Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי

TamirK
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בנושא הוראות החוק בעניין החובה להתקין מובילאיי.

ברשותי רכב גולף, עלה לכביש במהלך 2018 (לא זוכר חודש מדוייק).

לרכב בקרת שיוט אדפיטיבית, כולל שבולם את עצמו בהתקרבות לרכב/עצם אחר.

אין לו בקרת סטיה מנתיב.

קבלתי את הרכב לאחר שהותקן בו מובילאיי בהתקנה מקומית (לא זוכר אם חוייבתי בעלות, לדעתי לא).

אני מבין שהחוק קובע שכל רכב חדש מנקודת זמן מסויימת חייב בהתקנת מוביל איי אם אין לו בקרת סטיה מנתיב, אני צודק?

ועכשיו לשאלה המהותית,

בכוונתי להוסיף בקרת סטיה מנתיב מקורית לרכב. זה ניתן בעלות סבירה, הכל בשימוש בחיישנים/מראות וכו' מקוריים של הרכב.

האם זה יאפשר לי לי להסיר את המובילאיי (זאת המוטיביציה העיקרית).

האם קיום מובילאיי מחוייב/נבדק בעת מבחן רישוי. האם זה מצויין ברישיון הרכב, היכנשהו אחר? האם ניתן לעדכן קיום מערכת סטיה מנתיב, שתייתר את התקנת המובילאיי?

הרבה שאלות..:) אשמח לדעת ממי שמכיר את הנושא והוראות החוק.

תודה,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

החוק דורש שני דברים, התרעה על סטייה מנתיב והתרעה על התנגשות.

לא יודע לגבי מערכות מקוריות, אבל למשל שהולכים להתקין מובילאיי על רכב משומש על מנת שהביטוח יכיר בזה צריך לאשר את קיום המערכת מול משרד התחבורה.

פורסם

ערכתי חיפוש בנושא (אחרי שכתבתי את הפוסט..:)) ומצאתי קצת התייחסות. עדיין לא מצליח להבין את המגבלות החוקיות.

אנסה להיות יותר ברור.

הכוונה להסיר את המובילאיי. לפני כן, להתקין ברכב מערכת מקורית של סטיה מנתיב (כזאת שמחוברת למחשב הרכב וכו'.. מקורית לגמרי).

אחרי ההתקנה- ברכב תהיה בקרת סטיה מנתיב (שעדיין לא מותקנת), בקרת שיוט אדפיטיבית לרבות התראה על התנגשות (ואפילו בלימה עצמאית של הרכב), שכבר מותקנת ברכב במקור.

השאלה- האם תווצר בעיה חוקית כלשהי בהסרת המובילאיי?

ולמה כל זה? כי ברכב יש מערכת מקורית של שמירת מרחק.. מתריאה מהקונסול המרכזי של הרכב. בנוסף יש את ההתראות של המובילאיי, היינו- כפילות בהתראות. המובילאיי מתריע גם על סטיה מנתיב (מה שהרכב לא עושה) וזה בעצם היתרון היחיד שלו, שיפתר דרך ההתקנה המקורית.

תודה,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

מובילאיי כולל גם זיהוי הולכי רגל שלא קיים בכל רכב וזיהוי תמרורים שמוסיפים נקודות נוספות לציון הבטיחות.

השאלה העיקרית היא האם יסכימו "לשנמך" את ציון הבטיחות של הרכב שלך.

אמנם דרישות החובה הן ניטור מרחק מלפנים והתרעה על קרבה מסוכנת ובקרת סטייה מנתיב, אבל ברכב שלך כרגע מותקן אבזור מעבר לנדרש ולכן אני מאמין שזה יהיה בעייתי.

בכל אופן שאלה מעניינת, אשמח אם תעדכן כאן בהמשך במידה ותחליט לפנות למשרד התחבורה.

פורסם

אחרי שקנית את הרכב זה כבר לא נבדק בטסט.

אתה כן צריך להודיע על השינוי לחברת הביטוח שלך. אולי יהיה גם שינוי בפרמייה.

