Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה עדיין נראה לי לא הגיוני.

בוא נראה.

יש תנאים א'. גרועים ללקוח, טובים לסוכנות

ותנאים ב'. טובים יותר ללקוח ועדיין מספיק טובים לסוכנות.

נכנס לקוח, מציעים לו תנאים א'. הלקוח הסכים? יופי. עשו רווח יפה, יש עסקה.

הלקוח קם והולך? כל סוכן מכירות עם החוש שלו מבין שהוא קם והולך למתחרה ואליו הוא כנראה לא יחזור.

והסוכן לא מציע לו תנאים ב'?

מעדיף להישאר בלי כלום רק לא להציע לו תנאים ב'?

זה משהו שאני לא מבין. הסוכן בונה על זה שהלקוח יחזור למחרת ויקבל את התנאים א'?

סיכוי נמוך שזה יקרה, אחרי שהלקוח יצא והלך למתחרה הוא כבר יעדיף לקבל את אותם תנאים א' בהנחה של 100 ש"ח אצל המתחרה רק כדי לא לחזור למקום שנתן לו הצעה גרועה על ההתחלה.

אני מבין שלא ניסית לקנות לאחרונה פיאט, אלפא או סובארו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם רוצים לתקן את העולם או לקבל תוצאה? אם לתקן את העולם - בהצלחה, אל תשכחו את האפוד הזוהר. אם אתם רוצים תוצאה, בדיוק בשביל הדברים האלה אדם יוצר רשת חברתית. ככה הדברים עובדים, גם אם זה לא הולם את כללי הצדק הקוסמי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמו שענו לפניי, זאת קשת רחבה, לא בהכרח מנהג פסול.

אנחנו יצורים חברתיים, זה אפילו טבעי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אתם רוצים לתקן את העולם או לקבל תוצאה? אם לתקן את העולם - בהצלחה, אל תשכחו את האפוד הזוהר. אם אתם רוצים תוצאה, בדיוק בשביל הדברים האלה אדם יוצר רשת חברתית. ככה הדברים עובדים, גם אם זה לא הולם את כללי הצדק הקוסמי.
נכון מאוד. העיניין הוא רק במינון.

באחוז לא קטן מהמקרים אפשר להגיע לאותה תוצאה בדיוק בלי להפעיל קשרים, רק תצטרך להתאמץ יותר.

אני לא אוהב לבקש טובות מאף אחד ומרגיש אחרי זה "חייב" למישהו משהו.

בעיקר אם מדובר במכרים מהמעגל השני והשלישי והאלה ולא בחברים קרובים.

לכן משתדל לנצל את הקשרים כמה שפחות, במצבים בהם זה ממש הכרחי.

פורסם

אני לא אוהב לבקש טובות מאף אחד ומרגיש אחרי זה "חייב" למישהו משהו.

בעיקר אם מדובר במכרים מהמעגל השני והשלישי והאלה ולא בחברים קרובים.

לכן משתדל לנצל את הקשרים כמה שפחות, במצבים בהם זה ממש הכרחי.

הרגשת ה"חייב" היא בראש שלך.

אם אותו חבר היה פונה אליך בבקשת עזרה פעוטה, בתחום התמחותך, משהו של שתי הודעות ווטסאפ מצידך, האם היית מרגיש שהוא 'חייב' לך או שהיית שמח לסייע לחבר מהמעגל השני או החמישי?

הניחוש שלי הוא שהיית שמח לסייע, ולא היית רואה באותו מכר "חייב" .

תחליף את המילה "לנצל" ב "להיעזר". זה עדיין כל-כך שלילי?

אישית - אני מנצל / עוזר / מקדם / מחבר /מקשר / מתאם - כל דבר שאני יכול לטובת חברים ומכרים קרובים ורחוקים.

כיף לסייע! לא רואה באף אחד מהאנשים כאילו הוא חייב לי משהו.

סתם עשיתי משהו טוב למישהו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, כמו שאמרת ההבדל הוא בין להיעזר בהיכרויות כדי לפתוח דלתות או לנצל הכרויות כדי לעקל פינות על חשבון הצד השני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלי זה עובד רק בכיין אחד. כייף לעזור ולסייע אבל לא כייף לקבל סיוע.

והרגשה של "חייב" תמיד ישנה. קיבלת משהו - מצפים ממך לתת משהו בתמורה.

פורסם

אני חושב שפשוט צריך להחליף את הביטוי ״לא כיף״ ב״קצת מביך״.

עם הזמן, ה״קצת מביך״ הזה מתפוגג והיום אני שוקל כל הצעה לסייע.

במקרים רבים, אגב, ההצעות לסיוע לא באות ממקום שממנו יש יכולת ממשית לעזור (או שהיכולת מוגבלת) -

אצל גברים, למשל, זאת הצורה הגברית להגיד לגבר אחר ״אני אוהב אותך״ / ״אתה יקר לי״.

ואם יש משהו חשוב בעולם, זה זה. מעבר לכל תסביכי האגו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מביך ולא אגו. עניין של העדפה והשקפה.

דוגמא מאוד מפושטת:

קנית מכונת כביסה, אתה לא יודע איך להפעיל תוכנית ABC.

אופציה 1 להתקשר לשרות לקוחות שישמו לך את התשובה עם הכפית בפה.

אופציה 2 לחפש באינטרנט או לקרוא בספר הוראות, לנסות להבין לבד.

