Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אני מבקש להצהיר מראש, שמבחינתי אין שום זילות בחיי אדם זה או אחר, בפרט בפוסט שאני פותח כאן. הכל נעשה לשם ההבנה וחס וחלילה אני לא מאחל לאף אחת ואחד להתמודד עם מוות.

בשבועות האחרונים אני מרבה להרהר ולחשוב בדבר: כאשר חייל צה"ל, לא עלינו וחס וחלילה, נפגע בתקרית זו או אחרת, המדינה רועשת וגועשת.

צה"ל מבחינתו, מגיב. אם הוא מגיב מספיק בעוצמה או לא - זהו לא הוויכוח כאן. אבל הוא מיד מגיב. לא ידוע לנו כאמור האם התגובה הזו תחסוך חיי חיילים בעתיד אבל כמו שאמרתי - זה לא הוויכוח. העובדה היא שהוא מגיב ולעולם לא מבליג.

כאשר מאות (!) אנשים נהרגים כל שנה (!) בכבישים ובמדרכות, אף אחד לא גועש ואף אחד לא רועש.

בכל שנה נהרגים מאות אנשים, ולא אחד בודד כמו חייל זה או אחר (שוב - חס וחלילה. שיהיו בריאים ותמיד יחזרו בשלום. אני יודע שזה נשמע בוטה, אבל אני מנסה להעביר את קו המחשבה/שאלה שלי). ואני עוד בכלל לא מדבר על עשרות האלפים שניפצעים בכביש/מדרכה, רבים מהם באופן קשה מאד ולצמיתות.

אף אחד לא מתרעם, תמה, שואל מה קורה כאן, כלום. פעם ב... יש לאקונית איזו שהיא סטטיסטיקה שמתפרסמת וזהו.

איך נהיינו כאלה?

ואיך למדינה לא איכפת? בואו נגיד שבאופן כללי וגס, אפשר לקבוע הנחה שבשלושים שנה האחרונות משרד התחבורה/מע"צ/משטרת התנועה ועוד שאר הגורמים לא הביאו שיטה אחת, מהפיכה אחת או תיאוריה אחת הגיונית במאבק בתאונות הדרכים, אם עוד בכלל קיים מאבק שכזה.

ולא, אף אחד לא ישכנע אותי שאין תקציב.

יש כסף, אפילו הרבה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק מאות? פחחחח

תבדוק כמה מתים מהתקף לב.

אני לא מבין מה אתה רוצה מהמדינה.

כשחייל נהרג, הוא נהרג מטעם המדינה בשביל המדינה.

כשאדם פרטי נהרג ברכבו הפרטי בזמנו הפרטי, מה זה קשור למדינה? אין קצת אחריות אישית? למה המדינה כל הזמן אשמה בהכל וצריכה לדאוג להכל?

יום טוב גם לך

פורסם

עדיין, יש בדבריו של ירחמיאל טעם מהבחינה שמוות באירועי בטחון חוץ (לא רק של חיילים אלא נפגעי פעולות איבה) מאפיל על גורמים אחרים והרבה יותר נרחבים לתמותה ופציעות חמורות במדינת ישראל, כגון קטל בדרכים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם היינו פה במצב מלחמה כוללת, הצבא היה מתנהל כמו מטחנת בשר, וחיילים היו נהרגים כמו זבובים, גם לזה היו מתרגלים ולאף אחד לא היה אכפת (חוץ ממשפחות וחברים של אותם חיילים).

אבל תגידו מה שתגידו על צה"ל, לזכותו יש להגיד שמות חייל זה עדיין אירוע מספיק חריג, כדי שכל מקרה כזה יעלה לכותרות ראשיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נראה לי שמוות הוא פשוט חלק מהמשוואה וכל מדינה לוקחת את זה בחשבון.

המדינה פועלת להוריד את אחוז המוות בכבישים אך היא מודעת לכך שהיא לא יכולה לגרום למספר הזה להיות אפס.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מציאות לחוד ותיאוריות לחוד.

