Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לרכוש רכב מנהלים בן 3 בעלות של 100 אש"ח ומבקש לערוך תחשיב גס לעלות אחזקה בנסועה שנתית של 30K ק"מ.

להלן ההוצאות שחישבתי (לשנה):

מימון/פחת: 22 אש"ח (מגלם את החזר ההלוואה בגין מלוא עלות הרכב בפריסה ל-5 שנים)

דלק: 18 אש"ח (על בסיס נסועה של 30K ש"ח בצריכה ממוצעת של 1/10).

ביטוחים: 4 אש"ח.

טסט: 1.2 אש"ח.

טיפולים שוטפים: 6 אש"ח (מגלם טיפול קטן + גדול + בצ"מ).

סה"כ: כ-50 אש"ח לשנה או 4,150 ש"ח לחודש.

התקציב שהצבתי לרכישה עומד על 100 אש"ח והכיוון המועדף כרגע הינו רכב בקטגורית משפחתית גדולה/מנהלים כגון פאסאט/508/איגנסיה.

ניסיתי לערוך תקציב שמרני ככל הניתן.

אשמח לדעתכם.

פורסם

דיזל הינו פתרון מעולה אך ישנם אקזמפלרים בודדים שבד"כ מגיעים עם קילומטרז גבוה. אני שוקל גם חלופות של רכב היברידי (גם כאן ההיצע דל ביותר) או אולי הסבה לגז.

פורסם

מציע לך להפריד בין הוצאות קבועות (ביטוח, טסט, עלות מימון, ירידת ערך, חצי מהטיפולים וכו')

להוצאות המשתנות (דלק, חצי מהטיפולים). זה יכול לעזור לבחור את הרכב המתאים יותר עבורך.

לדעתי עלות מימון (כ- 4% בשנה) + ירידת ערך (כ- 10% בשנה) וביחד כ- 14-15 אחוז (ולא 22).

דלק - 30,000 ק"מ אני מניח שרוב הנסיעה בין עירונית וצריכה של 1/10 היא גבוהה מאד. רכבים מודרנים

צורכים כיום 1/14, 1/15 בנהיגה רגועה בין עירונית.

טיפולים - כ 4,000 ש"ח.

טסט - 2,000 ש"ח.

פורסם

רעיון טוב יהיה לקנות דיזל שעבר 60-70 אלף כבר, במידה ותמצא אחד כזה (לא קונים כמובן בלחץ)

ואם לא, לעשות הסבה לגז, הדלק הוא הוצאה לא קטנה עבורך.

פורסם

לגבי עלויות מימון - התחשיב שלי הינו תזרימי ביחס להחזר ההלוואה לבנק (בפריסה ל-5 שנים).

צריכת דלק ממוצעת ברכבי מנהלים גדולים בנסיעה משולבת עירונית/חוץ עירונית הינה בין 10-12 ק"מ לליטר. לקחתי את הנתון המחמיר.

פורסם

טיפולים שוטפים, כולל צמיגים, בלמים ומצבר יהיו יותר מ-4k שנאמר כאן, אבל 6k נשמע קצת גבוה. הייתי משריין גם לפחות 5k לשנה על תיקונים פוטנציאלים.

אני מבין שחישבת את העלות התזרימית. אבל למען מי שיקרא את השרשור שווה לציין שירידת הערך תהיה כמעט בודאות יותר מ-10k לשנה בנסועה הזו. 17k למימון וירידת ערך נשמע ריאלי.

מה לגביי רכב חדש? פיג'ו 3008 פרימיום דיזל תיתן הרבה מאיכויות רכב מנהלים, עם בטיחות משופרת, אבזור רב ואחריות. ניתן לקחת הלוואת בלון ויחד עם ההורדה של עלויות הדלק (דיזל), והתיקונים, לדעתי זה ייצא אפילו זול יותר.

פורסם

אם אתה שוקל 508, תרד בשנתון ותוריד מירידת הערך, מול זה, תשריין 10K לבלת"ם. אין ממש הבדל בצורה והרכב נמכר במחירי רצפה.

