Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי רכב חברה מהעבודה.

כרגע רשום לי בחוזה זמני של תקופת הניסיון שאני מוגבל ל30 אלף ק"מ-משהו ושאני לא אסכים לו בחתימה של החוזה הקבוע.

הבוס אומר שזה בגלל שהו משלם קנס בחריגה מק"מ זה.

למישהו יש מושג מהו סדר גודל הקנס?

הרכב יונדאי I30 סטיישן 2016 מבאדג'ט.

סתם מעניין אותי, אני לא אסכים למגבלה הזו בחוזה הקבוע.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדוע אתה מתנגד לסעיף, ולמה אתה חושב שאינו מתאים לך?

אם אתה צפוי לנסועה יותר גבוהה לצרכי עבודה אכן המעסיק צריך לממן אותה, ועליך לדרוש אותה מתוך הפול של החברה (על חשבון מישהו שזקוק להקצבה פחותה). אבל, בסופו של דבר, המעסיק יחלק את ההקצבה לפי צרכיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לרוב 80 אג' לק"מ .

נ.ב אפשר לשנות חבילה מול חברת הליסינג , וכך להמנע מאי נעימויות ופשוט לשלם מראש סכום קבוע בכ 100 ש"ח נטו לחודש.

מדובר בשכור? ליסינג? על מה מדובר בדיוק.

פורסם

הגבלות הקילומטרים בליסינג הן מקובלות. היה ומדובר ברכב שאתה מקבל כחלק מהתנאים ואין לך נסיעות עבודה, תמיד תהיה את ההגבלה מכיוון שהדיל שהמעסיק עושה עם חברת הליסינג דומה מאוד לדיל שהיית עושה איתם אם היית פונה לליסינג הפרטי.

במקרה כזה (שאין נסיעות עבודה) ייתכן וגם יהיה לך עדיף לעשות ליסינג באופן פרטי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

תודה על המענה מדובר ברכב שמשמש אתי לעבודה- אני נדרש לנסוע ללקוחות לסירוגין.

כמו כן הוצאות הרכב מגולמות איני משלם מס על הרכב ואני מעריך את העבודה הזו, לא לוקח את זה כמובן מאליו.

אך:

בשל היותי בעל רכב מגולם המשכורת שלי בהתאם(נמוכה יותר בכ2000-3000) ואם אני מוגבל בק"מ אני נדרש להחזיק רכב פרטי שלי כדי לא לחרוג מההקצאה ואז אין טעם ברכב חברה.

כלומר אעדיף לוותר על הרכב חברה להשתכר ב3000 שח יותר ולסירוגין להשתמש ברכב של החברה.

לסיכום אסביר זאת למעסיק שלי ואני מאמין שהוא יסכים להסיר את המגבלה בחוזה.

יש איזושהי המלצה?

אני מניח שהגבלת ק"מ היא דבר חוקי אך 30 אלף זה לא מספיק לי.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם

אם אתה יודע שזה לא מספיק לך למה אתה לא מציף מול המעסיק שלך - זה לרוב נמצא בשלב המשא ומתן לפני החתימה על החוזה(הנסועה היא תנאי העסקה לכל דבר ועניין).

אתה משלם על הרכב הזה(את ה3,000 שקל הווירטואלים שהמעסיק יכול להחזיר לך לפי מה שאתה כותב ומיסים) - הוא אמור להיות יכול לשמש אותך כרכב פרטי ורכב עבודה ללא פחד שתחצה את הנסועה המוצעת, זה לא אומר שצריך ״להתחזר״ ו״לבזבז״ נסועה אבל הרכב אמור לשמש אותך באופן סביר לנסיעות לעבודה וחזרה וגם לנסיעות אישיות בסופ״שים(שוב, לא אומר שכל שבוע שני אתה צריך לצאת עם הרכב לנופשון באילת).