העובדה שאין מדינה, מתקדמת ככל שתהיה, ללא תאונות דרכים קטלניות מרמזת על כך שהמצב איננו פתיר, לפחות לדרגה הנכספת של אפס הרוגים.

יש מה לשפר? בוודאי. אבל מה שאני מנסה להגיד הוא שזאת ממש לא תופעה ייחודית לישראל אלא משהו שכל העולם נאבק בו - וכראייה יש ברשותנו מה שכבר פותח בעולם הרכב, מכריות אוויר ועד מניעה אקטיבית/אוטונומית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה אתה רוצה מהמדינה.

כשחייל נהרג, הוא נהרג מטעם המדינה בשביל המדינה.

כשאדם פרטי נהרג ברכבו הפרטי בזמנו הפרטי, מה זה קשור למדינה? אין קצת אחריות אישית? למה המדינה כל הזמן אשמה בהכל וצריכה לדאוג להכל?

אני אמרתי שהמדינה כל הזמן אשמה??

איפה קראת דבר כזה? לא כאן בפוסט, זה בטוח.

עכשיו נחזור לענין: תראה לי דבר אחד שהמדינה מבצעת לטובת הורדת אחוז הנפגעים בכביש. אחד. אני כמובן לא מדבר על תוכנית מעפ-עפנה זו או אחרת שפעם ב.. נזכרים ללמד ביסודי, או בשוטרי התנועה או בכל דבר מה אחר שנמצא עכשיו בהליך שוטף (זה לא עובד, עובדה). אני מדבר על תוכנית חדשה, על זה שמישהו בממשלה יקום ויגיד "חבר'ה, כך זה לא יכול להימשך". שהמדינה (כן, שוב המדינה, למרות שהיא לא אשמה בכל המצב, רק בחלקו) תיקח את הנושא כפרוייקט שחייב להציג נתונים לאחר זמן מה.

בצבא, כאשר שלחו חיילים להיהרג ברכב M113 - ואני בכוונה לא אומר "נגמש" שכן זהו לא נגמ"ש (נושא גייסות משוריין), צה"ל הבין שמתח את החבל יותר מדי וכעת אחד הנושאים הכי פופולריים בצה"ל הוא מיגון חייל החי"ר בזמן תנועתו, ראו את הנמ"ר, האיתן ועוד.

מדוע אנחנו, כולנו אדישים כל כך למאות ההרוגים הפחות דרמטיים, האפורים אם נירצה? הרי רק במשפט הזה האחרון יש עיוות ומשהו לא נורמלי, אבל זאת המציאות: זה לא מזיז לאף אחד ת'ביצה.

ויגאל, מי אם לא המדינה צריכה להתעורר ולהבין שהמצב הזה אבסורדי?

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם
המדינה פועלת להוריד את אחוז המוות בכבישים אך היא מודעת לכך שהיא לא יכולה לגרום למספר הזה להיות אפס.

גם אני מודע לזה. כולנו מודעים. אף אחד לא קוסם.

רק תסביר לי כיצד היא פועלת להוריד את אחוז המוות?

פורסם
אני אמרתי שהמדינה כל הזמן אשמה??

איפה קראת דבר כזה? לא כאן בפוסט, זה בטוח.

אתה אמיתי?! פיסקה שלמה מהפוסט המקורי שלך עוסקת במה המדינה עושה ולא עושה בשביל למנוע מהאזרחים שלה להרוג את עצמם (בכביש), ואתה ממשיך בזה גם בהודעה 7 מיד אחרי שאתה שואל אותי מה הקשר למדינה.

כל השירשור הזה נכתב כאצבע מאשימה כלפי המדינה..

יום טוב גם לך

פורסם

ומה הפתרון לדעתך?

הכבישים בארץ בעלי איכות סלילה טובה+ (אמנם לא גרמניה אבל לצרפת אפשר להשוות) והתשתית יחסית סלחנית.

מבחינה סטטיסטית כמות ההרוגים פה דומה למדינות מערב אירופה ונמוכה מארה"ב.

אז כן, אפשר לשפר את החינוך והאכיפה ולסלול כבישים טובים יותר, אבל זה עדיין לא יוריד את כמות ההרוגים ל0 (וגם לא ל200).