יש אנשים שייהנו יותר מהאפשרות הראשונה ויברחו בה בלי לחושב אפילו על האפשרות השניה ויש אנשים שיפנו לאפשרות הראשונה רק אחרי שמיצו לגמרי את השניה ורואים שאין ברירה.

פורסם

פעם פעם פעם היית ממתין למקרר 8 חודשים לטלפון 3-5 שנים.

והיה שגור המשפט שמי שיש לו קשרים לא צריך פרוטקציה.

כל מה/מי שיכול לסייע לי אני משתמש בו.

כל מי שמבקש סיוע בנושאים שאני "מבין" מקבל זאת בשמחה.

לא מרגיש חייב לא מרגיש מחוייב

הכל נעשה בכיף.

בוקי תבדוק את הראש שלך:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם יש לי כרגע מקרר ישן שעובד ולא איכפת לי להמתין חודש למקרר חדש, למה צריך להטריח מישהו?

כן, המישהו הזה יכול לסדר לי מקרר חדש תוך יום. אבל אם אפשר בלי - עדיף בלי.

אם אני אקבל מקרר תוך יום, ללקוח אחר שהייתה מתואמת לו הספקה לאותו יום ידחו את ההספקה.

ייתקשרו אליו ויגידו שבדיוק אזלה אבקת החשמל במחסן.

לא רוצה שזה יקה.

"פרוטקציה" ברוב המקרים באה על חשבון מישהו אחר. היית מספר 17 בתור, עם פרוטקציה הפכת למספר 2. מספר 2 המקורי הפך להיות מספר 3. אלא אם יש לו קשרים יותר חזקים ואז הוא יהיה מספר 1.

פורסם

אתה מחכה לטלפון 8 שנים איכפת לך לחכות 8 שנים ויום.

המקרר נדם , בתוכו כל הבשרים והמצרכים לסעודת החג ל 20 איש שמתקיימת מחרתיים בערב.

תמתין חודש עד לאספקת המקרר שלך , או שתפנה לעזרתי השכן מקומה ג' שסייעת לו בבדיקה של רכב שיכול לקדם לך את הספקת המקרר למחר בבוקר.

גם הקביעה שההידחפות שלך בתור באה על חשבון מישהו אחר אינה בהכרח נכונה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

השכון סידר לי את ההספקה למחר בבוקר.

הפקידה של חברת ההובלה מתקשרת לפלוני אלמוני שממתין כבר חודש למקרר והיה אמור לקבל אותו מחר בבוקר.

"אדוני, אני מצטערת. יש לנו בעיה. משלוח המקררים מתעקב, נהג המשאית נמצא באיזור אחר, המלגזה בטיפול". אין לנו אפשרות לספק לך את המקרר מחר בבוקר, אני נאלצת לדחות, נתאם מועד אחר".

-- אבל...אני ממתין כבר חודש, הבשרים במקרר הישן שנדם, ומחר באים אלי אורחים לסעותד החג.

-- אין מה לעשות אדוני, עשיתי את כל מה שאני יכולה אבל יש לנו אילוצים, לא נוכל לספק את המוצר מחר.

לא רוצה להיות שם.

פורסם

יצאת צדיק...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

בוקי - אתה עולה חדש. אתה צריך להבין את ההווייה הישראלית של המדינה העניה שהיתה כאן לפני 60 שנה. ומה משמעות ה"צעטלה"

אני מפנה אותך למערכון של רבקה מיכאלי ויוסי בנאי על הטלפון - ההמצאה הכי טלפונית. בישראל של שנות ה-50 וה-60 לא יכולת לעשות דבר בלי קשרים חלק גדול מזה נבע מהמחסור במוצרים ובתשתיות.

קוריוז קטן - בשנת 1961 או 1962 ההורים שלי קיבלו קו טלפון, זה נבע מדרישה של חברה גדולה שאבא שלי עבד בה בתפקיד חיוני, שכן בלי התערבותה היינו ממתינים עוד כמה שנים, ולמעשה היינו הראשונים בבלוק של 34 דירות (די מבודד) שהחזיקו בקו טלפון. הקו הבא חובר איזה 3 שנים יותר מאוחר. אבל בשנת 1968 עברנו דירה למקום אחר, וכיון שאבי החליף מקום עבודה כבר לא היה מי שיעזור לקבל את הקו בדירה החדשה. כלומר - המספר הוקצה, אבל הטכנאי שיבוא לחבר - לא. עד שיום אחד אמי פגשה ברחוב את הטכנאי שהיה מתקן את הטלפונים באזור בו גרנו קודם. סיפרה לו את הסיפור - ולמחרת הגיע לחבר את המכשיר. אפילו הביא מכשיר חדש, כזה שהשפופרת שלו שקלה רק רבע קילו, במקום הקילוגרם השלם ויותר במכשיר הישן.

אותה בעיה היתה קיימת באספקה של הרבה מאוד מוצרים ושירותים, למשל המקרר החשמלי שהיה צריך להחליף את ארגז הקרח (ולמי שיעניין אותו, אמא שלי היתה נוסעת באוטובוס לבית החרושת לקרח ברחוב הגליל או איפה שזה לא היה). זמן ההמתנה למקרר היה חודשים. הבעיה לא היתה האספקה עצמה, אלא קצב ייצור המוצר מול הדרישה.

אז, ישה, אני אתה אמרת שאם יש קשרים לא צריך פרוטקציה. שכחת משהו עוד יותר חשוב: כשיש חברים לא צריך קשרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...