Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה רשום ככה באוטודטה, עובי מינימלי מותר לרפידה קידמית 7 מ"מ.

אבל שימו לב: רשום גם שיש למדוד כולל בסיס/גב הרפידה. שהוא בעובי כ 5 מ"מ בדרך כלל, ז"א נטו חומר חיכוך 2 מ"מ, שזה מספר די סטנדרטי.

לבי רפידות אחוריות לא מצויין שיש למדוד כולל בסיסי, 2 מינימום חומר חיכוך.

בספרות ייצרן של VAG תמיד מצויינת מידת המינימום המותרת של הרפידות, כאשר מודדים את עובי הרפידה זה כולל את עובי הבסיס של הרפידה וממנה מחסרים את עובי הבסיס. לרשום שעובי רפידה מותר של 7 מילימטר ללא הסבר זה טעות ייסודית כפי שכתב מאור ואם זה מופיע באותה צורה באוטודאטה לדעתי זו טעות (אשמח לראות מה כתוב במדוייק באוטוטאדה).

אתה מכיר רכב פרטי שעובי הרפידה המותר הוא 7 מילימטר (לא דוגמא בודדת אלא כמה דוגמאות) ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מבין מה אתה עושה כאן עם התשובות ההזויות שלך ??

עכשיו הבנאדם יכול לאכול סרטים שעבדו עליו והוא יכל לנסוע עוד 3 טיפולים

אתה אמיתי ??

לא ראית את כל הרפידות ,לא ראית את עובי המדרגה בדיסק ,ואתה קובע

ככה עובדות משוללות בסיס.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אתה אמיתי ??

ככה עובדות משוללות בסיס .

אני באמת חושב שאתה כבר עיניין למנהלים כאן .

רון...

לא באתי לפגוע באף אחד בטח שלא בך אבל שבן אדם מראה לך תמונות על עובי רפידה שבתמונה הוא תקין אז איך אתה מצפה שנענה לו? היית רואה תמונות כאלה והיו שואלים אותך מה אתה אומר אני מניח שהיית אומר אותו דבר שיש בשר ברפידה והיא לא הגיעה למצב של החלפה. בגלל זה גם שאלו אותו איך היו שאר הרפידות...

פורסם

המוסך הפגין מקצועיות וחשב העל הבטיחות שלך ושל שאר הנהגים בכביש דבר ראשון - והכי חשוב! (ולא לחסוך גרוש וחצי)

סע בבטחה ובשמחה.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אתה אמיתי ??

ככה עובדות משוללות בסיס .

אני באמת חושב שאתה כבר עיניין למנהלים כאן .

חלילה. יצאתי מרוצה מהמוסך וזה מה שחשוב.

פורסם (נערך)

הרפידה כן הגיעה למצב של החלפה מהסיבה הפשוטה כי היא כבר לקראת הסוף שלה ולטיפול הבא הבחור לא היה מגיע, אלא מגיע לפני עם רעשים חזקים בבלימה.

אני בטוח שאם אתה היית המכונאי/בעל המוסך היית מחליף את הרפידות כי לא לוקחים סיכון שהלקוח יחזור בעוד 2K ק"מ(לדוגמא) רק עם ברזל ברפידות.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם
אם כך זה מחזיר אותנו לנקודת ההתחלה והרפידות על פניו לא היו עדיין נחוצות החלפה. ואם עובי הרפידה שהיא במקור 14.5 ממ זה אומר שאפילו ל 50 אחוז רפידה הוא לא הגיע! בנוסף הוא ציין שהרפידה עברה 35 אלף קמ ו3 שנים אז אם איבד בסהכ 4.5 ממ בזמן ובקמ האלה אז שאר הרפידה יכולה להחזיק לעוד איזה 3 טיפולים בכייף....אז איפה היה שיקול נכון של המוסך בהחלפה הלא הגיונית הזו?

אתה לא מחשב נכון בכלל את האחוזים, ברפידה נשאר משהו כמו 20-25% חומר לפני שהיא תהיה פסולה. אולי אפשר לסחוט עוד כמה אפי ק"מ ואלי אפילו עוד 10.000 אבל זה מאוד גבולי.

בעל מקצוע סביר לא יקח סיכון שרפידה כזאת תחזיק על הטיפול הבא בעוד 10.000 ק"מ.

