Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שכירות רכב בארה"ב


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קראתי כל מה שרשום אבל חשוב מאוד! שאתה פונה שמאלה בצומת יש אור ירוק לנסוע ישר ושמאלה אתה חייב להיזהר כשאתה פונה שמאלה מרכבים שבאים ממול. מסתבר שהירוק הוא לישר גם אצלך וגם לתנועה ממול. אתה אמור לבדוק שאין תנועה מולך ואז לפנות לשמואל. אני כמעט עשיתי ת. ד בגלל חוסר זהירות שלי, שעה מאוחרת של נהיגה, והרגלים מהארץ.

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נושא הרמזור הירוק לשני הכיוונים הוא סטנדרד בכל העולם, ישראל חריגה מבחינה זו.

 

בקנדה נתקלתי בסימון של רמזור ירוק מהבהב שמשמעותו שהרמזור הנגדי אדום ואין תנועה המפריעה לפניה שמאלה. בדוק זאת לגבי האזורים בהם תנהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
ומזל שכך, אחר כך זקא היו עובדים שעות נוספות.
זה היה במתחם של דיסניוורלד, מיקי מאוס היה מגרד אותי מהכביש לא זקא.

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

קח רכב גדול ונעים כמו יונדאי טוסון למשל.

שים לב, בארצות הברית לרוב אתה יכול לבחור בעצמך את הרכב (בעיקר בשדות התעופה).

אתה מגיע לחברת ההשכרה, שולחים אותך לשורה המתאימה בחניון (בהתאם לרכב שהזמנת) ואתה יכול לבחור כל רכב מאותה קטגוריה שיש להם כרגע במלאי.

לנסיעות ארוכות הייתי לוקח רכב גבוה ונוח, כשתגיע לשם תשתדל לקחת רכב אמריקאי טוב כמו שברולט או פורד (בקטגוריה של הטוסון אפשר לקבל שברולט אקווינוקס או פורד קוגה (אסקייפ בארצות הברית), אם יש לך מזל (וזה קורה) תקבל אפילו פורד אדג'.

ההפרשים בין רכב כמו קורולה לרכב גדול ונוח הם מזעריים שם, תוספת של 150-200 דולר על פני שלושה שבועות היא באמת שולית אבל יכולה להפוך את כל החווייה לנוחה וכיפית הרבה יותר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

עשיתי השוואת מחירים, אלמו ישראל -

יאריס ב660

ורסה ב690

טוסון ב825

טוענים שזה כולל פטור מהשתתפות עצמית של חברת אלמו (כלומר מחזיר את הרכב ולא משלם על נזקים).

 

באותם תנאים יורופקאר נותנים -

יאריס ב600

ורסה ב660

ראב4 ב850

ביטול השתתפות כמו של אלמו, ו5 אחוז הנחה נוספים באשראי.

נשמע שבינתיים זו ההצעה הכי טובה, אפילו יותר מרנטאלקארס.

 

למישהו יש מושג, אם אזמין את הרכב הזול ביותר, וארצה לשדרג בסניף - זה יעלה יותר מהזמנה מראש עם שדרוג?

איך שתי החברות, יש העדפה לאחת מהן?

עריכה אחרונה על ידי Step

פורסם

תתקשר לחברת אופרן בארץ ותבדוק המחירים. אחרי שתקבל מחיר תגיד שבחברה אחרת קיבלת זול יותר וממש המליצו לך על אופרן. הם בדרך יורידו המחיר. בלי שום קשר אני תמיד שוכר רכבים מהם אירופה ואמריקה. בדך כלל הם עובדים עם "אלמו" באמריקה. אל תשכח ביטול השתתפות עצמית. בהצלחה.

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
תתקשר לחברת אופרן בארץ ותבדוק המחירים. אחרי שתקבל מחיר תגיד שבחברה אחרת קיבלת זול יותר וממש המליצו לך על אופרן. הם בדרך יורידו המחיר. בלי שום קשר אני תמיד שוכר רכבים מהם אירופה ואמריקה. בדך כלל הם עובדים עם "אלמו" באמריקה. אל תשכח ביטול השתתפות עצמית. בהצלחה.

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

תודה.

כמו שכתבתי הם מציעים את ביטול ההשתתפות העצמית כברירת מחדל, טוענים שמדובר בביטול אמיתי, ולא החזר כספי.

