Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו קשת מאוד רחבה.

כשמישהו ממליץ לי על עובד ואני מעריך את הממליץ זה אחלה, זה אפילו עדיף לי מאשר להעסיק מישהו בלי קשרים.

ברור שזה לא משפיע במאומה על התנהלות בריאיון ומבדקים, אבל אם שני מועמדים די זהים בנתונים ואחד מגיע עם המלצה ("קשרים") והאחר לא, אז אני מעדיף את המומלץ. זה גם עובד הפוך. כל עוד מישהו אחר לא נפגע, לא רואה בעיה בניצול קשרים. למשל, להיכנס לרופא בלי להמתין על חשהון ממתינים אחרים - לא עושה. ממתין בתור כמו כולם. מצד שני, להעביר קו"ח דרך חבר, מעביר מאוד.

אם חבר עובד במקום מסוים ויכול לסדר הנחה/להביא מידע - לוקח.

זה נטו מוסרית.

האם זה חכם להיכנס למקום שהשירות שלו רק טוב עם קשרים זו שאלה אחרת.

זה לא ניצול קשרים אלא המלצה. אם היית מקבל עובד רק בגלל שמישהו המליץ עליו זו פרוטקציה פסולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תלוי סיטואציה.

בבית חולים בארץ - בהחלט כן.

בקניה של דירה - אולי.

דו״ח חנייה מעיירה או משהו כזה - ממש לא.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם
המקרה המתואר היה אמור להיות רק פתיח לדיון, עזבו את זה רגע.

תתיחסו בבקשה לשאלה שבכותרת, באופן כללי.

באופן עקרוני, התשובה היתה אמורה להיות "לא" רבתי. גם אני שונא את כל המאכריות הזו.

אבל אנחנו חיים במדינת ישראל, שבה הקומבינה היא הסטנדרט ולא יוצא-הדופן. אתם רואים את זה סביבכם בכל מקום; בכביש, בתור לקבלת שרות במוסדות השונים, ואיפה לא. אז מה שעושים זה להיות ישר עם עצמך כמה שיותר ולהשתמש בפרוטקציה רק כשאין שום דרך אחרת ומדובר במשהו שחייבים (כמו למשל טיפול רפואי ספציפי או להבדיל, רכב מיוחד ויצא דופן).

פורסם
זה לא ניצול קשרים אלא המלצה. אם היית מקבל עובד רק בגלל שמישהו המליץ עליו זו פרוטקציה פסולה.
אז תן לי לשנות את הניסוח.

בוא נניח עבודה ראשונה ללא ניסיון. אני מראש מזמן לריאיון רק אנשים עם ציון איקס בתואר.

מגיע בחור עם איקס פלוס 10 מקבל זימון.

מגיע בחור עם איקס מינוס 10, אבל המלצה חמה, יזומן גם. אפשר להסתכל על זה כ"הקשרים שלו סידרו לו הזדמנות (ריאיון) שלאחרים לא הייתה", כי איקס מינוס עשר הולך לפח לא לריאיון. זו סתם דוגמה כן?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תשמעו, זה נורא יפה להיות צדיק ולהרגיש טהור, אבל המציאות יותר מורכבת.

במקרה המתואר, אם מישהו רק פותח לך דלת - למה לא? אתה לא הולך עכשיו להתחתן עם חברת ההשכרה הזו. רק רוכש מהם רכב אחרי שעשית את כל הבדיקות הרלוונטיו מטעמך. רכשת - מאותו הרגע ניתקת מגע.

ביום שישי הוזמנתי ליומולדת של בת של חברה. הייתי עם הבת הקטנה שלי, שביקשה שאשאר ולא אלך. ישבתי עם אחת האמהות. מגיעה האמא של ילדת יומההולדת, ואומרת לבחורה שאני יושב איתה "או! בדיוק אותו את צריכה. הוא יעזור לך, דברי איתו".