אם בא לך לעשות ביקורת כל 2000 ק"מ זה נחמד אבל בן אדם רגיל לא יעשה את זה ולכן הגיוני שהוחפו רפידות.

מרק, לשאלתך אוטודטה מציינים בפירוש בהדגשה ובתיבה נפרדת שיש למדוד עם הבסיס. תרשה לי לא לצרך צילום מסך. יש ליד השורה שאומרת 7 מ"מ סמל של סימן קריאה שמודיע על קיום מידע נוסף. כשנכנסים לשם כתוב למדוד עם הבסיס.

פורסם

כל כך הרבה ביקורות טובות על המוסך הזה, אני בכלל במצב כזה לא הייתי שואל, סומך עליו ואומר להתראות.

כשיש מוסכים מקצועיים , מגיע להם את כל השאפו והכבוד. לצערי בסביבתי אין הרבה כאלו לכן אני "מתרגש" כשאני רואה כמה חשוב למוסך לטפל במקצועיות ובאמינות ללקוחות.

סתם רציתי לציין את זה ואין לי שום קשר לרון, סתם עוקב אחרי השרשורים.

פורסם (נערך)

אם כך בוקי...טעיתי בחישוב שלי...מודה בטעות ובמחילה מרון...

לפותח השירשור - להבא...אינדיקציה טובה יותר היא כל התמונה של כל הרפידות ולא חלק מהם.

עריכה אחרונה על ידי מאור30
פורסם

מרק, לשאלתך אוטודטה מציינים בפירוש בהדגשה ובתיבה נפרדת שיש למדוד עם הבסיס. תרשה לי לא לצרך צילום מסך. יש ליד השורה שאומרת 7 מ"מ סמל של סימן קריאה, כשנכנסים לשם רואים בבירור שכתוב למדוד עם הבסיס.

ברור שמודדים עם הבסיס אבל לכתוב שעובי המינימום המותר של הרפידה הוא 7 מילימטר זו טעות. אני חושב שאתה לא יורד לסוף דעתי.

ראה כיצד הייצרן מגדיר את מינימום הרפידה בקובץ עבור גולף דור 5.

Pages from Brake systems-Golf 2004.pdf

פורסם
המוסך הפגין מקצועיות וחשב העל הבטיחות שלך ושל שאר הנהגים בכביש דבר ראשון - והכי חשוב! (ולא לחסוך גרוש וחצי)

סע בבטחה ובשמחה.

בדיוק :mm_yeah::mm_yeah:

פורסם
ברור שמודדים עם הבסיס אבל לכתוב שעובי המינימום המותר של הרפידה הוא 7 מילימטר זו טעות. אני חושב שאתה לא יורד לסוף דעתי.

ראה כיצד הייצרן מגדיר את מינימום הרפידה בקובץ עבור גולף דור 5.

אני ירדתי לסף דעתך והבנתי מצויין את צה שאתה אומר.

כמו שמאור רשם זה לא נכון ומטעה.

אבל לרשום כמו שאוטודטה רשמו "עובי מינימלי 7 מ"מ, למדוד כולל בסיס" זה בסדר. לא חייבים להתייחס לחומר בלימה בנפרד.

פורסם

אני חושב שבמצב הרפידה שצולמה על ידי פותח השרשור הרפידה לקראת סוף מצב יעילותה ,אך ניתן לסוע כך רק מעט מאוד ולא ניתן לחזות את משך הקילומטרים . זה נתון לשינוי הרבה דברים כמו התנהגות נסיעת הנהג ואיכות הרפידה הקיימת

לכן מוסך רון פעל ביושר ובצדק שהמליץ להחליף ויש לכך גם מגוון סיבות שהחשוב בינהם שאנחנו בפתיחת עונת החורף וחשוב שיהיו בלמים כשירים 2. משמעת הישראלי בטיפול ברכב היא ירודה ולא אחראית ולכן הרבב לקוחות שנותנים להם צאנס לסוע עוד קצת ולחזור להחליף לא באמת יגיעו מתי שיגידו להם.

לכן חשוב האמינות והאכפתיות .

שורה תחתונה כל הכבוד מוסך רון

• תוכן חדש...