Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה, כתבתי כבר קודם. שימוש בקשרים לדברים כאלה כן אבל למשל שימוש באותם הקשרים כדי להשפיע על החלטות הועדה ממש לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מייעץ בהתנדבות בשי" ל שירות יעוץ לאזרח.

בין המתנדבים נמצאת עלמת חן שעבדה שנים רבות בביטוח לאומי.

קרוב משפחה נזקק לשירות מסויים מן המוסד לביטוח לאומי הוזמן לוועדה.

החלטת הוועדה ניתנת בכתב ולוקח כשבועיים שלושה עד שהיא מגיעה למבקש השירות.

עקב קשריה קיבלתי את התשובה כשעה לאחר שהסתיימה ישיבת הוועדה.

ממש לא נכון. את החלטת הוועדה במקרה שלי קיבלתי תוך מספר ימים בהודעת SMS ובמקביל תשובת הוועדה הופיעה באתר של ביטוח לאומי.

לא צריך שום פרוטקציה אלא להשתמש בכלים הנכונים אשר זמינים לכול אחד באתר של ביטוח לאומי.

איזה כייף לי :)

פורסם

^^^^

לא נכון ללא נכון

אין לך מושג מתי התקיימה אותה ועדה

בזמנו הביטוח הלאומי היה בונקר ולא ידע מה זה לתת שירותים באינטרנט, אבל גם אם כן עדיף לקבל תשובה תוך שעה ולא תוך מספר ימים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עקב קשריה קיבלתי את התשובה כשעה לאחר שהסתיימה ישיבת הוועדה.

זה לא נקרא פרוטקציה.

רק עזרה לחברים ובאמת שאף אחד לא נפגע מזה. עם זה אין שום בעיה.

פרוטקציה זה אם באמצעות הקשרים עם הגורמים בוועדה היית משפיע על החלטת הוועדה.

פורסם

כל דבר שאתה מקבל שלא דרך הצינורות המקובלים באמצעות חברים קשרים פרוטקציה הוא נושא השרשור לפחות על פי הכותרת שלו.

ניצול הקשר כדי לקבל דבר מה במקרה הספציפי שלי יותר מהר מאשר בדרך הרגילה בעיני הוא פרוטקציה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אנו לא חיים בעולם אוטופי, אמ-לק לגבי הפתיח אני עם פות''ש, הייתי נוהג

בדיוק כפי שהוא עשה אבל להפעיל קשרים זה דבר שנעשה כי פשוט אין ברירה.

כנער מתבגר בעייתי שמאס בלימודים ובית הספר מאס בו הורי היו בבעיה רצינית, אמא שלי

לקחה אותי למבחני כניסה באותו בית ספר שהיא סיימה ועדיין המנהל היה אותו אדם שזכר

אותה כתלמידה טובה מאד, כמובן שלא עברתי את ועדת הקבלה אבל הצלחתי להתקבל לבית ספר

ואף סיימתי את הלימודים בהצלחה.

במקרים של חינוך, בריאות, חוסר אונים זה מאד טבעי להפעיל קשרים בוא לא נתחסד.

במקרים של שמירת רכב בשוק מוצף רכבים לא הייתי מנצל קשרים.

פורסם
^^^^

בזמנו הביטוח הלאומי היה בונקר ולא ידע מה זה לתת שירותים באינטרנט, אבל גם אם כן עדיף לקבל תשובה תוך שעה ולא תוך מספר ימים. - ובמה ההבדל של בין שעה למספר ימים תאכל'ס תורם ?

בזמנו בתקופה אנו בנו ארצה לכול דבר היה צריך פרוטקציה או קשרים או איך שתקרא לזה.

שירותי ביטוח הלאומי דרך האינטרנט והודעות SMS זמינים לקהל הרחב כבר יותר מ-6 שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוי בוקי בוקי.

ביצוע MRI תוך יום, ניתוח להסרת קטרקט תוך יומיים.

אפשר להיות חבר כנסת ואפשר שיהיו לך קשרים.

ואת השיקול המוסרי נשאיר ללמד ווניקים.

דרך אגב, יש המצאה הנקראת קיצור תורים. אז מנתחים בשעות אחר הצהריים תמורת עוד כמה גרושים לצוות.

ו-MRI ניתן לבצע כשהטכנאי אוכל סנדביץ' וחוסך קצת זמן במקום לחגוג על ארוחה ממושכת במזנון.

הכל תלוי בנקודת ההשקפה.

יוסי

פורסם

כן יש המצאה שנקראת קיצור תורים. העניין הוא שגם היא מוגבלת מאד - הן על ידי מגבלות הציוד והמקום, והן על ידי מגבלות הצוות, שאו שכלל לא קיים (מה לעשות, יש מספר מוגבל של רופאים, אחיות, טכנאים ושאר אנשי צוות), או שאינו מתוגמל (תקציב קיצור התורים מוגבל למדי גם הוא).

חלק לא קטן מהציוד מופעל במכסימום האפשרי (בדיוק כמו מונית, גם המכשירים האלה זקוקים להפסקות תחזוקה ויש גם תקלות), אבל לא פעם המגבלה אחרת. נניח שתרצה להפעיל את חדר הניתוחים במשמרת נוספת - לא תוכל לעשות זאת אם אין גיבוי של מקום במחלקת האשפוז ותמיכה של כל התשתיות הדרושות - והן רבות מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אוי בוקי בוקי.

יוסי, לא יודע אם קראת בעיון, רשמתי כמה פעמים:

אם מדובר בדברים חשובים כמו הדוגמאות שלך, שמים את המוסריות בצד.

