Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בכלל לא חשוב באיזה בנק אתה מנהל את חשבונך. חשוב באיזה סניף.

אני נטשתי חשבונות בדיסקונט ובל"ל לטובת בנה"פ. מקבל יחס של בנקאות פרטית, ולא רק זאת, אלא גם את בני הבכור כבר קלטו לשם בלי שום בקשה.

התנאים לקבלה לבנקאות פרטית שונים מסניף לסניף בהתאם אוכלוסיה - ככל שהאוכלוסיה יותר חזקה צריך יותר כסף (כסכונות או הכנסות) כדי להתקבל למעמד זה.

מבחינת פות"ש - אני אציג משהו בצורה קיצונית: אם עמלות עו"ש מטרידות אותך (לא כולל "דמי שמירת ני"ע") כנראה שמקומך אינו בבנקאות הפרטית. מדובר בסד"ג של 20 ש"ח לחודש לחשבון של לקוח נורמלי, לא משהו שצריך להוות סיבה להחלפת סניף. אבל, לך, יש בעיה אחרת: אתה מנהל לא פחות מ-3 חשבונות, כלומר פי 3 דמי ניהול חשבון. למה לא תאחד חשבונות? באותה הזדמנות תוכל לנהל מו"מ על חזרה לבנקאות הפרטית. אישית הייתי במצב קצת דומה בעבר - כאשר התחתנתי היה לי חשבון ישן בדיסקונט ששימש רק לשורה של חסכומות והשקעות, חשבון פעיל בבנה"פ (באותו שלב עדיין אצל הפלבאים) ולאשתי חשבון בלאומי, בסניף שבעבר עבדה בו מספר שנים, כך שהיו לה תנאים משופרים. לקח לי כמה שנים להבין שאני עושה שטויות, אבל בסופו של דבר איחדתי את החשבונות (במקרה זה בבנה"פ, שבו קיבלתי יחס טוב וגם המיקום נוח מאד), מה שפישט מאד את ההתנהלות - הכל מרוכז במקום אחד, לא צריך להעביר כספים בין החשבונות כדי לחסוך ריביות אוברדראפט, לא צריך לעקוב אחרי כמה חשבונות בבדיקה היומית הרשת וכו'.

אם החלטת לעזוב את הסניף, השיקולים צריכים להיות:

1. מיקום נוח - קרוב לבית (בעדיפות) או למקום העבודה ועם חניה נוחה.

2. שירות - קבל המלצות מבני משפחה וחברים לגבי טיב השרות שהם מקבלים באותו סניף. זה כולל גם את הדברים הטכניים (תורים, שירות טלפוני וכד') וגם טיב הייעוץ והשירות בתחומים של השקעות, הלוואות וכו.

3. טיב השירות הלא פרונטלי - מוקד טלפוני, אתר אינטרנט ואפליקציה בנייד.

4. אחרון בהחלט - עמלות עו"ש. זה כסף קטן, איזה 250 ש"ח לשנה גם לחשבון פעיל.

לגבי נושא המשכנתא - לא חייב להיות קשר בין הבנק המלווה לבנק בו אתה מנהל את החשבון השוטף. יכול לומר לך שכאשר לקחתי משכנתא לטווח קצר לפני כ-5 שנים בנה"פ היה זול משמעותית מכל בנק אחר, אני מתכוון לריבית שהיתה חצי מהריבית שדרשו בנקים אחרים. ומה שמעניין - למרות שהיה מדובר בדלפק המשכנתאות בסניף בו מתנהל החשבון השוטף שלי הרי שהרבית הסופית נקבעה רק לאחר שהצגתי תלושי שכר, כלומר לא היה קשר ישיר בין המידע על חשבון העו"ש לבין ההצעה שנתן אגף המשכנתאות. וכמובן שמדובר בתנאים האישיים שלי באמצע 2013, לא רלוונטי לתנאים שלך בעוד מספר שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע כמה 1 רלוונטי היום, לא הייתי בסניף שלי מעל שנתיים!

טלפון/מייל/הודעה באתר לבנקאי והוא מטפל בהכל חיש מהר.

משכנתא זה קל

פורסם

פות"ש, לםני שאתה עובר בנק, צור קשר בפרטי, אני עובד בנק הפועלים. אנסה לעזור לך

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

יפה מצידך ניני, גם הניסיון לעזור לחבר פורום וגם הנאמנות למעסיק שלך (ואני לא ציני לשם שינוי).

