Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק מאות? פחחחח

תבדוק כמה מתים מהתקף לב.

אני לא מבין מה אתה רוצה מהמדינה.

כשחייל נהרג, הוא נהרג מטעם המדינה בשביל המדינה.

כשאדם פרטי נהרג ברכבו הפרטי בזמנו הפרטי, מה זה קשור למדינה? אין קצת אחריות אישית? למה המדינה כל הזמן אשמה בהכל וצריכה לדאוג להכל?

יש אחריות אישית, אבל מה לעשות שלפעמים לסובבים אותך אין אחריות אישית?

בזמן האחרון התופעה של גניבת רמזור נפוצה יותר מאשר בעבר, הרבה מתעסקים עם כל דבר אחר חוץ מנהיגה, נהגים שמשתוללים (אתה גר בעומר, אתה בוודאי מודע לתופעה ולמה שהולך בבאר שבע והסביבה),

ואיפה המשטרה? בקושי אתה רואה אותה על הכבישים.

אז כן, אני בתור אזרח מגלה אחריות אישית לגביי ולגביי הסובבים אותי בכל מה שאפשר (ואני רציני לגמרי), אבל אני לא יכול לחנך עוד מאות אלפי, או אפילו מיליוני נהגים בארץ. אבל על שאר הנהגים, המשטרה ורשויות החוק צריכות לעשות את העבודה.

לא ייתכן שיש נהגים שעושים עבירות חמורות, בסוף לוקחים עו"ד ויוצאים מזה בקנס ובעונש מופחת משמעותית מזה שהם היו צריכים לקבל.

אני בכלל דוגל בזה שעבירות של שימוש בסלולר צריכות לכלול אכיפה מאוד כבדה, קנסות של 5000 ש"ח והחרמת הרכב לפרק זמן של כמה שבועות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באותה מידה שכשחייל נחטף נכנסים קרקעית אבל כשחייל נהרג על הגבול מסתפקים בהפגזה של עמדה צבאית.

ההשפעה התודעתית על האזרח במקרה של חייל הרוג/פצוע בפיגוע הרבה יותר גדולה מתאונה שנהרגה בה משפחה. אולי כי בפנים חושבים שתאונות זה חלק מהחיים וזה בלתי נמנע, אולי מסיבות אחרות.

פורסם

פות"ש, לא הבנתי מה ההצעה האופרטיבית שלך, שצה"ל יפציץ מוצב של חמאס כל פעם שמישהו נהרג בתאונת דרכים?

אני ממש לא נמנה על מעריצי שר התחבורה הנוכחי, אבל אי אפשר להגיד שלא עושים כלום.

בתחום התחב"צ, בונים רכבות קלות (ירושלים, ת"א) ומסילות רכבת (המסילה החדשה לירושלים, רכבת העמק, הארכת קווים בדרום).

כמובן שגם משפצים כבישים (הכביש לירושלים השתפר פלאים בסיבוב האחרון).

בנוסף, מחייבים רכבים חדשים ברמת בטיחות עולה עם הזמן (פעם זה היה abs, אח"כ esp, עכשיו זיהוי סטייה מנתיב והתראת התנגשות, קרי מובילאיי).

בתחום האכיפה יש לך את מערך המצלמות המשוכלל והלא ממש מכויל שקם פה בשנים האחרונות.

כמובן שתמיד אפשר לעשות עוד, וגם אפשר לטעון (ומאוד בצדק) שחלק מהרשימה הזו לא ממש עוזר לבטיחות ולפעמים אפילו מזיק, אבל אי אפשר לטעון שלא עושים כלום.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האחריות האמיתית של המדינה בכל הנוגע לתאונות דרכים מתחלקת ל 2:

1- דרכים נאותות (איכות סלילה, תכנון הכביש, שילוט, נראות סימונים)

2- עידוד לשימוש בתחבורה ציבורית, ולדאוג שתהיה כזו, נגישה ויעילה.

ב 1- הרוב בסדר. יש כבישים שסלולים בפניה חזקה בלי באנקינג לדוגמה שזה רע, פה ושם סימונים בעיתיים, אבל סה"כ בהחלט ברמה מקבלת על הדעת יחסית למדינה שקוראת לעצמה "עולם ראשון".

