Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי עסק זעיר שלצערי לא מתרומם.

מנסיון, השירות שאני מביא הוא שירות נזקק, שהאנשים שנזקקו לו הודו לי מאוד ,ושאין תחרות רבה בו, אבל לצערי קהל היעד שלי מצומצם מאוד ולא משנה הפרסום שאני עושה דרך גוגל או דרך פייסבוק.

האם מישהו יכול להמליץ מנסיון על יועץ עסקי שאפשר להתייעץ איתו בנידון?(יש המון בגוגל, ואין שום דרך ודאית לדעת עם מישהו מהם שווה משהו או לא)

תודה לעוזרים

פורסם

מצא את סניף "מעוף" הקרוב לאזורך - יש להם קורסים מסובסדים הנוגעים לפתיחת עסק קטן, ויש להם גם יועצים שאפשר להתייעץ איתם בתעריפים מסובסדים - 80 ש"ח + מע"מ לשעה (עד 15 שעות) אם אתה לא עושה את קורס היזמים שלהם, ו 40 ש"ח + מע"מ לשעה אם אתה כן. בנוסף יש להם קורסים יעודיים (גוגל אדוורדס, פרסום בפייסבוק, וכו') שגם הם ניתנים במחירים נמוכים מאוד.

פורסם

יש לי ניסיון עם מעוף

עושה ראיון ראשוני שבו מנסים להבין מה אתה צריך ואז נותנים לך שמות של יועצים שיתאימו לצרכים שלך

ואז אתה נפגש עם היועץ למשך כמות מוגבלת של שעות בסבסוד, כל שעה מסובסדת עולה לך 80 ש"ח.

פגישה ראשונה של שעתיים שבה היועץ עושה אפיון משלו ומוציא דוח של מה הולכים לעשות בכל פגישה ופגישה ושולח לך לאישור.

היועצים האלה הם אנשי מכירות שמוכרים את עצמם, עושים רושם מאוד טוב ומקצועי אבל האסימון נופל לך בשלב יותר מאוחר

שהם בעצם לא ממש עזרו לך אלא סוג של אמרו לך את הדברים שהם ברורים מאליו

היועץ שלי לקח אותי לדרך שהיא לא בכיוון בכלל של מה שחיפשתי, ביזבזתי על זה הרבה זמן ומשאבים ולמרות שזה לא הרגיש לי נכון הוא הצליח למכור לי את הרעיון שוב ושוב.

לדעתי זה טוב כשאתה צריך עצות ועזרה אופרטיבית, כלומר אתה יודע מה אתה צריך לעשות אבל לא יודע איך לעשות בפועל

אתה צריך להיות מאוד מפוקס במה שאתה מחפש, ותלך עם ההרגשה שלך, אם משהו לא מרגיש לך נכון, זה כנראה לא נכון (או לא מתאים לאופי שלך).

אין יותר מדי מה להפסיד, רק תהיה עם היד על דופק שאתה לא מבזבז את הזמן (והכסף).

פורסם

דוקא יועץ שהיה לי ממעוף עזר לי מאוד, ולקחתי אותו בהמשך בתשלום מלא לעוד כמה עשרות שעות מעבר ל20 שעות המסובסדות. על הדרך הרווחתי ידיד אמת ואיש חכם שאפשר להרים טלפון בכל רגע נתון ולהתייעץ איתו.

ככה שהכל תלוי על מי אתה נופל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

גם לגבי היועץ שלי ממעוף אני עדיין חושב אם הוא לוקח אותי בכיוון הנכון/המתאים - בינתיים משהו באינטואיציה לא מרגיש לי נכון, אבל אני בטוח שיש יועצים טובים יותר וכאלו טובים פחות.

פורסם

לא היה לי ניסיון טוב עם יועצים, וגם מט"י לא כיוונו אותי לשום מקום...

מעבר להסתמכות על מקור חיצוני לאיבחון, אתה חייב לדעת איך לבצע איבחון עצמי: איפה אני "מדמם כסף", איפה אני יכול להשקיע (ומה אני יכול להשקיע) כדי לאתר ולהגיע ללקוחות חדשים, איך אני שומר על קשר עם לקוחות וותיקים, איך אני משפר את הניראות שלי ללקוחות פוטנציאלים, וכמובן- ביקורת עצמית של מה אני עושה לא נכון. לא משהו מסובך מדיי, משהו בקווים של: פעולה X לא עזרה לי בעבר, וריאצייה לפעולה X לא עשתה כלום, דהיינו פעולה X לא יעילה עבורי, אנסה את פעולה Y.

בהצלחה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

95% מהיועצים לא שווים הרבה מהסיבה הפשוטה שמי שיודע לנהל עסק בצורה טובה לא הולך להיות יועץ אלא לנהל עסק.

כמובן שיש פה ושם כאלה טובים אבל רובם פשוט לא.

מה שעוד אתה יכול לעשות זה לפנות לאחת האוניברסיטאות/מכללות וללוות פרוייקט של סטודנטים. הם יעשו לך את סקר השוק ויכול להיות שיתנו לך כיוון בעלות של בלבול מוח קטן.