אם המעסיק לא מסוגל להבין את הנושא לדעתי שווה לשקול שנית עבודה במקום שכזה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אם הוא לא משלם מס על שווי שימוש, הוא לא יכול להשתמש ברכב כרכב פרטי.

ואם הוא צריך להשתמש ברכב פרטי אם הוא חורג מהגבלת קילומטראז׳, זה בכלל דפוק.

והקנס על חריגה זה משהו שמשתנה ממעסיק למעסיק. תבדוק עם הבוס/קצין רכב שלך כמה זה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הוא משלם מס - אבל מגלמים לו את זה לברוטו כך שפגיעה בנטו מינימלית. לא יודע אים זה משפיע על זכויות סוציאליות.

המעסיק צריך לתת לו הקצבת קילומטרים מספקת לצרכי העבודה עם מרווח נשימה. או שיתן לו רכב עבודה שיחנה בלילה בחניית מקום העבודה, ולא יגע לו בשכר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הוא לא משלם מס על שווי שימוש הוא לא יכול לקחת את הרכב הביתה כלל - ואז בכלל לא ברורה ההגבלה.

מס שמגולם לברוטו עדיין לא נמוך בכלל והוא משולם מכיוון שהעובד לוקח את הרכב הביתה, כי המדינה לוקחת בחשבון את זה שהעובד ישתמש ברכב לשימושו הפרטי - משמע הוא משלם מיסים על הפריווילגיה הזאת ולכן המעסיק צריך להתחשב בו בנושא הנסועה.

פורסם

הוצאות הרכב מגולמות, אני חדש במקום העבודה בתקופת ניסיון.

לא ראיתי תלוש משכורת עדיין אך לדעתי הרכב לא יצויין שם כלל.

לאחר תקופת הניסיון אחתום חוזה לשנה בו אני אתעקש להוריד את המגבלה.

זו עבודה 1 שלי כשכיר לאחר לימודי הנדסת מכונות.

לא ידעתי ש30 אלף לא יספיקו לי גם לא ידעתי כמה אסע במסגרת תפקידי ולא הקדשתי מספיק מחשבה בעניין.

רוב מוחלט של הנסועה היא פרטית כי המשרד קרוב מאוד למגוריי-10 ק"מ כל כיווון ולא יוצא לי לנסוע הרבה ללקוחות בתקופה זו.

אני התחלתי לעבוד ב4 למרץ, עשיתי 2500 ק"מ+ מתוכם לדעתי 700 הם של העבודה.

אם חודש זה מייצג אני על הקסקס של 30 אלף בשנה וזה לא מתאים לי, מספיק שאתחיל לצאת עם מישהי שהיא לא השכנה שלי וחרגתי.

ממליצים להעלות את הנושא במגרת תקופת הנסיון או לקראת חתימת חוזה מוסדר לשנה?

פורסם (נערך)

מזל שיש כאן כמה וכמה חשבי שכר בפורום שהסבירו את הנושא לעילא ולעילא. ממש הארתם את ענינו. רכב בגילום מלא עדיין משמעותו שהעובד משלם את מלוא המיסים על שווי הרכב. לדוגמא שווי 3200 ש"ח על יונדאי: שכר ברוטו של 20 אש"ח ישלם מיסים של שכר ברוטו של 23,200 ש"ח.

בגילום מלא, בנוסף על כל זאת המעסיק ישלם תוספת לשכר (בדוגמאת שכר זה יוצא כ 2700 ש"ח ) שכך יצא שבפועל, למרות שהברוטו יצא 25,900 הנטו יצא כאילו שולמו מיסים בגין שכר של 20,000 ש"ח.

מה שמאוד חשוב כאן שאין שום פגיעה בתנאים סוציאליים.

לעניין הק"מ, משלמים היום גג 20 אגורות לק"מ מעבר ל25 אלף בשנה או 30 לפי החוזה, ובחברות גדולות אף 5 עד 10 אגורות לק"מ חריגה אם בכלל.

