Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לא הבנתי את השאלה המקורית של פותח השירשור...

לעזוב את בית ההורים זה מהלך שכל אחד צריך לעשות. כמו כל דבר בחיים, צריך שהוא יתבצע בזמן הנכון וחשוב לזהות את הזמן הנכון...

אדם בן 35 יקבל תשובה שונה מילד בן 22 שהרגע סיים צבא.

לא כל כך הבנתי איזו תשובה אתה מצפה לקבל

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
עוד לא הבנתי את השאלה המקורית של פותח השירשור...

לעזוב את בית ההורים זה מהלך שכל אחד צריך לעשות. כמו כל דבר בחיים, צריך שהוא יתבצע בזמן הנכון וחשוב לזהות את הזמן הנכון...

אדם בן 35 יקבל תשובה שונה מילד בן 22 שהרגע סיים צבא.

לא כל כך הבנתי איזו תשובה אתה מצפה לקבל

מאוד פשוט.

איך המעבר, ואיך היציאה מבית ההורים השפיע עליכם בכל אספקט שהוא;

מבחינת עצמאות, כלכלית, התפתחותית, בגרות, בשלות, מערכות יחסים וכו' וכו'...

פורסם
ישה, הדור שלך (בייבי בומר, אני מניח) רואה בבעלות על נכסים כערך עליון.

אני, אישית, מעדיף לשכור כל החיים במקום בו אני רוצה לגור וכיף לי לגור בו מאשר לגור בדירה בבעלותי במקום שאין לי מה לעשות בו. הסיבה לכך שאני חשוב שצריך להיות בחיים משהו מעבר לארוחת בוקר - שעתיים נסיעה - עבודה - שעתיים נסיעה - ארוחת ערב - מיטה - ארוחת בוקר - שעתיים נסיעה. הורים שלי לא רואים את זה ככה. בהדרגה למדתי לסנן את התגובות שלהם אחרת אי אפשר לעשות שום צעד בחיים.

הלוואי ובעתיד תהיה לי אפשרות גם לגור במקום טוב, גם לחסוך וגם להיות בעל נכסים, אבל נכון לגיל 32 אני לא שם. מעדיף לחסוך פחות. לכל בחירה בחיים יש השלכות. לכל בחירה. אין כזה דבר "נכון".

ממליץ מאוד לקרוא את המחקר על הפערים בין דור Y (ילידי שנות ה-80 ו-90) בהשוואה לדורות קודמים. חומר מרתק.

http://www.peopleil.org/details.aspx?itemID=30362

תן לי לחדד משהו

יש הבדל בין להיות בעלים על דירה לבין להיות בעלים על נכס

תגור איפה שאתה רוצה ונהנה, אבל בעלות על נכס / נכסים זה יתרון עצום בחיים, שלא לומר מאסט.

כמה אפשר להתפרנס מעבודה?

כמה כח יהיה לך לעבוד בגיל 60-70-90-90?

ורק שהמונחים יהיו נהירים, נכס = דבר שמכניס לך יותר כסף ממה שאתה מוציא עליו.

זו יכולה במקרה גם להיות דירה (לא זו שאתה גר בה, אלא אם כן המשכנתא פחות משווי שכירות דירה דומה), תיק השקעות, קו מכונות שתיה או דוכן נקניקיות שעובד שלך מפעיל.

אני אישית מאוד רוצה להצליח לצבור נכסים, אבל נקודת ההתחלה שלי כ''כ הרחק מאחור, כך שזה ייקח זמן. אבל הרצון תמיד שם.

בתחשיבים מסויימים אמכור אפילו את הדירה שלי כדי לרכוש נכס מניב במקומה. כי היא לא מניבה.

כמובן שזה צעד שצריך להילקח בתבונה ומתוך מחשבה רבה, כי יש לי ולאשתי אחריות לשני ילדינו, אבל בהחלט האופציה על השולחן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני מסכים. נכס יכול להיות גם קרן השתלמות שלא אפדה עד גיל מבוגר מאוד, קופות גמל שאבצע לתוכן הפקדות מעבר למינימום הקבוע בחוק, תיק מניות ועוד. לכן אני לא מבין את האובססיה של לרכוש דירה בפרבר שינה כלשהו במרחק שעתיים נסיעה ממרכז התעסוקה והמסחר של מדינת ישראל.

פורסם

יש לך תור לאופטיקאי

הוא ירכיב לך זוג משקפיים שמחליפים צבעים לא רואים הכל שחור לבן.

כתב לך נהג לילה בקשר לשוק השכירות, והקושי למצוא דירה לגור בה לאורך זמן ועם בעל בית נורמאלי.

הצרכים שלך כרווק ישתנו אם ( ואני יודע שאצלך האם הזה מוטל בספק ) תחליט "להתברגן" ולהקים משפחה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני מסכים. נכס יכול להיות גם קרן השתלמות שלא אפדה עד גיל מבוגר מאוד, קופות גמל שאבצע לתוכן הפקדות מעבר למינימום הקבוע בחוק, תיק מניות ועוד. לכן אני לא מבין את האובססיה של לרכוש דירה בפרבר שינה כלשהו במרחק שעתיים נסיעה ממרכז התעסוקה והמסחר של מדינת ישראל.

כאן כבר נכנסת למשוואה עובדה נוספת - שאין תרבות שכירות הגיונית במדינה הזאת.

זוגות צעירים + 3 ילדים מוצאים את עצמם נודדים שוב ושוב מדירה שכורה לאחרת, עקב גחמות בעל הבית להעלות את שכר הדירה [בצדק או שלא בצדק אני לא מתייחס לזה כרגע], בגלל שהוא מכר את הבית, וכו'.