אתה יכול גם לפתוח פה את התחום והבעייתיות ולהסתמך על חוכמת ההמונים. יכול להיות שקהל היעד שלך הוא פשוט כזה שלא נחשף לפרסום שאתה עושה או לא מבין את חשיבות השירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
95% מהיועצים לא שווים הרבה מהסיבה הפשוטה שמי שיודע לנהל עסק בצורה טובה לא הולך להיות יועץ אלא לנהל עסק.

זה לא מדוייק.

עובדה שמאמן כדורסל לא חייב להיות שחקן כדורסל, לדוגמא.

יועץ עסקי יכול למצוא את נקודת הכשל שלך, כי יש לו גישת ניתוח שונה של הפעילות, שיתרונה היא בכך שהיא מנותקת רגשית מעצם העשייה, ולכן מהטיות בשיקול הדעת. כך הוא לפחות יכול לשאול את השאלות שלא חשבת עליהם (או שלא רצית...).

כמו כן הוא יכול להוביל חשיבה שונה, כי הוא בא מדיסיפלינה אחרת.

ולבסוף, הוא יכול להשלים ידע בתחום שאולי לא קשור לליבת העסק שלך, אבל שאתה לוקה בו. למשל, ניהול הכספים וניתוח רווחיות.

יש עוד אפשרויות.

סתם דוגמא מהחצי שנה האחרונה. נכנסתי לעמדת ניהול/פיקוח של עסק, שנקלע לקשיים. מקצועית אני מבין שם מעט, אז יש לי איש מקצוע מהתחום שישלים אותי. אבל עסקית לקח לי שעה להבין מה קרה, וזה נורא פשוט: לקוח דגל לקח את הביזנס שלו למקום אחר. מדבר עם המנהל במקום, הוא עוד מוכר לי את מה שהלקוח מכר לו, שהכמויות ירדו, שכבר הוא מעלה... לא עשה שכל.

ת'כלס, ניתוח מהיר עם איש המקצוע מעלה שהמנהל במקום עסוק ב-wishful thinking, והלקוח עזב למתחרה בגלל שתמחרנו אותו יקר מדי, והוא הרגיש מרומה.

מהר מאוד יצאו שתי הנחיות:

1. תוריד מחירים למחירי שוק, ואל תחפש למקסם מכל לקוח ולקוח, כי ברגע שייתפסו שמשלמים לך בעודף, יעזבו אותך בזעם (מוצר שקל להשוות)

2. לך תתחנן ללקוח שעזב, עם התמחור החדש. הוא לא יחזור מייד, אבל זה לא סיבה לוותר.

העברנו את העסק עוד כמה שינויים בחודשים האחרונים. חלקם לא קשורים לליבה (שינוי באשראי), חלקם קשורים חלקית (שינויים בתשתית המחשוב שבבסיס השירות), חלקם שינויים פרסונלים (איש מכירות שלא מוכר - מפטרים. זה גנרי) וחלקם מקצועיים נטו (מכונות חדשות לשיפור המוצר).

בלי התערבות מבחוץ, שומדבר מזה לא היה קורה.

בלי מישהו שייתפוס את הניהול בצוואר ויכריח לעסוק בנקודות הכואבות.

זה לא עבד רק עם יועץ שלא מבין כלום בביזנס עצמו, היו מעורבים אנשים עם יידע וניסיון שקשורים לעסק, אבל זה לא משהו שהיה קורה מעצמו.

במינימום יועץ טוב צריך לשאול את השאלות הנכונות לגבי היכן העסק לא מתפקד טוב.

את התשובות יכול להיות שתצטרך לחשוב בעצמך.

נ.ב. הלקוח חזר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסכים איתך שלא מחייב אבל מנסיוני זו המציאות.

יצא לי לעבוד מול מספר לא קטן של יועצים עסקיים (נתתי להם השלמה הנדסית) והרוב המכריע היו כאלה שכשלו בכל דבר שעשו עד שלקחו קורס והפכו ליועצים עסקיים/קואצ'רים. ביניהם יש לי חבר טוב שאני כל הזמן צוחק עליו מי יקח יועץ עסקי שמשלם תמלוגים לזה שהעביר לו את הקורס ומשלם מס למפלגה.

רוב בעלי העסקים יודעים טוב מאוד מה לא עובד אצלם והבעיה שלהם היא יותר עם שינוי התפיסה כדי לתקן את הדרוש תיקון.

פורסם

יועץ טוב שווה את משקלו בזהב, הבעיה שהשוק הזה סובל בדיוק כמו שוק הקאוצ'רים הפרטיים, מלא שרלטנים שלא ממש יודעים מה הם עושים ואומרים.

לי היה יועץ במשך שנה (זה היה מזמן) שכל הדחיפה שלו הייתה תמיד לכוון רישתי (לא מבחינת התרחבות והקמת רשת אלא עצות ייעול שלקוחות מעולם ניהול הרשתות) ולא ממש תאמו צרכים של חנות פרטית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, בדיוק.

היה לי פעם יועץ כזה שקיבלתי חינם מהתמ"ת. העיצה שלו להתרחבות היתה תגדיל את המכירות ותוריד עלויות. כשאמרתי לו שזו תשובה יפה אבל איך עושים את זה הוא נעלם.

• תוכן חדש...