עד שכל הרכבים יהיו אוטונומיים לחלוטין עם רשת ניהול מרכזית יהיו לצערינו הרוגים בכבישים, ואין למדינה יותר מדי מה לעשות נגד זה.

פורסם

אני אוסיף על מה שאתה אומר: אם אדם נהרג חו"ח בתאונה בעת חופשה בחו"ל, המקרה ימרח על כל בכותרות העיתונים.

אותה תאומה, רק בגבולות ישראל, תזכה לאזכור קטן בשולי העיתון

.We apologise for the inconvenience

פורסם (נערך)

לגבי דיווח בחדשות - לפי זכרוני, בכל פעם שיש תאונה עם הרוגים, היא כן מדווחת בחדשות. נכון שמוות של חייל בפעולה מבצעית (או ישראלי בתאונת דרכים בחו״ל) מדווח יותר בהרחבה, אבל זה טבעי מכיוון שהוא יותר נדיר. ככל שאירוע יותר יוצא דופן - כך הכיסוי באמצעי התקשורת שלו נרחב יותר.

לגבי טיפול של המדינה בבעיה - גם אני לא מבין כל כך למה אתה מצפה. אתה מכיר איזה פתרון מוצלח כזה שמיושם במקום אחר וכאן לא? יש לך הצעה לפתרון כזה (ואיזושהי סיבה קונקרטית להניח שהוא אכן יעבוד)? אני ממש לא מחובבי גישת ה-״אל תתלונן על הבעיה אם אין לך הצעה לפתרון״, אבל במקרה הזה...

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

זו הטיית היקשרות ידועה ומוכחת.

למשל, אם יגידו לך שמלא ילדים חולים בסרטן ובוא תתרום, פחות סביר שתעשה זאת.

אם יראו לך ילד קטן ספציפי, עם השם, משפחה, תחביבים - הסיכוי גובר.

יותר קל להתחבר לסיפור של אדם בודד מאשר קבוצה גדולה. זה נמדד בניסויים והוכח.

לאו דווקא בגלל צבא, אלא יותר בגלל ההקשר. גם את שחר גרינשפן זכרו, כי היא הייתה אחת והכרנו את המקרה שלה, את המראה שלה, את הסיפור שלה. בצורה דומה, אנחנו זוכרים את נחשון וקסמן, אבל לא את ההרוגים האחרים בתקופה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במדינת ישראל חיים 7-8 מיליון בני אדם

כל שנה נולדים בערך 100,000 תינוקות ומתים בערך 60-80 אלף אנשים.

60-80 אלף אנשים בשנה זה 150-200 אנשים ביום.

גורם המוות הראשון הוא סרטן והוא פוגע גם באנשים בני 40 ואפילו פחות.

אבל.. הבעיה של הסרטן ותאונות הדרכים (ועוד גורמי מוות שונים) היא כלל עולמית ולא מקומית רק אצלנו

לגבי חיילים, צבא ... הבעיה היא לא חייל אחד או שניים שנהרגים, הבעיה היא הפוטנציאל.

שמפעילים צלפים נגד חיילים או שיורים טילים/רקטות על מרכזי אוכלוסיה,

זה ממש לא חשוב כמה נהרגים במיידי, הפוטנציאל הוא פגיעה או מוות בכמויות מטורפות שגדלות בטור הנדסי

ראה את המלחמה בסוריה.

ולכן התגובה היא בהתאם לפוטנציאל

פורסם

יחס בין רווח ממכוניות חדש למוות. כנראה שעדיין משתלם יותר עוד ועוד מכוניות.

פתרון? לא יודע. צמצום מכוניות באופן אגרסיבי, על ידי הפעלה של אגרות גודש על כל נסיעה מחיפה עד אשדוד + השקעה פסיכית בתחבורה ציבורית אמתית (אוטובוסים ולא פרויקטים מגלומניים של עשור של חפירות מתחת לגוש דן) + הפעלת תחבורה ציבורית בשבת.

מנחש שבשנים הקרובות נראה אגרות גודש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...