Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמי קיה פיקנטו סוף שנת 2013 עדיין באחריות.

עד עכשיו, היא טיפלה באחד המוסכים המורשים של קיה. לאחרונה, הייתה לא מרוצה ורוצה להחליף מוסך.

איזה מוסך של קיה עם עדיפות למורשה יבואן מומלץ?

איזור השרון /מרכז עד חדרה בצפון.

פורסם

לא ממליץ לך על כפר סבא, לפחות זו גם סוג של המלצה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מוסך שחק בפתח תקווה - מומלץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב של אישתי מטופל במוסך קיה בהרצליה (מרום נדמה לי קוראים לו, ברחוב מדינת היהודים).

היא מרוצה מאד מהשירות שלהם

פורסם

הרכב שלי טופל במוסך מורשה של קיה במשך 8 שנים מיום שרכשתי אותו ועד לפני כמה חודשים. אין ספק שכשאתה מגיע למוסך שמתמחה בסוג הרכב שלך זה נותן לך שקט נפשי. אתה מרגיש שהרכב מטופל כיאות ואתה יכול לשבת בחדר המתנה עם קפה חופשי ובחינם ולצפות בטלויזיה ולהינות מהמיזוג במקום. לכל זה יש מחיר כמובן. זה המחיר:

1. עלות הטיפול השוטף וחלקי החילוף ותיקון תקלות מטורפת!

2. זמן המתנה ארוך מאוד, אם כמובן אתה ממתין לרכב. זה יכול להימשך יום שלם. אם אתה משאיר את הרכב והולך, אז אתה אמור להסתדר עם תחבורה ציבורית הלוך ושוב ואינך נמצא ליד האוטו לצורך השגחה.

3. לא נותנים לך להתקרב לרכב בזמן הטיפול. אם אתה בכל זאת מתגנב לשם, אתה מתבקש לחזור לחדר המתנה. כך שבעצם אתה לא רואה במו עינך מה בדיוק נעשה עם הרכב. אתה אמור לסמוך על המוסך בעיניים עצומות.

4. המכונאי שטיפל לך ברכב לא מוכן לענות לשאלות שלך ואומר לך שאסור לו לדבר אתך וכל שאלה שיש לך תפנה לנציג המוסך או מנהל העבודה.

5. המוסך מסרב לאפשר לך להביא חלקי חילוף בעצמך ולרכוש רק את שירותי העבודה של המוסך.

אחרי שמונה שנים כאלו התעוררתי והתפכחתי. זה קרה בעקבות חלק חילוף שעבורו המוסך דרש פי 6 מהמחיר שאני יכולתי לרכוש אותו עצמאית והמוסך סירב לסידור שאני אביא את החלק. בסופו של אותו יום נפרדתי מהמוסך לשלום הזמנתי את החלק מאי ביי והרכבתי לבד (5 דקות עבודה) וחסכתי 2000 שקלים. מאז חסכתי אלפי שקלים נוספים. נכון, לא כל אחד יכול לעשות זאת לבד ולא כל דבר אפשר לעשות לבד, גם אני לא, אבל ישנם מוסכים מורשי משרד התחבורה שאינם מוסכים מורשה יבואן והם כן מסכימים (בדרך כלל, לא תמיד) שתביא חלקים לבד. אם אתה מוצא מוסך כזה שהוא מקצועי, אמין וישר אז הרווחת. אם נוח לך עם המחיר של המוסכים מורשה היבואן, גם טוב. בהצלחה.

פורסם

כנראה שעבור כל מוסך תמצא ביקורות טובות וגם לקוחות לא מרוצים.

מוסך מורשה יבואן לא יאפשר לך לעולם להביא חלק משלך ושהוא ירכיב. בשביל זה יש מאות מוסכים פרטיים כלליים וטובים.

