Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמגיא - ההערה שלך לגבי שווים של אותם 10K היתה נכונה לפני15 שנים. כל עוד (ואת זה לא ניתן לחזות) אנחנו בסביבת הכיבית והאינפלציה הנמוכות המוכרות מהשנים האחרונות השכר יאבד מעט מעד מערכו. מה שכן יגדל הוא הוצאות חדשות - כגון גידול ילדים.

גיביגיא - התיחסתי לרמת החיים, לאו דווקא לבעלות על דירה. הן לבעלות על דירה והן לשכירתה יש עלויות, ואיזה היא הבחירה הנכונה היא עניין שלא ניתן לחשב באופן כללי, אלא יש להתחשב ביכולותיו ורצונותיו של כל אדם (או זוג\משפחה). עדיין, הצורך בחסכון בגיל צעיר הוא קריטי להמשך החיים בשלב המשפחה. דרך אגב - יש חיזוב שאיני יודע לעשות, והוא המחיר האמיתי של דירה לפני 20 שנה לעומת דירה דומה היום: לפני 20 שנה מחיר הדירה היה יותר נמוך, אבל ריבית המשכנתא הרבה יותר גבוהה. היום הדירה יותר יקרה אבל הריבית יותר נמוכה. כיצד זה מתבטא במחיר הסופי? שוב, מדובר בחישוב אישי מאד - מי שהגיע לרכישת דירה עם סכום נראה נהנה מהמחירים הנמוכים (יחסית) לפםני 20 שנה, מי שמגיע עם סכום נמוך נהנה יותר מהריבית הנמוכה כיום (ומצד שניף נדרש להלואה יותר גדולה). תחשיב כמעט בלתי אפשרי, אם נביא בחשבון שגם ההכנסות וגם ההוצאות האחרות השתנו מהותית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שני הסנט שלי

היי הבחורה שואלת, היכן אתה גר?

אני חוסך לדירה , לכן אני גר אצל ההורים

אני גר אצל ההורים כדי שיהיה לי כסף לבזבוזים

וכמה שהרומנטיקה נשמעת חשובה , הבחורה תעריך יותר את הבחור הראשון.

השאלה אם להישאר בבית היא תלות משתנים רבים וכאשר להגיע לדירה זו משימה כבדה צריך להחליט על מה לוותר.

כמובן שלא חייבים להגיע לדירה, שוב זו גם החלטה.

פרטיות ניתן לקבל בבית ההורים וגם בדירת שותפים הכל שוב תלות של משתנים רבים

התבגרות

אחי לך לקרבי, שם תתבגר.

לא רואה בתשלום חשבוניות שלב מבגר, אולי רק שלב של לקיחת אחריות. תוכל ללמוד זאת במהירות כשתצא מהבית וגם בבית אתה יכול לתרום משהו לכלכלת הבית כדי להרגיש טוב עם עצמך.

זוג חברים עשה זאת עם בנם, את כל מה שהוא תרם לכלכלת הבית הם שמו בצד בחיסכון, ונתנו לו אותו כתוספת למתנת החתונה.

כמובן שאם אתה במערכת יחסים רצינית ניתן לחשוב על לעוף מהקן, למרות שגם כאן, גם בתפוז משכנתאות, אתה שומע על לא מעט זוגות שעושים את השיקול הכלכלי וחוזרים או נשארים בבית ההורים כדי להגיע לדירה.

במחשבה שניה

מה אני מבין בצרכי הדור שלכם.

תמשיכו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה - גם לך יש ילדים, הם פחות או יותר בני הדור שהקים את הדיון (לפחות בקצה העליון של הדור הזה), אני מניח שאתה משוחח אתם על הנושאים האלה ומבין את מערכת השיקולים שלהם, כך שלא הייתי מזלזל בתובנות שלך.

אני רואה את ההתלבטות של בני הבכור לגבי שכירת דירה באיזור המרכז - הוא עובד וזוגתו לומדת בתל אביב - וההחלטה של שניהם, נכון להיום, היא להמשיך לגור בחיפה, כל אחד בבית הוריו, על מנת לאפשר לו לחסוך ולה להקדיש את כל זמנה ומרצה ללימודים. נכון שזה כרוך בשעתיים ביום ברכבת (שלפחות חלקם מנוצלים ללימודים). לא לשכוח שגם תחזוקת דירה מצריכה לא מעט זמן אם רוצים לגור במה שנראה כמו בית ולא כמו דיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חי ממשכורת מינימום (סליחה כמה שקלים מעל המינימום בגלל המשמרות), הוצאות הבית הן רבע מהמשכורת.

