Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא נידון כאן מספר פעמים בעבר אבל עדיין יש לי כמה שאלות:

יש לי פולו בצבע כחול כהה ולפני זמן לא קצר במיוחד היא קיבלה כתמים של צבע לבן (כנראה אקרילי על בסיס מים)

מצביעת בניין סמוך לחנייה שלי שהיה אז בתהליכי בניה.

בגדול זה נראה כך:

20190104_105133_HDR.jpg

כאמור הרכב מכוסה בנקודות האלה.

מקריאה כאן הבנתי שהדרך לפתור את הבעיה (לפחות בצורה חלקית) היא באמצעות פלסטלינה, האם זה נכון?

לאיזה תוצאה אני אמור לצפות לאחר הטיפול? כלומר איך יראה הרכב?

מה הסדר גודל של עלות של טיפול מהסוג הזה?

פורסם

פלסטלינה? תעשה לבד. סופר פשוט

דורש ממך רכישה של פלסטלינה / כפפת פלסטלינה. חומר סיכוך.

השלבים:

שטיפה יסודית של הרכב

מעבר על כל הרכב (או לפחות על הנקודות שאתה רוצה לנקות מהכתמים) עם הפלסטלינה.

איך עוברים? מרססים חומר סיכוך (על האזור עליו אתה רוצה לעבור באותו רגע. עוברים עם הפלסטלינה על אותו אזור.

סרטון הדגמה:

דגשים:

מספיק לקחת כל פעם חתיכה קטנה, לגלגל אותה ל"נחש" ואז למעוך אותה על האצבעות. כל כמה דקות תקפל אותה מחדש ותמשיך.

אם החתיכה נפלה - לזרוק ולקחת חדשה.

לי אישית יש ניסיון טוב מאוד עם הפלסטלינה של CG. כחומר סיכוך אתה יכול גם את שלהם או פשוט להשתמש במים וסבון/ קוייק דיטיילר (זה מה שאני עושה).

מאיפה קונים?

זה המוצר: https://www.chemicalguys.com/Clay_Bar_Black_Heavy_100_g_p/cly_403.htm

מוזמן לחפש באי ביי/ אמזון (לא סיפור).

יש גם כאן בארץ במספר מקומות, אני קונה בעיקר מאוטוסטור בחולון.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
פלסטלינה? תעשה לבד. סופר פשוט

דורש ממך רכישה של פלסטלינה / כפפת פלסטלינה. חומר סיכוך.

השלבים:

שטיפה יסודית של הרכב

מעבר על כל הרכב (או לפחות על הנקודות שאתה רוצה לנקות מהכתמים) עם הפלסטלינה.

איך עוברים? מרססים חומר סיכוך (על האזור עליו אתה רוצה לעבור באותו רגע. עוברים עם הפלסטלינה על אותו אזור.

סרטון הדגמה:

דגשים:

מספיק לקחת כל פעם חתיכה קטנה, לגלגל אותה ל"נחש" ואז למעוך אותה על האצבעות. כל כמה דקות תקפל אותה מחדש ותמשיך.

אם החתיכה נפלה - לזרוק ולקחת חדשה.

בוא נאמר שאם הרכב שלי היה במצב של הרכב שבסרטון המצב היה טוב....

עדיין, אני מנסה להבין: האם הטיפול הזה יוריד את כתמי הצבע שיש לי על הרכב?

פורסם

תתעלם ממצב הרכב שבסרטון, זה לא משנה. קח את זה כהדגמה על איך מבצעים את התהליך.

לגבי הורדת הכתמים: אתה כתבת קודם שאתה מעוניין בפלסטלינה על הרכב בשביל להסיר את הכתמים.

לי מעולם לא היו כתמי צבע על הרכב לכן אני לא יכול לענות לך בוודאות. כן היו לי כתמים אחרים שלא ירדו בשום צורה מלבד פלסטלינה.

טיפול שכזה בשטיפה עולה כמה מאות שקלים.

ביצוע לבד יעלה לך הרבה פחות (רק עלות החומרים) וגם ישאיר לך הרבה עודפים ליישומים נוספים בעתיד (אם תרצה).

כך שבכל אופן, זה הצעד שהייתי עושה (הזמנה של פלסטלינה ויישום לבד).

אם זה לא יעבוד אצלך, זה לא היה עובד גם אצל בעל מקצוע שהיה עושה את זה עבורך, רק שזה היה עולה לך הרבה יותר כסף (יותר מפי 4 אני מאמין).

מה תוכל לעשות אם זה לא יעבוד?

אני מאמין שפוליש יסיר את הכתמים. רק קח בחשבון שפוליש זו פעולה שרק יד מיומנת צריכה לעשות כיוון שמסירים שכבה דקה מהלכה שעוטפת את הצבע. יד לא מיומנת עלולה להסיר יותר ממה שצריך/ להסיר בצורה לא אחידה לאורך כל הרכב/ לפגוע באופן ממשי בלכה ובצע.

בקיצור, הייתי מתחיל עם פלסטלינה. (שים לב שהלינק שסיפקתי לך הוא לפלסטלינה השחורה. כלומר, הכי גסה == הכי "חזקה").

עדיין בספקות ומתלבט אם זה הפתרון בכלל? תתחיל מלחפש כאן בפורום שרשורים שעוסקים בזה ותתחיל לקבל מושג על התהליך שצפוי לך.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תוכן חדש...