Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב ישמש לנסיעות בשפלה אך גם יידרש לעלות לי-ם 2-4 פעמים בשבוע, לפעמים.

כמובן שבטיחות חשובה, וגם עלויות נמוכות.

האם שברולט ספארק שנת 2013, ידנית, תספק את הסחורה? תחזיק מעמד בעליות לאורך זמן?

פורסם

מניח שהשאלה על 1.2 - עולה בלי שום בעיה את העליות (כמובן שצריך להוריד הילוכים פה ושם, כמו בכל רכב, פחות או יותר).

די חסכוני סך הכל (1:17 בפועל, 70% מחוץ לעיר, כולל עליות).

מאפשר על הנייר 5 נוסעים, לא לנסיעות ארוכות כמובן. מרגיש רכב מאוד סביר.

יש העניין עם הכשל בדוושת המצמד, אבל אני חושב שבמחיר שתוכל לקנות רכב 2013, תוכל להשאיר 3000 ש"ח להחלפת מצמד (סט דוושות) במידה של כשל, רק שמור גם קללה עסיסית בצד. לא יודע מה אחוז הכשל בדוושה אבל הוא סדרתי, סך הכל אני לא חושב שזאת סיבה לפסול את הרכב לעומת מתחרות ישירות.

פורסם

הוא שואל על ספארק דור קודם וגיר ידני. ספארק 2017 לא רלוונטית.

היו כמה מקרים של דוושות קלאץ שנשברו.

מציע לבדוק פיאט פנדה או פיגו 108 עם מנוע 1.2.(ידניות בלבד)

פורסם

לדעתי האישית, הספארק הקודמת זה ממש לא הרכב שהייתי עולה איתו לירושלים. בטח לא באופן קבוע.

לא ציינת מה התקציב, אבל אני מנחש שבאזור 25, לדעתי תוכל למצוא פיאסטה או פונטו ידנית שאיכות החיים בהן תהיה גבוהה משמעותית. בקצת מעל זה אפשר אולי למצוא 208 ידנית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מניח שהשאלה על 1.2.

מתנצל שלא ציינתי בפוסט, מדובר על מנוע 1.0 (נפח 995).

לא ציינת מה התקציב, אבל אני מנחש שבאזור 25

הרכב הספציפי מוצע ב-20, לפני בדיקה ומשא ומתן.

פורסם

לא נסעתי על ה1.0 של הספארק אך סל הכול ביצועי המיני עם מנועי ה 1.0 די זהים.

הם יעלו את העליות ירושלים אבל לא יהיה לך מחץ של כוח, אתה תיסע בנתיב הימיני ללא מספיק כוח לעקיפה אם מדובר בעליה קשה.

צריך סבלנות, לכן דווקא את הספארק מאוד מומלץ לקחת עם מנוע 1.2.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יצא לי לנסוע במהלך שבועיים על שני רכבי מיני עם מנוע 1.0 ותיבה אוטו' (פיקנטו וI10), ממעלה אדומים לפ"ת וחזור.

נכון שאין מחץ וה-1.2 הרגיש יותר נמרץ (גם בו יצא לי להתנסות-רכבים שכורים),אבל לא יכול להגיד שהרגשתי שאני מאט את התנועה,או מתקשה בעליות,להפך,אפילו עקפתי רכבים עם מנועים גדולים יותר כשהיה צורך וצריכת הדלק הייתה הרבה יותר טובה.

למען האמת ביונדאי אפילו לא הייתי בטוח איזה מנוע קיבלתי,הסיבה היחידה שבדקתי את הרישיון רכב היא שהיה נראה לי שהשיוט ב-120 קמ"ש התבצע בסל"ד גבוה מדי (4000).

אגב,השבוע אני מתנייד במיקרה שכורה,זוועה של רכב,מושבים לא נוחים בעליל וכמות רעשי הכביש שנכנסים לתא הנוסעים בשיוט פשוט מטורפת,אפילו להקשיב לרדיו/מוזיקה לא נעים.

עריכה אחרונה על ידי bv12
פורסם

אני בעלים של ספארק 1.0 ידנית ומאוד מרוצה

משתמש בה בעיקר להתנידות ליד הבית פה ושם נסיעה ארוכות בתדירות נמוכה .

לדעתי הבעיה היא עם נסיעות ארוכות היא נוחות המושב והעובדה שבדגם LS לא ניתן לכוון את זווית ההגה כך שתנוחת הישיבה לא אופטימלית

פה ושם יש ימים שאני עושה 100 קמ ביום ויוצא מותש מהאוטו ..

הדגם החדש (2016 ) יותר מוצלח מבחינה זו

פורסם

אני הייתי ממליץ לרדת מעט בשנתון ולחפש רכב עם מנוע אמיתי ולא שקית שוקו.

מודל הייצור של הרכב זה לא הפרמטר היחיד שאמור לעמוד נגד עיניך, בטח ברכב שאמור לעלות לי-ם 4 פעמים בשבוע.

בתור חיפאי לשעבר, פונטו 1.3, סוויפט 1.3 שהיו בבעלותי עשו את העבודה, אבל זה ממש לא מרחב המחייה הטבעי שלהם.

איכות החיים בפונטו מעולה והתמורה לכסף טובה, אבל עדיין ה1.3 מתחיל להיות מאוס די מהר ולייאש אותך בכל נסיעה.

פורסם

אני הייתי ממליץ לרדת מעט בשנתון ולחפש רכב עם מנוע אמיתי ולא שקית שוקו.

מודל הייצור של הרכב זה לא הפרמטר היחיד שאמור לעמוד נגד עיניך, בטח ברכב שאמור לעלות לי-ם 4 פעמים בשבוע.

בתור חיפאי לשעבר, פונטו 1.3, סוויפט 1.3 שהיו בבעלותי עשו את העבודה, אבל זה ממש לא מרחב המחייה הטבעי שלהם.

איכות החיים בפונטו מעולה והתמורה לכסף טובה, אבל עדיין ה1.3 מתחיל להיות מאוס די מהר ולייאש אותך בכל נסיעה.

ואם מדובר על מנוע 1.0, לא הייתי חושב לכיוון אפילו.

• תוכן חדש...