אתה גר עם החברה, לא? כשיש שותפה לכלכלת הבית הרבה יותר קל להתנהל ולחסוך. כנראה אתם גם לא גרים במקום בו כל מחפשי "עצמאות בעולם האמיתי" יעדיפו לגור, כלומר כמה שיותר קרוב לת"א. וזה מצויין אם זה מאפשר לכם לחסוך כדי להתקדם בחיים.

המצב של בנור שונה משלך. הוא רוצה לגור ללא שותפים, מחזיק רכב ועובד באזור המרכז. קשה להאמין שהוא יוכל לחסוך בערך אותם סכומים שהוא חוסך עכשיו כשהוא גר אצל ההורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עד שתגיע לגיל 35 ה-10 נטו שלך יהיו שווי ערך ל-7 נטו של היום.

לפי המצב בשוק המשכורות כרגע בג'וב שאליו הוא מתכוונן הוא רואה שזה יהיה 10 נטו

סביר שבעוד 7 שנים זה יהיה 13שווי ערך ל 10 של היום. או 11 שווי ערך ל 10 כתלות באינפלציה.

יש עוד שיקול שאני אהיה חייב לקחת בחשבון.

אם אני אעבור דירה, אני אצטרך למצוא יחידת דיור מבודדת/מרתף/ללא שכנים.

אני לפעמים עושה קולות מאוד חזקים ללא שליטתי, וזה עלול לעצבן/להפריע לשכנים.

ההתחשבות שלך בשכנים מובנת אבל.... וקבל את ההשוואה ברוח חיובית

בכל בית דירות יש לא מעט כלבים שיוצרים מפגעי רעש, או שכן עם מערכת תופים שוברת קירות.

בחר את הדירה המתאימה לצרכיך, אם היא תתאים גם לצרכי השכנים זה שיקול משני.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
יש עוד שיקול שאני אהיה חייב לקחת בחשבון.

אם אני אעבור דירה, אני אצטרך למצוא יחידת דיור מבודדת/מרתף/ללא שכנים.

אני לפעמים עושה קולות מאוד חזקים ללא שליטתי, וזה עלול לעצבן/להפריע לשכנים.

אתה חושב ככה כי אתה רווק. אחרי שתתיחתן תגלה שאישה נשואה שבעלה לידה מגיעה לדציבלים הרבה יותר גבוהים.

בנייה מודרנית מבודדת די טוב מרעשים ואם תסגור חלון לא תפריע לאף אחד (וגם אם כן אז שיתמודדו. מעדיף 10 שכנים עם טוראט שהם בני אדם משכן אחד חרא).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ספריאל

הילדים שלי כבר הרבה מעבר לגיל המדובר כאן.

כאשר אתה קורא פה מספר שרשורים אני חושב לתומי אני לא מבין את הדור של 20-30

כאשר נתתי ייעוץ על בסיס יומיומי בתפוז משכנתאות ראיתי בעיקר את הצד הכלכלי של הדור הזה במירוץ להשגת דירה, לכן יש לי תובנות בנושא.

היה פער לא קטן בין אלה שבאו עם בסיס לדירה ( ושלא מכספי הורים ) והצורך לקחת משכנתא של עד 50% לבין אלה שבאו לקחת משכנתא של 75% או 85%-90% כאשר זה עוד היה מותר, וחיים על הקשקש.

ולשאלתך לגבי מה יותר קל אז והיום לגבי רכישת דירה

נניח דירה של פעם 1000K דירה של היום 2000K

משכנתא של 50% כלומר 500K פעם 1000K היום ל 30 שנה (מאוד קלקלי)

500K ל 30 שנה בריבית של 7% תשלם ריבית של 697K החזר חודשי של 3300 ש"ח

1000K ל 30 שנה בריבית של 4% תשלם ריבית של 719K החזר חודשי של כ 4800 ש"ח.

כלומר מבחינת סה"כ ריבית אנחנו באותו איזור

איפוא הבעיה

אז היית צריך 500K להתחיל עכשיו אתה צריך 1000K

בעיה רצינית.