לא אשכח את היום שבו באתי לסגור את חשבוני ב"הפועלים" ולהעביר את היתרה לאיגוד. הפקיד שטיפל בי יעץ לי "לך לבנק מזרחי ואולי תקבל שם תנאים טובים עוד יותר ממה שתקבל באיגוד".

:turn-l:
פורסם (נערך)
גבעתיים

באיזה סניף?

עשיתי סקר בנקים באזור גבעתיים לפני מספר חודשים ודוקא בהפועלים קיבלתי את התנאים הכי טובים (פטור מעמלות עו"ש, המרה ודמי משמרת, עמלות מסחר נמוכות).

במקום השני היו הבינלאומי למועדון הוט (הטבות יותר שוות מחשבון הייטק/הייטקזון). יש רשימת הטבות פה ופה.

המעבר אגב היה ממש פשוט.

עריכה אחרונה על ידי Morph00
פורסם

יכול להמליץ גם על איגוד (סניף הוד השרון). כבר בערך עשר שנים שם, ולמרות שהצוות משתנה ואני כמעט לא מגיע לסניף השירות מעולה, התנאים סבירים והאפליקציה ככה-ככה (כלומר, בסדר, אבל בעיקר לדברים הסטנדרטיים).

לפני זה הייתי בבינלאומי, ולמרות שניהלתי סכום לא מבוטל בנ"ע קיבלתי שירות פח שאין לתאר. בסוף נשברתי (ואז כמובן פתאום אפשר היה לשפר תנאים, והיה עם מי לדבר, אבל זה כבר היה קצת מאוחר מדי, אפעס).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
פות"ש, לםני שאתה עובר בנק, צור קשר בפרטי, אני עובד בנק הפועלים. אנסה לעזור לך

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

תודה רבה! שולח.

בכלל לא חשוב באיזה בנק אתה מנהל את חשבונך. חשוב באיזה סניף.

אני נטשתי חשבונות בדיסקונט ובל"ל לטובת בנה"פ. מקבל יחס של בנקאות פרטית, ולא רק זאת, אלא גם את בני הבכור כבר קלטו לשם בלי שום בקשה.

התנאים לקבלה לבנקאות פרטית שונים מסניף לסניף בהתאם אוכלוסיה - ככל שהאוכלוסיה יותר חזקה צריך יותר כסף (כסכונות או הכנסות) כדי להתקבל למעמד זה.

מבחינת פות"ש - אני אציג משהו בצורה קיצונית: אם עמלות עו"ש מטרידות אותך (לא כולל "דמי שמירת ני"ע") כנראה שמקומך אינו בבנקאות הפרטית. מדובר בסד"ג של 20 ש"ח לחודש לחשבון של לקוח נורמלי, לא משהו שצריך להוות סיבה להחלפת סניף.

20 שקל בחודש לא ישברו אותי, אבל זה לא אומר שאני מוכן שהבנקאית תגיד לי ״אתה צריך להבין שהבנק הוא חברה למטרות רווח ואם אתה עוזב רק בגלל שלא מתייחסים אליך כמו שצריך אתה עושה טעות״. שאלתי אותה אם אנחנו לא מסוג הלקוחות שהבנק שמח לשמור, והתשובה שלה הייתה ״לא״. עמלות הן סימפטום. אבל, לך, יש בעיה אחרת: אתה מנהל לא פחות מ-3 חשבונות, כלומר פי 3 דמי ניהול חשבון. למה לא תאחד חשבונות?נוחות, הרגל, מעקב אחר הוצאות. ככה כל אחד יודע שמה שמופיע בחשבון שלו זה הוצאות שלו, ומנסיון זה עוזר לי לחתוך הוצאות מיותרות. באותה הזדמנות תוכל לנהל מו"מ על חזרה לבנקאות הפרטית. אישית הייתי במצב קצת דומה בעבר - כאשר התחתנתי היה לי חשבון ישן בדיסקונט ששימש רק לשורה של חסכומות והשקעות, חשבון פעיל בבנה"פ (באותו שלב עדיין אצל הפלבאים) ולאשתי חשבון בלאומי, בסניף שבעבר עבדה בו מספר שנים, כך שהיו לה תנאים משופרים. לקח לי כמה שנים להבין שאני עושה שטויות, אבל בסופו של דבר איחדתי את החשבונות (במקרה זה בבנה"פ, שבו קיבלתי יחס טוב וגם המיקום נוח מאד), מה שפישט מאד את ההתנהלות - הכל מרוכז במקום אחד, לא צריך להעביר כספים בין החשבונות כדי לחסוך ריביות אוברדראפט, לא צריך לעקוב אחרי כמה חשבונות בבדיקה היומית הרשת וכו'.

