Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
נכון שמדובר בהכללות! אבל למה לא להשתעשע רגע עם הסטיגמות? זה לא מדוייק ולא פוליטקלי קורקט, אחלה. כל אחד מפתח סטיגמות משלו, זכותו. אבא שלי הוא הדוגמה החיה לסטיגמה מהלכת, קונה רק יפני. הייתה לו סופר לאנסר 96, הרכב נקנא חדש ונגנב עם 180K, פרט לטיפולים - 0 תקלות.

קורולה 98 שהחליפה אותה בשנת 2001 עדיין חיה ובועטת עם יותר מ300,000 קילומטר על השעון. עברה כמה תאונות קטנות, חוץ מבולמי זעזועים לא החליפו לה שום דבר כבד. לא רדיאטורים, לא ראשי מנוע, הגיר בחורף לא אוהב לעבור להילוך האחרון עד שיתחמם (שלוש דקות) ואלה כל הבעיות. הכל תקין. כל כפתור. כל מנגנון (אין יותר מדי). אז נכון, זאת קורולה שחיה חיים מפונקים של רכב שלישי, כבר לא נוסעת הרבה, כל החיים אבא לקח אותה רק למוסך מורשה (SOS חדרה), וגם היום. כל 10K.

ב2009 נרכשה סובארו 2007 B4 ונסעו עליה כחמש שנים. גם היא, כלום. טיפולים שוטפים וזהו.

היום נוסע על I25 מעבודה, הייתה תקלה במערכת מולטימדיה כשהייתה בת חצי שנה.

ומה הבן שלו עשה? אמר, סטיגמות, שטויות. הוציא רישיון וקנה לעצמו רכב ראשון, אלפא 146 ידנית! לא במצב הכי חדש, היה לה 140K אז. תקלות בלי סוף. חלונות נתקעים, מזגן מקרטע, מנוע מעבד מים, הילוך אחורי נכנס וקופץ חזרה, משאבת מצמד, מנורות נשרפות, בולמים צונחים. רק להחיק אותה במצב נסיעה דרש לא מעט כסף, יישור קו שלא נגמר עד יום מותו של הרכב שנמכר לברזל אחרי 50 אלף קילומטר. והקורולה נסעה לה בלי שום תקלה. עם אבא שלי שצוחק לו בפנים.

אז קיבלתי רנו קנגו חדשה מעבודה, שוב תקלות חשמל, הצתה, מזגן, גרירות. ככה שנתיים. עזבתי לאילת לכמה שנים ולא החזקתי רכב. לא היה צריך. אופניים ומוניות עשו את העבודה בזול. כשחזרתי לצפון הייתי זקוק לרכב וישבתי לא מעט בפורום. קניתי בראבו 2010, שעליה אני מתנייד היום. אבא שלי הסתכל עלי בתסכול של "בחיים אתה לא תלמד!". היא הייתה כל מה שהאלפא לא, הרבה יותר אמינה, מודרנית, זריזה. באמת אחלה רכב, אבל עם כמה דברים קטנים ומעצבנים. תושבות מנוע - 2000 ש"ח כולל עבודה ומע"ם. מצמד עם גלגל תנופה - 6000. החלפת פלאגים כל 30K, על פי הספר. צריכת שמן לא היסטרית אבל קיימת. כן, זה מנוע טורבו, זאת פיאט, ככה זה. הכל במוסך מורשה, כמובן. לפחות את זה למדתי. והקורולה המקוללת נוסעת!

שלא תבינו אותי לא נכון, הייתי בוחר בבראבו על פני הקורולה המזורגגת הזאת any time. אבל אי אפשר שלא להעריך את האמינות של הקשישה. היום כבר לא בונים מכוניות ככה. העיצוב מוכר יותר, החיסכון בדלק, הביצועים, הגאדג'טים. למי איכפת בכלל מהאמינות כשכל כך קל להחליף רכב? במיוחד באירופה? הגישה שהרכב צריך לשרוד את תקופת האחריות ואז להיות מוחלף, מהנדסים ובונים מנוע שמחזיק 150K ק"מ, overengeneering שמוליד פתרונות מורכבים ולא אמינים כמו הDSG. זאת המנטליות השולטת בכל העולם המערבי, ושם זה עובד טוב. במזרח המסורתי יותר האמינות עדיין נמצאת יותר גבוה בסדר העדיפויות, בתרבות הארגונית.

