Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשרתי לסוכנות רכב "רדליין אין ניוטרל" לברר לגבי רכב מסויים.

קיבלתי תשובות שלא היו לטעמי. אמרתי תודה וניתקתי.

שיתפתי את החברים בסיפור, אחד החברים אמר שהוא מכיר מישהו שעובד באותה סוכנות ויכול דרכו לקבל תשובות יותר ראויות.

עניתי לו שתכלס אני לא מעוניין בקשר עם אותה סוכנות ואם בישביל לקבל משהו שהוא לדעתי בסיסי צריך להפעיל קשרים, אז תודה אבל לא תודה.

החבר אמר שאני דביל.

עוד כמה חברים שהיו נוכחים, אמרו שאני דביל.

שאלת בונוס:

האם אני דביל?

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הקשר תורם לך ועוזר לך, ואתה לא רוצה לנצל אותו כי זה קשר, אז כן.

אם לא בא לך על החברה הזאת (ובצדק לאחר ההתנהגות שלהם), אז לא.

למרות שאם הקשר יהיה קשר גם לאחר מכן ויוכל לעזור לך אם תצטרך, אז כן (מה איכפת לך איך התנהגו אם יש לך מישהו מבפנים?).

אם מחר הקשר יכול להעלם, אז אתה צודק וזה סיכון.

בגדול, אותי לימדו כשצריך משהו, לא מתביישים ופונים לכל גורם אפשרי לעזרה. למה לא?

ההורים שלי הפעילו קשרים כדי שאני אתקבל לתיכון שרציתי בכיתה שרציתי (המנהלת לא רצתה לקבל אותי), כשסיימתי תיכון היא הודתה שהיא טעתה.

דרך קשרים פנינו למקורב לראש המועצה כדי שיסדר את המיקום של הילדים שלנו בגן, למה שזה יהיה פסול אם זה לא פוגע באף אחד אחר ?

פורסם

אין לי מושג מי הם סוכנות רכב "רדליין אין ניוטרל" ואילו רכבים הם מוכרים, אבל דבר אחד למדתי על בשרי:

אתה לא מרוצה ממחלקת המכירות של אותו בית-עסק - שהיא באופן טבעי המחלקה שצריכה להיות הכי משופשפת ורצינית שיש בכל בית עסק. אם הם לא מצליחים להשביע את רצונו של רוכש פוטנציאלי, אז מה יקרה ברגע שתפנה למחלקת השירות?

לגבי הפעלת פרוטקציה - "עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות" - אני נמנע מלהפעיל קשרים אישיים (אלא אם כן אני ממש חייב), ובטח ובטח שלא הייתי מפעיל קשרים במקרה הזה.

No worries 8)

פורסם

האם אני דביל?

זה לא חד משמעי. אם זו קניה חד פעמית ואח"כ אתה לא רואה אותם, אז כן.

אם זו עסקה מתמשכת, כמו סלולר או כבלים, אז לא.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אתה בכלל לא דביל. אם אני צריך להפעיל קשרים כדי לקבל שירות אז שידחפו את השירות שלהם לת%ת.

מפעיל קשרים רק כשאין ברירה כמו בנושאי בריאות. אחרת הולך נם הראש בקיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא דביל בכלל. הייתי פועל בדיוק כמוך.

אני סולד לחלוטין מכל תרבות הקומבינה והפרוטקציות שיש כאן בארץ.

אם צריך קשר אישי בשביל לקבל שירות (לקבל מידע במקרה הזה) מבעל מקצוע, אז בעל המקצוע איננו מקצועי. עם אנשים לא מקצועיים רצוי לא להיכנס לעסקים.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

במקרה הזה אתה לא דביל.

חברה שצריך להפעיל קשרים כדי לקנות ממנה משהו, לא צריכה להתקיים בשוק בריא.

אבל אם מדובר על הזדמנות רצינית למשהו חד פעמי שיכול להשפיע על החיים שלך בצורה דרסטית, למשל וויזת עבודה במדינה מתקדמת יותר, או משרה טובה שבחיים לא היית מצליח להתקבל בלי עזרה מבפנים - במקרים כאלה צריך לקבל את זה שהחברה דפוקה, העולם רחוק מלהיות מושלם ואתה לא זה שיתקן אותו. לוקחים מה שהחיים נותנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתי פועל כמוך.

אם צריך קומבינה כדאי לקבל תשובות ראויות, הייתי ממשיך למקום אחר.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

המקרה המתואר היה אמור להיות רק פתיח לדיון, עזבו את זה רגע.

תתיחסו בבקשה לשאלה שבכותרת, באופן כללי.

פורסם

גיליתי שבמדינת ישראל חייב קומבינות בחיים וקשרים גם אם תרצה בהם וגם אם לא, אז כן אני משתמש בקשרים כשצריך.

פורסם

מנהג פסול מאוד אבל החיים גרמו לי להשתמש בו משני הצדדים.