נכון לא צריך דירה של 2 מיליון כדי להתחיל אבל זה רק כדי להבהיר את הבעיה שיש היום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תחשיב גס מאד, שזה הדבר הטוב ביותר שאפשר לחשב. לא לשכוח - ה-7% היו צמודי מדד והאינפלציה היתה כמה אחוזים בשנה. השכר היה צמוד רק באופן חלקי. אני מניח שה-4% אינם צמודי מדד, וגם אם כן, המדד היום נע סביב 0% בשנה. תחזית לעתיד? אין.

עלויות מחיה אחרות? חלק ירדו, אחרות התיקרו. ויש עוד הבדלים, למשל גיל היציאה לשוק העבודה. עניין משמעותי מאד בתחשיבים אלה, שכן אנשים יוציאם לשוק העבודה יותר סמוך לתחילת בנית המשפחה (שגם היא מתאחרת).

ישה - אני לא בא להתנצח אתך. מה שאני רוצה לומר הוא שכמעט אי אפשר להשוות בין המצב של הדור שלי לדור של הבנים שלי, שמקביל למרבית הכותבים כאן (הבכור בן 27).

פורסם (נערך)

ישה, הדור שלך (בייבי בומר, אני מניח) רואה בבעלות על נכסים כערך עליון.

אני, אישית, מעדיף לשכור כל החיים במקום בו אני רוצה לגור וכיף לי לגור בו מאשר לגור בדירה בבעלותי במקום שאין לי מה לעשות בו. הסיבה לכך שאני חשוב שצריך להיות בחיים משהו מעבר לארוחת בוקר - שעתיים נסיעה - עבודה - שעתיים נסיעה - ארוחת ערב - מיטה - ארוחת בוקר - שעתיים נסיעה. הורים שלי לא רואים את זה ככה. בהדרגה למדתי לסנן את התגובות שלהם אחרת אי אפשר לעשות שום צעד בחיים.

הלוואי ובעתיד תהיה לי אפשרות גם לגור במקום טוב, גם לחסוך וגם להיות בעל נכסים, אבל נכון לגיל 32 אני לא שם. מעדיף לחסוך פחות. לכל בחירה בחיים יש השלכות. לכל בחירה. אין כזה דבר "נכון".

ממליץ מאוד לקרוא את המחקר על הפערים בין דור Y (ילידי שנות ה-80 ו-90) בהשוואה לדורות קודמים. חומר מרתק.

http://www.peopleil.org/details.aspx?itemID=30362

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כמגיא - מה מצבך המשפחתי?

אני שואל זאת כיון שהקמת משפחה משנה מאד את נקודת המבט על הדרישה ליציבות כלכלית (ולא רק כלכלית). כיון שבני דור ה-X רק מגיעים עכשיו לשלב הזה בחיים אני מניח שראיונות אתם בעוד 5 שנים יעלו ממצאים חדשים.

פורסם
אתה גר עם החברה, לא? כשיש שותפה לכלכלת הבית הרבה יותר קל להתנהל ולחסוך. כנראה אתם גם לא גרים במקום בו כל מחפשי "עצמאות בעולם האמיתי" יעדיפו לגור, כלומר כמה שיותר קרוב לת"א. וזה מצויין אם זה מאפשר לכם לחסוך כדי להתקדם בחיים.

המצב של בנור שונה משלך. הוא רוצה לגור ללא שותפים, מחזיק רכב ועובד באזור המרכז. קשה להאמין שהוא יוכל לחסוך בערך אותם סכומים שהוא חוסך עכשיו כשהוא גר אצל ההורים.

ראשית, בנור שאל שאלה מאוד פשוטה: מה היתרונות והחסרונות של מגורים לבד מול מגורים אצל ההורים. אמרתי את ה-5 ש"ח שלי בשרשור הזה, ואני עדין בשלי: זה מהלך מבורך, בהנחה שאתה גר עם מישהו. לגור לבד זו לדעתי אופציה לאנשים שרק מחפשים ארבעה קירות, דלת, מקלחת ומיטה. כי חוויתי מספר ימים את החויויה הזו כשהבת זוג שלי הייתה בטיול עם המשפחה או סתם רצתה להיות עם המשפחה שלה בחופשת סמסטר. זה לא כיף לחזור לבית ריק, ולדעת שזה המצב.

לבנור יש את הבעיה שלו, שהוא אמר בשרשור אחר שהוא מעונין לטפל, ומאמין שהוא בטיפול, אז התהליך שלו לצאת מהקן הוא יותר ארוך משלי. זה בסדר ולגטימי. גם למצוא שותף לדירה זה מסע מתלתל, כמו בזוגיות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מהלך מבורך כל עוד הוא לא פוגע לך בעתיד, אם או בלי שותפים.

