Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. האם ידוע למישהו על אתר שבו אפשר להשוות את הדירוגים בתקן האירופי עבור צמיגים שאני מתלבט לגביהם?

תודה מראש.

פורסם

התקן האירופאי הוא נחמד אבל זו לא הדרך לבחור צמיגים.

קרא מבחני השוואה וביקורות גולשים זה עדיף בהרבה מציון A או C על מדבקה...

פורסם

לא זכור לי שהאתר הנ"ל מפרט את דירוגי ה-EU של הצמיגים, אבל אפשר למצוא בו חוות דעת משתמשים וכן מבחנים "אובייקטיבים" (לקחת כל דבר במשקל המתאים). ביד2צמיגים וכן באתרי ממכר צמיגים נוספים לעיתים מציינים את הדירוג, ובכל אופן רצוי לראות מה מופיע בפועל על הצמיגים.

בחברות המובילות, אל תיתן לדירוג הנ"ל משקל כבד מדי. ההבדלים קטנים למדי לרוב.

יכול לחפש הודעות עבר שלי בנושא.

פורסם
התקן האירופאי הוא נחמד אבל זו לא הדרך לבחור צמיגים.

קרא מבחני השוואה וביקורות גולשים זה עדיף בהרבה מציון A או C על מדבקה...

ביקורת גולשים עדיפה, ועוד בהרבה, מתקן של האיחוד האירופי?! לי זה נשמע מוזר. איך הגעת למסקנה הזאת?

אנא אם תוכל להפנות אותי לאותם מבחני השוואה.

תום 22, תודה על ההפניה ליד 2, הם אכן עושים את העבודה. אגב, גם התקן הזה, וגם ביקורות הגולשים באתר הבריטי מלמדים ש"חברות מובילות" שכולם יודעים לדקלם את שמן אינן בהכרח טובות יותר. כמו בתחומים אחרים, גם כאן ישנם מותגים ותיקים ומפורסמים שלא בטוח שהם איכותיים יותר. לכן אני מחפש נתונים אובייקטיביים ולא רשמים פרטיים.

פורסם
ביקורת גולשים עדיפה, ועוד בהרבה, מתקן של האיחוד האירופי?! לי זה נשמע מוזר. איך הגעת למסקנה הזאת?

בקלות.

התקן האירופאי מודד את הפרמטרים הבאים - אחיזה ברטוב, חסכון בדלק ורעש חיצוני שהצמיג מפיק.

אחיזה ברטוב - כמה זה כבר רלוונטי לארץ שלנו? לעומת אירופה שם זה הרבה יותר קריטי, אותי באופן אישי הרבה יותר מעניין איך הצמיג אוחז בכביש יבש, כאשר לרוב מדובר ביחס הפוך בין אחיזה ברטוב לבין אחיזה ביבש.

חסכון בדלק - בחיית? רוצה לחסוך בדלק? סע רגוע, שמור על לחץ ניפוח תקין בצמיגים ורוקן את תא המטען מדברים לא נחוצים. ההבדל בין דירוג A ל-F הוא מינורי לחלוטין. צמיג כזה או אחר זה לא מה שיהפוך את הרכב שלך לחסכוני בדלק או לבזבזן.

רעש חיצוני - נמדד במרחק של נתיב מהרכב במהירות 80 קמ"ש. לא כזה עוזר לי לדעת איך הצמיג הספציפי הזה יישמע בתוך הרכב הספציפי שלי, זה מאד תלוי גם בבידוד הרעשים של הרכב עצמו.

מעדיף לקרוא ביקורות של גולשים שנתנו את דעתם מהצמיג כמשתמשים כמוני.

(שגם כאן אני מחזק את דבריו של תם - יש לקחת את זה בערבון מוגבל)

פורסם

קרייוס, ראשית - אני מעריך את התגובה המושקעת. אתה אדם רציני.

אני מניח שיש סיבה גם לכך שהאירופאים בחרו באחיזה ברטוב. מן הסתם, כי שם הסכנה האמיתית שלא תצליח לבלום. כביש יבש הרבה פחות מסוכן. ועוד, בשרשור ישן בפורום ראיתי צילום של תוצאות בדיקה המראה שההבדלים ביבש זניחים.

חיסכון בדלק - לפי מה שקראתי אין היגיון לקנות צמיג זול - אם הוא גורם לצריכת דלק גבוהה. תוך שנה או שנתיים אתה כבר משלם יותר. אלא מה, מתברר שיש שמות מפוצצים שלמרבה התדהמה הם גם יותר יקרים, גם מבזבזים דלק, וגם עם אחיזה גרועה ברטוב. כנראה הם מרשים לעצמם, כי כולם יודעים שהם מותג (ויהיה גם מי שידרג אותם אחר כך גבוה, כי הרי יש לו מותג). כמובן אני משתדל לחסוך בדלק בלי קשר, אבל כאן מדובר בפעולה פשוטה שמבצעים פעם בשלוש שנים. איזו סיבה יש לי להוציא כסף על צמיג שמבזבז דלק?

רעש חיצוני - באמת לא משנה לי הרבה. העיקר האחיזה, וגם קצת החסכוניות.

פורסם

בשמחה רבה. אני רק מנסה להמחיש לך שאין דבר כזה צמיג מושלם

צמיג צריך להתאים לצרכים ולדרישות שלך אבל תמיד משהו יבוא על חשבון משהו אחר.

