Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההפרש הפוטנצאלים צריך להיות אפס, בהנחה שהרשת תקינה.

לשאלתך השניה: צריך לראות זרימה.

לא נכון.... ולא נכון.

אם תמתין כמה דקות אשמח להראות לך את תוצאת הניסוי בתמונות

יום טוב גם לך

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בוא אני אשאל אותך שאלה יותר פשוטה לבדיקה.

נניח אני לוקח מצבר, מחבר את הקוטב החיובי שלו לאדמה של שקע דרך מד זרם, לדעתך אני אראה זרימת זרם מהקוטב החיובי אל האדמה?

אתה שואל שאלות מאוד פשוטות שכול תלמיד שסיים י"ב בהצלחה יודע את התשובה. :-D

מד הזרם יראה 0 זרימה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מד הזרם יראה 0 זרימה.

צודק מארק, רק ששאלתי את gbguy, לא אותך.

ההפרש הפוטנצאלים צריך להיות אפס, בהנחה שהרשת תקינה.

לשאלתך השניה: צריך לראות זרימה.

הנה בבקשה הניסוי. המצבר טעון, וביצעתי מדידת זרם בשני תחומים שונים.. שום זרימה אין במצב הזה.

לספקנים, מדובר בבית בן 4 שההארקה שלו תקינה למהדריןIMG_20180703_221259.jpeg

IMG_20180703_221346.jpeg

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ברור שאין זרימה! השקע בגובה מטר והמצבר על הרצפה. איך יזרום למעלה?

תרים את המצבר לגובה, בזהירות. שלא ישפך החשמל.

(gbguy - אתה מטריל את השרשור או רציני?)

:turn-l:
פורסם
תרים את המצבר לגובה, בזהירות. שלא ישפך החשמל.

ניסיתי להחזיק גבוה ולצלם בו זמנית.

מפה לשם, עכשיו כולי חשמל בגללך :evil:

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני חייב להעיר משהו לגבי הדיון שהתפתח פה, אני מסכים שלא כדאי להעיר על נושאים שלא שולטים בהם בהביט הרלוונטי לדיון, אבל, יש פה לדעתי דוגמא קלסית לבעיה מאוד נפוצה שנתקלתי במספר מקרים. הבעיה היא הפער בין ידע תיאורטי לפרקטיקה, או לחילופין, השמה מתאימה של התיאוריה לגבי מצב מערכת קיים (הנחות מוטעות או חוסר הבנה של הפיזיקה ששולטת במערכת).

מה שברור כשמש לטכנאי ותיק יכול להיות לא מובן למהנדס מתחיל שנתקל בתופעה או במערכת שאין לו ניסיון קודם אתה, אפילו אם האחרון שולט במטריה בפן התיאורטי באופן מעולה. יתרה מכך, קיימות תופעות שכל ילד יוכל לחזות בטבעיות (כי הוא נתקל בהן עשרות פעמים בחייו) ולעומת זאת, מיטב המומחים בתחום יתקשו להסביר אותן.

גם באקדמיה, לא חסרים מרצים שמנותקים מהמציאות (אם כי שולטים בתיאוריה באופן טוב מאוד) ולפעמים נתקלים בהסברים כביכול לתופעה שנלמדת בתוספת דוגמא "מציאותית", רק שהתיאוריה רחוקה מלתאר את המצב האמתי. לדוגמא פרופ' (חשמל) שטענה שחיכוך (רגיל, לא ויסקוזי) פרופורציונלי למהירות.

בקצרה, אני טוען שאולי שופטים אדם קצת לחומרה.

לגבי הדיון עצמו, אני לא מתחום החשמל, אבל השאלה לגבי הפריקה לאדמה אולי נשמעת טיפשית (במיוחד לכל מי שיש ניסיון מינימלי בחשמל) אבל יש בה מעבר למה שנראה, לדעתי. הנה שרשור דומה שמצאתי:

https://electronics.stackexchange.com/questions/75743/single-terminal-of-voltage-source-attached-to-earth-ground