זה שונה לחלוטין אם המטרה היא רק לצאת מבית ההורים או להתחיל חיים משותפים עם מישהי.

יש אנשים שמעדיפים את ההרגשה לחזור לבית ריק ולהיות עם עצמם, לעשות מה שבא להם כל הזמן בלי שצריך לקחת בחשבון אף אחד. העניין הוא שברוב המקרים זו פריבילגיה יקרה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ישה, הדור שלך (בייבי בומר, אני מניח) רואה בבעלות על נכסים כערך עליון.

אני, אישית, מעדיף לשכור כל החיים במקום בו אני רוצה לגור וכיף לי לגור בו מאשר לגור בדירה בבעלותי במקום שאין לי מה לעשות בו. הסיבה לכך שאני חשוב שצריך להיות בחיים משהו מעבר לארוחת בוקר - שעתיים נסיעה - עבודה - שעתיים נסיעה - ארוחת ערב - מיטה - ארוחת בוקר - שעתיים נסיעה. הורים שלי לא רואים את זה ככה. בהדרגה למדתי לסנן את התגובות שלהם אחרת אי אפשר לעשות שום צעד בחיים.

הלוואי ובעתיד תהיה לי אפשרות גם לגור במקום טוב, גם לחסוך וגם להיות בעל נכסים, אבל נכון לגיל 32 אני לא שם. מעדיף לחסוך פחות. לכל בחירה בחיים יש השלכות. לכל בחירה. אין כזה דבר "נכון".

ממליץ מאוד לקרוא את המחקר על הפערים בין דור Y (ילידי שנות ה-80 ו-90) בהשוואה לדורות קודמים. חומר מרתק.

http://www.peopleil.org/details.aspx?itemID=30362

אם הייתה שכירות ארוכת טווח בארץ אז אתה צודק אבל במצב היום שכל שנה עלולים לא לחדש לך את החוזה וכל פעם הכל נפתח מחדש לבעלות על דירה יש אספקט חשוב של נוחות ויציבות. כבעל דירה (עם או בלי משכנתא) אתה יודע מה ההוצאות שלך לטווח ארוך, אתה יכול לסדר אותה איך שמתאים לך ולא צריך את כאב הראש של לעבור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני חושב שיש כאן 2 סוגי אנשים ולכן אף אחד לא יצליח לשנות את דעת השני.

הסגנון התל-אביבי תן-לי-לרדת-למטה-ולאכול-במסעדה/תן-לי-לסוע-באופניים-5-דקות-ולהיות-במשרד שלא ממש מזיז לו לחיות בדירה שכורה עם מעברי דירה, ככזה הוא גם לא מזיז לו איך הבית נראה יותר מדי, אין לו יותר מדי מטלטלין ועובר דירה עם הטנדר של אבא/חבר וכו'.

אלו בדר"כ צעירים ורווקים, או עם חברה שחושבת אותו הדבר / לא מתכוונים להתחתן (או ילדים) בזמן הקרוב

--

הסגנון הבייתי/משפחתי יותר. אנשים שרוצים לבנות עתיד משפחתי וירצו לקנות דירה כדי שיהיה להם את המקום "שלהם" ויהיו מוכנים להתפשר על הרבה דברים אחרים (כמו נסיעות לעבודה) העיקר להיות במקום יציב ונוח עם השקט שלהם.

אני לא רואה את עצמי גר בת"א בכלל, גם אם אומרים לי קח דירה בחינם.

פורסם

כימגיא

תודה על הקישור התחלתי לרפרף נראה מעניין

"המצחיק" הוא שהרקע עליו צמחו מחברי המחקר הוא בינגו הרקע שעליו צמחו ילדי. המחברים רק הקדימו את ילדי ב 5-10 שנים.

לגבי הדיור תשובתי זהה לתשובת נהג הלילה.

כיוון שחישובי ריבית דריבית נהירים לך הרי השקעת ההון העצמי במשהו סולידי יכולה לתת בטחון כלכלי עדיין זה אינו דומה לבטחון שנותנת דירה.

שגם לבעלות יש חסרונות כמובן.

אני בהודעותי בד"כ לא מנסה לבקר אלא לתת את דעתי.

וכפי שאמרת מה שנכון לפלוני לא נכון לאלמוני.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...