Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיקנטו בהחלט מרגישה כמו רכב, ולא כמו ספסל על גלגלים, אבל לא ראיתי ולא נבעתי בפיקאנטו הכי מאובזרת.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המסקנה המתבקשת היא לקבל עכשיו לארוך טווח את ה I10 , את הפיקנטו , ואת הספרק כדי להעביר אותם את אותו מסלול ולקבוע את המנצחת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יוליאן, כוכבה בגרסתה הפחות מאובזרת מתומחרת ראש בראש מול ה-i10 בגרסת ה-instyle, כמו שכבר רשמתי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נכון שכחתי לגביה אם כי האיבזור בספייס עדיף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היונדאי בהחלט טובה ומאוד אהבתי אותה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בצבא יש את האטראג'ים עם אותו מנוע וגיר ואינטריור כמו בספייסטאר-אפשר לסכם בלא פחות ממזעזע.

הספייסטאר השאירה עלי את אותו רושם בדיוק,הI10 עדיפה בהרבה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לצבא בתור רכב לנהג זאת הייתה טעות לקנות ארטרג בגלל גיר רציף.

פורסם

לנהוג בעדינות זה משהו שרוב הזמן אין ברכב צבאי, הגיר רציף בגלל אופי פעולה שלו עובד בסלד גבוה יותר רוב הזמן ולכן הרכב יהיה רוב הזמן רועש.

פורסם

אז כוכבה הייתה אצלי לסופ"ש שלם, במסגרתו עברתי איתה 564 ק"מ. הנהיגה הייתה משולבת - רגועה, פחות רגועה, בתוך העיר, מחוץ לעיר, פקקים, דוושה ברצפה, עצבים.

אחרי הסופ"ש הזה, ממש שמחתי לחזור לרכב שלי. ממש.

המנוע דווקא לא רע. בסך הכל עושה עבודה טובה בהזזת הרכב, כנראה שהמשקל הקל תורם לזה.

הרעש שהוא מייצר לא נעים בעליל, מעדיף לישון ליד מכונת כביסה בזמן סחיטה. באמת. זה פשוט לא נעים.

הבעיה שהגיר בעיקר מפריע למנוע.

מדובר פה על גיר רציף, מה שאומר שאין באמת הילוכים אלא איזה חלוקה כלשהיא ליחסי העברה. אז אני לא יודע מי עבד על הגיר הזה, אבל משהו ביחסי ההעברה שלו דפוקים. ברגע שהרכב נמצא ב"הילוך שני" יש איזה נפילה בסל"ד, ממש כמו בור מומנט ברכב עם גיר ידני או פלנטרי שלא מחולק היטב. לא ברור לי העניין הזה, כי זה קצת נוגד את העובדה שזה גיר, ובכן, רציף. הזוי.

גם בספארק יש גיר רציף והוא עובד יותר טוב ובצורה משמעותית נוחה ונעימה יותר. הבדלים של של שמיים וארץ.

אז מנוע וגיר לא משהו, אולי לפחות היא נוחה?

אז זהו, שכל עוד נוסעים על כביש חלק ללא מהמורות רציניות, היא בסדר, רק שלא כל הכבישים חלקים וסלולים היטב, כפי שכולנו יודעים.

ברגע שמתחילים עם כבישים משובשים או אפילו סתם פניות רגילות, המתלים מראים כמה הם, איך להגיד את זה בעדינות? פשוט לא מתלים.

הם עובדים בצורה כל כך משונה, שפשוט לא הצלחתי להבין את זה.

במצבים מסוימים, במקום לרסן את הרכב הם מגבירים את תנודות המרכב. ברצינות. בעיקול מסוים, שאני מכיר טוב ונוסע בו המון, אני נוסע במהירות סטנדרטית לחלוטין, מפנה את ההגה, והרכב פשוט התחיל להתנדנד. ממש.

רציתי לקחת את כוכי לכביש המחצבות בשביל הקטע, אבל פשוט ויתרתי.

אוקיי, אז המתלים רכים, בטח מרוויחים נוחות בתוך העיר לא? לא. איכשהו, לא ברור איך, גם זה לא עובד טוב ברכב הזה. אז לא מרגישים כל שיבוש בכביש, אבל מספיק שיבוש קצת יותר גדול וכבר מקבלים מכה רצינית לגב. משהו מאוד לא ברור הולך שם בגזרת המתלים, אבל זה פשוט לא עובד. בכלל.

המושבים דווקא לא רעים, נוחות סבירה פלוס, לא לצפות לאיזהשהיא תמיכה צידית שם.

בידוד הרעשים ברכב דווקא בסדר, אבל שוב, תלוי על מה.

על כבישים משובשים או ישנים כך שהאספלט אינו טרי, מרגישים רעשי צמיגים חזקים חודרים לתא הנוסעים, ממש חזקים.

דווקא בבידוד רעשי רוח היא בסדר, ואפילו ב120 קמ"ש היא יחסית שקטה. לא שקטה חרישית, אבל שקטה יותר ממה שחשבתי שתהיה, אבל זה כאמור רק על אספלט חדש.

יש כל מיני קרקושים, שכנראה נובעים מההתקנה של המערכת מולטימדיה.

אם כבר במולטימדיה עסקינן, אז המערכת של כלמוביל בהחלט עובדת יפה. הצימוד למכשיר פשוט, הכל עובד כמו שצריך, אני ממש מבסוט על הקטע הזה.