במקרים אחרים לדעתי לא מזיק קצת פחות לקדם את האיטרסים שלך על חשבון אחרים.

פורסם

בלי להעליב וללא כל כוונות נסתרות.

שלא כהרגלי אתחיל מהלקח. אם בענייני בריאות פרוטקציה מותרת, אני לא רואה הבדל מהותי בנושאים אחרים. כמובן שהמינון חשוב אבל עקרונית זה אותו הדבר.

והדוגמא, שאינני זוכר בדיוק איזה ידוען הגה אותה.

הידוען פנה לשחקנית והציע לה מיליונים תמורת משגל איתו. היא הסכימה. בשלב הבא הוא הציע לה שוב אבל תמורת 200 ש"ח. היא הזדעקה שהיא איננה יצאנית. ותשובתו הניצחת הייתה: מה את כבר אנחנו מבינים, עכשיו נותר להתווכח על המחיר.

שמישהו ירים את הכפפה ויציין את שמו של מי שהגה זאת למען הדורות הבאים.

יוסי

פורסם
בלי להעליב וללא כל כוונות נסתרות.

שלא כהרגלי אתחיל מהלקח. אם בענייני בריאות פרוטקציה מותרת, אני לא רואה הבדל מהותי בנושאים אחרים. כמובן שהמינון חשוב אבל עקרונית זה אותו הדבר.

להעליב? ראית מישהו שנעלב?

הדיון הזה נפתח כהשמך של אותה שיחה בין חברים, גם במטרה להעיר קצת את הפורום...

אין דבר כזה פרוטקציה מותרת או אסורה, זה תלוי אך ורק ברמת המוסריות שלך וברמת ההתחשבות שלך בסובבים אותך.

אתה לא רואה הבדל בין טיפול רפואי שמתעקב בגגל סחבת ואם לא יבוצע בהקדם המצב הבריאותי של אותו בן אדם יכול להחמיר לבין קבלת מקרר יום למחרת כאשר בדרך כלל מקבלים אותו אחורי שבועיים? הרי אפשר בלי שום בעיה להסתדר שבועיים בלי מקרר. קונה את המוצרים במכולת השכונתית בכמות שמספיקה ליום אחד.

אני כן רואה הבדל אבל שוב, אני לא בא לתקן את העולם. כל אחד קובע לעצמו את הנורמות.

וגם עניין אותי לדעת מה חברי הפורום חושבים. אתה יכול לראות מהתגובות שזה ממש לא חד משמעי.

ולגבי הידען והשחקנית - לא חושב שנמצא את השם של מי שהגה את זה, שמעתי את זה גם בשפות אחרות בכל מיני וריאציות.

פורסם

יוסי, איפה שאני יכול להסתדר גם בנושאים רפואיים בלי קשרים אני עושה את זה. לא ביקשתי אף פעםקיצור תור ל MRI או CT דרך פרוטקציה (ויש לי אם אני צריך) אלא פשוט הלכתי ושילמתי על ביקור פרטי דרך הביטוח המשלים.

המקרה היחיד שביקשתי פרוטקציה היה כשאשתי היתה צריכה לעבור ניתוח ורצינו לעשות אותו בבית חולים מסויים (בית חולחים ציבורי במרכז הארץ כי רצינו שקרוב משפחה שלי יהיה המנתח והוא עבד שם) וקופת החולים סירבה לתת הפנייה אליו. פה ביקשתי סיוע מחבר שעובד בקופת החולים ובעזרתו קיבלנו את ההתחייבות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה הקדמת אותי ברגע.

בדיוק רציתי לכתוב שפרוטקציה היא התשובה של העניים לבעלי ההון.

אתה משלם באופן פרטי כי אתה יכול, ומניסיון, גם שלי וגם של אחרים אני יכול להבטיח לך שלא כל היקר (ברפואה) עדיף על הזול.

מישהו שרק לפני חודשים אחדים נותח במפרק הירך בידי מנתח פרטי בבית חולים פרטי בהרצליה אכל אותה. השרירים לא חוברו למקום הראוי והוא צולע. וזה עלה לא מעט.

אז גם אתה נעזר בפרוטקציה רק שאתה קונה אותה. ואל תמכור לי שהמנתח לא היה עובד בבית חולים ציבורי. אם היה רעב ללחם היה עובד גם עובד בשרות הציבור, אבל אתה מייצר לו חלופה. זה בסדר גמור ואינני תוקף או מאשים אבל טול קורה מבין עיניך.

לעולם יהיו הבדלים בטיפול וכל אחד שואף למכסימום תמורה ולמינימום טרחה.

יש מי שתענטז ויש מי שיספר בדיחה ויציע גלידונים או בורקס וכך הלאה. כל אדם ושיטותיו.

אז מקרר תוך שבועיים כשניתן לקבלו בו ביום? נו באמת.

יוסי

פורסם

אז מקרר תוך שבועיים כשניתן לקבלו בו ביום? נו באמת.

נסיתי להסביר את זה לישה, לא נהצלחתי. אנסה עוד פעם.

נניח אתה חבר שלי.

אפשרות א'. אני סדרן הפצה אצל יבואן המקררים. בשביל "לקמבן" לך אספקה אני צריך לבטל למישהו אספקה. לא כייף. מעדיף לא לעשות את זה.

אפשרות ב'. אני נהג שמספק את המקררים, בשביל "לקמבן" לך אספקה אני רק צריך לעשות סיבוב של 20 דקות ואף אחד אחר לא מופשע מזה.

עם זה אין בעיה.

• תוכן חדש...