מפה לשם, יש לה אודי A1 שהיא רוצה למכור (A1 חמש דלתות ספורטבק, מודל 2015, מנוע 1.4 ליטר, 58000 ק"מ, יד שלישית פרטית, צבע שחור - מי שרוצה - בפרטי - הנה עוד ניצול קשרים. אולי מישהו כאן יתעניין ברכב? ) ולקנות רכב חדש אחר. נניח 'רום כרמל'. הלכה לסוכנות ושם נתנו לה הצעה שהבריחה אותה מהעסקה. שאלתי הם היא רוצה עזרה. אמרה שכן. ביום ראשון רשמתי ארבע הודעות ווטסאפ לחבר. ההצעה לטרייד אין שופרה לעומת מה שככל הנראה נאמר לה בע"פ.

הבחורה קיבלה סקירה מדוייקת למה הרכב שלה באמת שווה פחות ממה שהיא חשבה.

הוזמנה לסוכנות של 'רום כרמל' לעשות נסיעת מבחן, וככל הנראה תיסגר העסקה.

ללא התערבות שלי - אין עסקה. היא עם רכב שקטן לה ולא עונה על הצרכים שלה. הסוכנות לא מכרה רכב.

אחרי ההתערבות - היא תפתח הזמנה לרכב שמתאים לה, הסוכנות מסמנת V על עוד מכירה, היא תעשה טרייד אין בתנאים לא פשוטים אבל יותר ניתנים לעיכול - כולם מרוצים.

אני לא מקבל מזה אגורה למעט 'תודה' מהחברה שהזמינה אותנו ליומולדת על זה שעזרתי לחברה שלה.

מה זה פסול? לשיטת הצדיקים כאן - ההתערבות היא שחיתות, היא ניצול קשרים, והיא לא ראויה מוסרית.

לשלוח אותה למכור את הרכב לסוחרי נבלות בשוק החופשי שיעשו לה את המוות? כל מיני עארסים שאתם לא רוצים שיתקרבו אליכם הביתה זה בסדר?

אף אחד לא נפגע, כולם מרוצים. מה רע בזה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במקרה הזה, אולי לא הייתי רוצה ללכת לקנות מהם.

במקרים אחרים, בטח בעולם הרכב, שימוש בניים דרופינג וקשרים זה לפעמים הדרך היחידה לקבל שירות נורמלי.

ולא בא לי לתקן את העולם. בא לי לקבל נסיעת מבחן נורמלית או מחיר סביר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההשוואה לגיוס עובדים לא מקבילה, המלצה על מועמד נותנת ערך מוסף למידע שיש עליו שרלוונטי להחלטה האם לקבלו או לא. גם לעצם העובדה שהוא הובא ע״י חבר יש ערך מוסף למעביד, זה יוצר מחוייבות גדולה יותר עובד להוכיח את עצמו.

זה אומנם אומר שהתנאים לא שווים למועמדים האחרים אבל זה לא שקול למצב שבו מישהו אומר ״זה חבר שלי, תעשה לו טובה ותן לו מוצר/שירות/הטבה״ שלא היה מקבל לולא ההכרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים זה כן, יכול להיות שחבר של חבר או בן דוד של סבתא שבכלל לא מכיר אותך מקדם את הקו"ח שלך רק כי ביקשו ממנו לעשות ג'סטה. בלעדיו, יש סיכוי גדול שלא היית מתקבל לעבודה כי אנשים אחרים שניגשו בלי פרוטקציה יותר מתאימים ממך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש הבדל בין לעזור לקבל ראיון לבין להשפיע על הקבלה.

אין לי בעיה עם המלצות כדי להיכנס לראיון אבל כן עיש לי בעיה עם להשפיע על תוצאות הראיון (כמובן שהכוונה לא למידע הנוסף שהתקבל אלא תשמע, זה בן של אחות של חברה ותעשה טובה קבל אותו).

דיסקו, לעזור במו"מ זה לגיטימי ולא פרוטקציה אבל להרים טלפון לחבר שעובד בסוכנות ולהגיד מה אבפת לך לזרוק לה עוד כמה אלפים כן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחרי ההתערבות - היא תפתח הזמנה לרכב שמתאים לה, הסוכנות מסמנת V על עוד מכירה, היא תעשה טרייד אין בתנאים לא פשוטים אבל יותר ניתנים לעיכול - כולם מרוצים.