אתה בתור רווק הולל ופוחז [צוחק] יכול להרשות לעצמך מעברים כאלה ואחרים. משפחות עם ילדים שצריכים להסתגל למוסדות לימוד, להרוס את הריהוט שלהם, וכו' וכו' - זה כבר סיפור אחר.

אישית בזמנו רציתי לשכור דירה לטווח של 5 שנים - לא הצלחתי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אני חושב שיש כאן 2 סוגי אנשים ולכן אף אחד לא יצליח לשנות את דעת השני.

הסגנון התל-אביבי תן-לי-לרדת-למטה-ולאכול-במסעדה/תן-לי-לסוע-באופניים-5-דקות-ולהיות-במשרד שלא ממש מזיז לו לחיות בדירה שכורה עם מעברי דירה, ככזה הוא גם לא מזיז לו איך הבית נראה יותר מדי, אין לו יותר מדי מטלטלין ועובר דירה עם הטנדר של אבא/חבר וכו'.

אלו בדר"כ צעירים ורווקים, או עם חברה שחושבת אותו הדבר / לא מתכוונים להתחתן (או ילדים) בזמן הקרוב

--

הסגנון הבייתי/משפחתי יותר. אנשים שרוצים לבנות עתיד משפחתי וירצו לקנות דירה כדי שיהיה להם את המקום "שלהם" ויהיו מוכנים להתפשר על הרבה דברים אחרים (כמו נסיעות לעבודה) העיקר להיות במקום יציב ונוח עם השקט שלהם.

אני לא רואה את עצמי גר בת"א בכלל, גם אם אומרים לי קח דירה בחינם.

מי אמר תל אביב?

מאיפה בכלל נכנס העניין הזה למשוואה?

ומי דיבר על "תן לי לרדת לקנות חלב/ חשיש מתחת לבית"?

השאלה היא רק על מעבר לגור לבד והאם זו חוויה מבגרת ומכינה לחיים האמיתיים או שאין לחץ ואפשר להשאר בקן של אבאמא עד שבשלים גם אם זה באמצע גיל ה 30.

וזה יכול להיות גם בשלומי או נתיבות.

אין שום קשר ל"הוויה התל אביבית" והאמת גם לא זכור לי התיחסות לזה כאן, אלא אם פיספסתי כמה הודעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדברים על תל אביב כדוגמא, כי ברוב המקרים לרווק אין יותר מדי סיבות לעבור לגור לבד במקומות כמו שלומי ונתיבות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מאוד פשוט.

איך המעבר, ואיך היציאה מבית ההורים השפיע עליכם בכל אספקט שהוא;

מבחינת עצמאות, כלכלית, התפתחותית, בגרות, בשלות, מערכות יחסים וכו' וכו'...

מאוד פשוט.

אם אין נסיבות מיוחדות שמכריחות אותך לגור עם ההורים - צא.

לאן, איך, אלו פרטים.

שלם את המחיר הכלכלי - צא.

אתה כבר היית צריך לצאת לבנות מרחב פרטי לעצמך מזמן.

אם להורים יש כסף לעזור, קח.

יש כאלו שיגידו לא לקחת ולהסתדר לבד, יש לזה טיעונים טובים גם.

אבל דבר אחד בטוח, אתה צריך מקום משלך, מספיק רחוק מההורים כך שלא יהיו נוכחים בחייך יומיום.

זה ישנה את כל האופן בו אתה תופס את עצמך, והגיע הזמן, מזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי אם כבר לצאת מהבית אז אך ורק למרכז וכמה שיותר קרוב לצנטרום. ליתר דיוק תל אביב או שכונות רמת גן וגבעתיים שגובלות בתל אביב. אם יש אפשרות כלכלית לשכור לבד לך על זה גם במחיר של להתשפר על דירה קטנה יותר ומחולקת. אם אין יכולת כלכלית תמצא שותף חמוד שעובד בעבודה מסודרת ותלמדו להתסדר יחד. (מדובר בשיעור חשוב מאוד לחיים)

אל תשכור בעיר לווין של תל אביב. אני עשיתי את הטעות הזאת לפני מספר שנים ושילמתי עליה ביוקר. עזבתי את אשדוד לטובת ראשון לציון כי חשבתי שזה יקרב אותי לעבודה... וואו כמה שטעיתי. במקום שעה וחצי ברכבת מצאתי את עצמי יושב שעה וחצי בקו כי מחורבן של אגד - קו 274. בראשון אי אפשר להסתדר בלי רכב בדיוק כמו באשדוד. בקיצור זה היה כמו אשדוד רק ששילמתי 3,000 ש"ח בחודש שכירות. בדיעבד שילמתי 500 ש"ח יותר ממה שהדירה הייתה שווה, אבל זה מסוג הדברים שלומדים עם הניסיון.

פורסם

האם תהיה הצלחה לבניין בו 20 קומות התחתונות יהיו משרדים ו 20 קומות העליונות יהיו דירות למגורים

ככה לא נבזבז יותר מ 3 דקות להגיע לעבודה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

באירופה מאוד מקובל בחנויות פרטיות בעיר שבעל החנות גר מעל החנות. הבניה מראש מתוכננת כך ולרוב הן נמכרות כצמד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם במגזר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
האם תהיה הצלחה לבניין בו 20 קומות התחתונות יהיו משרדים ו 20 קומות העליונות יהיו דירות למגורים

ככה לא נבזבז יותר מ 3 דקות להגיע לעבודה.

Mixed use projects זה הדבר החם בארה"ב וקנדה

• תוכן חדש...