Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אני נוסע כבר שש וחצי שנים על סיוויק שנת 2004, אני נהנה ממנה אבל התחושה שהגיע זמן להתחדש.

אחד הקריטריונים הוא היכולת למצוא חניה, השני הוא היכולת להסיע אנשים מידי פעם ומכאן - סופר מיני.

חשובה לי מאוד ההנאה בנסיעה, ותחושת יציבות וביטחון על הכביש, כמו גם כוח מספיק לעקיפה בטוחה ומהירה בכבישים מהירים.

מחיר באזור 100K.

מבחינת גיר - אוטומט, לא פחות מ-6 הילוכים. הלב אומר ידני, אבל הראש מזכיר לו שתיבה כפולת מצמדים יעילה כמו ידנית בהעברת כוח ומשפרת יעילות על פני קלאץ' בתפעול הנהג, אז DSG.

הסתכלתי בינתיים על מאזדה 2

סקודה פאביה

פיג'ו 208

וסיאט איביזה

בינתיים מאזדה 2 נראית לי צבועה, מתהדרת בטכנולוגיות חדישות, אך על הנייר בסופו של דבר לא מציגה יתרון אמיתי. התיבה שלה לא כפולת מצמדים אך בעלת פטנטים מעניינים משל עצמה (SkyActiv Drive).

איביזה.... נשמע ילדותי שאני פשוט לא רוצה כמו כולם? כי מאז שהיא הפכה לפולקסווגן בתחפושת אני לא מוצא חיסרון אמיתי מעבר לתדמית שלה בעיני. תדמית שיהיה כדאי להשתחרר ממנה אם בסופו של דבר היא תתאים לי יותר מהאחרות, ועדיין... בא לי משהו שלא רואים כל מאה מטר.

הסקודה פאביה בינתיים הכי מושכת אותי.

פיג'ו 208 - בבקשה ספרו לי עליה קצת... מה שאהבתי בה על פני הסקודה הוא מערכת המתלים, במיוחד בזנב.

פניתי לסוכנויות ואני מצפה לתאם נסיעות מבחן במהלך השבוע הבא.

אשמח לעצות של בעלי ניסיון עם סופר מיני בסגנון, ולהערות לגבי שימוש ארוך טווח.

הצעות לדגמים שלא נלקחו בחשבון יתקבלו גם בברכה :)

תודה!

עריכה אחרונה על ידי OrFuxx
דקדוק, ניסוח
פורסם

סקודה פביה מתבססת על פלטפורמה ישנה ומערכות הבטיחות שלה נחותות לעומת המוצע באיביזה. אני מבין את הרצון לייחודיות אבל אני לא חושב שסקודה פביה זה משהו שלא רואים כל מאה מטר כהגדרתך.

איביזה היא אחלה בחירה, בתקציב שלך אתה קרוב לדגם ה-FR שנראה טוב יותר ומציע רמת אבזור גבוהה.

פיג'ו 208 נוחה ונעימה אבל לטעמי כבר מרגישה קצת מיושנת והמחליפה שלה בדרך.

אחותה הסיטרואן C3 מציעה עיצוב הרבה יותר ייחודי, אבזור עשיר יותר כולל אבזור בטיחות ונוחות נסיעה עדיפה.

מאזדה 2 היא בחירה סולידית. לא ברור לי מה הכוונה ב-"צבועה" אבל היא מצליחה לחלץ מיחידת הנעה סטנדרטית ביצועים טובים וצריכת דלק לא רעה בכלל. גיר רובוטי כפול מצמדים הוא דרך אחת לקבל ביצועים וחיסכון בדלק אבל חשוב לזכור שמדובר במערכת רגישה יותר לתקלות.

פורסם

רק לציין , המחליפה של ה208 תוצג כנראה לקראת סוף השנה בתערכות בפריז, וייקח לה זמן לעשות עלייה.