פורסם
מובילאיי כולל גם זיהוי הולכי רגל שלא קיים בכל רכב וזיהוי תמרורים שמוסיפים נקודות נוספות לציון הבטיחות.

השאלה העיקרית היא האם יסכימו "לשנמך" את ציון הבטיחות של הרכב שלך.

יש ברכב גם מערכת לזיהוי הולכי רגל.. מותקנת במקור.

נראה שיש כאן באמת שאלה, שאין עליה תשובה ברורה.

הן בהיבט החובה כלפי משרד הרישוי והן בנושא הביטוח.

GT 3.2

147GTA

פורסם (נערך)

מערכות בטיחות גם ברכב קלב-9.11.17, פורסמה תקנת תעבורה חדשה, 364(ח) לפיה החל מ-1 בינואר 2018, לא יירשמו בישראל כלי רכב מסוג M1 ו-N1 (פרטי ומסחרי בעלי משקל כולל מותר עד 3,500 ק"ג) אלא אם תותקן בהם מערכת בטיחות ("מובילאיי", "איווקס", "מובון") כפי שיפורט בהמשך.

פטורים מהתקנת המערכת: רכב אספנות, אמבולנס, רכב לכיבוי אש, רכב חילוץ, רכב מדברי ורכב להוראת נהיגה.

המערכת המחייבת תכלול התרעות בלבד מפני התנגשות מלפנים ומפני סטייה לא רצונית מנתיב הנסיעה (ללא איתות).

להוכחת ההתקנה של המערכות תדרוש רשות הרישוי מיבואן הרכב אישור של יצרן או יבואן הרכב, ולגבי מערכות שיותקנו בארץ אישור של מתקין מורשה מטעם יצרן המערכת או מי מטעמו.

-----------

זאת התקנה שמצאתי.

לא ראיתי פרוצדורה של בדיקה לאחר מכן, במבחן רישוי או משהו.

להבנתי, בעת שחרור מכס היבואן ממציא אישור יצרן ו/או אישור התקנה של מערכת בטיחות. נגד אישור זה הוא מקבל זיכוי מכס.

נשאלת שאלה אמיתית אם כדאי להתעסק בהסרה- או להשאיר המערכת ולא לקחת סיכון כלשהו :)

עריכה אחרונה על ידי TamirK

GT 3.2

147GTA

פורסם

אם אתה עושה מהלך כזה, אז יכול שיהיה לך תקדים על סמך זה שב-2019 הגולף קיבלה תיקון סטייה מנתיב והמובילאיי הוסר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

לא הייתי טורח בכלל ללכת למשרד התחבורה. אלא אם כן משעמם לך...

אתה באמת חושב שהיס"מ יעצרו אותך בכביש החוף כי הסרת את המובילאיי ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יכול לגרום קשיים בקבלת פיצויי ביטוח במקרה תאונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הוא שהביטוח קשור לקוד הדגם, שבתורו תלוי באבזור הבטיחות.

בקיצור, אל תפרק את הצפצפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים, אחרי התגובות כאן ירדתי מעניין הפירוק.

יש כאן איזה פלונטר שנרשמה לרכב התקנה של אביזר בטיחות. עד שלא תהיה בעיה, הכל יהיה בסדר. אבל חוח בבעיה, יכולים ללכת אחורה לבדוק וכו. מקור לצרות.

דיי מבאס אותי התקנות חיצוניות לרכב חדש אבל נאלץ לחיות עם זה

תודה על התגובות.

GT 3.2

147GTA

פורסם (נערך)

יש לי שאלה הפוכה : אם אתקין מובילאיי ברכב שלי. התקנה פרטית. הודעתי מראש לביטוח אבל לא הודעתי לאף אחד אחר.

אותו שאלה על שינוי מידת צמיג (כאשר מותר ע"פ היבואן).

נניח ותקרה תאונה: הביטוח יעשה בעיות ?

בקיצור: תתייעץ עם הביטוח שלך . אם הוא ייסרב לבטח את הרכב תבין לבד מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...