אם החלטת לעזוב את הסניף, השיקולים צריכים להיות:

1. מיקום נוח - קרוב לבית (בעדיפות) או למקום העבודה ועם חניה נוחה.

2. שירות - קבל המלצות מבני משפחה וחברים לגבי טיב השרות שהם מקבלים באותו סניף. זה כולל גם את הדברים הטכניים (תורים, שירות טלפוני וכד') וגם טיב הייעוץ והשירות בתחומים של השקעות, הלוואות וכו.

3. טיב השירות הלא פרונטלי - מוקד טלפוני, אתר אינטרנט ואפליקציה בנייד.

4. אחרון בהחלט - עמלות עו"ש. זה כסף קטן, איזה 250 ש"ח לשנה גם לחשבון פעיל.

לגבי נושא המשכנתא - לא חייב להיות קשר בין הבנק המלווה לבנק בו אתה מנהל את החשבון השוטף. יכול לומר לך שכאשר לקחתי משכנתא לטווח קצר לפני כ-5 שנים בנה"פ היה זול משמעותית מכל בנק אחר, אני מתכוון לריבית שהיתה חצי מהריבית שדרשו בנקים אחרים. ומה שמעניין - למרות שהיה מדובר בדלפק המשכנתאות בסניף בו מתנהל החשבון השוטף שלי הרי שהרבית הסופית נקבעה רק לאחר שהצגתי תלושי שכר, כלומר לא היה קשר ישיר בין המידע על חשבון העו"ש לבין ההצעה שנתן אגף המשכנתאות. וכמובן שמדובר בתנאים האישיים שלי באמצע 2013, לא רלוונטי לתנאים שלך בעוד מספר שנים תודה!.

באיזה סניף?החשבון שלי מנוהל בסניף בחיפה, שמרתי עליו שם לאורך השנים בגלל יחס יוצא מהכלל, שירות מעולה של הבנקאית שלי ושביעות רצון כללית. בשנה האחרונה הייתה הדרדרות רצינית מסיבה שאני לא מבין.

עשיתי סקר בנקים באזור גבעתיים לפני מספר חודשים ודוקא בהפועלים קיבלתי את התנאים הכי טובים (פטור מעמלות עו"ש, המרה ודמי משמרת, עמלות מסחר נמוכות). יש לי סניף של פועלים מתחת לבית, אין ספק שמבחינת קרבה הם מנצחים. מצד שני, אף אחד מאיתנו לא בבית בשעות הפעילות שלהם.

במקום השני היו הבינלאומי למועדון הוט (הטבות יותר שוות מחשבון הייטק/הייטקזון). יש רשימת הטבות פה ופה.

המעבר אגב היה ממש פשוטתודה!@

בגדול, נראה שאולי עדיף לי למנף את העצבים כדי לשפר את התנאים בבנק ולעבור לסניף הקרוב אלי. מצד שני, ההטבות שיש בבנקים אחרים די אטרקטיביות ומסתכמות בקלות ב5000 ש״ח ע״פ שלוש שנים. שזה חביב.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

עמלות של 5000 ש"ח ב-3 שנים זה חשבון רציני, מאוד רציני. עזוב את סכום הפרסומים במציאות זה לא מתקרב לסכום הגבוה הזה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

אם אין לך חשבון השקעות רציני הרי שחשבון העמלות ב-3 שנים לא צריך לעלות על 2000 ש"ח אם אתה מנהל 3 חשבונות. אם תאחד אותם ותצטרף לחבילת פעולות זה ירד לסביבות 700 ש"ח, אולי אפילו פחות.

יש כאן משהו שאני לא מבין, אבל זה אולי כיון שאני זקן. מה זה "הוצאות שלי, הוצאות שלה"? אתם משפחה, מתנהלים כלכלית כיחידה אחת. זה לא שחשבון החשמל הוא שלך וחשבון המים שלה. שניכם אופים באותו תנור ומתקלחים באותה מקלחת. אז אולי בתקופת הנישואין הראשונה, כאשר עדיין יש חשש גדול מפירוק החבילה, רוצים להפריד חשבונות (ואני בכלל לא בטוח שזה משמעותי בחלוקת רכוש בבית המשפט), אבל כאשר הדבק התחזק?