מה זה משנה לנו? אני מאמין שבמדינה שהמיסוי על הרכב חריג בגובהו וכך גם מחיר החלקים, אמינות היא תכונה שמוערכת יותר מכל תכונה אחרת ומזוהה עם איכות. יצרניות שנתפסות כפחות אמינות סופגות במחירון, גם אם זה לא מוצדק ברזולוציה של מכונה מסוימת. ואני, ככל שעוברות השנים, מתחיל להסכים יותר עם אבא שלי. אם הייתי מקשיב לו יותר, ולא רק בתחום הרכב, היה לי קל יותר לחיות. הרכב הבא יהיה יפני. סטיגמות ניצחו.

אז כמי שסבור שהאבחנות האלו של אמינות על פי ארץ מוצא הן קישקוש, אפשר בקלות לפטור את מה שכתבת כמדגם שמייצג רק אותך ואת אביך ומכאן שהוא פשוט נטול תוקף, אבל זה פתרון קל וגם לא ישכנע אף אחד, לכן צריך לנסות להעלות תשובה קצת אחרת. והתשובה האחרת היא די פשוטה, קשה להשוות קורולה שנקנתה חדשה, שמטופלת כדבריך ע"פי הספר ובמוסך מורשה, לאלפא 146 שנקנתה עם קילומטראז' יחסית גבוה ושקרוב לודאי, וזה כבר נובע מאופיו של האוטו, לא התייחסו אליה במתינות. כך גם הבראבו ( אצלי טורבו ידני שלא צורך שמן ), שאני מכיר היטב כבר שבע שנים ואין לי מושג כמה עולים החלקים שלו, פשוט כי טרם הוחלף כלום ( למעט פלאגים בטיפול שנתי אחרון והם באמת יקרים ). אני מניח שאותו הסבר רלבנטי גם ליפניות האחרות שפרטת, באופן כללי יש להניח שמכוניות המצויות תחת ידם של אנשים מיושבים ומבוגרים יותר שמקפידים על מועדי טיפולים ואחזקה נאותה, כמו גם על נסיעה מתונה יחסית, תשמרנה טוב יותר בלי קשר למוצאן. גם המימצא הזה שלך על הבדלי התרבות האירגונית בין החברה המערבית לזו שבדרום מזרח אסיה, נראה כנובע יותר מנסיון למצוא הסבר להבדלים בין מה שלתפיסתך היא אמינות עודפת של מכוניות יפניות על אלו שמגיעות מאירופה או ארה"ב, מאשר מאיזה שהוא מחקר מבוסס.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • תגובות 383
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כמשתמש ליסינג שמחדש את הרכב לא אמורות להיות תקלות. ועיקר הדיון נסוב על השנים הבאות. אבל בהחלט אם מתוך 6 רכבים רק 2 הצרפתיות עשו בעיות אז כן.(או לפחות הסיטרואן) הוכיחו משהו.

ההיסטוריה הצרפתית שלי כוללת רנו 5, 19, מגאן, מגאן נוספת, מגאן II ופרטנר כולן ידניות. בנוסף פלואנס וC4 אוטומטיות. לעומת רכבים נוספים שהחזקתי כמו שברולטים (לא קוריאניות), סופר לנסר מונדיאו ופוקוס הן הפגינו אמינות ועמידות מצויינת. טנדר איסוזו, דובלואים ובאלנו שהיו לי הפגינו עמידות ואמינות יותר טובות.

לא הבנתי

הצרפתיות היו פחות אמינות מכולם, או בין האיסוזו ליפניות, או שהצרפתיות יותר טובות מכולם והיפניות בתחתית?

עריכה אחרונה על ידי yosy b
פורסם (נערך)
הנה ציטוט שלך מהשרשור המפורסם ההוא:

"

ולגבי ה"ראש מנוע" - זה מאוד פשוט. קניתי את הרכב מהשכרה, שאחרי השכרה הוא היה גם אצל סוחר רכב, שידוע שהוא קורע רכבים, הוא נסע עם הרכב כל שבוע מהדרום לצפון במהירות של 180-190, ככה במשך חודשיים, וקרע את האוטו.

