Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים בבינתחומי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי שלום, יש כאן במקרה מישהו שלמד או לומד במרכז הבינתחומ?

הבנתי שבכל התארים שנלמדים שם חלק מהקורסים נלמדים בשפה האנגלית.

השאלה שלי היא האם מישהו שלא יודע אנגלית ברמה גבוהה יכול להסתדר בתואר?

ואיך כולם מסתדרים עם זה? הרי הרבה יודעים אנגלית רק ברמה של בגרות 3/4/5 יחידות.

תודה לעוזרים

פורסם

כולם חייבים לעבור מיון ראשוני כדי שידעו באיזה הקבצה לשים אותך (מבחן אמיר"ם).

אחרי המיון לפי תוצאות המבחן, אתה מקבל שיבוץ לקורסים באנגלית (A או B).

קורס של B פשוט סמסטר אחד ארוך יותר מקורס של A אז ככה "מיישרים קו" עם מי שחלש יותר.

הקורס בסיס הוא התנאי סף לקורסים אחרים שמנוהלים באנגלית.

חשוב לציין, אין לאף אחד פטור (גם לא לדוברי אנגלית!) מקורס באנגלית.

פורסם

וואלה? מה ההיגיון? מוזר ממש.

פות"ש יש לי חברים שסיימו וחברים שלמדים.. מה אתה רוצה ללמוד?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תודה לעונים, הייתי רוצה ללמוד את התואר החדש שלהם, הדו חוגי מנהל עסקים ויזמות.

התכוונתי לקורסים שהם חלק מתכני הלימוד לדוגמא בתואר הזה, בסמסטר הראשון בשנה א, לומדים קורס ״יסודות ניהול השיווק״ והוא באנגלית.

והבנתי מהם שבכל התארים יש בין קורס לשתיים בשנה שהם באנגלית.

השאלה שלי איך כולם מסתדרים?

הרי הרבה מהסטודנטים יודעים אנגלית רק ברמה של 3/4/5 יחידות, אז איך מסתדרים בכזה קורס שהוא 4 ש״ס? האם יש איזשהו דרך לשרוד ולעבור כאלה קורסים ללא אנגלית טובה? או שמי שלא דובר אנגלית אין לו מה לחפש בבינתחומי?

תודה

עריכה אחרונה על ידי cbacba
פורסם
מי שלא דובר אנגלית אין לו מה לחפש בבינתחומי?

הייתי מסתכל קצת יותר רחוק ואומר שלמי שלא דובר אנגלית אין מה לחפש בלימודי תואר במנהל עסקים, קל וחומר יזמות.

אם אתה מתעתד לפתוח מוסך או מסגריה, חבל לשרוף 40k בשנה, יש מוסדות אקדמיים שיתנו לך את כל הכישורים הנחוצים לפתיחת עסק קטן ומקומי ברבע מהמחיר.

פורסם
וואלה? מה ההיגיון? מוזר ממש.

אני אדבר מניסיוני בתור בוגר הבינתחומי (למרות שעברו 7 שנים מאז שסיימתי)

אם אתה מדבר על החוסר פטור מקורסי אנגלית - אז פשוט מאוד - בגלל שהם לא סתם קורסים כלליים באנגלית אלא מאוד פרקטים.

זה מחולק ל3 קורסים ב3 נושאים: (ולפחות בזמנו היה נכון לכל התארים הראשונים):

1. קריאה וסיכום חומר - קורס מעולה שנכון וחשוב לכל שפה ועובד על יכולות קריאה וסיכום חומר בצורה יעילה על פני נפח גדול של חומר.

2. כתיבה עסקית - קורס שעובר על יסודות הכתיבה העסקית בפורמטים יותר בינלאומיים (בעיקר אמריקאים) - מיילים , מכתבים , בניה של חיבור לפי קונטקסט , קורות חיים וכו.

3. הצגה מול קהל - הקורס הוא סדנא פרקטית של הכנת מצגת , עמידה מול קהל והעברת חומר עם בחינה של בוחן חיצוני של מצגת בנושא פתוח ובאורך של 15 - 20 דקות.

שלושת הקורסים מרתקים ונותנים כלים מעולים מעבר לרמת האנגלית שנרכשת במהלכם.

לא מדובר פה על קורס של לימוד אנגלית ובניית משפטים. רחוק מאוד מכך.

