Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר בגרסת הסטייל יש DCC.o

אני לא בטוח שdsg 7 עדיף. להבנתי, השינוי הגירים בין 2 המנועים נובע בצורך "מרווח" שונה בין ההילוכים וכי למנוע 2.0 מומנט חזק יותר.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
  • תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסקודיאק אינו שיא הנוחות . זה עולה גם בכתבות מחו"ל. רוצה נוחות כבר ברמת הכניסה תקנה צרפתייה כלשהיא או תמתין ל 5008 .

פורסם

הסופרב הוא שיא הנוחות?

נוחות יכולה להיבחן בכמה מישורים ובסוביקטיביות.

בל נשכח שמדובר ב-suv, שמנסה "להנות" מכל העולמות (כרכב שטח כביש).

המחיר לזה מתבטא בנוחות.

פורסם
מעניין שגם NETCAR שלהבנתי הוא חובב סקודה ו- VAG בכלל (ה- 5 כוכבים מחולקים להם בנדיבות), לא משתגע על הקודיאק.

http://www.netcar.co.il/guide/guide.php?manuf=30&model=1449

סחתיין עליהם, הם הצליחו לעשות נסיעות מבחן כבר בכל הגירסאות (13 במספר).

מה לא?..

אז איך הם נתנו ציון נפרד לכל גירסה בנפרד...

אין ספק, אחד האתרים הרציניים והמקצועיים שיש.

פורסם

יש אסקלוסיב 7 מקומות 2.0 TSI ב-245K.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פנינים מתוך מבחן הרכב של וואלה:

אתה אשכרה לא מוותר [emoji2]

יש לך עור של פיל, זה כן יאמר לזכותך...

מאחר ואתה מוגבל לאתרים ישראלים כי אתה לא מבין אנגלית, אני לא אדים פה קישורים, אבל כמה צילומי מסך ממבחנים שונים מחו״ל. סיכום בנקודות אני מניח שאתה תבין, ותיעזר בגוגל אם אתה רוצה לתרגם כמה מילים.

אני עדיין חושב שאין כמו נסיון אישי. גם כתבי רכב (מקצועיים או לא מקצועיים ככל שיהיו) יביעו דעות שונות לגבי אותו רכב. אחד ימצא את הרכב נוח, והשני לא, זה יחשוב שהעיצוב מצוין וההוא לא. מה לעשות, זה בני אדם וכל אחד רואה את הדברים בצורה שונה, ומחפש דברים שונים.

אני לא יודע למה החלטת שאתה מתכוון ״לחפש״ את הרכב הזה ולנסות למצוא כל פיפס שלילי עליו, אבל אולי זה כי העזו פה לטעון שהאאוטלנדר לא מגיע לקרסוליים של הקודיאק (אגב, את מה שחושבים באתרי הרכב בחו״ל על האאוטלנדר אחסוך ממך), וזה סוג של נסיון שלך להראות שלא כך הדבר, או שאולי מדובר בבעיה אחרת, אבל אם היית מקדיש את הזמן שאתה מבזבז פה ובאנליזות של אתרים ישראליים (שוב, לעיתים לא הכי מקצועיים, אבל זה משהו אחר) לטרוח ולקחת את הרכב לנסיעה,לפחות הטענות שלך האישיות היו Credible (שוב, גוגל...). הזוי לחשוב שעם כל הבילבולי מוח שלך, אפילו לא ישבת ברכב.

IMG_8361.JPGIMG_8362.JPGIMG_8363.JPGIMG_8364.JPGIMG_8366.JPG

ולראיה, שלכל אחד, גם אם עיתונאי רכב דעות שונות,הנה הכתב של אינדיפנדנט הבריטי החליט שהדגם הכי שווה ב מבחינתו זה ה1.4 (כן, אותו אחד שאתה כבר החלטת שהוא ״לא הדבר האמיתי״ עוד לפני שנהגת בו...)

IMG_8365.JPG

פורסם

מתלבט, ככל הנראה, בין סטייל 1.4 לדיזל. בחישוב שעשית ההפרש בצריכת הדלק זניח יחסית לנסועה שלי (בפרש של 1500 ש"ח, 15000 קמ שנתי). ההפרש במחיר הוא 20000 ש"ח. מה היתרונות הנוספים למנוע הדיזל 2.0? מה שידוע לי הוא: מומנט גדול בהרבה וצריכת דלק נמוכה במעט. העמידות של המנוע אמורה להיות טובה יותר כי המנוע גדול יותר?