30 אלף בשנה זה הרבה, אא"כ אתה גר בכרמיאל, עובד בחולון כל יום והביקור ללקוחות הוא בבאר שבע.

כמו שכתבו מעלי, אכן בחלק גדול מחוזי הליסחנג יש פול, כלומר בכל הרכבים יחד יש להגיע לממוצע שנתי של 30 אלף ולכן אלו שנוסעים 15 אלף בשנה "תורמים" את ה 15 הנותרים לאלו שנוסעים 45 אלף בשנה ואין קנסות. כמו כן אם אין pool, ניתן להחליף רכב פעם בשנה עם עובד שלא נוסע הרבה, זה מותר ומאזן את עצמו.

תבדוק לעומק מול בעל הבית, תבקש לקבל העתק מהסכם עם חברת הליסינג . אם לא מוכנים לתת לך - זה פישי. אם אכן יש קנס של 80 אגורות לק"מ. תבקש מהמעסיק להחשיב לך 17 אלף ק"מ בשנה כצריכה פרטית, כל השאר ייחשב לעבודה, ואם תעבור את זה אז הקנס עליך.

בתור מי שהיה שנים שכיר וכבר שנים מעסיק, יש 2 צדדים למטבע, ולא תמיד זה עץ ופאלי.

פוסט מורטום:

לא ראיתי את התגובה מעליי כי כתבנו באותו הזמן. קיבלת אחלה חוזה ומה שמעל 30 אלף אז תשלם אתה את הקנס גם אם יהיה 4 ש"ח לק"מ. בתור סטודנט שהרגע ייצא לאוויר העולם רכב מגולם זה חלום ושלא יהיו לך הזיות, שכר עןלה ורכב מגולם תמיד נשאר (הפרה או ביטול זו הרעה בתנאים) . *נמחקה הערה פוגענית.*

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
הוצאות הרכב מגולמות, אני חדש במקום העבודה בתקופת ניסיון.

לא ראיתי תלוש משכורת עדיין אך לדעתי הרכב לא יצויין שם כלל.

לאחר תקופת הניסיון אחתום חוזה לשנה בו אני אתעקש להוריד את המגבלה.

זו עבודה 1 שלי כשכיר לאחר לימודי הנדסת מכונות.

לא ידעתי ש30 אלף לא יספיקו לי גם לא ידעתי כמה אסע במסגרת תפקידי ולא הקדשתי מספיק מחשבה בעניין.

רוב מוחלט של הנסועה היא פרטית כי המשרד קרוב מאוד למגוריי-10 ק"מ כל כיווון ולא יוצא לי לנסוע הרבה ללקוחות בתקופה זו.

אני התחלתי לעבוד ב4 למרץ, עשיתי 2500 ק"מ+ מתוכם לדעתי 700 הם של העבודה.

אם חודש זה מייצג אני על הקסקס של 30 אלף בשנה וזה לא מתאים לי, מספיק שאתחיל לצאת עם מישהי שהיא לא השכנה שלי וחרגתי.

ממליצים להעלות את הנושא במגרת תקופת הנסיון או לקראת חתימת חוזה מוסדר לשנה?

כמו שכתבו לך מעלי וכמו שאני כתבתי - אין דבר כזה שלא יוזכר שיש לך רכב במשכורת, זה פשוט עבירת מס השווי שימוש יגולם לתוך הברוטו שלך(כמו הדוגמא של ה20 אלף שהבחור מעלי הביא) ותשלם עליו מיסים כחוק.

st, אני לא מבין את הגישה האלימה משהו שלך - אולי זה נכון שהוא עובד חדש בתקופת ניסיון אחרי הלימודים ולכן ייתכן ושווה לחכות לסוף התקופת ניסיון, אבל הוא משלם על הרכב הזה כתנאי העסקה(שהוא רשם שבלעדיו הוא יקבל החזר) ולכן הוא משתמש בו כרכב אישי.