יבואן שלוקח צעד קדימה וחושב מחוץ לקופסה, ולא רק זה, אלא זה גם עובד כמו שצריך ולא בצורה חאפרית. באמת שאפו לכלמוביל על המהלך והביצוע.

צריכת הדלק - מעולה. החיים של כוכי לא היו קלים בסופ"ש איתי, הקשיתי עליה. בסופ"ש קפצנו למשפחה בירושלים, שכידוע זאת לא עיר סימפטים לרכבים עם מנוע חלש, אז ביליתי לא מעט בעליות עם דוושה ברצפה.

עם כל זה, הגעתי לצריכה ממוצעת של 14.27 ק"מ לליטר. זה ממש מרשים. זה אפילו כולל עמידה במקום בפקק, למשך חצי שעה, ועוד פקקים אחרים.

באמת שצריכת הדלק פה מדהימה.

סיכום:

לא רואה סיבה לקנות אותה כשבערך באותו מחיר, אני קונה ספארק או פיקנטו, שמשמעותית טובות יותר בכל פרמטר.

אז לא יהיה לי קסנון, מבעס, אבל לפחות בשאר הפרמטרים אני אהנה הרבה יותר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

שלב הסיכומים הגיע. סיכמנו את כל ה...ובכן, סיכומים, של חוות הדעת של המובילים שנהגו בכוכבה, הרי הם כאן מונחים לפניכם.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אז אצלי כוכבה הייתה במשך 4 ימים כולל ימי החג, במהלכם עברתי עימה כ700 ק"מ.

נסעתי בעיר וגם לא מעט מחוץ לה, והשתדלתי לנהוג כפי שאני רגיל לנהוג ברכבי הפרטי.

הספייס סטאר היא אחת המכוניות הגרועות שיצא לי לנהוג בהן, ויצא לי לנהוג במספיק רכבים שהם "פחות נחשקים".

אז מה כל כך גרוע? הדבר הראשון ששמים לב אליו עם תחילת הנהיגה ברכב הזה, הוא רעש המנוע. לא רק שהוא נוכח מאוד, הצליל שלו פשוט זוועתי ומזכיר את מכונת התפירה הישנה של אימי.

הדבר השני ששמים לב אליו, הוא רכות המתלים שקודמיי כתבו עליה לא מעט. העניין בא לידי ביטוי בתחושה של מעט חוסר ביטחון בפניות בגלל זוויות הגלגול, עד שמבינים שהאחיזה דווקא סבירה.

הבלמים גם כן בעלי תחושה מוזרה, בהתחלה חשבתי שהם חלשים, ואח"כ הבנתי שלמעשה מדובר בחוסר תגבור. עניין שמצריך לחיצה חזקה מהרגיל עבור תגובה הגונה.

בנוסף לכך האיכות הכללית בתא הנוסעים נמוכה, העניין מורגש בלא מעט מקומות. הן בפלסטיק המבריק שמרגיש זול מאותו פלסטיק שנמצא ב208 או קליאו, והן במושבים חסרי התמיכה והמילוי ( אם כי דווקא סבירים בנוחות).

גם האבזור די זול, בקרת השיוט עובדת בצורה מוזרה ואיטית ואין לה תצוגה, ומערכת המולטימדיה גם היא לא מציאה (לא הצליחה לקרוא dok).

בכדי להיות כמה שיותר ניטרלי, נתתי גם לאבי ולאחד מחברי הטובים לנהוג ולחוות את דעתם.

אבי שאיננו חובב רכב כלל, וביומיום נוהג בסיטרואן c4. אמר שלטעמו דווקא מדובר ברכב סביר. הוא לא התלונן על זוויות הגלגול, ודווקא אהב את פעולת המתלים על פסי ההאטה בתוך הישוב בו אנו גרים. הוא הסכים איתי לגבי רעש המנוע והגימור הזול. והוסיף כי מערכת המולטימדיה מסורבלת לתפעול (הוא אוהב בעיקר להאזין לרדיו), וכי מחשב הדרך קטנטן, חסר פירוט ( אין תצוגה של צריכת דלק נוכחית, מהירות ממוצעת, תצוגה בkm/l) והכפתור שמתפעל אותו נמצא במיקום לא נוח, שמצריך להעביר את היד דרך ההגה.

החבר, שנוהג לרוב בקיה פיקנטו ליסינג, אמר שמדובר ברכב גרוע. אך עם זאת, טען שהרכב משעשע בתגובותיו ביחס לרכב מודרני, והוא יכול למצוא בכך אפילו הנאה מסויימת. בהשוואה לקיה, טען שבליסינג אולי היה מעדיף את הספייס סטאר, בזכות תגובת דוושה מיידית יותר[emoji33] .

לסיכום, אני לא רואה את עצמי ממליץ על הרכב הזה לאף אחד ממכרי.

אוכל להמליץ על הרכב הזה אך ורק עבור מי שחייב מכונית "יפנית" במחיר זול, בהעדר אופציות אחרות. וגם המלצה שכזו, תעשה תוך כדי הדגשה כי חובה לבצע נסיעת מבחן, ואף רצוי השכרה של הרכב לכמה ימים.

ועבור אותם אנשים שחשקה נפשם בספייס סטאר, אמליץ לרכוש את רמת הגימור "אינסטייל" ולא את הפרימיום הנבחנת. ג'אנטים מאוטודיפו, קיילס וקסנון לא שווים לטעמי 11k שקלים, במיוחד לא ברכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• תוכן חדש...