אני מטפל בצי הקיות המשפחתי בקיה רכטמן ביפו. בערך משנת 2010. מרוצה מאוד. יכולתי להוזיל עלויות במוסך כללי, אבל במכוניות חדשות יחסית שרוטינת הטיפולים לא מורכבת נראה לי דבילי לנסות לחסוך 200 שקל בשנה.

והנה אתה מזכיר לי שצריך לקחת את הרכב של אימי לטיפול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
כנראה שעבור כל מוסך תמצא ביקורות טובות וגם לקוחות לא מרוצים.

מוסך מורשה יבואן לא יאפשר לך לעולם להביא חלק משלך ושהוא ירכיב. בשביל זה יש מאות מוסכים פרטיים כלליים וטובים.

אני מטפל בצי הקיות המשפחתי בקיה רכטמן ביפו. בערך משנת 2010. מרוצה מאוד. יכולתי להוזיל עלויות במוסך כללי, אבל במכוניות חדשות יחסית שרוטינת הטיפולים לא מורכבת נראה לי דבילי לנסות לחסוך 200 שקל בשנה.

והנה אתה מזכיר לי שצריך לקחת את הרכב של אימי לטיפול.

מסכים אתך חוץ מדבר אחד: החיסכון השנתי רחוק מאוד מה 200 שקלים שהזכרת. דוגמא קטנה: בטיפול האחרון שעשיתי לרכב, במוסך כללי כשאני מביא את החלקים, חסכתי לפחות 1500 שקל.

פורסם

העדיפות לטפל במוסך מורשה יבואן היא -

1. אחריות - אני יודע שאין חובה לטפל מורשה יבואן, אבל מניח שניצול האחריות יהיה קל יותר במקרה הצורך.

2. היכרות/התמחות בקיה ושימוש בחלקים מקוריים בלבד.

אני בהמשך אולי אצרף את החשבונית מהמוסך, ואשמח לשמוע את דעתכם על המחיר.

המכונית עברה כ-45 אלף ק"מ ובמוסך טענו שבגלל שעברו 4 שנים, אז היא צריכה טיפול גדול ולמעשה עשו לה טיפול 60,000.

מה דעתכם, זה הגיוני מה שהם אמרו לה?

הטיפול הגדול עלה כ- 2900 ש"ח. (עם החלפה של רפידות וצלחות)

פורסם
העדיפות לטפל במוסך מורשה יבואן היא -

1. אחריות - אני יודע שאין חובה לטפל מורשה יבואן, אבל מניח שניצול האחריות יהיה קל יותר במקרה הצורך.

2. היכרות/התמחות בקיה ושימוש בחלקים מקוריים בלבד.

אני בהמשך אולי אצרף את החשבונית מהמוסך, ואשמח לשמוע את דעתכם על המחיר.

המכונית עברה כ-45 אלף ק"מ ובמוסך טענו שבגלל שעברו 4 שנים, אז היא צריכה טיפול גדול ולמעשה עשו לה טיפול 60,000.

מה דעתכם, זה הגיוני מה שהם אמרו לה?

הטיפול הגדול עלה כ- 2900 ש"ח. (עם החלפה של רפידות וצלחות)

מה שהם אמרו לכאורה נכון, כי הטיפול אמור להיות לאחר 15,000 ק"מ או שנה. לפי המוקדם. הבעיה שלי היא רק המחיר. להערכתי רכישת חלפים עצמית וביצוע הטיפול במוסך כללי הייתה חוסכת לך לפחות 1000 שקל.

פורסם

אגב, בקשר לאחריות כבר בעצמך אמרת שלא חובה ללכת למוסך יבואן ובאשר להתמחות - כאשר צריך לבצע רק טיפול (החלפת שמנים, פילטרים, רפידות וכדומה) אז אין כאן בכלל שאלה של התמחות. התמחות זה כאשר צריך לבצע טיפול בתקלה לא שגרתית, אז ההתמחות משמעותית וחשובה.

• תוכן חדש...