Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

263,000 קמ עם ה I35. יש שינוי באמינות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ההודעה שפתחה את השרשור שכתבתי לפני 5 חודשים:

פני כשנתיים עת חגג הרכב 120K דיווחתי על אחזקתו ומאז מדי פעם המשכתי בפוסט.

היות והרכב חגג גיל ארבע לפני כחודשיים והיום החליט להתקלקל בפעם הראשונה בדרך (אלטרנטור) אז הרכב הוכנס לטיפול 240 כ800 קמ לפני הזמן.

אז כמו עד היום אין הרבה מה לספר:תחזוקה שוטפת של טיפולים במורשה. רפידות קדמיות ואחוריות הוחלפו 3 פעמים,דיסקים מקוריים עדיין(הזוי).

הוחלף מסרק הגה במשופץ עקב רעשי חופש (700 שח) סליל הצתה (450)והיום אלטרנטור (מקורי 1600).

הרכב עובר חיים לא קלים-דרכי עפר,גז כשצריך,כפרים בצפון.....

אין קרקושים,אין בחבושים רק מדי פעם על במפים חריקה קלה מגומיות מתלה וזהו.

בשרשור הקודם סיפרו לי שיונדאי לא מתקלקלת עד שמגיעה לגיל 5 ואז הכול מתקלקל-אז נשאר לה עוד קצת

:smile:

אני לא אחזור על כל כלי הרכב ששימשו אותי בעבר רק אציין בקצרה שמשנת 88 אני עובד באותו תחום, נוהג אותו דבר והיו בשימושי החל מאופל אסקונה 1600 דרך סובארו לאונה קורולה אוקטביה ועד אבנסיס.

לא היה רכב אחד שהתקרב אפילו לאמינות של היונדאי ובטח לא היה אף רכב שעבר 70K על דיסקים.

למי שתוהה איך מחזיקים עדיין רכב כזה: המחליפה שלו אצלי בעבודה זו אוריס הברידית והיות ויש לאישתי כזו אני נמנע מהחלפה עד שיהיו אופציות אחרות.

אז אני עדיין עם הרכב.....

לאחרונה שתי תקלות: מתג חלון חשמלי נהג שהקפיץ שלו קרס פנימה (המתג עדיין עובד) ורעש מהמתלים הקדמיים שחייב החלפת משולשים (700 שח כ"א) הרכב ממשיך לנסוע רגיל,לא מראה סימני עייפות,לא מקרקש ולא מניד עפעף. שבילי עפר, בורות בכפרים-כלום לא מזיז לו.

נ.ב: הדיסקים עדיין מקוריים.

פורסם

תודה על השיתוף.

יכלת לחסוך הרבה כסף אם היית קורא יותר בפורום הטכני.

למשל הקטע עם ההגה - מדובר בקופלונג גומי שנטחן. צריך להחליף רק אותו והוא עולה עשרות שקלים. משום מה במוסכים נוטים להחליף את כל מוט ההגה.

החופש לא מגיע מהמסרק. זאת מחלה ידועה בהרבה דגמי יונדאי וקיה החדשים. (אלא אם במקרה הספציפי שלך אכן הוחלף המסרק ולא המוט)

אלטרנטור - אפשר להביא מפירוק,או לשפץ לבד, אבל חבל לקנות חדש.

סליל הצתה - עולה 250 שקל בערך ביונדאי שופ, החלפה עצמית 10 דקות.

משולשים - מאמין שרק הבוקסה האחורית נקרעה, אפשר ורצוי להחליף רק אותה, בד"כ זוג בוקסות מקוריות מ-KORAPS עולה 100-150 שקל כולל משלוח.

בכל מקרה תמשיך להנות מהרכב.

Stay Dirty

פורסם

מרשים מאוד ודיי מאפיין את תדמית האמינות של היונדאי.

תשמיך לעדכן,מעניין מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אסף הרכב לא שלי אז אין לי יכולת להשפיע מה מוחלף בחדש ומה משופץ,חלק מפירוק בכלל לא באפשרויות. במקרה שלי מסרק ההגה הוחלף ולא מוט ההגה,לגבי הבוקסות של המשולשים בחברה אין אפשרות להחליף בוקסה,יש משולש תחליפי שהפרש המחיר בינו לבין המקורי לא היה גדול אז הוחלט על מקורי כנ"ל אלטרנטור-הפרש המחיר בין משופץ לחדש לא הצדיק התקנת משופץ לדעת מי שמחליט. בניגוד לציי רכב רגילים לא חוסכים בתחזוקה זה רכב שעובד קשה. מטרת השרשור היא לשקף מה עובר על הרכב בתנאים שאינם דומים לרכב משפחתי רגיל. בהשוואה לרכבים הקודמים בהם השתמשתי ב29 השנים האחרונות בתנאים זהים הרכב הזה עשוי נירוסטה.

פורסם

מרשים ביותר. כיף גדול לשמוע. תמיד אהבתי את הרכב הזה ולגלות שהוא מפגין אמינות כזאת גורמת לי להתלבטות קשה למחליפה הבאה שזה בינה לבין קורולה, ולאנסר ג'ט פייטר.

פורסם
פורסם

בלאי זה שילוב של השניים וכמובן יש חלקים שמושפעים מאופי השימוש, מסרק ההגה והמשולשים קיצרו את חייהם עקב אופי השימוש שלי ברכב. באוקטביה שהייתה ברשותי לפני היונדאי הוחלפו תותבי מתלה וכריות בולם פעם בשנה וחצי בערך. ביונדאי לאחר 4.5 שנים. בקורולה למיטב זכרוני גם הוחלפו משולשים אחרי שנתיים.

פורסם

תענוג באמת. כרגע יש לנו i800 בבית שמגרדת את ה300 אלף קילומטר וחוץ מטיפולים ובולמים קדמיים שהחלפנו לפני שבוע הכל ''טפו טפו טפו'' מצויין. מצפה להגיע עם הפורטה שלי גם כן לאיזור ה200 אלף בלי להניד עפעף.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

טפו טפו עד 500,000, מעודד מאוד שרכב בעידן המחשבים ומערכות הבטיחות, יכול להפגין אמינות יחסית גבוהה, בעיקר מצד החיישנים והמחשוב.

פורסם

טפו טפו טפו עד 1200000.

אתה עושה אחלה עבודה עברו כלמוביל והצמד מקוריאה בעיקרון. תמשיך להינות !

פורסם

הסיבה לאמינות היא כמובן כי המנוע הוא מנוע בטכנולוגיה ותיקה יחסית (בלי טורבו) וגיר פלנטרי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...