Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם משרד הביטחון ממן את רוב התואר אם אתה לומד במקום שהמל"ג מתקצב, או לומד הנדסאי כמעט בחינם על חשבון המדינה.

תירוצים אין סוף.

נכון, אי אפשר היום לחלום על דירה במרכז העיר לאדם צעיר שרק פרס כנפים. אבל" קניית דירה" זה לא הדבר הכי חשוב. נכון, חשוב כלכלית לעתיד ונוחות, אבל לא לאדם שרוצה להיות עצמאי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לציידת הדובים בסיביר היתה ברירה?

אם היו לה בארץ הורים שיכולים לעזור, לא היתה נעזרת?

ללמוד להיות עצמאי בסופו של דבר אתה תדע, כי גם ההורים הכי "חונקים" מצפים ממך בסופו של דבר לעמוד בפני עצמך. לא צריך להיזרק לכלבים בבעיטה כדי ללמוד להסתדר בעולם, למרות שזו אחת הדרכים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לנקודה שאני העליתי זה לא כזה משנה אם יש לך כסף או אם ממנים לך שכר דירה או לא.

אני נשארתי בבית עם ההורים עד גיל 25, אז עזבתי למדינה אחרת ואני גר עם שותף פה (לא ישראלי) ואנחנו מסתדרים בצורה מופתית בלי כל השטויות האלה של "מדף במקרר" או כל מיני התחשבנויות קטנות ששותפים עושים.

זה לא מגיע ממקום של איזה ניסיון עשיר בדירות עם שותפים או בגרות שנכפתה עליי בעל כורחי מגיל 3. סה"כ היגיון בריא. מבין את הראש של השותף, יודע מתי הוא אוהב שקט ומתי לא, במה הוא אוהב להתחלק ומתי הוא מעדיף ביחד ומתי לבד וככה מסתדרים מצוין (אותו דבר בערך גם כלפיו, מינוס הקטע של השקט. ככל הנראה זה ספורט צרפתי לטרוק דלתות).

בסופו של דבר אני לא חושב שהתבגרתי בצורה יוצאת דופן מהחוויה הזאת. כולה למדתי איך זה מרגיש לשלם שכ"ד בזמן, שקונסים אותך על עזיבת חוזה אינטרנט ולבשל עוד 2-3 דברים נוספים על מה שכבר ידעתי לבשל בעבר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בכניסה לזוגיות עם בת זוג, אתה שלמדת להסתדר ולהתפשר עם השותף, יש לך כ"כ הרבה יותר כלים להתמודד עם החיים במחיצת בת זוג מאשר מי שגר עד גיל 32 אצל אמא, עבר לגור עם בת זוג וצפוי שמרבית הריבים שיהיו בבית הם על בסיס זה ש...הפתעה...הפתעה...בת זוג לא עושה כל מה שאמא עושה עבורך בבית.

לא תכין אוכל? תרעב.

לא תעמיד כביסה? לא יהיו לך בגדים נקיים.

לא תנקה את הבית? תחיה בדיר חזירים.

ולא רק שלא עושה הכל, היא גם עונה, ומרימה את הקול...וזורקת וואזות! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה היא יותר באיזה בית גדלת (כן, דווקא בבית ההורים).

מכיוון שלעשות כביסה או לבשל לעצמי לא חדש לי. כשגרתי עם ההורים אם הייתי מחכה מאמא לכביסה הייתי צפוי לחכות הרבה זמן. לגבי אוכל זה מעורב, לרוב אמא הייתה מבשלת, אבל היו ימים שלא (נניח מבשלת 4-5 פעמים בשבוע, בשאר הזמן זבש"ך) אז גם לזה התרגלתי.

למעשה ביציאה מהבית ראיתי יותר דברים שעבורי הם בגזרת הנוחות (מה שעבור אנשים אחרים זה ההפך). פתאום אבא ואמא לא מבקשים ממני בקשות ואני יכול להחליט מתי לזרוק את הזבל בעצמי. (בעצם לא, כי אסור להוריד פה זבל, שום זבל, למעט ימים ספציפיים בהם הרחוב הופך לחירייה:shock:)

פורסם
בכניסה לזוגיות עם בת זוג, אתה שלמדת להסתדר ולהתפשר עם השותף, יש לך כ"כ הרבה יותר כלים להתמודד עם החיים במחיצת בת זוג מאשר מי שגר עד גיל 32 אצל אמא, עבר לגור עם בת זוג וצפוי שמרבית הריבים שיהיו בבית הם על בסיס זה ש...הפתעה...הפתעה...בת זוג לא עושה כל מה שאמא עושה עבורך בבית.

לא תכין אוכל? תרעב.

לא תעמיד כביסה? לא יהיו לך בגדים נקיים.

