Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה יכול לסביר, בבקשה, איך אתה ממצב ומסובב את הדברים בצורה הזו? איך אתה בונה תסריט כזה כאילו יש בחירה בין השניים, או שיש עדיפות ביניהם, או שחווית נהיגה לא נעימה בהכרח גוררת מיעוט יחסי של הרוגים?

בחירה - לא. עדיפות - בהחלט כן.

כמות ההרוגים בתאונות היא חשובה, אבל אי אפשר להסיק רק ממנה שום דבר על בטיחות בכבישים. גם כי יכול להיות שפה פשוט מצילים יחסית יותר בני אדם בבתי החולים, וגם כי זו התבוננות מאוד מאוד מאוד צרה, שמנסה לתמצת את כל מגוון הפגיעות והנזקים שיש בתאונות הדרכים לפרמטר אחד בלבד.

צודק, זה יותר מורכב. כל סוגיה גדולה הרובצת לפתחו של סדר היום הציבורי היא מורכבת. הפתרון למורכבות הזו היא ליצור סדר עדיפויות; שבמקרה זה, צריך להתחיל בהורדת שיעור הנפגעים בדרכים. ואני חושב שזו סוגיה שהטיפול בה מספיק תובעני שאם באמת ישימו אותה קרוב לראש סדר העדיפויות הלאומי, לא יישאר פנאי לטפל בתרבות נהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל את שיעור הנפגעים אי אפשר להוריד בכל מחיר, כמו למשל לאסור על אנשים לנהוג ולזרוק את כל מי שנתפס מוריד יד מההגה לכלא ל10 שנים. צריך להבין למה זה קורה ומתוך זה לפעול.

אי אפשר להצמיד שוטר24/7, רכב סופר בטיחותי מהשורה הראשונה/חליפת master chief ורופא פרטי מומחה לכל משתמש בדרך.

כדי לפתור בעיה צריך למצוא את השורש שלה, וכאן השורש הוא תרבות נהיגה מחורבנת, שזה בעצם התעלמות משאר משתמשי הדרך שמביאה למעשים מסכני חיים כמו שכבר נכתב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לא ברור לי איך זה סותר את הטענה שלי. אין קורלציה הדוקה בין חוסר בתרבות נהיגה לבין ריבוי התנגשויות חמורות. עובדה, בישראל התרבות חרא ובגרמניה היא אחלה, אבל בשתיהן יש שיעור דומה של קטל בדרכים. יש לך אוכלוסיות נהגים שמתאפיינות בנהיגה לא מתורבתת (מוניות) ועדיין יש להן סטטיסטיקה די טובה של הימנעות מהתנגשויות, ועוד.

גם אם הייתי מסכים שעובדתית בישראל התרבות חרא ובגרמניה אחלה, העובדה שבשתיהן שיעור דומה של קטל בדרכים לא מוכיחה שאין קורלציה בין שני הדברים (כל עוד לא ביטלת משתנים משפיעים אחרים, ובטח לא כשאתה מסתמך על שתי דגימות בודדות). וזה לפני שדיברנו על ההבדל בין קורלציה לקשר סיבתי...

אגב, המשך התגובה שלך (שלא ציטטתי) רק מוכיחה ש״תרבות נהיגה״ היא מושג לא מוגדר ועמום בעליל, ולכן כל טענה לקורלציה בינה לבין משהו אחר (ספציפית שיעורי תאונות ו/או קטל בדרכים, שהם מדידים ומוגדרים היטב) היא חסרת משמעות אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי malcishua

• תוכן חדש...