2- טוב, פה כולנו כבר יודעים מי ומה. תמיד מעט מדי ומאוחר מדי, וגם שעושים, זה לפעמים חסר פואנטה (אהמ תחנות קו העמק אהמ רכבת קלה בת"א שמתוכננת לתוואי ועומסים של שנת 1995 ותיפתח ב 2025 או משהו)

פורסם
פות"ש, לא הבנתי מה ההצעה האופרטיבית שלך, שצה"ל יפציץ מוצב של חמאס כל פעם שמישהו נהרג בתאונת דרכים?

אני ממש לא נמנה על מעריצי שר התחבורה הנוכחי, אבל אי אפשר להגיד שלא עושים כלום.

בתחום התחב"צ, בונים רכבות קלות (ירושלים, ת"א) ומסילות רכבת (המסילה החדשה לירושלים, רכבת העמק, הארכת קווים בדרום).

כמובן שגם משפצים כבישים (הכביש לירושלים השתפר פלאים בסיבוב האחרון).

בנוסף, מחייבים רכבים חדשים ברמת בטיחות עולה עם הזמן (פעם זה היה abs, אח"כ esp, עכשיו זיהוי סטייה מנתיב והתראת התנגשות, קרי מובילאיי).

בתחום האכיפה יש לך את מערך המצלמות המשוכלל והלא ממש מכויל שקם פה בשנים האחרונות.

כמובן שתמיד אפשר לעשות עוד, וגם אפשר לטעון (ומאוד בצדק) שחלק מהרשימה הזו לא ממש עוזר לבטיחות ולפעמים אפילו מזיק, אבל אי אפשר לטעון שלא עושים כלום.

הרכבת הקלה בתל אביב כבר באיחור של כמה שנים. זה פרויקט מגלומני, שאני בספק אם אי פעם יסתיים. אה וכמו שכולנו בטח זוכרים, הוא גם התחיל עם חקירות משטרה ומעצרים.

מה שהיו צריכים לעשות, לפחות במרכז, זה פשוט להציף את גוש דן באוטובוסים, אולי אפילו כאלו שיוצאים בזמן מהתחנה, ובמקביל לפעול באופן אקטיבי לצמצום מספר הרכבים כאן.

אבל הבעיה היא הרבה יותר חמורה. התכנון העירוני של רוב השכונות החדשות בארץ הוא כזה שלא מאפשר נגישות של תחבורה ציבורית מלכתחילה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
פות"ש, לא הבנתי מה ההצעה האופרטיבית שלך, שצה"ל יפציץ מוצב של חמאס כל פעם שמישהו נהרג בתאונת דרכים?.

שזה לא רעיון כזה גרוע.

אולי זה יגרום להם לגרום לירידה בתאונות דרכים בישראל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
רק מאות? פחחחח

תבדוק כמה מתים מהתקף לב.

אני לא מבין מה אתה רוצה מהמדינה.

כשחייל נהרג, הוא נהרג מטעם המדינה בשביל המדינה.

כשאדם פרטי נהרג ברכבו הפרטי בזמנו הפרטי, מה זה קשור למדינה? אין קצת אחריות אישית? למה המדינה כל הזמן אשמה בהכל וצריכה לדאוג להכל?

מה אתה רוצה שיעשו בדיוק עם התקפי לב? (תזונה ופעילות גופנית לא קל ליישם. גנטיקה לא קל לשנות. יש המון מחקרים ופיתוחים)

לעומת עישון, גורם המוות מספר 1 שניתן למניעה בקלות!

לא, לא קל להיגמל. אבל שר סגן הבריאות סוגר דילים עם המפיצים.

פרסומות בכל מקום.

אין אכיפה מכירת סיגריות לקטינים. אלה המכורים החדשים של ה-היום אחר הצהריים.

תאונות דרכים נתפסות כגזירת גורל. המצב משתפר עם השיפור בבטיחות וכנראה ימשיך מאוד להשתפר עם שיפור המערכות.

