Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מעקר את כל הטעם בדיון.

מטבע הדברים אם אף אחד לא סובל מההתנהלות שלך אז גם אם אתה מפר את כל ספר החוקים אין בזה שום פסול.

אבל, וזה כמובן העניין, אין לך כל מושג מה ואיך ההשפעה על הסביבה. מי יתקע לידך שנהג החלוקה אומר אמת? אולי הוא מכיר אותך ויודע שאתה צדיק, ובכל זאת בא לו לעשות כמה גרושים מהצד או להחזיר טובה וכך הלאה?

והנה משהו מהמקורות היהודיים: אל תהי צדיק הרבה.

כמובן שאם העוולה שאתה גורם בולטת, אז אל תבצע אותה. אחרת, פשוט זרום.

יוסי

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה הקדמת אותי ברגע.

בדיוק רציתי לכתוב שפרוטקציה היא התשובה של העניים לבעלי ההון.

אתה משלם באופן פרטי כי אתה יכול, ומניסיון, גם שלי וגם של אחרים אני יכול להבטיח לך שלא כל היקר (ברפואה) עדיף על הזול.

מישהו שרק לפני חודשים אחדים נותח במפרק הירך בידי מנתח פרטי בבית חולים פרטי בהרצליה אכל אותה. השרירים לא חוברו למקום הראוי והוא צולע. וזה עלה לא מעט.

אז גם אתה נעזר בפרוטקציה רק שאתה קונה אותה. ואל תמכור לי שהמנתח לא היה עובד בבית חולים ציבורי. אם היה רעב ללחם היה עובד גם עובד בשרות הציבור, אבל אתה מייצר לו חלופה. זה בסדר גמור ואינני תוקף או מאשים אבל טול קורה מבין עיניך.

לעולם יהיו הבדלים בטיפול וכל אחד שואף למכסימום תמורה ולמינימום טרחה.

יש מי שתענטז ויש מי שיספר בדיחה ויציע גלידונים או בורקס וכך הלאה. כל אדם ושיטותיו.

אז מקרר תוך שבועיים כשניתן לקבלו בו ביום? נו באמת.

יוסי

קודם כל המנתח שניתח את אשתי עובד בבית חולים ציבורי והניתוח התקיים כמו כל ניתוח אחר בבית החולים כולל האשפוז שלאחריו פרט להערה בתיק שבכל דבר ליידע אותו מיידית בכל שעה. לא שילמי לו על הניתוח ולא מדובר בשר"פ.

אני גם לא ממהר לרפואה הפרטית ואת כל הפרוצדורות הרפואיות שעברתי עברתי בבתי החולים הציבוריים (ויש לי פז"ם לא מבוטל בבתי חולים).

המקום היחיד שאני קונה שירותים זה כשאין ברירה. אם אני מסתובב עם חשד ל AVN לא אחכה חצי שנה למיפוי עצמות וMRI אלא אשלם ואלך למכון פרטי. לא הלכתי לקרוב שלי שיסדר לי תור בבית החולים בו עבד כי שם אני בא על חשבון מישהו אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה מעקר את כל הטעם בדיון.

מטבע הדברים אם אף אחד לא סובל מההתנהלות שלך אז גם אם אתה מפר את כל ספר החוקים אין בזה שום פסול.

אבל, וזה כמובן העניין, אין לך כל מושג מה ואיך ההשפעה על הסביבה. מי יתקע לידך שנהג החלוקה אומר אמת? אולי הוא מכיר אותך ויודע שאתה צדיק, ובכל זאת בא לו לעשות כמה גרושים מהצד או להחזיר טובה וכך הלאה?

והנה משהו מהמקורות היהודיים: אל תהי צדיק הרבה.

כמובן שאם העוולה שאתה גורם בולטת, אז אל תבצע אותה. אחרת, פשוט זרום.

יוסי

לא הבנתי למה אני מעקר את הדיון.

תארתי שני מצבים לדוגמא, להסבר, להמחשה.

כמובן שלכל מצב יכולות להיות מיליון דקויות, אבל זה לא העיניין.

אני זורם עם דברים שגורמים לי להרגיש טוב ולא זורם עם דברים שגורמים לי להרגיש לא טוב.