לא תנקה את הבית? תחיה בדיר חזירים.

ולא רק שלא עושה הכל, היא גם עונה, ומרימה את הקול...וזורקת וואזות! :wink:

א. אני יודע לעשות כביסה ועושה זאת בעצמי בבית.

ב. אני יודע לבשל. ולרוב מבשל לעצמי בבית.

ג. אני יודע לנקות כל דבר בבית. ואני גם אחראי על הנקיונות בבית. אמא שלי מבסוטה.

ד. הייתי בדירת שותפים, בגיל 26, למשך שנה שלמה.

שנה שלמה חייתי לבד, בכוחות עצמי, ללא שקל מההורים.

כך שאי אפשר לעבוד עליי על היתרונות של לחיות לבד בחוץ. כי עשיתי את זה. הייתי שם.

אני לא שולל שזה מבגר במידה מסוימת ופותח לך את הראש לתובנות חדשות. אבל כל דבר בחיים מבגר אותך. כל נסיון שאתה רוכש מבגר אותך.

אז לדעת לחיות בחוץ לבד כעצמאי אני כבר יודע. לדעת לשלם חשבונות אני כבר בקיא.

התחלתי חוזה וסיימתי אותו עד היום האחרון ועד השקל האחרון. וכן, חזרתי הביתה בוגר יותר, בשל יותר ועצמאי יותר. ואני יודע יותר להעריך את המחייה בבית עם הוריי ולא לוקח כמובן מאליו שום שקל שהם מוציאים עליי. ומחזיר להם תמורה והערכה, בדרכים שלי.

אעזוב שוב, באופן סופי - שאהייה בשל כלכלית, עצמאית ולימודית. אין כאן שחור ולבן.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

למעשה ביציאה מהבית ראיתי יותר דברים שעבורי הם בגזרת הנוחות (מה שעבור אנשים אחרים זה ההפך). פתאום אבא ואמא לא מבקשים ממני בקשות ואני יכול להחליט מתי לזרוק את הזבל בעצמי. (בעצם לא, כי אסור להוריד פה זבל, שום זבל, למעט ימים ספציפיים בהם הרחוב הופך לחירייה:shock:)

איזה דוגמאות נותנים פה, להוריד את הזבל, לא שואלים לאן אתה הולך... האללו, מה עם לישון ערום, לקום בבוקר ולהמשיך להסתובב ערום חצי יום?

מה עם להכנס בערב קיץ למקלחת ואחכ להתישב ערום ורטוב מול הטלויזיה :lol:

שלא לדבר על לתת לחברה בראש על השולחן במטבח, על השטיח בסלון, על הלוסטרה, על הבלקון וכו' וכו'...

פורסם
ואל תערבב פה תרבויות, אני לא הייתי מסכים לגור "עם סבתא בסלון". זה שזה עובד מצויין לרוסים, שיבושם להם.

מניסיון - עובד חרא.

ולקנות בית יחד עם ההורים, כדי לגור שלושה דורות באותו בית זה מטומטם. זה ריבים אינסופיים, טלוויזיה על ערוץ 9 בפול ווליום 24/7, ריחות של בישולים סובייטיים, כלב עם כמות פרווה שלא מתאימה לאקלים בישראל, ומסריח ברמות, סבתא בסלון עם דעות על כל מה שמתרחש בערוץ 9 וערוץ 1 רוסיה "פוטין נאש פרזידיינט", משמרות על הסופר לנסר המשפחתית יד ראשונה גיר ידני טמבונים שחורים שנקנתה בהנחת עולה ב1995, עזוב, לא כדאי לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
א. אני יודע לעשות כביסה ועושה זאת בעצמי בבית.

ב. אני יודע לבשל. ולרוב מבשל לעצמי בבית.

ג. אני יודע לנקות כל דבר בבית. ואני גם אחראי על הנקיונות בבית. אמא שלי מבסוטה.

ד. הייתי בדירת שותפים, בגיל 26, למשך שנה שלמה.

שנה שלמה חייתי לבד, בכוחות עצמי, ללא שקל מההורים.

כך שאי אפשר לעבוד עליי על היתרונות של לחיות לבד בחוץ. כי עשיתי את זה. הייתי שם.

אני לא שולל שזה מבגר במידה מסוימת ופותח לך את הראש לתובנות חדשות. אבל כל דבר בחיים מבגר אותך. כל נסיון שאתה רוכש מבגר אותך.

אז לדעת לחיות בחוץ לבד כעצמאי אני כבר יודע. לדעת לשלם חשבונות אני כבר בקיא.

התחלתי חוזה וסיימתי אותו עד היום האחרון ועד השקל האחרון. וכן, חזרתי הביתה בוגר יותר, בשל יותר ועצמאי יותר. ואני יודע יותר להעריך את המחייה בבית עם הוריי ולא לוקח כמובן מאליו שום שקל שהם מוציאים עליי. ומחזיר להם תמורה והערכה, בדרכים שלי.