ה208 בין האופציות הנוחות כאן ומציעה גם התנהגות כיפית יותר ביחס לזו של הואגיות (לטעמי) , והגיר שלה אוטומטי רגיל. החסרון של השילוב הזה הוא ביצועים קצת פחות טובים מאלה המתחרות עם גירים כפולי מצמד ורעידות מורגשות בסלד סרק.

מסכים עם מייק שהפאביה מתחילה להחוויר לעומת האיביזה והפולו החדשות- מרווחת יותר(כנראה הכי מרווחת בסגמנט ביחד עם הפולו) ומאובזרת יותר.

להוציא את הC3 שהוצעה פה , כולן מגיעות עם מובילאיי בהתקנה מקומית, מאזדה כי משום מה מתאים להם לדחוף אותה , איביזה פולו ופאביה עקב מחסור בהתרעה מקורית על סטייה מנתיב.

פורסם

אם מקובר על כביש מפותל האיביזה תהיה מהנה יותר מהסיטרואן בעקבות זווית גילגול קטנה יותר ותיבה מהירה יותר.

ה208 כבר דגם ישן ולדעתי עדיף כבר לקחת את הסיטרואן בעל איבזור טוב יותר אם כבר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסיטרואן היא הקטנה הטובה ביותר היום ומגיעה גם עם 5 שנות אחריות מלאה.

איביזה ב-100k שקל? למה לא לאון?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

איזה לאון יש ב 100 אלף ומה רמת האיבזור?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כבר פיג'ו אז תבדוק 308 יש עליה מחיר של 98k עם אפס ק''מ. לגבי לאון גם יש מבצע ב100k מנוע 1 ליטר שחלש מידי לטעמי אפילו על האיביזה וזה ניכר על אחת כמה וכמה בלאון ואם חשוב לך יציאה נורמלית מהמקום הייתי שולל את הלאון המנוע הזה.

פורסם

אני בספק אם נהגת על איביזה או לאון עם מנוע ליטר ובמידה ואני צודק אני ממליץ לך בחום לעשות נסיעת מבחן.

המנוע הזה לא מרגיש חלש כמעט בשום מצב, לא על האיביזה וגם לא על הלאון. גם על סקודה אוקטביה הגדולה הוא מרגיש מספק לגמרי ואפילו זריז.

גילוי נאות, אני מחזיק כבר שנתיים וחצי איביזה דור קודם עם מנוע ליטר.

פורסם

על הלאון לא נהגתי אבל האיביזה עם 1.0 מרגישה זריזה למדי.

פורסם

תלחץ יותר על הגז.

אני נהגתי איתה בשיוט, כביש הררי וכוח לא היה חסר.

פורסם
אני נוהג על איביזה באותו המנוע ועד 2000 סל''ד הוא חלש אין על זה ויכוח זו עובדה.

חלש, וחלש עד 2,000 סל"ד זה שני דברים שונים. ההילוכים הקצרים מביאים את המנוע מהר מאוד ל-2,000 סל"ד, אם זה לא מספיק מהר אפשר לנסות להסיט את בורר ההילוכים למצב ספורט, התיבה תמשוך קצת את ההילוכים ותייצר קצב זריז יותר.

תחושת זריזות היא גם פועל יוצא של הרכב שאתה רגיל לנהוג בו. לפותח השרשור שמגיע מהונדה סיוויק בת 14 עם מנוע 1.6 ותיבת הילוכים אוטומטית עם ארבעה הילוכים האיביזה תרגיש הרבה יותר זריזה.

פורסם

הייתה לי לפני כן פיג'ו 206 1.6 שנת 2006 ובוא נגיד שהאיביזה לא לוקחת אותה. הגיר פשוט מחליף הילוכים יותר מידי מהר ועל 40 קמ''ש אתה כבר בהילוך רביעי חמישי. אני פשוט חושב שהמנוע הזה לא מספיק טוב לנסיעות מחוץ לעיר אלא אם אכן אתה מעביר לs.

פורסם

פעם ראשונה שאני נתקל בדעה כזאת שהרכב לא מספיק חזק מחוץ לעיר.

• תוכן חדש...