לעזור לחבר - מרגיש טוב.

לעזור לחבר על חשבון מישהו אחר - מרגיש לא טוב.

כנ"ל לקבל עזרה מחבר.

יותר פשוט מזה?

פורסם (נערך)

לא קל להגיב ולקלוע בדיוק להבנה של המגיבים.

בנושא רפואה, אמרתי ששימוש ברפואה פרטית בסופו של יום מתאפשר לעשירים, אבל הרופאים האלה לא עובדים או כמעט לא עובדים במערכת הציבורית. אז בלי ההכנסה הפרטית היו נאלצים לעבוד בגוף ציבורי לרווחת כולנו. אם מישהו מסתדר ללא פרוטקציה אז יופי, אבל לא תמיד זה מעשי ובכל מקרה למה לחכים זה מותר?

מילא נניח ראש הממשלה הנושא בעול אבל כל ח"כ קק?

ואם נוח למישהו לייצר גבולות או התניות לשימוש בפרוטקציה זה בסדר אבל ההתניה יחסית.

אמרתי שהדיון מסורס כי אם איש לא נפגע אז מראש האנטגוניזם לפרוטקציה יפחת.

ואני מסכים שיותר נוח להזדקק לפרוטקציה אם אין נפגעים אבל לא זה לב העניין. בדרך כלל יהיו נפגעים, בדרך כזו או אחרת.

מתנצל אבל אני חייב לקטוע את חלקי. צריך גם לעבוד קצת. מחכים לתשובות שלי.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

קודם כל תמיד עשירים יקבלו יותר מעניים כי הם פשוט יכולים לקנות שירותים נוספים.

לגבי זה שרופאים היו עובדים ברפואה הציבורית אם לא היתה את הפרטית זה פשוט לא נכון כי אין תקנים ואין מספיק אמצעים פיזיים. האוכלוסייה ב 30 שנים האחרונות כמעט הכפילה את עצמה אבל נסבנה בית חולים אחד נוסף וגם הוא צולע. כל בתי החולים עובדים בהרבה מעל ל 100% תפוסה ופה הבעיה האמיתית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אתה לא לחייב רופא לעבוד 32 שעות בשכר קרוב למינימום ואז גם לאסור עליו לעבוד באופן פרטי. להשתמש בבני אדם כרכוש זו ראייה מאוד ישראלית, אבל היא לא ראויה. עזוב מתמחים, אתה לא יכול לחייב רופא שלמד 14 פאקינג שנים לעבוד 8 שעות ואז לאסור עליו לעשות לביתו.

כיום, יש מעט רופאים "פול-טיימרים" שתמורת חוזה אישי ויפה נשארים כל היום במחלקה וזה יפה מאוד בעיניי ומהווה אחלה תמריץ, אבל כמדיניות זה לא יעבוד, כי משרד הבריאות גוסס לאיטו יחד עם מערכת הבריאות הציבורית. אני לא רוצה לסטות יותר מדי מנושא השרשור ובטח שלא להיכנס לפוליטיקה, אבל כל פתרון ביקום שהוא לא כסף זה פלסטר. מערכת הבריאות הציבורית צריכה כסף (בתי חולים, תקנים למומחים ומתמחים, מיטות אשפוז, ציוד וכו'). כל השאר, ואני לא יכול להדגיש את זה מספיק, אבל כל השאר זה פלסטרים.

הגדלת סטודנטים ללא מיטות אשפוז ובכירים שילמדו לא יעזור.

לאסור שר"פ כאילו אנחנו בבריה"מ לא יעזור.

שימו לב, יש באפריל בחירות. כשאתם מצביעים, תחשבו טוב טוב על מה השתנה לטובה (ואם בכלל) בשירות הרפואה הציבורית בעשור האחרון ואז החליטו בהתאם. כמובן רק אם זה מעניין אתכם. את רוב האנשים זה מתחיל לעניין רק כאשר הם או קרוב משפחתם זקוק לעזרה.

עד אז רוב המצביעים מסתכלים על שיקולים אחרים בלבד: מחירי דיור, ביטחון וכדומה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מבשביל כמה זוכים בהגרלות כספי מיסים, משהו השתנה לטובה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...