פורסם

אפשר להמשיך להעלות מיסים על סיגריות. גם תוספת הכנסה לקופת המדינה, וגם פחות אנשים יעשנו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה אתה רוצה שיעשו בדיוק עם התקפי לב? (תזונה ופעילות גופנית לא קל ליישם. גנטיקה לא קל לשנות. יש המון מחקרים ופיתוחים)

לעומת עישון, גורם המוות מספר 1 שניתן למניעה בקלות!

.

גם זה וגם זה וגם תאונות דרכים, הכל יפתר אך ורק על ידי חינוך מבית, בשיתוף מערכת החינוך.. אבל קודם כל מבית. וגם בזה קבוצות גדולות (תרתי משמע) נוהגות להאשים את המדינה, במקום להסתכל במראה.

בעיניים שלי זה ניראה כמו אנשי דת שמאשימים בהכל איזה יישות קוסמית עם כוחות על.

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא יכול לעבור אזרח אזרח ולהודיע להם שיש כאן איים עם חרא תרבות. כלומר, יהיה לי קשה להגיע אל כולם.

יש נבחרי ציבור. מלבד יהודה גליק לא ידוע לי על עוד אחד שפועל למנוע עישון.

יש צעדים שהמדינה בהחלט יכולה לעשות, ולא עושה. אולי יש דילים עם תאגידי הטבק, אולי סתם נבחרי ציבור שאכפת להם רק מהתחת של עצמם.

יש פרסומות, ויש מכירה לקטינים שאסורה על פי חוק ולא נאכפת.

זאת המדינה, וזה גורם המוות מספר 1 שניתן למניעה בקלות, ולא עושים כמעט כלום.

וכן, שיעלו גם את המיסים על טבק לגלגול, שלפחות יכניס עוד קצת ג'ובות למדינה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי, תאונות דרכים ובכלל תרבות נהיגה מחורבנת זה פועל יוצא של חוסר בחינוך להתחשבות בזולת.

אדם שעולה לכביש כשאף אחד לא מעניין אותו ולא מודע לזה שיש עוד אנשים סביבו, סביר להניח שבמוקדם או במאוחר יגרום לתאונה. לעקוף מהשוליים, לחתוך נתיבים בלי לאותת, להתעסק בטלפון באמצע נהיגה או לפנות ימינה מהנתיב השמאלי זה מבחינתי באותה קטגוריה כמו לשפוך פח זבל מהמרפסת או להשתין על המדרכה ברחוב.

המדינה לא אמורה לחנך אנשים שלא יהיו דושבאגים, אלא להעניש את מי שבכל זאת מחליט להיות דוש. מי שנענש ולא מבין שמה שהוא עושה לא בסדר, יתנהג יפה רק ליד שוטר. את החינוך הנכון צריכים לקבל בבית ומי שלא מחנך את הילדים שלו לערכים של כבוד לזולת בסופו של דבר פוגע בחברה הרבה יותר ממה שהוא חושב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדקתי בויקי מה זה ''דושבג'' חח למרות שכבר הבנתי

מהטקסט.

צודק, כתבתי כבר שזה רק חינוך אבל לא רק מבית אלא מהגן

ולהמשיך לגימנסיה ולחלחל הלאה,

ומכאן צומחת מנטליות, מנטליות של כבוד הדדי שיורדת גם לכביש,

ולשכנות טובה,למקום עבודה וכו'.

אני תמיד משתדל לתת לנהג להשתלב אגב ויתור שלי. אני לרב מקבל הנפת יד

של תודה, אבל זה לא מה שאני רוצה, אני מקווה שאותו נהג יחזיר לנהג אחר כבוד,

וככה תתחיל לחלחל תרבות או מנטליות נהיגה שונה.

(טיפה בים אבל זה מתחיל מאיתנו עצמנו)

למה ביפן אין דושבגים? והצפיפות איומה שם? אפשר לראות את זה כבר בבתי הספר,

המשמעת, הכבוד, הלבוש, וכן,

חינוך נכון ונבון שמבוסס על אהבת הזולת, שזו אידיאולוגיה מדהימה ומקסימה.

פורסם

למה אתה חושב שביפן אין דושבגים?

• תוכן חדש...