Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך עניין הסתכלתי קצת באתרים בנושא טייס (בארץ) והבנתי שיש דרך ארוכה ויקרה מאוד עד שמשיגים רשיון טיסה מסחרי וגם זה רק למטוסים קטנים.

שלא לדבר על השעות הדרושות כדי לשמר את הרשיון הזה ברגע שהגעת אליו.

השאלות שלי - האם מישהו עשה איזה שהוא רשיון טייס אזרחי? יכול לספר חוויות, טיפים לבחירת מורה, עד לאיזו רמת רשיון מומלץ לעשות? האם בכלל להכנס לזה? ובכלל האם הוא נהנה וממליץ.

ויש גם שאלות תיאורטיות יותר

נניח ונכנסתי עמוק מאוד לנושא ויש לי רשיון טייס מסחרי כולל הגדר מכשירים והגדר לילה והגדר רב מנועי, האם אפשר למצוא עבודה בתחום? (ובתור מה?)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אתה קצת מתפזר לכמה כיוונים שונים.

תגדיר קודם מה המטרה, ואז ניתן יהיה לכוון בהתאם.

אם המטרה היא לצורך תחביב וכיף, טיסה בישראל בעיקר (עם אופציה לגיחות לחול מישראל), הכיוון הוא אחד.

אם המטרה להתפתח כטייס מקצועי, הכיוון המומלץ הוא שונה לגמרי.

בעיקרון, טייס מסחרי זה מקצוע ברמת ביקוש הגבוהה ביותר שהיתה מעולם, ועד שיכנסו מטוסים אוטונומיים לעולם, הביקוש רק ילך ויגדל.

עם זאת, הדרך לשם מאוד ארוכה, יקרה ומתישה ולא הייתי עושה אותה בישראל בכל מקרה.

פורסם

הבנתי שבקנדה רישיון טיס מסחרי עולה בסביבות 75000$.

בישראל, אם לא היית טייס בחיל האוויר, אין סיכוי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני דווקא מכיר אדם שהיה קצין בירוקים והיום קברניט איירבאס בישראייר, כל המסלול שלו היה אזרחי. התחיל בקורס אזרחי להתקדם עם השנים.

כיום בוגרי ח"א רבים פונים לאחר שחרורם לקריירות שונות, יש מחסור בטייסים מסחריים ובהחלט אפשר להתקדם בכיוון. אבל המסלול ארוך ויקר.

יש חברות תעופה המקיימות לימודים באקדמיות באירופה, אין לי מושג מה העלויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבנתי שבקנדה רישיון טיס מסחרי עולה בסביבות 75000$.

בישראל, אם לא היית טייס בחיל האוויר, אין סיכוי.

אתה טועה בגדול.

קרוב משפחה שלי היה ג'ובניק בקרייה והיום הוא קברניט באל על (והוא בן 55 כך שלא מדובר על השנים האחרונות שהרבה יותר קל). את הקורס עשה בארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
אתה קצת מתפזר לכמה כיוונים שונים.

תגדיר קודם מה המטרה, ואז ניתן יהיה לכוון בהתאם.

אם המטרה היא לצורך תחביב וכיף, טיסה בישראל בעיקר (עם אופציה לגיחות לחול מישראל), הכיוון הוא אחד.

אם המטרה להתפתח כטייס מקצועי, הכיוון המומלץ הוא שונה לגמרי.

בעיקרון, טייס מסחרי זה מקצוע ברמת ביקוש הגבוהה ביותר שהיתה מעולם, ועד שיכנסו מטוסים אוטונומיים לעולם, הביקוש רק ילך ויגדל.

עם זאת, הדרך לשם מאוד ארוכה, יקרה ומתישה ולא הייתי עושה אותה בישראל בכל מקרה.

אני מסכים שהכיוון שונה אבל ההתחלה זהה, בדיוק כמו שאתה לא נהיה נהג סמיטריילר ביום אתה צריך להתחיל מרשיונות נמוכים יותר גם פה הכיוון בהתחלה לא משנה ואפשר יהיה להחליט אחרי השלבים הראשונים שהם דווקא כן זהים לדעתי, כמו שאמרת העלות כואבת מאוד בכיס וממידע שקראתי גם "סתם" לרשיון באופן פרטי בשביל הכיף יש עלות שמירת רשיון לא מועטה.