האם כך הדבר? לצערי התרגלתי לא לסמוך על נותני שירות בישראל.

 

Sent from my M3s using Tapatalk

פורסם
תודה.

כמו שכתבתי הם מציעים את ביטול ההשתתפות העצמית כברירת מחדל, טוענים שמדובר בביטול אמיתי, ולא החזר כספי.

האם כך הדבר? לצערי התרגלתי לא לסמוך על נותני שירות בישראל.

 

Sent from my M3s using Tapatalk

כשאתה לוקח רכב בחו"ל (והזמנת דרך חברה מתווכת מהארץ) אתה משאיר סכום פיקדון דרך כרטיס האשראי שלך למקרה של נזק. במידה ויש נזק חברת ההשכרה מחייבת אותך. את החיוב אתה לוקח בחזרה לארץ מגיש לחברה שממנה הזמנת הרכב והם מזכים אותך.

אופרן חברה טובה לדעתי עובדת עם חברות טובות בחול עם מגוון רכבים וכולם חדשים רוב הזמן שהגעתי לדלפק בחו"ל שידרגו אותי לדרגה אחת מעל. הקיצור אני ממליץ בחום. וחוץ מזה במידה ותהיה בעיה (ולא תהיה) אין כמו לצעוק ולאיים על הנציג בעברית [emoji16].

בהצלחה

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תודה לכולם, הוזמן ג׳יפון מדגם מייצג טוסון שילקח בחברת אלאמו.

נאמר שהרכבים שעליי לצפות לראות במגרש בזמן בחירת הרכב יהיו:

hyundai tucson, ford escape, jeep liberty, Chevrolet captiva, toyota RAV4

בהנחה וכולם יהיו זמינים ובמצב טוב, מה לדעתכם מומלץ לטיול ארוך כמו שלי? להבנתי מה שחשוב זה נוחות, אבזור, צריכת דלק.

פורסם
נושא הרמזור הירוק לשני הכיוונים הוא סטנדרד בכל העולם, ישראל חריגה מבחינה זו.

 

בקנדה נתקלתי בסימון של רמזור ירוק מהבהב שמשמעותו שהרמזור הנגדי אדום ואין תנועה המפריעה לפניה שמאלה. בדוק זאת לגבי האזורים בהם תנהג.

 

בד״כ בארה״ב משתמשים בחץ ירוק שמאלה כדי לסמן פניה שמאלה ללא תנועה נגדית, אבל לא תמיד. יש מקומות שבהם אין תנועה נגדית אבל צריך פשוט לנחש את זה. לאחרונה גם החל שימוש בחץ צהוב מהבהב לסימון פניה שמאלה עם תנועה נגדית, אבל זה עדיין די נדיר.

 

https://www.fhwa.dot.gov/publications/research/safety/04091/04.cfm

פורסם

חץ ירוק שמאלה (או בשילוב עם ישר או כל שילוב אחר) מסמן כי לא תהיה תנועה נגדית. זה סטנדרד עולמי, קיים אפילו בישראל.

 

בקנדה פניה שמאלה פנויה מסומנת על ידי רמזור ירוק מהבהב - ובשנים האחרונות מוסיפים גם עדשה נוספת עם חץ מהבהב שמאלה. ההבהוב מהיר מאוד בהשואה להבהוב של רמזור העומד להתחלף, כמקובל באירופה (ואצלנו).

 

בארה"ב הולכים ומכניסים כל מיני רמזורים מוזרים עם צהוב ואדום בלבד, לטובת הולכי רגל. למשל הדבר הזה . בכל, ההיסטוריה של מעברי חציה מרומזרים מעניינת. למשל מעברי הפנדה עם רמזור הוב מהבהב שהתחלף לאדום בלבד, שהיו קיימים בכל מיני מקומות בעולם, כולל בירושלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

לפני שבוע וחצי חזרתי מטיול משפחתי (זוג+שני ילדים) בחוף המזרחי שכלל רכב שכור לכל התקופה ו-2000 מייל נהיגה בשבועיים וחצי.

ההשכרה בוצעה דרך אלאמו בישראל (השכרה מישראל יותר זולה מהשכרה ישירה מול החברה בחו"ל) והקטגוריה שהוזמנה היתה SUV דוגמת טוסון, ספורטאג' וכו'. העלות היתה 4300 ש"ח ל-17 ימים (איסוף והחזרה לאותה תחנה).