עד כאן לשונך.

אם תתעקש אביא עוד כמה פנינים.

כן, כי אז הייתי בסרט של לספר לעצמי שלא אכלתי אותה עם הנובירה, והכל בסדר, והמחיר של התיקונים זול יותר מלקנות רכב חדש. ואז גם תירצתי לעצמי תירוצים, שבעצם הרכב הוא סבבה, רק התעללו בו.

תכל'ס, זאת היתה רק השערה שלי; יתכן בעל הרכב הקודם נסע כמה פעמים לצפון, אבל לא כל שבוע. וזה שסיפר לי את זה, סתם הגזים בטירוף.

בשלב מסויים (עוד כשהחזקתי ברכב! לכל מי שינסה לומר שאני אוהב ללכלך על הרכב הקודם שלי) פשוט נפל לי האסימון שאני חתיכת פראייר, ומחזיק ברכב שהוא חתיכת מחלה, וכל החברים שלי חוגגים עם רכבים יפניים שלא רואים מוסך. ואז פתחתי שרשור בכותרת "למה אסור לקנות דייהו נובירה" , וכל מילה נוספת מיותרת.

הרכב הבא שלי היה יפני (הונדה) הייתי מרוצה ממנו מאוד, לא התקלקל אפילו פעם אחת, ואני עד היום ממליץ עליו בפורום. תענוג של רכב שרואה מוסך רק בטיפול (רכב שנת 2007 - נפרדתי ממנו ב2016).

גם עכשיו אני מרוצה מהמיצובישי היפני וממליץ בהתאם.

אני עובר על השרשור ההוא, למה אסור לקנות דייהו נובירה, ופשוט צוחק מכל הסרטים שאכלתי איתו. אפילו אני שכחתי עד כמה סבלתי, מרוב שאני נהנה בחמשת השנים האחרונות. גם עשרות מוסכי פחחות בארץ הספיקו להכיר אותי, כי בגלל הבלמים הגרועים הייתי חופשי נכנס ברכבים. אי אפשר אפילו להשוות את זה למה שיש לי עכשיו: בלמים מצויינים + ABS + מובילאיי שאני מאוהב בו...

מרוב שהרכב היה דפוק, אפילו כשהוא היה חונה היו איתו תאונות. היתה איזה תקופה של שקט ואז בא איזה אחד, דפק בדלת ואמר "נראה לי שדפקתי לך את האוטו".

עריכה אחרונה על ידי outlander

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אני אישית "נפלתי" עם צרפתייה פעם אחת ולכן לא אקנה אי פעם רנו או פגו, אשמח לקבל אחת מליסינג באחד מן הימים מהעבודה אבל כרכב פרטי אתרחק, אני לא מדבר רק על התקלות שהיו, גם הצניחה של המחיר היא משהו שלא חווים עם רכב יפני.

הנה עוד אחד בדיוק כמוני, רק שאי אפשר להזכיר לו סיפורים על דייהו נובירה... :-)

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לא הבנתי

הצרפתיות היו פחות אמינות מכולם, או בין האיסוזו ליפניות, או שהצרפתיות יותר טובות מכולם והיפניות בתחתית?

פחות מהאיסוזו והבאלנו ויותר מכל השאר. אני מחזיק רכבים מספר שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כן, כי אז הייתי בסרט של לספר לעצמי שלא אכלתי אותה עם הנובירה, והכל בסדר, והמחיר של התיקונים זול יותר מלקנות רכב חדש. ואז גם תירצתי לעצמי תירוצים, שבעצם הרכב הוא סבבה, רק התעללו בו.

ואז אכלת את עלויות תיקונים, כי היו לך את תקופות ההארה, שבהן חשבת ש"זהו, הכל סודר, עכשיו אני נוסע באחלה אוטו תקין ואמין, לא שווה לי להחליף, סתם יקר". עד התקלה הבאה.

ואז המשכת לספוג את עלויות התיקונים "כי עדיין יותר זול מחדש וזה אחלה אוטו".

ואז הגיע הקש ששבר את גב הגמל (בטח איזו תקלה קטנה וזולה יחסית למה שהיה קודם), זרקת את הדייהו לטרייד אין, שיתנו מה שיתנו, העיקר להיפטר, וקנית אוטו חדש.

