Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

כרגע מחזיק רכב יונדאי i25 שנת 2011 שנמצא אצל האישה ובו שני כסאות בטיחות לתינוקות.

אני מתלבט לגבי רכב שני שנועד עבורי לטובת נסיעה לעבודה וחזרה. מראשון לפתח תקווה וחזרה.

האם לקחת ליסינג חברה שעלותו כ2000ש"ח מהנטו לא כולל הפסדים של הפרשות לפנסיה/פיצויים או האם לקחת רכב יד2 עד 10,000 עם הלוואה מהבנק

תודה

פורסם

אם אתה מסיע 2 ילדים תיקח ליסינג, ב10k לא תמצא רכב שיהיה עדיף בטיחותית להסיע ילדים מאשר רכב חדיש.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הרכב הזה לא ישמש להסיע ילדים, רק לנסיעות לעבודה וחזרה.

חשבתי על מזדה לנטיס/ סיריון/סוזוקי ליאנה

עלות רכב יד2

תשלום חודשי להלוואה: 500שח

ביטוחים: 235שח

דלק: 800שח

טסט שנתי: 100שח (1200 לחלק ל 12)

טיפולים: ?

אני כבר מגיע קרוב ל 2000שח ואף יותר.

השאלה היא מדוע תמיד אומרים שליסינג חברה הוא הכי יקר

פורסם

סיריון יעשה את העבודה מצויין, אם נסיעות לעבודה וחזרה הן התכלית.

אמנם כאן זה לא פורום רואי החשבון , אבל מי שכן כזה יאמר לך שההפסד בגין ההפרשות לאורך זמן הוא גדול יותר מסך ההוצאה על רכב שבתקציב שלך. מנסיון הרכב הוא סוס עבודה , ברשות בנות המשפחה עבר עד כה 250 אלף קילומטר, נקנה עם 150, ועובר טיפולים שוטפים בלבד.בתור בונוס, אתה תאהב גם את המושבים המתקפלים לתוך הרצפה שיאפשרו לך להוביל דברים גדולים בקלות :wink:

את הרכב הזה תבטח חובה, וצד ג בלבד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
הרכב הזה לא ישמש להסיע ילדים, רק לנסיעות לעבודה וחזרה.

חשבתי על מזדה לנטיס/ סיריון/סוזוקי ליאנה

עלות רכב יד2

תשלום חודשי להלוואה: 500שח

ביטוחים: 235שח

דלק: 800שח

טסט שנתי: 100שח (1200 לחלק ל 12)

טיפולים: ?

אני כבר מגיע קרוב ל 2000שח ואף יותר.

השאלה היא מדוע תמיד אומרים שליסינג חברה הוא הכי יקר

כי תשלום הלוואה הוא לא חלק מההוצאה השוטפת על הרכב. ירידת ערך ותיקונים כן.

המספר שנתת, 2,000 ש"ח נשמע נמוך להחריד בתור הוצאה עבור רכב ליסינג. אפילו אם משקללים תנאים סוציאלים נשמע נמוך.

תוודא ששיקללת את הירידה בשכר הברוטו, את השווי מס והתנאים הסוציאלים. לדעתי יש שם טעות.

פורסם
סיריון יעשה את העבודה מצויין, אם נסיעות לעבודה וחזרה הן התכלית.

אמנם כאן זה לא פורום רואי החשבון , אבל מי שכן כזה יאמר לך שההפסד בגין ההפרשות לאורך זמן הוא גדול יותר מסך ההוצאה על רכב שבתקציב שלך. מנסיון הרכב הוא סוס עבודה , ברשות בנות המשפחה עבר עד כה 250 אלף קילומטר, נקנה עם 150, ועובר טיפולים שוטפים בלבד.בתור בונוס, אתה תאהב גם את המושבים המתקפלים לתוך הרצפה שיאפשרו לך להוביל דברים גדולים בקלות :wink:

את הרכב הזה תבטח חובה, וצד ג בלבד.

היה לי סיריון 2007 שמכרתי לפני שקניתי את ה i25. הייתי משאיר אותו אבל זה היה לפני שידעתי שיוולדו לי 2 בנות בטווח של שנה וחצי.

לסיריון שלי הייתה בעיה מעצבנת עם הגומיות של התושבות מנוע שגרמו לרעשים מעצבנים בתוך הרכב

איזה שנה הסיריון שלך?

פורסם
כי תשלום הלוואה הוא לא חלק מההוצאה השוטפת על הרכב. ירידת ערך ותיקונים כן.