אם ניקח את הדוגמא שלך - צמיג עם אחיזה גבוהה יותר משמע התנגדות רבה יותר לגלגול משמע פחות חסכוני בדלק.

צמיג שאוחז טוב יותר ברטוב משמע יותר תעלות היקפיות בצמיג משמע אוחז פחות טוב ביבש.

לחילופין - צמיג שאוחז טוב יותר ביבש משמע פחות תעלות היקפיות משמע תופעת ציפה ואחיזה פחותה יותר ברטוב.

מה שכן, אני מסכים איתך לגמרי שצמיגים לא בוחרים רק לפי שם המותג ומה שיקר יותר בהכרח טוב יותר לך.

פורסם

להוסיף על דבריו של ידידי -

בכל הנוגע למדד הרטוב - ישנם שני מבחנים (בניגוד למה שכתבתי בעבר) שבעזרתם הוא נקבע.

האחד הוא בסה"כ מבחן בלימה מ-80 קמ"ש ל-20 קמ"ש בכביש רטוב.

השני הוא מבחן שמודד את החיכוך בין הצמיג לכביש בנסיעה ב-65 קמ"ש.

כמה התנאים המדוייקים האלו בהכרח רלוונטים עבורך? מה השקלול בין המבחנים (אולי מקבל מענה באיזה מסמך שצריך להעמיק לחפש אותו) וכו'. יש להבין גם כי מדובר בטווח לכל מדד, כך שיכול להיות צמיג שנמצא בקצה התחתון של דירוג C ואחר בקצה העליון של דירוג E (דירוג D לא בשימוש) ולמעשה הפערים ביניהם זניחים עוד יותר.

לגבי ההתנגדות לגלגול/חסכון בדלק - שוב ענין של טווחים כנ"ל.

וכמו שהוזכר, צמיגים אוחזים יותר (ביבש) בדר"כ יציגו מדדים נמוכים יותר ככל שזה נוגע להתנגדות לגלגול וגם ברטוב.

לכן חשוב גם להתייחס לדגמים ממשיים ולא סתם באוויר.

ובהסתכלות על חוות דעת משתמשים (וגם מבחנים כאלו ואחרים), לנסות לאתר את אלו שבעלי נסיון ארוך טווח, בתנאי אקלים דומים לארץ ולא יזיק גם רכב דומה. וגם אז with a grain of salt.

פורסם

אני רואה בדירוג באתר יד 2 צמיגים שמקבלים A באחיזה ו-C בחיסכון. אולי יש אפילו טוב יותר.

שוב, בשרשור ישן הובאה טבלה משווה של אחיזה ביבש, ההבדלים היו קטנים מאוד.

פורסם

יש גם צמיגים בודדים עם דירוג A ו-A. אז?

תלוי במידה, תלוי בדגם המדויק, תלוי בזמינות בארץ.

וראה גם הודעתי הקודמת.

בנוסף, לא יודע כמה המדדים האלו רלוונטים לאורך חייו של צמיג ממוצע, מאחר ולא קיבלתי הרושם שהמדדים נמדדים במצבים שונים של שחיקה וכד'. צמיג חדש מאותו דגם לצורך הענין ביחס לישן, יוביל לעליה בתצרוכת הדלק בשל גמישות גבוהה יותר של המדרס למשל.

פורסם

לגבי דברי תום, אני סומך על האירופאים שהם מצאו מבחנים רלוונטיים בעניין האחיזה ברטוב, ובתור צרכן פשוט, שאין לו זמן להתעמק בפרטי פרטים - אני נותן בזה יותר אמון מאשר בחוות דעת של גולשים. בפרט שבחלק מהמקרים מדובר בחוות דעת בודדות.

אין ספק שהקצה העליון של C קרוב מאוד לקצה התחתון של B, אבל גם אין ספק שה-B טוב יותר מה-C.

פורסם

אתה לדעתי נאיבי למדי בכל הנוגע לפוליטיקה שמעורבת בנידון.

וכראיה לכך, ספציפית בנושא, קח את ענין מדד הרעש החיצוני, שבכלל נמדד במסגרת נסיון לצמצום זיהום הרעש הסביבתי בערים ובכלל (כאשר אי עמידה בקריטריונים יוביל לקנסות/תשלום יתר לחברות הצמיגים).

זה בסדר להתחשב בדירוגים היותר רלוונטים, אבל לא ללכת שבי אחריהם.

פורסם
יש גם צמיגים בודדים עם דירוג A ו-A. אז?

תלוי במידה, תלוי בדגם המדויק, תלוי בזמינות בארץ.

וראה גם הודעתי הקודמת.

בנוסף, לא יודע כמה המדדים האלו רלוונטים לאורך חייו של צמיג ממוצע, מאחר ולא קיבלתי הרושם שהמדדים נמדדים במצבים שונים של שחיקה וכד'. צמיג חדש מאותו דגם לצורך הענין ביחס לישן, יוביל לעליה בתצרוכת הדלק בשל גמישות גבוהה יותר של המדרס למשל.

עד ששלחתי את ההודעה הקודמת ענית שוב. כמובן - צריך להשוות בין מה שיש, וגם כאן יש יתרון לאתר יד 2, שנותן לך את הנתונים לגבי מה שזמין כרגע במידות שאתה מחפש.

אני כמובן לא יודע אם בודקים חדש או ישן, אבל אותה שאלה קיימת גם ביחס לביקורות גולשים. חלקם ודאי לא מחכים שנים כדי לתת ביקורת.

• תוכן חדש...