Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא כמובן למקרים בהם העצם מתקדם אלי בקצב מזדחל (פער של 5-10~ קמ"ש), לא טס לעברי (מה שכמובן יזיז אותי בהזדמנות הראשונה לימין, גם במחיר של האטה והזדחלות עם כל השאר).

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במקרים כאלו בדיוק אני מנצל את שארית מהלך המצערת, שה 109 סוסי הפוני הקוריאנים שלי יעבדו קצת שעות נוספות. כשטור המזדחלים מימין נגמר, אני חוזר לימין ונותן לסוסים לחזור ללגום מהשוקת ברגוע.

אני לא מוכן ולא צריך לנסוע מעל המהירות הזאת.

מי אתה שתגיד לי לנסוע יותר מהר?

פורסם (נערך)
הכוונה היא כמובן למקרים בהם העצם מתקדם אלי בקצב מזדחל (פער של 5-10~ קמ"ש), לא טס לעברי (מה שכמובן יזיז אותי בהזדמנות הראשונה לימין, גם במחיר של האטה והזדחלות עם כל השאר).

זה עניין אחר, והוא קשור לבטיחות ולא לאדיבות.

אם אני מתחיל עקיפה, ורואה שהנהג בנתיב שאליו אני נכנס מתקרב בקצב גבוה בהרבה מזה שבו אני מתכנן לבצע את העקיפה ושבגלל הקצב שבו הוא נוסע הוא יתקרב בצורה מסוכנת לרכבי במהלך העקיפה - אז אני אעדיף לנטוש אותה. לא מתוך התחשבות בו, אלא מתוך דאגה לפגוש שלי.

אבל בכל מקרה אחר, אין סיבה לזרז עקיפה או "לחלק" עקיפה של שיירה. הנתיב השמאלי הוא לא נתיב מהיר, הוא נתיב עקיפה. הזכות להשתמש בו לא מוגדרת על פי כמה מהר אתה נוסע, אלא על פי התשובה לשאלה האם אתה בתהליך ביצוע של פעולת עקיפה: אם כן, אתה רשאי להשתמש בנתיב השמאלי, ולא משנה המהירות האבסולוטית בה אתה נוסע.

כמובן שהעקיפה צריכה להתבצע בזמן סביר, שזה נדרש לא רק בבחינת אדיבות לנהגים מהירים יותר בנתיב העקיפה אלא גם מאחר ויש סיכון שמגולם בפעולת העקיפה ומוטב להשלים אותה יחסית בזריזות יחסית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מדבר על זירוז עקיפה, אני מדבר על התאמת מהירויות. אם אני רואה שמשהו מהיר ממני בפער לא משמעותי מגיח מאחור, אני מאמץ קצת את הרכב בשביל זה. אני מודע לכך שהוא יעמוד בזה, אני אעמוד בזה, וכולם ייצאו מרווחים. כשהפער גדול, כאמור, אין לי מה להשאר בשמאל.

פורסם (נערך)

זה נחמד שאתה עושה את זה, אבל אין שום מקום לדרוש מהזולת לנהוג ככה.

אם אני מבצע עקיפה - כל עקיפה, בכל קצב - אז מקומי יכירני בנתיב השמאלי ואני לא צריך לשנות את קצב העקיפה, כל עוד שהוא סביר.

פורסם

אוקיי.

אני חושב שניתן לכמת את הפרשי המהירויות. נגיד, משהו בין 20-30 קילומטרים לשעה בין העוקף לנעקפים הוא בגדר הסביר. מעל או מתחת לזה יש פוטנציאל לבעיות.

פורסם

אני באמת לא מבין איך הדיון הזה ממשיך וממשיך, רוצה לעקוף ? תעקוף.

רואה שמישהו מתקרב מאחוריך ויש לך מקום להיכנס לימין ? כנס לימין.

מגיע מהר בשמאלי ורואה מישהו עוקף ? תמתין שניה וחצי הוא יסיים את העקיפה ובשניה שהוא יכול הוא יעבור לימין

כזה פשוט.

*הכותב היה רוצה לנסוע מהר אבל אין לו כסף לזה אז הוא נוסע לאט.

עריכה: מספיק כבר לכמת כל דבר, אני לא יודע למדוד מהירות מהמראה שלי מצטער, שנראה לי נכון להיכנס אני נכנס ולא משנה מספר הקילומטרים לשעה שהעולם זז בו.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם (נערך)

לכמת זה טעים, לכמת זה מדהים (וגם מתדלק את הדיון).