המספר שנתת, 2,000 ש"ח נשמע נמוך להחריד בתור הוצאה עבור רכב ליסינג. אפילו אם משקללים תנאים סוציאלים נשמע נמוך.

תוודא ששיקללת את הירידה בשכר הברוטו, את השווי מס והתנאים הסוציאלים. לדעתי יש שם טעות.

מישהי מהעבודה שלי לקחה מיצובישי ספייס סטאר ויורד לה מהנטו 2000שח. כמובן שזה לא כולל כל מה שמאבדים מבחינת תנאים סוציאליים. מדובר על ירידה של 2400שח מהברוטו + שווי למס

פורסם

שווי מס לרכב שבברוטו יורד עליו 2400 הוא באזור ה600-650.

סכום שמביא אותך כבר ל3 אלף ש"ח.

אבלאין לך הוצאות שוטפות מעבר לכך(דלק,ביטוח,טסט ותיקונים),אין צורך לבצע חיפוש יסודי עד שתמצא רכב שמור והפרמטר הכי חשוב לטעמי זה עניין ההתעסקות-הסבירות שתתקע עם הרכב/לא יניע בוקר אחד היא הרבה יותר נמוכה, והיה ויש בעיה עם הרכב אתה מקבל רכב חליפי.

בנעלייך ללא ספק הייתי מעדיף רכב ליסינג-לקחת רכב בסכום כזה ועוד בכסף שאפילו לא נזיל מבחינתך לא נשמע רעיון טוב במיוחד.

היתרון הגדול הוא שאתה מסתפק ברכב שהוא קטן יחסית-במידה והייתה מעוניין ברכב גדול יותר וההפרש היה עוד 1000-1500 כלפי מעלה זה כבר היה די דיל ברייקר לטובת המשומש.

פורסם
מישהי מהעבודה שלי לקחה מיצובישי ספייס סטאר ויורד לה מהנטו 2000שח. כמובן שזה לא כולל כל מה שמאבדים מבחינת תנאים סוציאליים. מדובר על ירידה של 2400שח מהברוטו + שווי למס

אוקיי, חשבתי שאתה מדבר על משהו כמו i25.

עדיין, נשמע לי טיפה נמוך.

פורסם

שלום רב,

מאז שהתחלתי את החיפוש, המצב נהיה מאוד מבלבל.

אני מחפש רכב שני למשפחה, אמין וזול לתחזוקה בשביל לנסוע לעבודה וחזרה (17 ק"מ כל כיוון - אני מניח שסה"כ אסע איתו 50ק"מ ביום כפול 22 יום בחודש היות ויש לי אקסנט 2011 בבית כרכב עיקרי)

אני מעוניין להסיע בו גם את הבת שלי נסיעות קצרות אך יש חשיבות גם לבטיחות

היות והתקציב שלי מאוד מוגבל - 12K אז התבייטתי על הדגמים הבאים והייתי רוצה לדעת את דעתיכם ואת הניסיון שיש לכם איתם

1) מזדה דמיו 2001-2002

2) סוזוקי איגניס 2002-2004

3) לנסר קלאסיק - 2004-2005

4) דייהטסו סיריון - 2001-2003

5) סוזוקי ליאנה - 2004-2005

6) סובארו אימפרזה - 2002-2004

7) טויוטה קורולה 2000-2001

כבר שבוע אני על הפייסבוק ויד2 ונתקלתי בכל מיני רכבים עם נתונים שונים ולרובם אין קבלות על טיפולים למרות שהם טוענים שהם עשו טיימינג, שמנים, פילטרים וכו, אז ממש לא פשוט למצוא רכב שמור.

פורסם

ב 12,000 אתה יכול לקנות מיצובישי משנתון טיפה יותר גבוה - 2007-8.

שאר המכוניות הן די ישנות יחסית למיצובישי ואמינותן תלויה בתחזוקה שעברו (נכונה/שבר).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב,

מאז שהתחלתי את החיפוש, המצב נהיה מאוד מבלבל.