התשובה הראשונה מסבירה יפה פריקה אלקטרוסטטית, אבל להבנתי ההסבר נעוץ בעובדה שמדובר בהפרש פוטנציאלים שנשמר בין הדקי הסוללה ולא במטען אלקטרוסטטי (כמו במקרה של ברק). הכוונה היא שאם תחבר בין אחד ההדקים לאדמה ע"י מוליך, תשווה את הפוטנציאל של ההדק עם האדמה מהר מאוד, ולכן לא יזרום זרם קבוע לאדמה, ההדק הנוסף פשוט "יעדכן" את הפוטנציאל שלו, כך שלמעשה הפרש הפוטנציאלים בין ההדקים יישאר קבוע (12 וולט לדוגמא). כלומר בין ההדק המחובר לקרקע ובין הקרקע לא יהיה הפרש פוטנציאלים קבוע ולא יזרום בניהם מטען.

הנה הסבר מורחב שמצאתי:

https://physics.stackexchange.com/a/267072

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

התשובה הראשונה מסבירה יפה פריקה אלקטרוסטטית, אבל להבנתי ההסבר נעוץ בעובדה שמדובר בהפרש פוטנציאלים שנשמר בין הדקי הסוללה ולא במטען אלקטרוסטטי (כמו במקרה של ברק). הכוונה היא שאם תחבר בין אחד ההדקים לאדמה ע"י מוליך, תשווה את הפוטנציאל של ההדק עם האדמה מהר מאוד, ולכן לא יזרום זרם קבוע לאדמה, ההדק הנוסף פשוט "יעדכן" את הפוטנציאל שלו, כך שלמעשה הפרש הפוטנציאלים בין ההדקים יישאר קבוע (12 וולט לדוגמא). כלומר בין ההדק המחובר לקרקע ובין הקרקע לא יהיה הפרש פוטנציאלים קבוע ולא יזרום בניהם מטען.

הנה הסבר מורחב שמצאתי:

https://physics.stackexchange.com/a/267072

איך אתה מציע לבדוק את התיאוריה הזו הלכה למעשה בעזרת ציוד מדידה ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

היי מרק,

אם אנחנו מתייחסים לאדמה כנקודת ייחוס ולאו דווקא אל הקרקע עצמה, אז אפשר לקחת לדוגמה שתי סוללות 6 וולט, אם נמדוד את המתח עליהן בנפרד על כל אחת יימדד הפרש פוטנציאלים של 6 וולט. נחליט שההדק השלילי של אחת הסוללות הוא נקודת הייחוס שלנו נאמר שנגדיר נקודה זו B (הדק שלילי של סוללה מס' 1). כעת נחבר בין המינוס של סוללה מס' 1 לפלוס של סולל מס' 2 שנגדיר כנקודה C. נשארנו עם שני הדקים חופשיים, הפלוס של סוללה מס' 1 שנגדיר כ- A, והמינוס של סוללה מס' 2 שנגדיר כ- D.

אם נמדוד את המתח על הנקודות A,D נקבל 12 וולט , כלומר: * A-D=12

בנוסף ממדידה של כל צמד הדקים נקבל :

** A-B=6

*** C-D=6

משלושת המשוואות חייב להתקיים ש-

^ B=C

כלומר הפוטנציאל של שתי הנקודות המחוברות זהה ("האדמה\רפרנס" שהגדרנו B ונקודה עם פוטנציאל שרירותי כלשהו C). כיוון שלפני החיבור המתח על כל סוללה בנפרד היה 6 וולט יתקיימו אחת מ-2 , או ש-

1. לפני החיבור הנקודות C ו B היו בעלות אותו הפוטנציאל.

או ש-

2. הנקודות C ו- B היו בעלות פוטנציאל שונה, אך עם החיבור, הפוטנציאל השתווה ( משוואה ^) . כיוון שהמתח על כל סוללה נשאר זהה לפני ואחרי החיבור, הפוטנציאלים בקצוות היו חייבים גם להשתנות כך שההפרש על כל סוללה יישאר זהה.

כיוון שאין סיבה להניח ש- 1 מתקיים בהכרח, נשארנו אם מצב מס' 2.

אני מקווה שהבנתי נכון את מה שרצית להוכיח, ושאין לי טעויות בדרך , בכל מקרה אשמח להבהרות\תיקונים או כל רעיון אחר.

potential.jpg

עריכה אחרונה על ידי innvision

• תוכן חדש...