אם בכלל זה יעשה אז זה בארץ משיקולים של עבודה שצריכה לממן את ההוצאות של הקורסים :-P

בכל מקרה הכיוון הוא לא של עבודה ואלה היו שאלות מתוך עניין כי עד שאני אסיים את כל השלבים למטוס נוסעים כבר אהיה עם קידומת של 5X בגיל וזה לא נראה לי משהו שחברות תעופה קופצות עליו.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בקצרה (כי אני חייב לזוז - ארחיב מאוחר יותר אם יעניין מישהו):

מסלול א': תחביב

במסלול הזה מיותר להוציא רישיון ל"מטוס קל" בשפת העם - ססנה למיניהן - כיון שאין הרבה מה לעשות עם זה, יש אינסוף מגבלות, ההנאה עוברת מהר מאוד, ומחיר שע"ט יקר. במסלול הזה אני הייתי שוקל אז"מ או (העדפה אישית שלי) דאיה. באז"מ ובדאיה יש בגדול רק סוג רישיון אחד (אם לא מתיחסים להדרכה וכאלו), עלות שע"ט נמוכות יחסית, רבים קונים חלקים בשותפויות על כלים, ואז עלות שע"ט יורדת עוד, וזה עובד כתחביב לכל דבר - כולל כאלו שטסים עם אז"מים לחו"ל. בעיני, דאיה זה ספורט הטייס המרתק ביותר, והוא באמת מאפשר לך לשפר את היכולות שלך, ומאתגר אותך להתפתח.

מסלול ב': קריירה

במסלול הזה אתה צריך לבנות רשיונות מאפס, ולצבור הגדרים שונים ומשונים עד שאתה מגיע לרישיון מולטי אנג'ין מסחרי, ואז לצבור שעות, ואז לעבוד בכל מיני חברות תעופה רג'יונאליות בחו"ל, ומשם להמשיך. אלא אם שם המשפחה שלך רוטשילד, ואני יודע שהוא לא, המסלול הזה פשוט לא ריאלי בארץ. אפשרי? כן. ריאלי? לא. ארה"ב או קנדה הן הכתובת במקרים האלו, תכין באזור ה 100K$ לפחות (אבל כיון שזה לא הכיוון שלך, אני מעריך שזה גם פחות רלוונטי).

פורסם

ממליץ לך להכנס לקבוצת פייסבוק הנקראת "טייסים עושים טייסים", רץ שם הרבה מידע בנושא.

יש אפשרות להיכנס כטייס מסחרי בארץ אבל הדרך ארוכה ויקרה מאוד.

בגדול - לא יסתכלו עלייך בלי שיש לך כ-700-1000 שעות טיסה. וגם אם יש לך, והן כולן על מטוס קטן חד מנועי, יהיה מאוד קשה למצוא עבודה.

מכיר טייסים אזרחיים שגם עם מעל 700 שעות מתקשים למצוא עבודה.

רבים עושים את הקורס בארה"ב ונשארים להדריך באקדמיה בה למדו וכך צוברים שעות טיסה רבות, ממשיכים בחברות בחו"ל ורק אחר כך אולי חוזרים ארצה. (הדרך ה"זולה")

אנקדוטה - לאחרונה יש ביקוש גבוה לטייסים מסחריים בסין, עם שכר ותנאים מעולים, ויותר פשוט להתקבל לשם.

פורסם
בקצרה (כי אני חייב לזוז - ארחיב מאוחר יותר אם יעניין מישהו):

אותי זה מעניין, וגם מההודעה הזו למדתי הרבה :-)

תודה

ממליץ לך להכנס לקבוצת פייסבוק הנקראת "טייסים עושים טייסים", רץ שם הרבה מידע בנושא.