בחרת בפחת פסיכי ובצדק, רכב מנהלים אירופאי בן 6-7 עם 200K+ יהיה קשה מאוד למכור.

פורסם (נערך)

תבדוק את היונדאי סונטה היברידית , יש עליה ביקורות טובות בגרסת הלימיטד

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ramos7626
פורסם

אני יכול לתרום את התחשיב שלנו,

בעלים של סובארו B4 משנת 2011,

נקנתה 2014 ונוסעת 28-30 אלף בשנה,נכון להיום יש על השעון 190 אלף.

טיפולים כל 12000 ק"מ-הרכב ייצא מאחריות ככה שאין סיבה לטפל במורשה.

קונים חלקים מקוריים/תחליפיים איכותיים ועושים את מה שאפשר לבד ומה שלא מעלים על ליפט באיזה מוסך

ומחליפים לבד.

חלקים יוצאים בסביבות ה200 ש"ח.

הליפט/ליפט+עבודה- 50-100 ש"ח.

אנחנו גרים באיזור הררי ככה שבערך פעמיים בשנה מחליפים גם רפידות, עוד 180 שקל לזוג-מחליפים בבית בחניה.

בסביבות ה1000 שקל בשנה רק אחזקה שוטפת.

*כל 105 אלף צריך לעשות טיימינג,במורשה סובארו זה סיפור של המון כסף.

את הטיפול ב105 אלף קיבלנו חינם כחלק מההטבה ברכישת הרכב.

רכב עם שרשרת טיימינג ולא רצועה יהווה שיקול ברכישה הבאה,זה לא מעט כסף ההחלפה.

*צמיגים מחליפים כל שנתיים פחות או יותר.

החלפנו 2 סטים עד היום, כל אחד עלה 1500 ש"ח.

*רצועות גם צריך להחליף מידי פעם,קונים חלקים בחנות חלפים ונוסעים למוסך לעשות את העבודה-אין לי מחירים.

*לא מזמן הוחלף חלק מהצינורות מים כטיפול מונע-500 ש"ח.

*החלפנו את כל 4 הדיסקים ברכב-1000 ש"ח חלקים.

תקלות שקרו:

*המנעול בתא מטען הפסיק לעבוד-נקנה אחד מפירוק והורכב-200 ש"ח(אאל"ט).

*הכפתורים של החלונות פעם עבדו ופעם לא-ספריי לניקוי מגעים פתר את הבעיה-30 ש"ח.

*אגרת רישוי עולה 1800 שקל בשנה.

בשנה אחת:

צמיגים(נחלק לשנתיים)-750 ש"ח

טיפולים+אחזקה-1500 ש"ח

טסט-1800 ש"ח+60 ש"ח

סה"כ: 4100 ש"ח

צריכת דלק ממוצעת 1/10-

ממוצע של 6 ש"ח לליטר

סה"כ:18000 ש"ח

ביטוח משתנה תלוי בנהגים/גיל ועבר.

סביבות ה5000 תהיה הצעה הגיונית.

ירידת ערך-הרכב נקנה ב82000.

היום אפשר למכור אותו ב35000 בערך(מחיר שוק,המחירון גבוה ב15 אלף).

ירידת ערך שנתית: 16000 ש"ח

בגלל שכל הרכב שולם במכה אין חשיבות לירידת ערך אצלנו.

סך הכל יוצא 2250 ש"ח בחודש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אני שוקל לרכוש רכב מנהלים בן 3 בעלות של 100 אש"ח ומבקש לערוך תחשיב גס לעלות אחזקה בנסועה שנתית של 30K ק"מ.

התקציב שהצבתי לרכישה עומד על 100 אש"ח והכיוון המועדף כרגע הינו רכב בקטגורית משפחתית גדולה/מנהלים כגון פאסאט/508/איגנסיה.

אשמח לדעתכם.

בחישוב גס ביותר (אל תתפסו אותו במילה, יכול להיות יותר, יכול להיות פחות), לא כולל תקלות אפשריות שיצוצו (שזה יכול להיות מ0 ועד השבתת רכב בגלל חוסר כדאיות תיקון, לכן אני לא מחשיב את זה). אני גם לא מחשיב ירידת ערך, זה נתון מאוד לא יציב, שיכול להשתנות במהירות (חוץ מזה אני לא יודע איך מחשבים ירידת ערך, לכן מניח שערך הרכב יירד ל-0 בתום תקופת השימוש).