ואם אין כסף, תשאר בימין כל הזמן - פעם תסע 60, פעם תסע 50, פעם תסע 110... אין כזה דבר מבחינתי לעבור לשמאל כי אני עכשיו צריך לעקוף, ושהעולם מאחורי י*דיין. לא קורה. יצאתי לעקיפה? לקחתי אחריות גם על צריכת הדלק.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

מספרים בעיקר נותנים לך משהו לבדוק את כושר האמדן שלך כנגדו מדי פעם.

אין כזה דבר מבחינתי לעבור לשמאל כי אני עכשיו צריך לעקוף, ושהעולם מאחורי י*דיין.

אם יש מימיני רכב אטי יותר (בהפרש סביר) אז זה בסדר שאני בנתיב השמאלי. פה זה מתחיל ונגמר.

אין שום דרישה לסיים את העקיפה הכי מהר שרק אפשר (מבחינת ביצועי המכונית) ויש מקרים שזה גם לא רצוי בגלל הפרשי המהירויות ביחס לנעקפים.

פורסם
אז אל תפריע לי (לו) לנסוע על 125. זה עובד full-duplex, ת'יודע.

אין סימטריה בין הדברים.

אני נוסע בצורה שאני חושב שהיא בטוחה ואתה לא יכול לבקש ממני להרגיש פחות בטוח.

אין לך את הזכות החוקית לנסוע במהירות הזאת ואין לך את הזכות לדרוש ממני לנסוע במהירות הזאת.

גם לא לבקש.

גם לא לרמוז.

אם אני מרגיש בנוח על 120, אני לא אסע אפילו חצי קמ"ש מעל המהירות הזאת, ולדעתי אם אתה מהבהב לי עם האורות אז זו בריונות ואתה צריך לקבל קנס של 500 שקל על הפעם הראשונה, 1000 על השניה ושלילה בפעם השלישית.

פורסם (נערך)

אני לא מהבהב. איך אפשר לצייר אדם שמנסה כבר במשך מס' פוסטים לעודד אנשים לנהיגה מודעת, כבריון? נשגב מקרחתי.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה יוצא לעקיפה ורואה שזה לא הולך כמו שתכננת (למשל הנעקף סיים להקליד הודעה והוא מתחיל להאיץ שוב), זה לא בושה לחזור לימין ולהישאר אחריו. "עקיפה" בקמ"ש אחד בודד מהרכב בימין לא באמת תועיל לך וסתם תעכב את כל מי שאחריך.

הבהוב זה עוד בסדר במידה והנהג חולם, כלומר סתם נוסע לו בשמאלי ולא עוקף אף אחד. אבל להיצמד אליו ולהלחיץ אותו זה טימטום לא קטן משל המתנחל השמאלני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין סימטריה בין הדברים.

אני נוסע בצורה שאני חושב שהיא בטוחה ואתה לא יכול לבקש ממני להרגיש פחות בטוח.

אין לך את הזכות החוקית לנסוע במהירות הזאת ואין לך את הזכות לדרוש ממני לנסוע במהירות הזאת.

גם לא לבקש.

גם לא לרמוז.

אם אני מרגיש בנוח על 120, אני לא אסע אפילו חצי קמ"ש מעל המהירות הזאת, ולדעתי אם אתה מהבהב לי עם האורות אז זו בריונות ואתה צריך לקבל קנס של 500 שקל על הפעם הראשונה, 1000 על השניה ושלילה בפעם השלישית.

וכיתת יורים בפעם הרביעית.

בפעם החמישית להרוס את בית המשפחה.

בפעם השישית שלילת אזרחות לצאצאים אם יש.

בפעם השביעית גלות בבל.

ולפעמים, רק לפעמים, כשאתה על 120 בנתיב השמאלי, אתה מבצע עבירה בעצמך.

בחייאת, זה פורום חובבי נהיגה. את הסיפורים על "מהירות מופרזת" אפשר להשאיר לחברים של נאור מאור ירוק.

וגם את סיפורי האלף לילה ולילה על אלו ש"רק עוקפים" ופתאום מסנוורים אותם.

אנחנו בישראל. כולנו נוהגים כאן על בסיס יומי, או קרוב לזה. זה שכולם מתחסדים וזה שכל אחד בטוח שהחוק, הנורמות, הבטיחות ושאר הירקות עוברים בדיוק בקו שהוא בוחר לחצות או לא לחצות זה נהדר. אבל בעולם האמיתי, גם עכשיו, אם אני אסע מתל אביב לירושלים, אני מוכן להמר על אשך שבשלב כזה או אחר אני או אעקוף מימין נסיכה במרכזי על 85, או אתקע אחרי מר "למה שאני אאיץ ל125? מתים מזה מיידית" בשמאלי. די.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...