אם באמת מדובר בעבודה מעולה שאתה צריך להוכיח את עצמך בה אז שווה לך לחכות לשלב חתימת החוזה(כמו שרשמת) ואז להציף את הבקשה לעוד נסועה, אין סיבה שבמידה ותהיה עובד קבוע לא תקבל נסועה שתספיק לצרכים שלך! למרות כל המכבסת מילים של רכב חברה - אתה משלם על הרכב הזה ואם המעסיק לא מוכן להתאים את התנאים של החוזה שיתאימו לצרכים שלך מהרכב זה פשוט אטימות לשמה.

עריכה אחרונה על ידי noknok

פורסם

בחור, לפי הסיפור בהודעה #10 אני בכלל לא מבין איך אתה הופך את הנסועה הפרטית שלך לנושא מרכזי במו"מ על תנאי התעסוקה. יש לי תחושה שבשבועות הקרובים נמצא אותך בשרשור מחפשי העבודה.

שלא לדבר על השאלה כיצד אתה שורף 1800 ק"מ בחודש בנסיעות פרטיות. זה הרבה מאד.

ST, אנחנו לא יודעים מה שכרו של פות"ש, כך שאיננו יודעים מה מדרגת המס שלו, זו שקובעת את מחיר הגילום. יתכן שהוא מרויח 6000 ש"ח בחודש, ואז הגילום הרבה יותר זול. ואתה צודק, אין לי מושג בחיובי שכרץ

פורסם (נערך)

תודה על התגובה, אני כבר לא סטודנט אני מהנדס מדופלם.

השכר בסיס שאני מקבל אינו גבוהה כי הוא מתחשב ברכב(בין היתר) שזה בסדר גמור מבחינתי.

ההגיון הוא שרכב חברה מתיר לי לא להחזיק רכב פרטי שזהו חסכון של כ12-15 אלף בשנה-דלק+רישוי+ביטוח( אני לא מחשיב רכישה כי כבר יש ברשותי רכב אני גם לא מחשיב ירידת ערך כי הוא שווה 2000 שקל).

אם אני מוגבל בק"מ אני נדרש להחזיק רכב פרטי לשארית הק"מ או באמת לשלם קנס.

הרכב נדרש מתוקף תפקידי בחברה לא מדובר במותרות.

מה שאני מנסה להמחיש הוא:

זה לא הגון להשתמש ברכב כסיבה לא לשלם משכורת בסיס נאותה ואז להגביל את השימוש בו.

זוהי דעתי.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
פורסם (נערך)

אתה מהנדס מדופלם בעבודה ראשונה. עדיין לא הוכחת את ערכך לשום חברה. לא עמדה חזקה במיוחד, אני בטוח שיש עוד חצי תריסר מהנדסים מדופלמים שממתינים לתפקיד שלך.

המשפטהשלישי שלך מוכיח אי הבנת החומר, ירידת הערך של רכבך (שהיא, למעשה, שם אחר לעלות רכישתו) מגדילה מאד את עלות החזקת הרכב הפרטי. עם נסועה כזו אני מבין למה רכב החברה חשוב לך. אבל, תביא בחשבון, גם למעסיק יש תחשיב עלויות, ושכרך נכלל בהן. יש גבול כמה הוא יכול לשלם לך. אתה עושה 700 ק"מ בחודש עבור העבודה, השאר הוא חלק משכרך. המעסיק יכול לתת אותו בצורת שכר יסוד ולשלם לך אחזקת רכב לפי קילומטרז' קבוע או הצהרה על נסיעות, ושאתה תתמודד עם הנסיעות הפרטיות מתוך השכר.

ועניין אחרון - אין לי מושג איך אתה נוסע 18,00 ק"מ בחודש נסיעות פרטיות. זה הרבה מאד, בערך 22,000 ק"מ בשנה. על פניו נראה שאתה צריך ללמוד לנהל את הנסועה שלך בדיוק כפי שאתה צריך ללמוד לנהל את תקציב המזון, או הדיור, או הבילויים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...