Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי השדה החשמלי הוא מפלוס למינוס. אם יש זליגה חשמלית (שהסתברות מאוד נמוכה) שלפחות המטענים ישארו במצבר ולא יאורקו לאדמה.

אהבתי :wink:

:turn-l:
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כי השדה החשמלי הוא מפלוס למינוס. אם יש זליגה חשמלית (שהסתברות מאוד נמוכה) שלפחות המטענים ישארו במצבר ולא יאורקו לאדמה.

אני מצטער אבל המשפט הזה מנותק מהמציאות מכלכך הרבה בחינות שאני לא יודע מאיפה להתחיל..

מה קשור שדות לעניין?

על איזה זליגה חשמלית מדובר?

מה הקשר בין המטען במצבר לאדמה? (אתה מדבר על אדמת כדור הארץ?)

יום טוב גם לך

פורסם
מרכב הרכב מחובר לאדמה?

שוב, על מה אתה מדבר? אדמת כדור הארץ או המינוס של המצבר?

האם יש סיכוי מסוים שיש חוט חשוף שנוגע במרכב בגלל שאיזה חשמלאי לא מדופלם עשה איזו עבודה?

את מי זה מעניין אם אחד מקוטבי המצבר מנותק? (המעגל החשמלי פתוח)

יום טוב גם לך

פורסם
בוקי, לך בטח יש ניסיון עם הקנגו?

הקנגו הייתה ישנה, כמעט בלי אלקטרוניקה במנוע. עם משאבת הזרקה מכאנית וניהול מכאני.

לא יודע לאמור שום דבר בהקשר זה על הפלואנס.

פורסם

2. לנתק מינוס. האם צפויות השלכות מעבר ל(אולי) מחיקת זכרונות רדיו, נעילת הרדיו (הקוד זמין אצלי) וכו'? אחרת זו האופציה המועדפת.

תודה לעונים,

קורן

ניתוק כבל המינוס של המצבר לא יגרום לשום נזק אלא במקרה הגרוע המנוע יעבוד למשך מספר נסיעות בסל"ד גבוה מהרגיל. לא בכול רכב השעון ותחנות הרדיו

נמחקים לכן בדוק בספר הרכב מה קורה במידה והמצבר מתרוקן או מנתקים את המצבר מהרכב.

הכי טוב נתק את המינוס לשם בדיקה ותראה את ההשלכות של ניתוק המינוס.

לפני ניתוק המצבר דאג שהמצבר יהייה טעון ב-100 אחוז.

* אני אישית מעדיף את השיטה הזו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן זו הדרך הפשוטה. אם המצבר עדיין צעיר ורענן לא תהייה לך שום בעיה להניע את הרכב בעוד חודש ימים.

איזה כייף לי :)

פורסם
שוב, על מה אתה מדבר? אדמת כדור הארץ או המינוס של המצבר?

את מי זה מעניין אם אחד מקוטבי המצבר מנותק? (המעגל החשמלי פתוח)

אני חשבתי שאדמת המרכב הוא מחובר לאדמה של כדור ארץ. לא יודע איך, גם אני תהיתי, אבל את האנשים ששאלתי, גרמו לי לחשוב שזה שיש חיבור ביניהם.
פורסם
אני חשבתי שאדמת המרכב הוא מחובר לאדמה של כדור ארץ. לא יודע איך, גם אני תהיתי, אבל את האנשים ששאלתי, גרמו לי לחשוב שזה שיש חיבור ביניהם.
מרכב הרכב לא מחובר לאדמת כדור הארץ ב99% מהרכבים, למעט משאיות להובלת חומרים דליקים, שם יש שרשרת שנגררת על הקרקע על מנת לפרוק חשמל סטטי מהגוף.

אבל גם אם כן היה מחובר המרכב לקרקע, מה זה חשוב? אין סגירת מעגל עם המצבר אם אחד הקטבים מנותק, נקודה.

יום טוב גם לך

פורסם

במידה שיש ויש מצב כזה, יש לך מעגל בין ההדק החיובי לאדמה.

רק שזה לא מעגל, זה קו ישר.

מעגל חשמלי זה מסלול זרם שיוצא מההדק החיובי של ספק הכח (מצבר) וחוזר אל ההדק השלילי שלו.

כל עוד ההדק השלילי של המצבר מנותק, הכל טוב.

יום טוב גם לך

פורסם
צודק. כלומר במצב כזה כל רכיבים ששומרי אנרגיה יתפרקו. ס.

סורי, גם את המשפט הזה אני לא לגמרי מבין.

המסקנה היחידה מהמשפט הקודם שלי היא שזה לא באמת משנה איזה הדק מנתקים מבחינת פריקת המצבר, בשני המקרים אין מעגל חשמלי שדרכו הוא יכול להתפרק

יום טוב גם לך

פורסם

יש לך פוטנציאל במערכת, ואתה רוצה לפרק את הפוטנציאל במערכת. איך תעשה זאת? תאריק אותו לאדמה.

אבל זה לא משנה. כי אם נניח תוציא הדק חיובי ויהיה איזה פוטנציאל כלשהו ברכיב שאוגר אנרגיה או שאותו רכיב הוא יתפרק. ברגע שתכניס מתח, כל המערכות יחזרו לעבוד: אם יהיה מטען ברכיב או לא.

• תוכן חדש...