כתבתי בפוסט הקודם שלי, איחוד החשבונות חסך לי כאב ראש רציני. קודם כל, בתקופה בה סבלתי מאוברדראפט בחשבון אחד ועודף באחר הייתי כל הזמן צריך להעביר כספים בין החשבונות (שממילא הוגדרו כמשותפים יום לאחר החתונה) ולבחור איזה חשבון לחייב בכל קניה. ברגע שהכל מתרכז בחשבון אחד הרי שהמשחקים האלה נגמרו, ונחסכה לי לא מעט רבית אוברדראפט. שנית, מבחינת היחסים שלך עם הבנק, זה חשבון שמתנהל עם שתי משכורות, כלומר היקף פעילות יותר גדול, והזכויות בהתאם לכך. ושלישית, מבחינת המעקב אחר החשבונות זה הרבה יותר פשוט: אני נכנס לחשבון אחד ובודק את כל התנועות, בפעם באף פעם שמשהו לא ברור לי אני שואל את הגברת, ב-100% מהמקרים מקבל תשובה הגיונית ונסגר הסיפור.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עם פות"ש. אחרי קרוב ל-10 שנים ושני ילדים החשבונות שלנו עדיין נפרדים.

יותר קל לבקר את ההוצאות בצורה שאנחנו עובדים ובהתאם לאישיות שלנו. אחד אחראי על ההוצאות השוטפות (שכ"ד, דלק, אוכל חשבונות וכו'), השני הוצאות חד פעמיות וחסכון. החשבונות אף פעם לא במינוס, וקשה לי להאמין שיהיה איזה שיפור ביחס אם נאחד - גם כך מקבלים יחס מצויין מהבנק.

גם בעיני אגב, היחס האישי והזמינות של הסניף חשובים יותר מאשר עוד 15 ש"ח בחודש עמלות עו"ש.

פורסם

לא הייתי ברור - 5000 ש"ח ע"פ שלוש שנים זה לא חסכון בעמלות, אלא הטבות שבנקים נותנים. למשל ריבית על יתרה, מענקי הצטרפות וכו.

ספריאל -

כשאני אומר הוצאות שלי והוצאות שלה אני לא מתכוון לכסף שלי וכסף שלה, אלא הוצאות שאני ביצעתי לעומת הוצאות שהיא ביצעה. לכל אחד יותר קל לוודא שההוצאות שהוא ביצע סבירות, לראות אם הוא מתנהל בצורה הגיונית, אם מוציא יותר כסף על x מבעבר וכו.

זה מקטין את השונות, את טווח הטעות, ואת האפשרות לפספס גידול בהוצאות *שלי* כי אני חושב שאולי לא אני ביצעתי את ההוצאה.

הכסף הוא אותו כסף. האחריות על שימוש חכם בו היא אינדיבידואלית.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כל אחד ושיטותיו.

אצלי 95% מההוצאות נעשות בכרטיס אשראי, בודאי אלה שמצריכות מעקב. אז אין בעיה לראות איזו הוצאה נעשתה באיזה כרטיס. דווקא בתקופה שבה היו שני חשבונות היתה בעיית שליטה, כיוון שההוצאות נעשו משני החשבונות באופן חצי אקראי - היה איזה ניסיון לאזן לפי המאזן בכל חשבון - אבל המעקב היה יותר מורכב. היום אני נכנס לדף החשבון, עובר על דוח כרטיסי האשראי שמרכז את הכרטיסים של שנינו, אם יש משהו לא מובן שואל אותה במה דברים אמורים - בדר כלל זו איזו חנות בגדים או נעליים שאיני מכיר - והשליטה בכספים הרבה יותר פשוטה.

המקום שבו אני קצת מאבד שליטה הוא המזומן, שמשמש מעט את אשתי (קניה שבועית בשוק, עניין של 100-200 ש"ח) והעוזרת (250 ש"ח בשבוע) - השאר הוא הוצאות של הבנים שיש להם גישה חופשית ל"סליק" שבו יש תמיד רזרבה קטנה. אבל כיון שאני היחיד שמושך בכספומט אני יכול לשים לב אם תדירות המשיכות גדלה. וממילא הוצאות חריגות תמיד יהיו בידיעת שנינו.

• תוכן חדש...