יפני.

אני מכיר את זה, כי עברתי את זה פעמיים - עם קסנטיה (גם דייהו נובירה הייתה לי, גם האכילה אותי מרורים, פשוט לא בקצב של זאת שלך) ועם מונדאו.

אגב אני גם נרתע מיונדאי/קיה, מאותה סיבה. המוח אומר אולי (כי זה רכבים שונים מדייהו אחרי הכל, ובעבודה הקודמת שלי הייתה יונדאי אלנטרה עם 300 אלף על השעון, ועדיין נסעה מאוד יפה), הלב אומר לא.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השרשור הזה מוכיח איזה כח יש למוניטין של מותג. אנשים לא יקנו מכונית שמתאימה לצרכים הפונקציונליים שלהם כי המותג שלה עושה להם קונוטציות לזבל עופות. לפעמים אפילו בלי להתנסות בכלל באותו מותג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קורולה דווקא מתאימה לי מאוד לצרכים פונקציונליים - לנסוע 100 ק"מ על 100 קמ"ש בממוצע ביום בלי להתפרק בינתיים, ולהציג צריכת דלק סבירה בלי לשבור לי את הגב בדרך (מונדאו/לנסר/פוקוס לא עמדו במשימה כל כך).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
השרשור הזה מוכיח איזה כח יש למוניטין של מותג. אנשים לא יקנו מכונית שמתאימה לצרכים הפונקציונליים שלהם כי המותג שלה עושה להם קונוטציות לזבל עופות. לפעמים אפילו בלי להתנסות בכלל באותו מותג.

עזוב מותג, אנשים לא קונים יונדאי כי הם אכלו חרא מדייהו לפני 10-20 שנה, שזו חברה אחרת לגמרי, עם רכיבים אחרים לגמרי, במדינה שידועה במוצרים אמינים! איזה סיכוי יש שהם יקנו רכב צרפתי?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אז יותר "הרבה אוטו בכלום כסף" בשבילך, מה רע?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלק בלתי נפרד מהמותג זה ארץ המקור. יונדאי זה מותג קוראני ולכן כל השיט שיש לאנשים בראש על קוריאה תקף ליונדאי.

אותו דבר עם מותג שנחשב צרפתי. אז מה אם הרכב מיוצר בטורקיה בכלל, כמו הקורולה? לעומת זאת, מותג יפני יתקבל בברכה למרות שהרכב בכלל מיוצר בהונגריה.

והכי חזק - אותו רכב לחלוטין, פעם תחת מותג יפני ופעם תחת מותג צרפתי. מי יצלול במחירון?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

לא רע, סתם לא מצליח להבין את ההיגיון. עזוב צרפתיות, יונדאי וקיה לא אמינות? ברצינות?

ד"א, גם לי היתה פעם קסנטיה, ואפילו ידנית. לפני שהכרתי את הפורום הזה ואת גבע. חתיכת ח#א של אוטו. התקלות הכי מוזרות שאי פעם היו לי. אבל למזלי היתה לי zx מדהימה לפני זה (אז עוד לא הבנתי כמה), אז הצלחתי להבחין בין סטיגמה ומקרה ספציפי לבין הכללה גורפת. אם כי נדרשו לי כמעט ארבע שנים של ליסינג (פוקוס דור ראשון) כדי להתגבר על הטראומה.

ד"א 2, בדרך חזרה הביתה ראיתי היום דייהו נובירה שמורה להחריד באיילון. מיד נזכרתי בשרשור הזה. שתדעו שיש כאלו שעוד לא התייאשו.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הן כולן נראות כמו חדשות משום מה.

לא אמרתי שיונדאי/קיה זה לא אמין. פשוט אנשים כל כך נכוו מדייהו, שבכלל לא רוצים להסתכל בכיוון של קוריאניות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין שום היגיון בזה.

זה כמו שפעם אחת תקבל קלקול קיבה משאוורמה ותהפוך לטבעוני בגלל זה.

פורסם

תלוי איזה שווארמה ואיזה קלקול קיבה.

זה יותר כמו שווארמה מהגיהנום שתגרום לך לשכב חצי שנה בבית חולים, כשאתה מחרבן נוזל שחור, ומאכילים אותך באינפוזיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...