אעזוב שוב, באופן סופי - שאהייה בשל כלכלית, עצמאית ולימודית. אין כאן שחור ולבן.

עכשיו אני מבין אותך הרבה יותר טוב.

אני יצאתי בפעם הראשונה מהבית בגיל 27 ונשרפתי טוטאלית. שכרתי דירה במקום לא מתאים, שילמתי על הדירה הרבה יותר ממה שהיא הייתה שווה בפועל, השקעתי המון כסף בדירה ובסופו של דבר חזרתי להורים עם הזנב בין הרגליים וחובות שלקח לי כמעט שנתיים לסגור. אבל למדתי המון על החיים.

תעזוב את הבית כשתהיה בשל מבחינה כלכלית ונפשית.

פורסם
ואדים. ממש רוסיה בישראל.

אתה יכול להוציא את הבחורה מהכפר, אבל אתה לא יכול להוציא את הכפר מהבחורה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ונשאלת השאלה, אם לשחורים מותר להגיד ניגר אחד לשני ויהודים יכולים להגיד JEWBOY אחד לשני, האם זה עושה את ההודעה של ואדים פחות סטראוטיפית וגזענית להחריד?

פורסם (נערך)
שמע, אנשים עוד יחשבו שניתן לשכור במערב ראשלצ דירות גן ב-2500 ש"ח...

במערב החדש, שכירות על 3 חדרים 72-74 מטר משלמים בערך 4500-4800 ש"ח. ללא גינה :lol:

על בונקרים (יחידות מתחת לאדמה בוילות) בגודל 50 מטר משלמים בערך 3300-3500 ש"ח. ללא גינה :wink:

האם אתה גר ברמת אליהו? כי אני מכיר את ה"דירות גן" שמה.

קומת קרקע בשיכוני רכבת שהדייר השתלט על הגינה הציבורית של הבנין?

בדירה הקודמת שלי, שאכן הייתה בונקר (מרתף) בנווה ים בראשל"צ שילמתי 2,000 עבור חדר וחצי. כרווק.

היום גר ביחידת דיור נפרדת לחלוטין, לא עובר דרך בעל הבית, אף אחד לא גר מעליי מתחתיי ומצדדי, את היחידה שלי (2 חדרים, כזוג) מקיפה חצר, ויש גם מרפסת, ומחסן. (לא מאמינים? כי התקבעתם לחשוב שצריך לשלם על זה יותר)

אני לא אומר שמה שתיארתם לא קיים, וראיתי דירות בחיי, אבל גם מציאות יש, תמיד.

כמו שאמרתי זוג חברים שלי גרים בתנאי זהים לשלי בחולון.

ב4,000 שקל אפשר כבר להשכיר דירה באחד מהמושבים מסביב לראשל"צ, בית דגן\ניר צבי ובסביבה, עם כל היתרונות של המושב (שטח חצר בלתי נגמר, מחסן, חנייה צמודה, ועוד)

לצורך העניין, אחד השכנים שלי שמחזיק דירה נוסף, עם נתונים די זהים לדירה שלי, ניגש אליי באחד הימים והתעניין כמה אני משלם כדי לדעת כמה לבקש שכירות על הנכס שלו.

הוא אמר לי שהוא יבקש יותר ממה שאני משלם ושלדעתו נפלתי על מציאה... נו טוב.

עריכה אחרונה על ידי dj_dani
פורסם

ואדים מזכיר לי את הגגן שבא לטפל בגג של השכנים הרוסים (אבל כנראה בארץ מגילצעיר), ונאלץ להתמודד עם הסבתא שאותה תאר כחיילת בצבא האדום, עמדה כחמה בצורה בינו לבין הבית.

בסוף פתר את הבעיה בדרך הישראלית: הביא סולם וטיפס על הגג בלי לשאול אותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איזה דוגמאות נותנים פה, להוריד את הזבל, לא שואלים לאן אתה הולך... האללו, מה עם לישון ערום, לקום בבוקר ולהמשיך להסתובב ערום חצי יום?

מה עם להכנס בערב קיץ למקלחת ואחכ להתישב ערום ורטוב מול הטלויזיה :lol:

שלא לדבר על לתת לחברה בראש על השולחן במטבח, על השטיח בסלון, על הלוסטרה, על הבלקון וכו' וכו'...

עכשיו פתרת לי את אחת החידות הגדולות שיש לי מאז שעברתי לגור פה: למה השותף וחברה שלו הרגישו צורך להתקלח ביחד עם דלת פתוחה לגמרי כאשר הם יודעים שאחזור הביתה בקרוב...

• תוכן חדש...