תודה! אבדוק אותה

לאט לאט מתרבים הסימנים שאוותר על החוויה, עדין מעניין אותי לשמוע על הנושא וללמוד.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
ממליץ לך להכנס לקבוצת פייסבוק הנקראת "טייסים עושים טייסים"

נשמע כמו קבוצת סטוצים אקסקלוסיבית במיוחד לגייז.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
עד שאני אסיים את כל השלבים למטוס נוסעים כבר אהיה עם קידומת של 5X בגיל וזה לא נראה לי משהו שחברות תעופה קופצות עליו.

אל תתבלבל בין מוכרות בגדים בקניון לבין טייסות (כל אחת כבודה במקומה מונח).

תפקידים שדורשים ניסיון אדיר שכזה תמיד יאוישו באנשים מבוגרים יחסית, הגיל לא מהווה פקטור.

אפשר כמעט לומר שמשמעות הדרישה "אלף שעות טיסה" היא "אל תיגש אלינו בכלל לפני שיש לך שיערות לבנות".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תפקידים שדורשים ניסיון אדיר שכזה תמיד יאוישו באנשים מבוגרים יחסית, הגיל לא מהווה פקטור.

אני לא משוכנע שאתה צודק - נכון שעם הדרישה שיש היום יתכן שגם מי שהתחיל בגיל 40+ ימצא עבודה, אבל הוא בהחלט יצטרך "לטחון צעירות" כמו ילד בן 22 שסיים עכשיו אקדמיה - הוא לא יהיה "בעל ניסיון אדיר", הוא יהיה FO באיזה רג'יונל זניח, יעשה 50 לגים ביום, ינוח 3 שעות, ויקום לעוד יום של 50 לגים. קשה לי להאמין שדרורזי מחפש לעצמו את החיים האלו, כיון שמי שהולך על זה בגיל מבוגר זה מישהו שהטיסה היא בדם שלו, מישהו שיודע שזה מה שהוא חייב לעשות ומוכן לעשות את הויתורים הנדרשים, ולא מישהו שעדיין מתלבט אם הוא רוצה את זה בתור תחביב, רוצה את זה בתור מקצוע, או לא רוצה את זה בכלל.

לאט לאט מתרבים הסימנים שאוותר על החוויה, עדין מעניין אותי לשמוע על הנושא וללמוד.

עצה אישית?

אל תוותר.

תמצא שבת אביבית נעימה, סע למנחת מגידו (פניה שמאלה מכביש הסרגל), תגיד שאתה מתעניין ותבקש לעשות טיסה בדאון. יעלה כמה מאות שקלים בודדים למשהו כמו חצי שעה טיסה (תלוי בתנאים), ותראה שאלו יהיו הכמה מאות שקלים הכי מהנים שביזבזת, וכל זה בשקט ובלי מנוע.

פורסם

הדרישה לשעות טיסה משתנה בין מדינות וחברות שונות. אאל"ט בארה"ב נדרשות 1500 שעות טיסה לפני שאפשר להתחיל את הקורס למטוסים מסחריים, באירופה יש איזה מסלול ישיר, יש אנשים שמוסמכים כטייסי משנה בגיל 20 וכקברניטים לפני 25.

קרוב לודאי שהגיל הוא פקטור, כיון שהכשרה יקרה מאד, ולחברה אינטרס להשקיע לטווח ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קשה לי להאמין שדרורזי מחפש לעצמו את החיים האלו, כיון שמי שהולך על זה בגיל מבוגר זה מישהו שהטיסה היא בדם שלו, מישהו שיודע שזה מה שהוא חייב לעשות ומוכן לעשות את הויתורים הנדרשים, ולא מישהו שעדיין מתלבט אם הוא רוצה את זה בתור תחביב, רוצה את זה בתור מקצוע, או לא רוצה את זה בכלל.

מה שכתבת נבון ונכון ואני לא חולק עליו, התייחסתי באופן ספציפי למשפט

״עם קידומת של 5X בגיל וזה לא נראה לי משהו שחברות תעופה קופצות עליו״.

יקפצו גם יקפצו.

קצת כמו האגדה האורבנית של המתכנתים (המנוסים!!) אחרי גיל ארבעים. קופצים ויקפצו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...