בנוסף - בכלליות - אם משהו יכול לקחת ציון גבוהה בקלות במקום פטור - והוא בוחר לא לעשות את זה? הוא דיי פרייר לדעתי.

בתחומים שאני מכיר (מדעי המחשב , משפט , מנהל עסקים) - המכללה מאוד נחשבת.

בתור בוגר - אני יכול רק להמליץ עליה. יש שם סגל מרצים ומנהלה פשוט מדהימים - גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דריש

האנגלית שלי ברמה בינונית מינוס

לא הפריע לי לעשות עסקים עם חברות מכל העולם באנגלית. כתיבה ודיבור.

לרוב העולם אנגלית זו לא שפת אם וגם אלה שהיו מולי לא דיברו אנגלית ברמה טובה.

הקושי היה עם אנשים ששפת האם שלהם אנגלית יותר בלהבין את המבטא ולא את תוכן המשפט.

אין כמו ללמוד במכללה הבינתחומית כדי ליצור networking עם אנשים שהממון מצוי בכיסם / בכיס הוריהם.

ההתנשאות והזלזול של ההודעה שלך דריש , דרישית במיטבה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ההתנשאות והזלזול של ההודעה שלך דריש , דרישית במיטבה.

התקופה שבה אתה עשית עסקים הייתה שונה מאד מהסביבה בה אנו חיים היום.

אסתפק במשפט הזה, כדי לא להמשיך ולפגוע בציפור נפשך העדינה.

פורסם

אני גם היום עושה עסקים באינגליזית

מזלי שאני לא נתקל בטיפוסים כמוך.

אין לך יכולת לפגוע בציפור נפשי העדינה לצערך

כי כדי להיפגע ממישהו צריך שאותו מישהו יהיה חשוב בעיני ואסתפק בכך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
התקופה שבה אתה עשית עסקים הייתה שונה מאד מהסביבה בה אנו חיים היום.

בזמן האחרון הכרתי אנשי עסקים ישראלים חזקים באנגליה ובארה"ב, עם אנגלית סבירה מינוס, שלא מנעה מהם לגלגל עסקאות על רף הגאונות.

לשואל, הפקולטה למנע"ס בבינתחומי מעולה. שכר הלימוד שתשלם שם יחזור לך בריבית דריבית עם הקשרים שתקבל.

לך על זה ושיהיה בהצלחה.

פורסם
בזמן האחרון הכרתי אנשי עסקים ישראלים חזקים באנגליה ובארה"ב, עם אנגלית סבירה מינוס, שלא מנעה מהם לגלגל עסקאות על רף הגאונות.

שמעתי על כמה סטארט-אפיסטים שלא גמרו תיכון ועדיין עשו מיליונים. שנשליך מזה על סיכויי ההצלחה של הסטארט-אפ הממוצע?

פורסם
אני אדבר מניסיוני בתור בוגר הבינתחומי (למרות שעברו 7 שנים מאז שסיימתי)

אם אתה מדבר על החוסר פטור מקורסי אנגלית - אז פשוט מאוד - בגלל שהם לא סתם קורסים כלליים באנגלית אלא מאוד פרקטים.

תודה. זה מגניב. למעט סעיף 1, שמי שיודע אנגלית כשפת אם לא באמת זקוק לו, נחמד לראות שזה קורס אנגלית ייעודי ומושקע. חשבתי שזה קורס כמו באוניברסיטאות, אז ממש מגניב שטעיתי. לא מפתיע עם הבינתחומי. כל הכבוד להם בקטע הזה.

בתחומים שאני מכיר (מדעי המחשב , משפט , מנהל עסקים) - המכללה מאוד נחשבת.

בתור בוגר - אני יכול רק להמליץ עליה. יש שם סגל מרצים ומנהלה פשוט מדהימים - גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית.

הם טובים בכל מה שהם מלמדים לדעתי, או לפחות קרוב לכך. לפחות ממה ששמעתי וראיתי.

ליביו

תווים

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
שמעתי על כמה סטארט-אפיסטים שלא גמרו תיכון ועדיין עשו מיליונים. שנשליך מזה על סיכויי ההצלחה של הסטארט-אפ הממוצע?

מכיוון שאני הייתי שם בעברי והרבה מאוד זמן, אשמח לדעת האם היית מעורב בעסקאות גדולות ואמיתיות (לא מקריאת דה מרקר או כלכליסט) שראית שאנגלית, שלא ברמת דובר שפת אם, מכשילה עסקה.

• תוכן חדש...