בצבא,בקבע,בלימודים,בבירוקרטיה,בקניות וכו' - תמיד אני מחפש את הקומבינות, את הבן אדם שאני מכיר מפה ומשם.

וגם אני נוהג לתת קומבינות כשיש לי אפשרות, בעיקר בצבא.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זו קשת מאוד רחבה.

כשמישהו ממליץ לי על עובד ואני מעריך את הממליץ זה אחלה, זה אפילו עדיף לי מאשר להעסיק מישהו בלי קשרים.

ברור שזה לא משפיע במאומה על התנהלות בריאיון ומבדקים, אבל אם שני מועמדים די זהים בנתונים ואחד מגיע עם המלצה ("קשרים") והאחר לא, אז אני מעדיף את המומלץ. זה גם עובד הפוך. כל עוד מישהו אחר לא נפגע, לא רואה בעיה בניצול קשרים. למשל, להיכנס לרופא בלי להמתין על חשהון ממתינים אחרים - לא עושה. ממתין בתור כמו כולם. מצד שני, להעביר קו"ח דרך חבר, מעביר מאוד.

אם חבר עובד במקום מסוים ויכול לסדר הנחה/להביא מידע - לוקח.

זה נטו מוסרית.

האם זה חכם להיכנס למקום שהשירות שלו רק טוב עם קשרים זו שאלה אחרת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כשזה על חשבון אחרים אני נמנע ככל האפשר מקומבינות

אם זה רק בשביל לעקוף עצלנות/בירוקרטיה/כאב ראש וכו', אין לי בעיה עם זה.

למרות שבראיה רחבה זה מצב לא תקין.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

על פי הסיטואציה המתוארת - אתה לא דביל. כשאתה בעל המאה ומעוניין לבצע רכישה אתה אמור לקבל את רמת השירות הגבוהה ביותר ללא צורך בקשרים או פרוטקציה. העסק רוצה לקנות אותך בתור לקוח והוא צריך לצאת מגידרו על מנת שתהיה לקוח שלו. במידה ואתה צריך להפעיל קשרים כדי להיות הלקוח שלו, בשוק תחרותי שיש לאותו בעל עסק מתחרים - הייתי פונה למתחרים.

זה מזכיר לי סיפור (אני מתחיל להרגיש שאני הדוד המוזר מאמריקה שיש לו סיפורים להכל): כשעברנו לבית הנוכחי שלנו, היינו צריכים גנן שיטפל בדשא, יש לנו חלקת דשא ענקית ואנחנו בקהילה שחייבים לטפח אותו בקיץ על בסיס שבועי כי הוא גודל בטירוף. הדשא של השכנה שלי מצא חן בעיני, היה נראה שהוא מטופח יפה והחלטתי לקחת ממנה המלצה לגנן שלה. מתקשר לגנן, לא עונה. משאיר הודעה במשיבון והוא חוזר אלי אחרי איזה יום יומיים ואומר לי שכשהוא יבוא לטפל בגינה של השכנה השבוע הוא יקפוץ אלי ונדבר על הצעת מחיר - עד פה הכל טוב. מגיע הגנן, מפטפטים קצת, אני מסביר לו מה אני רוצה לעשות עם הדשא מלבד לקצץ אותו ואז אני מפיל עליו את השאלה ״כמה יעלה לי השירות החודשי שלך״. הוא דופק לי מחיר של איזה 85 דולר לחודש ואני אומר לו שהשכנה שלי שהמליצה עליו משלמת 70 בקיצור ניסיתי לנהל משא ומתן על העלות החודשית. ואז הוא מביא לי את היציאה שבגללה רציתי להעיף אותו עוד לפני שהתחלתי איתו את השירות: ״שמע, יש לי הרבה עבודה גם ככה, אז אני לא כזה לחוץ על עוד לקוחות״.

לקחתי אותו שלושה חודשים, הוא עשה את העבודה אבל לא שלח חשבוניות ואני בהתאמה לא שילמתי. בסוף קיבלתי עליו סיבוב שהוא לא עשה איזה ג׳וב נוסף שרציתי שהוא יעשה (בעלות נוספת שסיכמנו עליה ובמועד שסיכמנו עליו) והעפתי אותו לעזעזל. אחרי איזה שלושה או ארבעה חודשים אשתו מתקשרת אלי ומספרת שהיא רואה שלא שילמנו חודש אחד. אמרתי לה שתשלח לי את החשבונית ואשלם....שלחה חשבונית על חודש אחד ובזה הסתיימה החגיגה.

מה הלקח? אין לקח תתקדמו :)

לגבי שימוש בפרוטקציה או קשרים, אני מסכים עם כל מי שכתב מעלי, שאלה כלים שבהחלט יש סיטואציות שכדאי ואף צריך להשתמש בהם. לפעמים ככה העולם עובד.

אבל כשאתה הלקוח, מוכר השירות צריך להיות רעב לכסף שלך וצריך להתאמץ במידה סבירה לשרת אותך בצורה כזאת שתרצה לתת מכספך עבור שירותיו.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...