Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יד 2 (שהכרתי בזכותכם) נתן לי אינדיקציה של הדירוג האירופי של הצמיגים שנמכרים בישראל. כמובן זה לא אומר שהם זמינים במוסך ספציפי או משהו. בשקלול כל הנתונים מצאתי צמיג טוב במחיר סביר לגמרי (פלקן, אם זה מעניין מישהו, שגם קיבל דירוג גולשים גבוה, אבל אני ממליץ לכולם לבדוק בעצמם את הנתונים של הצמיג הספציפי שהם קונים, ובפרט לא להתרגש מאף שם של יצרן).

תודה רבה!

פורסם

אם תבצע חיפוש על הפאלקן פה בפורום תראה שהוא מומלץ כמעט פה אחד ונותן תמורה מצויינת יחסית למחירו.

שים לב שמדובר על ה-ZE914 של פאלקן ולא על ה-ZE912 הקודם.

אם אתה בעניין של ביקורות וציונים, תראה פה שהוא קיבל חוות דעת מצוינות.

פורסם

אתן רק טיפ אחד בנושא רמת רעש.

המדד הדציבלי אינו ממחיש לצרכן הפשוט את הבדלי הרעש.

בצורה קרובה למדויקת, ניתן לומר שכל 3 דציבל זה כפול רעש, כך שלא תטעה...

צמיג עם נתון של 72 דציבל עושה כפול רעש צזה שעושה 69.

פורסם

וכמו שהוזכר, צמיגים אוחזים יותר (ביבש) בדר"כ יציגו מדדים נמוכים יותר ככל שזה נוגע להתנגדות לגלגול וגם ברטוב.

ממש לא בהכרח. אם לצמיג יש מקדם slip ratio גבוה יותר מצמיג מתחרה, אז הוא ״יאחז״ טוב יותר גם ביבש וגם ברטוב ולא תהיה לו התנגדות גבוהה יותר לגלגול.

אני מניח שיש סיבה גם לכך שהאירופאים בחרו באחיזה ברטוב. מן הסתם, כי שם הסכנה האמיתית שלא תצליח לבלום. כביש יבש הרבה פחות מסוכן. ועוד, בשרשור ישן בפורום ראיתי צילום של תוצאות בדיקה המראה שההבדלים ביבש זניחים.

חיסכון בדלק - לפי מה שקראתי אין היגיון לקנות צמיג זול - אם הוא גורם לצריכת דלק גבוהה. תוך שנה או שנתיים אתה כבר משלם יותר.

שלילי. יש הרבה יותר התנגשויות בקיץ, וגם רוב ההתנגשויות שמתרחשות בחורף (גם במדינות עם חורך קשה) לא באמת קשורות ישירות לתנאי הדרך החורפיים. לא שזה מרוקן מתוכן את מדד האחיזה ברטוב.

דווקא במדדי החסכון בדלק תמצא הבדלים מאוד קטנים בין צמיגים. אל תצפה לחסכון משמעותי במיוחד בדלק הודות לצמיגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נכון, לא בהכרח. ועדין צמיגי ספורטיבים "כבדים" בדר"כ יפגינו מדדים נמוכים יותר E-G בתחום ההתנגדות לגלגול, ו-C-E בתחום "האחיזה" ברטוב. סעיף הרעש בכלל לא מענין אף חד במקרה זה. האם יש מצבים כאלו גם עם צמיגים "רגילים"? כן. זו הסיבה שרובנו חוזרים שוב ושוב להתעקש על התייחסות למידה ודגמים ספציפיים ולא לדבר באוויר.

• תוכן חדש...