Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדשות - במוו סדרה 5 בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים עם חן, אבל הדור האהוב עלי היא הE34.. לכן היא הדיילי שלי.

לא הייתי מחליף אותה בשום רכב חדש. גם לא בסידרה 5 חדשה

[ATTACH=CONFIG]481514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]481515[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]481516[/ATTACH]

לראות את המחיר ולבכות...

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין מה לבכות, השקל היה שונה אז.

תהיה בטוח שהיום המותג יותר זול ממה שהיה בעבר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לראות את המחיר ולבכות...

איפה אתה רואה מחיר זול?

אי אפשר להשוות בין מה שהרכב נתן אז למה שהגירסאות שמביאים לארץ נותנות היום.

זו לא איזו 525, עם קצת אבזור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הבעיה היא שהחוק בישראל לא יודע להתמודד עם רכב ש"נוסע לבד". נהג הוא מי שיושב מאחורי ההגה, ואם דרסת את הכלב של השכנים כי רצית לראות כמה מהר ה-BMW הזאת נוסעת אחורה דרך השלט, הם לא יוכלו לנצח בתביעה כי העו"ד התותח שלך יוציא אותך מזה בטענה שלא "נהגת ברכב".

זאת דווקא בעיה כלל עולמית, וזה שהמכוניות הללו מקבלות תקינה, זה חוסר אחריות. ואם לא יהיה שם כלב, אלה ילד? החברה כמובן תתנער מאחריות, כי בספר רכב יהיה רשום שהכל על אחריות הנהג. החוק מפגר אחרי ההתפתחות הטכנולוגית ואנחנו עוד נראה חיים הרוסים בגלל הצעצועים האלה. ברוסיה מגזין רכב מכובד עשה מבחן למרצדס E החדשה, וולוו S90 ועוד שני רכבים מאותה הרמה שהיצרן התגאה שהמכונית יכולה לבלום כשרואה הולך רגל. איזה הולך רגל ואיזה נעליים, כולן ללא יוצא מן הכלל הורידו קיר מקופסאות קרטון בלי למצמץ. טוב, חוסר אחריות בעולם הנוכחי זה לא משהו יוצא דופן. אני רק מרחם על הבעלים שיאמין לשטויות שהיצרנים מוכרים לו וילך לכלא או יישלם פיצויים כל חייו.

בקשר למחיר של ה E34, דווקא יחסית לא יקר, סיביק בסיסית 3 דל' עלתה אז בסביבות ה70 אלף.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
אין מה לבכות, השקל היה שונה אז.

תהיה בטוח שהיום המותג יותר זול ממה שהיה בעבר.

רק לידיעה שער השקל לדולר היה באותה שנה 3.11, שנה אח"כ כבר 3.4 לערך, אז לא כזה שונה, ודאי לא כמו מחיר הרכב הזה.

פורסם
רק לידיעה שער השקל לדולר היה באותה שנה 3.11, שנה אח"כ כבר 3.4 לערך, אז לא כזה שונה, ודאי לא כמו מחיר הרכב הזה.

אתה לא מודד הפרשים בשווי ריאלי בין שנים לפי שער הדולר.

200 אלף ש"ח אז, זה כמו 380 אלף היום, אם ניקח את המדד כאמצעי השוואה (והוא לא אידיאלי משום בחינה, כי הוא לא מביא בחשבון שינוי מיסוי וכו', אבל לך תנרמל את אלו...).

אבל... אי אפשר להשוות את ה-525 של 96' לגירסאות של ה-5 שמביאים עכשיו לארץ, מבחינת מיצוב יחסי לדגם (ובכלל).

פורסם

עם מדד וריבית ממוצעת של 5% יוצא באזור 240K לפי 50K של אז.

אבל זה מאוד אופטימי, כי הריבית בשנה זו הייתה באזור 15%, ועוד נתונים שאין לי כוח ורצון לחשב כפי שfalou ציין.

פורסם
עם מדד וריבית ממוצעת של 5% יוצא באזור 240K לפי 50K של אז.

ההנחה היא 50 אלף, לא מחיר הרכב...

פורסם
מסכים עם חן, אבל הדור האהוב עלי היא הE34.. לכן היא הדיילי שלי.

לא הייתי מחליף אותה בשום רכב חדש. גם לא בסידרה 5 חדשה

[ATTACH=CONFIG]481514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]481515[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]481516[/ATTACH]

מסכים בהחלט.

ה E34 לקחה את מה שהיה מצויין בקודמתה, ה E28 - תנוחת נהיגה, הנדסת אנוש, איכות ייצור וגימור וגיר מושלם - והוסיפה עליהם עיצוב אווירודינאמי ומודרני ומיתלים שכויילו בדקדקנות, וכך אולפה התנהגותה הסוררת של קודמתה במגבלות.

עבור זמנה, היתה ה E34 מכונית הסאלון הטובה ביותר, הגם שתמיד היתה אחת היקרות בקבוצתה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
e28-m5.jpg

עבורי, זו סדרה 5 האמיתית.

חזקה, מהירה ובועטת, כמו שב.מ.וו טובה צריכה להיות.

כזו שהשמיע את הסאונד דרך המפלט ולא דרך הרמקולים, כזו שבעטה בפראות בנהג לא מיומן שהגזים איתה, כזו שהציגה סביבת נהג מושלמת בלי אף מסך או צג דיגיטלי.

בקיצור, כזו שכבר לא מייצרים היום.

או שכן, ואני סתם רומנטיקן חסר תקנה.

מסכים, וגם -

במידותיה היא קטנה יותר מסדרה 1 של היום, ולבטח קלה ממנה.

מכונית מצוינת ה- E28. ובגרסאת ה-M עוד בכלל סופר סאלון. לא זוכר כמה פעמים קראתי את המאמר שהיה אז בעיתון אוטו או טורבו כשהצוות יצא לבחון אותה איפשהו באירופה, וכל התמונות היו שלה על הצד בנעילה נגדית.

חן - התזכור את הכתבה המדויקת?

ואני לא איש ב.מ.וו במיוחד - אבל כשמכונית היא טובה צריך לומר זאת.

פורסם
אתה לא מודד הפרשים בשווי ריאלי בין שנים לפי שער הדולר.

200 אלף ש"ח אז, זה כמו 380 אלף היום, אם ניקח את המדד כאמצעי השוואה (והוא לא אידיאלי משום בחינה, כי הוא לא מביא בחשבון שינוי מיסוי וכו', אבל לך תנרמל את אלו...).

אבל... אי אפשר להשוות את ה-525 של 96' לגירסאות של ה-5 שמביאים עכשיו לארץ, מבחינת מיצוב יחסי לדגם (ובכלל).

הפוסט אליו התייחסתי דיבר על שער שונה לשקל, מכאן הניתוק ממדדים אובייקטיביים אחרים.

פורסם
ההנחה היא 50 אלף, לא מחיר הרכב...

אז זה כבר מסביר את ההנחה הגדולה כי בזמנה הייתה ריבית מטורפת (15%).

אני זוכר שב93 בערך אבא שלי רכש משפחתית יפנית בחצי מחיר מההנחה שנתנה במוו, אזור ה-20K רק בשביל להסביר את ההשוואה למטבע של אז.

פורסם

עבור זמנה, היתה ה E34 מכונית הסאלון הטובה ביותר, הגם שתמיד היתה אחת היקרות בקבוצתה.

'באוטו' עימתו אותה בזמנו עם הקסדוס 9 (עוף נדיר) ובעוד סדרה 5 ניצחה כמכונית נהיגה, היא הפסידה בשקלול הכולל.

• תוכן חדש...