 

ב-JFK נתנו לי לבחור מה שבא לי משורה ארוכה, בחרתי מה שהיה לי הכי נוח. רק לאחר מכן גיליתי שלקחתי רכב עם בקרת שיוט אדפטיבית (תענוג בארה"ב!) ומערכות בטיחות מקוריות (גם חשוב במרחקים כאלו). למזלי ברכב הנבחר (ניסאן איקס טרייל) תא המטען היה גדול יותר ממה שיש בטוסון וזה הציל אותנו.

 

התכנית היתה לשלם במזומן בכבישי אגרה...הפקידה בחברת ההשכרה התפקעה מצחוק ואמרה בחיוך שברוב הכבישים כבר אין אפשרות לשלם במזומן. היא קצת הגזימה אבל היתה אמת בדבריה ולכן שמחתי שלקחתי ez pass בתשלום של 25$.

 

למיטב הבנתי אין אפשרות לביטוח פחות ממקיף שכולל הכל בארה"ב, לא ראיתי אפשרות כזו באף חברת השכרה. באירופה המצב שונה.

 

אין טעם לקחת את האפשרות של מיכל דלק מראש מלא. פשוט לתדלק עד 50 ק"מ לפני התחנה והכל בסדר, אף אחד לא בודק אותך כמה ליטרים יש בדיוק במיכל. חברות ההשכרה עושות לא מעט כסף מהסעיף הזה.

 

עברתי כמה מדינות (DC, ניו ג'רסי, ניו יורק וקנדה) ונושא פניה ימינה באדום היה מעניין. איפה שלא הייתי בטוח פשוט לא פניתי אלא עמדתי, בהמשך גיליתי שבהרבה מקומות יש שילוט היכן שאסור כי הבעיה מוכרת. איפה שיש רמזור שמאלה עם חץ ירוק, זה אומר שרק לך יש ירוק והתנועה החוצה עומדת. היכן שיש ירוק ללא חץ אז לשים לב לתנועה החוצה ממול...היכן שאסור לפנות כתוב ליד הרמזור no turns.

 

הטיפ הכי חשוב הוא תדלוק- בחלק מהתחנות דורשים zip code לזיהוי בתשלום בכרטיס אשראי. מיקוד ישראלי לא יעזור, נסה 00000 או מיקוד אמריקאי אמיתי של מלון\קרובי משפחה ואולי זה יעבור (חבר פורום אמר לי להזין 90210, עבד בחלק מהמקרים). תמיד להחזיק מזומן בשטר קטן (לא 100$) כדי לשלם במזומן.

 

לגבי מרחקי הנסיעה- במקומכם כן הייתי מרכז נהיגה לימים מלאים של 600-700 ק"מ ביום (לא מופרך בארה"ב) ומשאיר ימים מלאים לטיולים\אטרקציות\בטן גב במלון מגניב. נהיגה כל יום של 250 ק"מ שורפת חצי יום לפחות וההרגשה היא ש"כל הזמן נוהגים".

 

תהנו!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

נהיגה של 500-600 ק"מ ביום אינה דבר נדיר בנסיעות לחו"ל - עשיתי זאת לא פעם גם באירופה, אפילו בארץ (חיפה - מצפה רמון וחזרה, זה קרוב ל-600 ק"מ ביום אחד, בודאי כאשר הנסיעה לא לגמרי ישירה). ועדיין, רצוי שיהיה נהג נוסף. במעלה השרשור כתבתי על הטיול שלי בקנדה לפני כחודשיים, אשתי לא הסתדרה עם הגראנד צ'ירוקי כך שהכל נפל עלי, והיום בני סיפר על נהיגת מרחק דומה בסלובקיה, בלי עזרת זוגתו.

 

ההמלצה שלי היא לתכנן את הטיולים עם לא יותר מ-200-300 ק"מ נהיגה ביום, אבל לא תמיד הדבר אפשרי, כיון שיש מקומות בהם המרחקים בין האתרים ה"סמוכים" גדולים יותר.

 

הסיפור שלך על כרטיסי השראי מעניין ומטריד - האם מדובר במקומות בהם עדיין לא מפעילים EMV?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 


×
×
  • תוכן חדש...