אני לא מקבל מזה אגורה למעט 'תודה' מהחברה שהזמינה אותנו ליומולדת על זה שעזרתי לחברה שלה.

מה זה פסול? לשיטת הצדיקים כאן - ההתערבות היא שחיתות, היא ניצול קשרים, והיא לא ראויה מוסרית.

לשלוח אותה למכור את הרכב לסוחרי נבלות בשוק החופשי שיעשו לה את המוות? כל מיני עארסים שאתם לא רוצים שיתקרבו אליכם הביתה זה בסדר?

אף אחד לא נפגע, כולם מרוצים. מה רע בזה?

השאלה האם בסוכנות עובדים אנשים שלא רוצים לסגור עסקה? למה הן מעדיפים לא לסגור עסקה ולתת ללקוח לצאת מהסוכנות בלי עסקה? להישאר ללא ה V בסיכום השנתי וללא עמלת מכירה?

למה הם בכלל מתחילחם לעבוד רק אחרי "הפעלת קשרים"?

הם נחתו רק עכשיו מהירח ולא מבינים שברגע שהלקוח יצא מהסוכנות בלי עסקה, סיכוי נמוך שהוא יחזור וסיכוי גבוה שליך לסוכנות אחרת?

בלי הפעלת קשרים הם לא מבינים את זה?

פורסם

אני לא חוקר במופלא ממני...

לא יודע לענות. באמת שלא יודע לענות. יש להם מנהלים שיבדקו או לא יבדקו.

אולי הם שבעים. אולי באותו רגע הם היו ממוקדים לסגור עסקה אחרת והבחורה התפספסה להם. אולי היא לא היתה ברורה שהיא כאן בשביל לסגור. אולי הם עצלנים.

לא יודע.

מבחינתי מסתכל על מבחן התוצאה.

האם זה צריך להתנהל ככה - ברור שלא. אבל צריך לפעמים להיות חכם ולא צודק. להיות מציאותי.

צריך לבחור את המלחמות באופן מאוד מדוד וזהיר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה עדיין נראה לי לא הגיוני.

בוא נראה.

יש תנאים א'. גרועים ללקוח, טובים לסוכנות

ותנאים ב'. טובים יותר ללקוח ועדיין מספיק טובים לסוכנות.

נכנס לקוח, מציעים לו תנאים א'. הלקוח הסכים? יופי. עשו רווח יפה, יש עסקה.

הלקוח קם והולך? כל סוכן מכירות עם החוש שלו מבין שהוא קם והולך למתחרה ואליו הוא כנראה לא יחזור.

והסוכן לא מציע לו תנאים ב'?

מעדיף להישאר בלי כלום רק לא להציע לו תנאים ב'?

זה משהו שאני לא מבין. הסוכן בונה על זה שהלקוח יחזור למחרת ויקבל את התנאים א'?

סיכוי נמוך שזה יקרה, אחרי שהלקוח יצא והלך למתחרה הוא כבר יעדיף לקבל את אותם תנאים א' בהנחה של 100 ש"ח אצל המתחרה רק כדי לא לחזור למקום שנתן לו הצעה גרועה על ההתחלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש מליון ואחת סיבות למה אנשים לא יעילים בעבודה שלהם. חסר דוגמאות בפורום על נציגי מכירות שבקושי התייחסו ללקוחות שביקשו נסיעת מבחן או התעניינו ברכב ורק אחרי תלונה לנציג היבואן בפורום מישהו טרח להתייחס אליהם?

ומה עם כל העניין של "דמי רצינות"? תוכיח שאתה שווה את הזמן של נציג המכירות ואז נדבר. אם אתה לא נראה להם כמו מישהו עם כוונה אמיתית לקנות, מבחינתם באת לחרטט לנציג במח ובזמן הזה הוא כבר היה סוגר עיסקה עם מישהו אחר, ככה לפחות הוא חושב.

חוץ מזה, חסרים עסקים כאלה שעושים טובות "למקורבים" ובקושי מתייחסים ללקוח חדש לא מוכר? כנראה יש יותר מדי פרנסה ולא יודעים מה לעשות עם כל הכסף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...