Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"מבצע"(מוזר?) בקל-אוטו7500 שקל מקדמה על פג'ו 107 שנת 2013, ו300 שקל כל חודש לתקופה של 36 חודשים. בסוף הרכב חוזר לחברה. מה הקטע? הרי בסכום הזה ואולי אם מוסיפים כמה אלפיות יוצאים עם רכב כזה בשוק הפרטי.

פורסם

הקטע הוא שאתה משלם את ירידת הערך של הרכב במשך שלוש שנים - ולא צריך להתעסק עם המכירה שלו אחר כך.

הקאץ' בדרך כלל הוא העובדה שאתה מחויב לתקן את כל התקלות שימצאו בתקופה שהרכב אצלך, והאחריות (אם בכלל קיימת) מוגבלת מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי, אבל זה עדיין לא נראה הגיוני. מצאתי לא מעט רכבים ב21 ו22 אלף, שזה 3-4 מעל העסקה בקל אוטו. נניח וקניתי רכב פרטי ואחרי 3 שנים המחיר צנח ל9 (הגזמה פרועה), יוצא שבסופו של דבר הוצאתי 13 אלף שקל על הרכב עצמו. עסקה מאוד מאוד מוזרה או שאני מפספס משהו... נכון שבעסקה עם החברה לא צריך להתעסק עם מכירה, אבל אני חושב ששווה להתעסק עם מכירה כשכמה אלפים טובים מונחים על הפרק.

פורסם
במה זה שונה מהבנק?

הבנק לא יסכים לשעבד רכב בן יותר משלוש שנים, כך שאם אין לך בטוחה אחרת, לא בטוח שהבנק יסכים להלוות לך את הכסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בשנת 2007 מכרתי סובארו בת 21, וקניתי במקומה סיטרואן בת 9. התקציב שלי היה בערך 12K ועוד קצת לתיקונים.

בפועל מצאתי את עצמי משלם 500 ש"ח בממוצע על אחזקת רכב, בדיוק כמו ששילמתי על הסובארו, ז"א גם רכב ישן עושה צרות.

אם היה ליסינג שכזה לפני 10 שנים, יכלתי לשלם 7500 ש"ח ועוד תוספת קטנה מדי חודש - נגיד 300 ש"ח לשלמה סיקס ועוד 200 ש"ח לחיסכון חודשי - וככה כל 3 שנים הייתי מתקדם לרכב בן 4, בלי צרות ותקלות, בלי חיפושים של חלקים בפירוקים וכו' וכו'.

שווה ביותר.

פורסם
הבנק לא יסכים לשעבד רכב בן יותר משלוש שנים, כך שאם אין לך בטוחה אחרת, לא בטוח שהבנק יסכים להלוות לך את הכסף.

ממה שראיתי, מאצלי וממכריי הלוואה של סכומים נמוכים יחסית נניח 10,000 ש"ח זה לא קשה במיוחד להוציא...

העניין הוא שיכול מאוד להיות שישחטו אותך בריבית.

פורסם
בשנת 2007 מכרתי סובארו בת 21, וקניתי במקומה סיטרואן בת 9. התקציב שלי היה בערך 12K ועוד קצת לתיקונים.

בפועל מצאתי את עצמי משלם 500 ש"ח בממוצע על אחזקת רכב, בדיוק כמו ששילמתי על הסובארו, ז"א גם רכב ישן עושה צרות.

אם היה ליסינג שכזה לפני 10 שנים, יכלתי לשלם 7500 ש"ח ועוד תוספת קטנה מדי חודש - נגיד 300 ש"ח לשלמה סיקס ועוד 200 ש"ח לחיסכון חודשי - וככה כל 3 שנים הייתי מתקדם לרכב בן 4, בלי צרות ותקלות, בלי חיפושים של חלקים בפירוקים וכו' וכו'.

שווה ביותר.

זה במצב שאין לך 23K פלוס מינוס בשביל לקנות את האוטו מפרטי, אז נוח לך יותר לשלם מקדמה והחזר חודשי נמוך. אבל בת'כלס, אם יש לך הסכום הדרוש, למה לא לרכוש רכב ואחרי זה גם למכור אותו ולקבל עוד סכום כסף משמעותי לקניית רכב הבא אחרי 3-4 שנים?

ממה שראיתי, מאצלי וממכריי הלוואה של סכומים נמוכים יחסית נניח 10,000 ש"ח זה לא קשה במיוחד להוציא...

העניין הוא שיכול מאוד להיות שישחטו אותך בריבית.

ישחטו באיזה מובן, כמה בסופו של דבר נניח תצטרך להחזיר?

פורסם

שווה ביותר.

כרגיל. קודם יורה את החץ, אח''כ מסמן את המטרה.

מלבד ה300 לסיקסט וה200 חיסכון, לא יהיו לך עוד הוצאות תחזוקה על האוטו?

טיפולים שוטפים על מי?

צמיגים על מי?

תקלות על מי?

ביטוח על מי?

את כל זה החשבת ב500 של הסיטרואן, אבל התעלמת מזה בצד של היעני ליסינג.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא חישבתי אותם בתוך ה-500 של הסיטרואן.

500 השקלים שהוצאתי מדי חודש, היו על בלאי. ימבה בלאי.

היו פעמים שהיה חודש שקט, חודשיים שקטים, שלושה חודשים שקטים - ואז הוצאה. משולש חופשי, רדיאטור ישן ודולף, צינור מטפטף - מלא דברים שצריך לסדר ועולים כסף.

ביטוח וטסט תשלם בכל מקרה בכל אוטו, כנ"ל צמיגים וכל דבר אחר למעשה - אבל אין שום סיכוי בעולם שתשלם 500 ש"ח בחודש על בלאי ברכב משנת 2013.

העסקה הזו נהדרת לכל מי שאין לו כסף מזומן לשים על מכונית חדישה יחסית - בעלות זניחה אתה נוסע ברכב כמעט דנדש ומחליף כל 3 שנים, בלי להתעסק עם קניה ומכירה.

פורסם
זה במצב שאין לך 23K פלוס מינוס בשביל לקנות את האוטו מפרטי, אז נוח לך יותר לשלם מקדמה והחזר חודשי נמוך. אבל בת'כלס, אם יש לך הסכום הדרוש, למה לא לרכוש רכב ואחרי זה גם למכור אותו ולקבל עוד סכום כסף משמעותי לקניית רכב הבא אחרי 3-4 שנים?

מי שיש לו כסף מזומן, תמיד נהנה יותר.

אם אחרי 3 שנים הוא שווה בערך חצי ממחירו כחדש, ואפשר להניח די בקלות שהוא ייחתך בעוד חצי תוך 3 שנים - אז כמה משמעותי כבר הסכום הזה? בערך 12K?

אז בסה"כ קנית מפרטי במזומן, מכרת ב-12K והפסדת 11K ב-3 שנים, שהם 305 ש"ח בחודש.

פה למעשה נמצא הרווח של חברת הליסינג - אותם 7500 ש"ח ששילמת כמקדמה.

אם אתה מוגבל באשראי - זו עסקה טובה. אם באפשרותך לקבל הלוואה, זו עסקה גרועה.

• תוכן חדש...