DSG 7 הילוכים עדיף משישה הילוכים בבנזין? (וסליחה אם דנו על זה כבר)

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אאוטלנדר,

אין הגדרה יותר מדויקת מ״מוציא דברים מהקשרם״ מאשר בידוד הציטוטים על חסרונות הקודיאק במבחן.

לא הבנתי מה הייתה הכוונה בציטוטים החלקיים מתוך המבחן (שאני כתבתי) ב״וואלה!רכב״.

להראות שמה? יש לרכב גם חסרונות? חלקים אובייקטיביים וחלקם סובייקטיביים (וציינתי מי מהם הוא מה)?

מה רוצה אדוני להגיד בזה?

לגבי תא הנוסעים, האם לכתוב ש:

״תא הנוסעים ברמת הגימור "אמבישן" בה נהגתי, שהינה הבסיסית בהיצע מגיע בגוונים כהים שדי מוציאים את העניין ממנו והופכים את העיצוב הפונקציונלי למעט אנמי״ זה לכלוך או תיאור של המציאות?

מצ״ב תמונות שני תאי הנוסעים שצילמתי:

IMG_8091.JPG

IMG_8090.JPG

השורה התחתונה היא שהרכב הוא מצוין, נכון שהוא קצת יקר, אבל מצדיק את הפער לאור המתחרים.

אני באמת ממליץ לך לתאם נסיעת מבחן ולחזור עם מסקנות מבוססות על ניסיון. מסקנות שלך - שהן נכונות לך על פי הטעם, הדרישות, הציפיות והצרכים שלך.

עד אז, אתה תמשיך בכל פעם לתקוע גולים לעצמך כשמסביב אנשים מנסים לעזור לך ולהבין מה אתה רוצה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אאוטלנדר ירד על הרכב עד אשר בצ'מפיון יאמרו "אאוטלנדר צודק, באמת חרא רכב, אנחנו חייבים להוזיל את המחיר" או אז נגלה איזה רכב נפלא הקודיאק ואיך הוא "שובר חוליות" בכל לחיצה על הגז.

פורסם
אאוטלנדר,

אין הגדרה יותר מדויקת מ״מוציא דברים מהקשרם״ מאשר בידוד הציטוטים על חסרונות הקודיאק במבחן.

[emoji106][emoji106]

פורסם

להראות שמה? יש לרכב גם חסרונות?

אתה שואל ועונה כמעט באותה נשימה... כנראה שהבנת יפה מה אני רוצה. עם זאת, לא הזכרת את האאוטלנדר שלי ורק על הסעיף הזה אתה מקבל ממני את פרס יקיר הפורום.

לענייננו: יש כאן מיעוט לא מבוטל של אנשים הבטוחים שקודיאק היא יצירת המופת של המאה, אתה לא כתבת את זה אבל מישהו אחר (לינק למעלה) אפילו השתפך שמדובר באאודי עם סמל של סקודה. היות וקראתי במבחנים על מספר מינוסים ברכב המושלם, רציתי לשתף. והיה צורך לבודד את המינוסים מתוך מעטפת הפירגון האין סופית, גם שלך.

בנוגע ל"לכלוך": זה לא היה לכלוך במובן של לכלוך, אלא במובן של ביקורת. כתבת שהגוון הכהה הדגיש עוד יותר את העיצוב האנמי. מה זה אנמי? חיוור, עלוב, נטול תחושת פרימיום בעליל. איך אתה, עורך וכתב רכב מהשורה הראשונה מגדיר את זה? עיצוב "הופך מעט" אנמי, אבל לא לשכוח - הוא בעיקר פונקציונלי...

הרי גם באאוטלנדר יש עיצוב (פנימי) מאוד מאוד פונקציונלי, הכל נוח אבל גם מיושן ולא מודרני בעליל. רוצים לתת תחושת פרימיום אבל העיצוב (הפנימי) צועק ענתיקה. אני מדמיין איך אתה או אחרים הייתם מגדירים את זה.... (לא משווה עכשיו את האאוטלנדר לסקודיאק, לא משווה, שימו לב, אין כאן שום השוואה, אני מדבר רק על צורת ביטוי).

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

עכשיו אני מבין אותך טוב יותר,

שים לב, עיצוב הפנים אינו אנמי.

כתבתי שהעיצוב הוא פונקציונלי (אישית, אגב, מדובר בייתרון בעיני) אבל הגוונים הכהים גורמים לו להיראות אנמי.

שוב, העיצוב לא אנמי, הוא פונקציונלי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...