלוטין את מה שהסברתי. התגובה לעיל כ"כ לא רלוונטית שחסר היה רק שתגיד לי לחזור לרוסיה. בסדר, אני חושב שהבהרתי את הנקודה שלי למי שהיה מוכן לשמוע ואין לי עוד מה לתרום לדיון כרגע. השרשור הזה מוכיח פעם נוספת שהצרכן הישראלי מקבל בדיוק את מה שמגיע לו, בכל תחומי החיים.

פורסם

אין שום דבר רע בזה שאנשים קוראים ומחפשים מה לא בסדר איתם, זכותם המלאה וזכותם גם לערער על דעתו של הרופא או לספר לו שמה שהם קראו בדר' גוגל דומה לתסמינים שהם חווים ואולי כדאי לרופא להשקיע עוד חצי דקה מחשבה אבל לא,רופאים לא טועים ואם כבר הוא אמר משהו למה שהוא ישנה את דעתו בגלל מה שפציינט אומר.

רופא שלא מוכן להקשיב לי בהחלט יקבל ציון גרוע גם אצלי.

לדעתי עיקר הבעיה היא ברופאים מהדור הישן שמסרבים להבין שחל שינוי בפציינטים ולכן גם הם צריכים לשנות גישה.

שורה תחתונה , מי שמחליט להיות רופא, צריך גם לדעת לתקשר עם אנשים ולא ההפך, לא מתאים לאותו אחד לתקשר עם אנשים אז שיהיה וטרינר.

פורסם

דרך אגב, לגבי ההתנשאות של הרופאים שאתה מתלונן עליה: הדבר נבדק. מטופלים היוצאים מחדר הרופא קולטים במקרה הטוב 20-30% ממה שהוסבר להם. אז עדיף לדבר בטון שנשמע מתנשא, אבל להעביר את המסר, מאשר להשאיר את המטופל תלוי באויר בחוסר הבנה.

מתי נבדק?

היות ורוב הביקורים שלי מסתכמים ב "וירוס, קח תשתה את זה 3 פעמים ביום במשך שבוע" או" אין מה לעשות עם הכאב שלך בקרסול, עדיף שתחיה עם זה ככה" (מקובל , מעדיף לחיות עם כאב חלקי שבא והולך מאשר להיכנס לניתוח שאין לי מושג איך הוא יגמר) , במקרים כאלה נקלט 100% מהמידע, אבל ניסיון להבין ממה נובע הכאב ואיך אפשר לשפר את ההרגשה מתקבל ברמיזות "עזוב, גם ככה לא תבין"

כי במקום להגיד שיש לפציינט דלקת במפרק הקרסול עדיף להגיד שזה Articulatio talocruralis, הגרסא הראשונה לא מנפחת את האגו מספיק אז עדיף להשתמש בגרסא השניה ככה הוא באמת לא יבין על מה אני מדבר ואני אשמע מקצועי יותר.

פורסם

היה דבר כזה בארץ, חוות דעת על רופאים, נקרא Doctor1. השתמשתי בו כמה פעמים ועזר לי להימנע מרופאים שהביקורת עליהם היתה רעה מאוד. האתר משום מה לא פעיל יותר.

אחרי חיפוש קצר מצאתי את זה (גם לרופאי) - לא השתמשתי אז לא יודע מה טיבו של האתר.

פורסם (נערך)

דריש - אני כותב מתוך נסיון של למעלה מ-35 שנים במקצוע.

