Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון צבע על שום מה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה אולי קצת מפגרת אבל מי שלא שואל נשאר טיפש לנצח, רציתי לדעת למה בכל מיני מודעות מכירת רכב

המוכר בדרך ללא תיקוני צבע, עכשיו נניח וכן היה תיקון מסוג זה מה אכפת לי בתור קונה אם זה כבר תוקן?

האם לתיקון צבע יש זמן משוער ואז צריך לתקן את אותו מקום שוב? ברגע שעושים תיקון צבע זה פוגע באיזור שלם? אולי נתחיל במה זה בכלל אומר, הכוונה לקילופי צבע טבעיים שקורים מבלאי וכו ופשוט צובעים אותם?

אשמח לתשובה מפורטת

פורסם

אם זה תוקן זה בדרך כלל עקב מכה ואז צריך לבדוק מה בדיוק היה שם, או לפעמים זה בגלל צבע דהוי או שריטה ולבעל הרכב זה מפריע.

אין ממש שזמן משוער לתיקון אבל כן יכול להיות במידה והצביעה הייתה חאפרית וזולה שהצבע יתחיל להתקלף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנוסף למה שרשם קודמי,

אם היו תיקוני צבע - הרכב כנראה עבר תאונה (תאונה - אני מתכוון אפילו שפשוף קל או מכה קלה בפח / פלסטיקה חיצונית, פגושים וכו'. קל וחומר - פגיעה יותר רצינית שיש לה אולי משמעות גם מהיבט סחירותי וגם לפעמים בטיחותי).

יש מצב שרכב נצבע גם בגלל רצון לשיפור מראה קוסמטי - צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

לכן - תיקון צבע יכול להסתיר גם פגם שולי וגם מהותי (הכוונה הסיבה בגינה בוצע התיקון), וגם סתם רצון של בעל הרכב לשפר מראה.

בדר"כ מכוון בדיקות או פחח, יוכלו לזהות תיקוני צבע (ע"פ מכשיר מיוחד - לבדיקת עובי הצבע) וגם פגיעות מהותיות שנוגעות לבטיחות.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה רבה על התייחסותכם בנושא, שאלה נוספת שקשורה אליי; אני מחזיק כרגע ברכבת משנת 2008 וכתוצאה מ9 שנים יפות על הכביש, קוסמטית הוא לא בשיאו. כל מיני קילופי צבע מעצבנים בחזית הרכב בטמבון שאין לי ככ מושג מאין הגיעו אבל הם שם והם מפריעים לי, שריטות מציקות בדלתות. חשבתי כעת לעשות לו מייק אובר קוסמטי אבל ממש לתקן כל פגם משריטה עד קילוף הצבע, שאלתי האם זה מוריד ערך משווי הרכב?

שוב תודה

פורסם

צביעה כללית בעת המכירה מעלה חדש ויכולה להרתיע חלק מהאנשים עקב " האם הצבע יתקלף בעתיד"?

מנגד יכול להיות שאנשים יראו רכב במצב מעולה כי עבר צביעה ודווקא ילכו על זה, אני מציע לצלם תמונות על מנת לשמור תיעוד במקרה הצורך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
תודה רבה על התייחסותכם בנושא, שאלה נוספת ,, שקשורה אליי;

אני מחזיק כרגע ברכבת משנת 2008 וכתוצאה מ9 שנים יפות על הכביש, קוסמטית הוא לא בשיאו.

כל מיני קילופי צבע מעצבנים בחזית הרכב בטמבון שאין לי ככ מושג מאין הגיעו

אבל הם שם והם מפריעים לי, שריטות מציקות בדלתות.

חשבתי כעת לעשות לו מייק אובר קוסמטי אבל ממש לתקן כל פגם משריטה עד קילוף הצבע,

שאלתי האם זה מוריד ערך משווי הרכב?

שוב תודה

יש לי דוגמה עבורך - ושאלה פילוסופית מציאותית בסוף.

שני רכבים יד - ראשונה, נקנו חדשים מהיבואן, כ 5 שנים בכביש.

רכב א - כחצי שנה מקבלתו, תאונה קלה, פגיעה ב ג'פ עם גלגל על הדלת האחורית שלו.

הפגיעה הייתה באזור הפנס השמאלי קדמי אשר נדחף אחורה ולמטה פגע בקצה הכנף

ובפגוש הקדמי משמאל, הגלגל עלה על מכסה המנוע בצד ויצר מעיכה קלה.

ברכב - הוחלפה כנף קידמית ופגוש, ניסו ליישר את מכסה המנוע ללא צביעה.

הבטן הייתה באיזור ללא גישה ולא הצליחו, לכן תיקנו את המכסה וגם הוא נצבע.

כעבור כשנה - ג'פ נוסף נסע לאחור ושיפשף את הכנף הקדמית המקבילה מעל הגלגל.

שוב בוצע ניסיון ישור ושוב איזור קשה – הוחלפה כנף.

כעבור עוד שנה – רכב ניסה להיכנס לחנייה ופגע בפינה השמאלית של הפגוש האחורי.

שיפשוף עמוק אשר עבר את הצבע בפינת הפגוש, הפגוש פורק ונצבע.

רכב ב' - כ 5-6 פגיעות מסביב + שיפשופים וקילופים בפגושים.

מעיכה קלה בכנף הקדמית שמאל מרכב שנעלם.

שריטות עמוקות על הדלת האחורית הימנית עם כיפוף קל, ממפגש עם עגלת זבל בניסיון חניה.