הלוואה - נניח ואין לך הון עצמי ואתה לוקח הלוואה של 100% מערך הרכב (צריכה להיות הסטוריית אשראי טובה ורכב ממודל מבוקש כדי שיאשרו, בד"כ זה לא יותר מ85%). הריבית תהיה פריים פלוס 3% בערך שזה 4.60% שנתי, נעגל ל5%. כל שנה תשלם ריבית של 5 אש"ח, ככה שתחזיר בסופו של דבר 125 אש"ח, ככה שעלות המימון תהיה 25 אש"ח.

דלק - נניח ומחיר הבנזין יישאר על 6 ש"ח לליטר. בצריכה של 1:10, עם 30K ק"מ לשנה יוצא 3000 ליטר בשנה כפול 5 שנים כפול 6 ש"ח - 90 אש"ח.

ביטוחים - נניח ואתה לא נהג חדש, אחרי גיל 30 עם עבר נקי - חובה 1200 מקיף 3500 (תלוי בדגם הרכב, יכול להיות יותר, יכול פחות, אני לקחתי פורד מונדאו כדוגמא), גרר שמשות 350. הכל ביחד 5200 כפול 5 יוצא 26000.

טיפולים שוטפים במוסך מורשה יבואן - קטן 600 ש"ח גדול 1200 ש"ח (אל תתפסו אותי במילה, יכול להיות הרבה יותר). בשנה תצטרך שני טיפולים, נעגל ל2000 ש"ח כפול 5 יוצא 10000. תוסיף עוד בערך 2000 ש"ח על בלמים/מנורות וכאלה, יוצא 12000.

צמיגים, נניח ותקבל רכב עם צמיגים חדשים, ותצטרך להחליף אותם לפחות פעמיים בזמן שהרכב אצלך (5 שנים, 150000 ק"מ). צמיגי GOODYEAR EFFICIENTGRIP לקוטר 16" יעלו בערך 500 ש"ח לצמיג, 2000 לארבעה, 4000 לשמיניה. עם האופנה המטומטמת שיש היום לשים צמיגי חתך נמוך עם על דגמים עממיים - כנראה יותר.

טסט - אגרת רישוי 1400 ש"ח (תלוי במחיר הרכב כחדש, יורד עם השנים, נניח וזה מתחיל ב1600 יורד ל1200) פלוס טסט 80 ש"ח, נעגל ל1500 בשנה = 7500 ש"ח ל5 שנים.

אז מה יצא לנו.

תשלומי הלוואה - 125/60= 2083 ש"ח בחודש.

דלק = 1500 ש"ח בחודש (כן, פריוס זה לא, אפילו לא קורולה), 90 אש"ח ב5 שנים.

השאר - (ביטוחים, טיפולים וכו') - 960 ש"ח בחודש, 53500 ב-5 שנים.

הכל ביחד - 125K+90K+53500=268500

אני מזכיר - כל זה לא כולל תיקונים וירידת ערך. אם יש ירידת ערך נמוכה - הרווחת. אם זה משהו כמו סיטרואן או אופל, אז המחיר בתקווה יכסה את עלות הגרעינים שתאכל בהמתנה לאוטובוס הביתה, ואז אתה לא רחוק מההערכה המקורית שלי (ירידת ערך ל-0 שקלים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אשמח לדעתכם.

תבדוק את היונדאי סונטה היברידית , יש עליה ביקורות טובות בגרסת הלימיטד אתה חייב לבדוק אותה.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
קרוב משפחה קנה 508 אחרי מתיחת פנים עם המנוע המשופר באזור ה70 אלף שקל.

המנוע המשופר (165 כ"ס) הוצג לאחר מתיחת הפנים והגיע לארץ במאי 2016 למיטב ידיעתי.

70 אש"ח למודל 2016 לא נראה לי כ"כ ריאלי....

• תוכן חדש...