דימו - אין בעיה עם זה שחולה קורא על התופעות שהוא חש או על האבחנות ואפשרויות הטיפול שמוצגות לו. הבעיה היא שיש הרבה דברים שהקהל הרחב לא מבין. למשל, הסטטיסטיקה שעומדת מאחורי הדברים משנה הרבה מאד. אותם סימפטומים יכולים להיות חסרי משמעות בגיל 20 ומשמעותיים מאד בגיל 50 (או להפך). החשיבה של רופא היא הרבה פעמים בייאזיאנית (גם אם לא מבוצע חישוב פורמלי), ולכן סדר הפעולות בחיפוש אבחנה ונקודת ההפסקה תלויות מאד בסבירות של קיום מחלה כזו או אחרת. או פענוח בדיקות - לא כל סטיה של הממצא מערך הייחוס המופיע בטופס משמעותית, ולר כל ממצא שבתוך הסוגריים אכן תקין. הכל נכנס לתוך איזה מסגרת כללית שאותה צריך להבין, ובשביל זה הרופא עובר הכשרה שאורכת 15-20 שנה. יש הרבה ניואנסים - שקשורים לתקשורת ואשר ניתנים להערכה רק במפגש פנים אל פנים - ושום קריאה באתר אינטרנט או ספר לא תהווה לה תחליף. השאלה שהמטופל יעלה לפי קריאה במרשתת יכולה להענות בקצרה או באריכות - בהתאם לרלוונטיות שלה, וגם בהתאם לנסיבות (התיחסתי לכך בפוסט קודם בשרשור).

לגבי כישורי התקשרות של רופאים - במהלך בחירת המועמדים ללימודים המועמד עובר סינון קפדני, שכולל מבחני התאמה וראיונות. גם לאלה יש המגבלות שלהם. אבל אנשים משתנים במהלך השנים, ומה שהיה נכון בגיל 18 או 25 לא בהכרח נכון בגיל 50 (ודרך אגב, יש אנשים שדווקא משתפרים עם השנים). הוסף לכך את העובדה שלמעלה ממחצית הרופאים לומדים בחו"ל - ובחלק מהמוסדות הקריטריון היחיד לקבלה הוא היכולת לשלם שכר לימוד - ותקבל אנשים שלא עברו סינון מספק. וזה ימשך כל עוד ישראל לא תהיה מסוגלת לתמוך בהכשרת מספר רופאים המתאים לצרכיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם נחזור לדוגמה הנפוצה של ביקורות - ביקורת על מוצרי צריכה באמזון, למשל,

הרי שגם שם אני לעתים קרובות צריך לעמול קשה כדי לסנן את הביקורות הגרועות -

לעתים קרובות מדובר בצרכן שבכלל לא הבין מה הוא קונה והציון השלילי שלו מבטא אי-הבנה או אי-התאמה לציפיות שאינן קשורות למציאות.

שירות רפואי הוא נושא הרבה יותר רגיש ואמוציונלי ממוצר צריכה ״טיפש״

ולכן עדיף לקבל חו״ד ״מפה לאוזן״ (במידת האפשר) מאשר להסתמך על שיטת דירוגים מסוימת.

ביקורת המונים היא מצויינת, כי חכמת ההמונים עובדת לא רע, כשיש מספיק ביקורות להכניס את אלו שאינן סבירות לפרופורציות.

אבל זהו כלי נוסף, ולא בא להחליף הבנה של מה השירות/מוצר שאתה רוכש.

אבל כן, במקרה של שרות מקצועי, תמיד עדיף חוות דעת שנייה (או שלישית או רביעית) של בעל מקצוע אחר מאשר הסתמכות על דירוגים אנונימים.

כמו כן, אנשי מקצוע טובים נוטים לעבוד עם אנשי מקצוע טובים אחרים. אם יש לך רו"ח משובח והוא ממליץ על עו"ד עסקי שקשור אליו, שווה להקשיב (או פסיכולוג טוב שממליץ על פסיכיאטר, רופא שיניים שממליץ על כירורג פה וכו').

לגבי הפרנויה מתביעות דיבה, באמת שהחשש לרב מוגזם. הצמדות לעובדות, הפרדה ביניהן לבין התרשמויות, ושימוש בשפה מכבדת, ואין בעיה לכתוב כל דבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו כן, אנשי מקצוע טובים נוטים לעבוד עם אנשי מקצוע טובים אחרים. אם יש לך רו"ח משובח והוא ממליץ על עו"ד עסקי שקשור אליו, שווה להקשיב (או פסיכולוג טוב שממליץ על פסיכיאטר, רופא שיניים שממליץ על כירורג פה וכו').

עצה ששווה זהב, זה בדיוק מה שקורה עם רופא השיניים שלי - דרכו הגענו לרופאת שיניים לילדים שבחיים לא הייתי מגיע אליה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...