אני מחפש רכב שני למשפחה, אמין וזול לתחזוקה בשביל לנסוע לעבודה וחזרה (17 ק"מ כל כיוון - אני מניח שסה"כ אסע איתו 50ק"מ ביום כפול 22 יום בחודש היות ויש לי אקסנט 2011 בבית כרכב עיקרי)

אני מעוניין להסיע בו גם את הבת שלי נסיעות קצרות אך יש חשיבות גם לבטיחות

היות והתקציב שלי מאוד מוגבל - 12K אז התבייטתי על הדגמים הבאים והייתי רוצה לדעת את דעתיכם ואת הניסיון שיש לכם איתם

1) מזדה דמיו 2001-2002

2) סוזוקי איגניס 2002-2004

3) לנסר קלאסיק - 2004-2005

4) דייהטסו סיריון - 2001-2003

5) סוזוקי ליאנה - 2004-2005

6) סובארו אימפרזה - 2002-2004

7) טויוטה קורולה 2000-2001

כבר שבוע אני על הפייסבוק ויד2 ונתקלתי בכל מיני רכבים עם נתונים שונים ולרובם אין קבלות על טיפולים למרות שהם טוענים שהם עשו טיימינג, שמנים, פילטרים וכו, אז ממש לא פשוט למצוא רכב שמור.ממליץ בחום על הלנסר קלאסיק, רכב אמין

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

שלום וחג שמח

היות ונהיה צורך ברכב שני למשפחה, החלטתי לחפש רכב אמין, זול ויחסית שמור עד 10K שנועד לשמש אותי בנסיעה לעבודה ובחזרה, סה"כ 50ק"מ ביום.

ממה שראיתי ביד2, איגניס, דמיו, אקסנט ולאנטיס נמצאים בטווח התקציב שלי.

נסעתי וראיתי היום אקסנט 2006 , לאנטיס 2002 ולאנטיס 2003 ואני אתאר לכם מה ראיתי.

לאנטיס 2002, השמן נמצא באזור ה min, אין דרך לבדוק שמן גיר כי אין את המדיד, נורת אזהרה check engine דולקת, מי קירור נמצאים מתחת ל LOW ובזמן נהיגה יש רעידות חזקות בהגה. נסעתי לדרכי

לאנטיס 2003, שמן קצת מתחת ל FULL, מי קירור מלאים (הבחור מילא נוזל ירוק), גם אין דרך לבדוק שמן גיר, בודק רישיון רכב רשום בעלים קודמים 04 למרות שבמודעה רשום יד3 וגם זה מה שהוא אמר בטלפון. שאלתי אותו על זה והוא אומר שהוא התבלבל. קצת קשה להאמין שאפשר להתבלבל במיוחד שזה לא הרכב היחידי שאתה מוכר וגם לא הפעם הראשונה. כשגיליתי על השקר, קמתי ונסעתי לדרכי

אקסנט 2006, חסר שמן והמוכר אמר שכל 3000ק"מ הוא חייב למלא שמן כי הרכב אוכל שמן, זיהיתי שהרכב עבר תאונה מקדימה כי החלק הקדמי של הרכב נמצא בפנים בעוד שמכסה המנוע לא מיושר איתו. מבדיקה זריזה כאשר מכסה המנוע למעלה, ראיתי שיש קורה קדמית עקומה לגמרי כלפי פנים הרכב. מבחינת נוזל קירור, ראיתי שחסרים מי קירור ובדפנות הפנים יש כתמים חומים/חול. קמתי ונסעתי לדרכי

באף אחד מהרכבים לא זוהה מרקם מיונז ולבן כשפתחתי את מכסה מילוי שמן מנוע

אני לא יודע מה לצפות מרכבים בשנתונים האלה אבל חשוב לי שהרכב לא עבר תאונה, מנוע וגיר תקינים ושאין נזילות למיניהם של מי קירור /שמן. האם זה ריאלי ?

האם אני בודק את הרכבים בצורה נוקשה מדי?

כפי שאני מבין, מערכת הקירור היא מערכת סגורה ואין סיבה שמיכל מי הקירור יתרוקנו, תקנו אותי אם אני טועה

לגבי השמן, האם הגיוני שהשמן ייאכל ? האם זה מעיד על נזילות שמן?

מה השיטות שלכם לזהות רכב עם סיכוי קטן מאוד לבקר במוסך ? ושהמנוע גיר תקינים?

תודה וחג שמח

פורסם

לך תבדוק על לנסר קלאסיק, רכבים אמינים בטירוף.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הרכבים שבדקת באמת נשמעים מפוקפקים.

לדעתי, חפש דווקא בלוח מכירה פה בפורום. בד"כ אנשים פה ישרים ופדנטים. לגבי לנסר, באמת דגם מומלץ, אבל כל פרט לגופו.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...