Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שמישהו יגיב בחריפות לסימון קצר באורות. אם תערוך לו מופע אור-קולי שלם, זה משהו אחר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הניסיון שלי הוא שהבהוב לא מועיל. אנשים לא מביטים במראות, וגם אם כן - מי אני שאגרום להוא שמתפנן ב-60 קמ"ש בנתיב האמצעי של כביש מהיר לזוז ימינה? (אני מדבר על אתמול ב-7:15 בוקר, איזה אלכס בטנדר עם כלוב בגובה 3 מ' שנסע 60 קמ"ש בנתיב האמצעי בין ההסתדרות לאתא-דרום, והיה אדיש לתנועה שזורמת סביבו במהירות ממוצעת 120 קמ"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בארץ ישנה תקנה שמאפשרת לשוטר תנועה להטיל קנס של 500 שקלים (הרבה יותר מ50 דולר) הבעיה היא שהעבירה הזאת לא נאכפת כי היא לא מגורמי התאונות על פי דעתם של מומחי אגף התנועה. משטרת התנועה בהחלטה מגבוה מתמקדת רק בעבירות איכות שהוחלט שהן מגורמי התאונות (נייד, קו לבן, עבירות צומת, רמזור וכו') או עבירות ביריונות (שוליים, קיפוח זכות וכו'). הפרעה לתנועה לא מעניינת כנראה את אגף התנועה. אם היו מתחילים לאכוף את התקנה הזאת מהר מאוד זה היה נקלט בציבור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוק שלא נאכף לא שווה כלום במבחן המציאות. השמאלנים לא מבינים שזה מפריע כי אף אחד לא מסביר את זה. כשמסמנים להם לזוז ימינה הם מתעצבנים. המשטרה לא קונסת אותם על זה, למה באמת שיפסיקו עם זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק היום ראיתי את הפוסט הזה בצינור:

מישהי כנראה נהגה לאט מדי בנתיב השמאלי, ומישהו החליט שכבר נמאס לו. התוצאה לא נעימה לעין.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם (נערך)
העבירה הזאת לא נאכפת כי היא לא מגורמי התאונות על פי דעתם של מומחי אגף התנועה. משטרת התנועה בהחלטה מגבוה מתמקדת רק בעבירות איכות שהוחלט שהן מגורמי התאונות, נייד, קו לבן, עבירות צומת, רמזור וכו'.

וטוב שכך.

במציאות שבה אי אפשר לאכוף הכל (אפילו לא בקירוב) סדרי עדיפויות זה חשוב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

שמאל הוא לעקיפה לא לנסיעה מהירה כולכם יכולים להבהב עד מחר לכל נהג אבל כל עוד אתם נשארים על השמאל אחריי שהורדתם את הנהג שנסע כחוק בשמאל אתם לא שונים ממנו.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

קראתי את כל השרשור ואני לא יודע לאיזה פוסט אתה מתייחס עם התגובה הזאת. לא זכור לי שראיתי מישהו כותב שזכותו של מי שנוסע הכי מהר לשהות בשמאלי כמה שבא לו.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

לא, אבל יש גם צד שני למטבע שהוא הטיעון של מרק. כל עוד אתה נוסע מהר יותר מהתנועה שמימינך, "קנית" ביושר את הזכות להיות בנתיב השמאלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לנסוע קמ"ש אחד יותר מהנהגים מימין זה לא נחשב לעקוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נכון, יש מושג של "הפרש סביר".

אבל, כל עוד אתה בגדר אותו הפרש סביר, אתה לא נדרש לפנות את הדרך או לזרז עקיפה רק כי יש נהג עוד יותר מהיר מאחוריך.

החוק בהקשר הזה הוא בינרי: אם אתה מהיר מהתנועה בימין בהפרש סביר, אז אתה זכאי להשתמש בשמאל. כמה אתה או הנהג שמאחוריך עוד יותר מהירים - מעבר לאותו הפרש סביר - לא משנה.

הזכות שלך ושל הנהג המהיר יותר להשתמש בשמאל היא זהה, ולכן הוא צריך לחכות שתסיים את העקיפה, בין אם היא של רכב בודד ובין אם היא של שיירה דבוקה.

פורסם

כן אבל לפי חוק גם לנסוע מעל 90 אסור. אז מה? אתה רוצה תנועה רק לפי החוק?

מדברים פה על בין אדם לחברו נוסף לחוק הלא נאכף.

כמו שאני לא מהבהב לאנשים שעושים עקיפה אטית, מחכה שיזוזו ימינה ואז זז לשם בעצמי אחריהם, כך אני מצפה שנהג לא ייסע 7 קילומטר ב-10 קמ"ש מעל הנתיב הימני. לא כי חוק, אלא כי יש עוד אנשים בעולם. ההבנה צריכה להיות הדדית. ברגע שצד אחד מפר אותה, הוא גורם (לעתים) לצד השני להיות שמ*ק גם כן ואז אתה רואה הבהובים, צפצופים, חיתוכים וגם מקרים כמו בסרטון שעלה פה.

אני כבר מזמן הפסקתי לחנך. מבחינתי הנהגים הנונשלנטיים בשמאל הם מכשול ואני עוקף אותם מימין. בלי להבהב, בלי לצפור, בלי להיצמד. מאיץ, עוקף, שכחתי אותו. אין לי בעיה עם זה למעט שזה קצת פחות אופטימלי מעקיפה משמאל ועל כן הייתי מאוד שמח להגיע למצב שאני לא עוקף מספר דו ספרתי של פעמים מימין בנסיעה של 15 דקות בכביש החוף, אבל זה מה יש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

שוב, אני מתייחס למצב שבו אין לו באמת לאיפה להתפנות ימינה, כי הוא עוקף שיירה יחסית צפופה. אולי פיזית יש רווח שהוא גדול מספיק כדי להכיל את רכבו בימין, אבל כניסה אליו תהיה בגדר הידחפות כי הוא עדיין לא מספיק גדול להשתלבות בטוחה ותרבותית.

במצב כזה, שומה על הנהג המהיר יותר שמאחור להתאזר בסבלנות וכן, אפילו להאט, עד שזה שלפניו יסיים את העקיפה. אין טעם לדחוק בו לזרז את מהלך העקיפה כל עוד שהוא עוקף בהפרש מהירויות סביר. גם זה לא תרבותי.

במצב שמתקיימים בו התנאים הללו, לא יהיה לך איך לעקוף אותו מימין.

פורסם

מצב כזה נקרא פקק או עומס תנועה ולא עליו דובר פה.

אין ציפייה להידחפות לימין.

אבל ברגע שנהג מתלונן שעקפו אותו מימין (כמו למשל במקרה שצורף פה בעמוד האחרון), כנראה שכן הייתה הזדמנות לחזור ימינה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...