מעיכה קלה ללא הורדת צבע בכנף הקדמית ימין מעל הגלגל, בוצע ישור קל אבל הפגיעה נראת.

(לא ידוע מתי קרה !!!)

כל הפגיעות טופלו קלות עם ישורים יבשים, ו פוליש ווקס להורדת סימני השיפשופים.

אבל רואים את הפגיעות מסביב.

הנהגת ברכב רוצה לתקן מבקשת יותר מ 3 שנים – בעלה לא מסכים, זה יוריד מערך הרכב.

ובנוסף.. הרכב הרי ימשיך לקבל מכות ושיפשופים.

כאשר הרכבים עומדים אחד ליד השני רכב א' נראה כמו רכב חדש, מול רכב ..ב'.

רכב א' - עם תקוני הצבע נראה כמו חדש, קווים ישרים וצבע אשר הותאם במחשב גוונים מיוחד.

רכב ב' - קווים לא ישרים, כיפופים וקילופי צבע ומכות מסביב ושיפשופים בפגושים.

אבל רכב ב' ללא תיקוני צבע.. והוא מקורי.

השאלה שלי אלייך – איזה רכב אתה הייתה מעדיף לקנות.

(כאשר אתה יודע לאחר בדיקה – כי אין פגיעות שילדה ולא נפגעו חלקים פנימיים)

וזו תהיה התשובה - אנשים ינהגו ברכב פגוע מכל הכיוונים, העיקר להגיד במכירה - אין תיקוני צבע .

ומה עדיף - לתקן כנף קדמית אשר נפגעה ולצבוע, או להחליף לכנף חדשה ולצבוע.

כאשר אתה יודע כי תיקון לא מגיע לרמה של כנף חדשה, ורואים זאת.

והמציאות - רוב הקונים יתלהבו מרכב ללא תיקוני .. צבע.. וללא החלפת חלקים.

כך כי אין תשובה מוחלטת..זו המציאות.

יש המעדיפים רכב יפה עם צבע מושלם, ולכן יתקנו ויצבעו, וייהנו מרכב יפה ומכובד.

ואחרים לא יתקנו מחשש לבעיה במכירת הרכב, ויעדיפו רכב משופשף המוריד יום יום מהכייף.

אבל מקורי.

התשובה שלי - צלם את הרכב לפני התיקון, אסוף מידע היכן ואיך לצבוע.. זה די יקר

(צביעה כללית נכונה וטובה, מוערכת סביב ה 10.000 ש"ח)

במידה והצביעה היא רק של חלקים מהרכב, כדאי לבצע במוסך היודע להתאים את גווני הצבע.

מאחר ומספר הצבע של הרכב נכון לרכב כאשר היה חדש, וכעת הצבע דהויי ושונה קצת.

תהנה מרכב יפה , ובמכירה קח בחשבון כי ישגעו אותך.

אבל .. עד המכירה, תהנה בכייף , מרכב יפה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, התגובה שכתבת, היא בדיוק הסיבה שפתחתי את הפוסט הנ״ל. ההיגיון הישראלי כנראה עובד הפוך, אין לך מושג כמה מפריע לי המכות המעצבנות, השפשופים מעגלת קניות, כל מיני דברים שבא לי לסדר מזמן, אך יום המכירה כנראה חשוב מהרצון הזה, לפי ההיגיון הנ״ל.

כנראה שפשוט אעשה מה שהמלצתם, אצלם הכל לפני ממספר זוויות, אתקן, ואשמור הכל ליום המכירה לכשיגיע.

תודה לך ולכולם, שבת שלום

פורסם

תן לי לענות לך על זה ממקום שהשאלה הזאת הייתה די קרובה אליי.

ברכבי היו כל מיני מכות ושפשופים קטנים שהפריעו לי-ממש הפריעו לי.

גם אני הייתי באותה ההתלבטות תקופה ארוכה,ולפני כחודש וחצי כשהחלטתי לצבוע חלק גדול מהפגיעות-ולאחר כשבועיים רצה הגורל,התחלתי עבודה חדשה וקיבלתי רכב מהעבודה ונאלצתי למכור את רכבי הפרטי.

המון שואלים בשיחות את השאלה הזאת-אבל לדעתי אם זה בוצע ברמה גבוהה זה לא דיל ברייקר.

אני אישית ביום שהכנסתי את הרכב לצבע ופחחות צילמתי כל מקום שנצבע ועברתי עם הקונה המאושר תמונה תמונה והסברתי.

לבסוף הרכב נמכר בקצת יותר ממחירון משוקלל בלי שהקונה התייחס יותר מידי לעניין צביעת החלקים.(רכב מבוקש יחסית)

גם אם הייתי צריך להפסיד קצת במכירה עדיין זה היה שווה לי,להתבאס על השריטות של הרכב כל כניסה ויציאה ממנו זה קשה מאוד.

פורסם

שטויות במיץ אם הרכב לא עבר תאונה קשה שבגללה עשו צבע והחלפות חלקים. אין שום בעיה עם צביעה לשם קוסמטיקה או בגלל שבעל הרכב אוהב לראות רכב כמו חדש וצריך לצבוע בגלל כאלה שרק פותחים את הדלת ושורטים או שעושים רוורס נותנים מכה ולא טורחים לרדת אפילו להסתכל מה קרה.

אנחנו לא בשנות ה80 רכב יפה זה כיף ולא צריכה להיות בעיה עם זה,ומי שבא לקנות ממך ואומר לך שהרכב צבוע תוריד מחיר שימשיך לרכב הבא

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

• תוכן חדש...