Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוהג על אוטומטית מזה כ-15 שנה, אחרי 25 שנה על ידנית (לא כולל לימודי הנהיגה).

בחו"ל נכנס לרכב הידני השכור, משלב ראשון ונוסע.

הבן הבכור שלי שנוהג על אוטומטית מאז הטסט - בדיוק אותו הדבר (בפעם הראשונה זה היה בהשגחתי כ-8 שים אחרי הנהיגה האחרונה בידני בטסט, אבל מאז שכר כמה פעמים בעצמו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא בטוח כי גיר ידני הוא כל כך כדאי. בנסיעות מהירות ממיר המומנט ננעל כך שהפסדי תה"ל אוטומטית נמוכים עד זניחים, בנסיעת פקקים הוא מעייף ומאמץ.

פורסם

בעולם של תיבות אוטומטיות כפולות מצמדים מתוחכמות וחכמות הטעה שגיר ידני חסכוני יותר מאוטומט כבר לא נכונה,

בן אדם לא יכול להיות בחיים יעיל כמו התיבות האלה מבחינת העברת הילוכים וניהול חיסכון בדלק ולכן הן לרוב יותר חסכוניים מאחיותהן הידניות.

לגבי הכיף מבחינתי גיר ידני זה אחד מהדברים שיותר כייפים בנהיגה ולכן אני לא מוותר עליו..היה לי DSG שהיה מגניב אבל לא כיף כמו תיבה ידנית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

מה שכן יכול לקרות ברובוטית הוא שיטוט בין הילוכים, אם כי זה יכול לקרות גם בידני, תלוי בנהג.

כלומר, אתה מאיץ והתיבה מעלה הילוך, והיא לא ״יודעת״ שתיכף תאט (בגלל האטה בקצב התנועה, עיקול) אז מורידה הילוך חזרה. אבל זו בעיה שניתן לפתור בקלות ברובוטית עם מעט תפעול ידני.

הבעיה האחרת, והיא זניחה, היא שהתיבה שוקלת קצת יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כפי שכתבו קודמי, בעידן של הגירים כפולי המצמד, אין עוד הצדקה תפעולית לגיר הידני (למעט מחיר זול יותר).

מעבר לכך, נסיעה יומיומית מרובת פקקים היא תענוג מפוקפק ביותר בגיר ידני.

פורסם

כלומר, אתה מאיץ והתיבה מעלה הילוך, והיא לא ״יודעת״ שתיכף תאט (בגלל האטה בקצב התנועה, עיקול)

בקרוב מאוד (בעצם יש כבר היום) מערכת GPS תשלוט גם על הגיר. היא תדע להודיע לגיר על שינוי בתוואי הדרך ולהימנע (או לבצע) העלת/הורדת הילוך.

פורסם

במידה והכיוון הוא רכב ב25K₪, שנתונים 2008 בקירוב.

יש אופציות מעניינות לרכבים עם

גירים כפולי מצמד אמינים..

ותודה.. הרגעתם אותי.

מאז כתיבת הפוסט לקחתי לחבר שלי את הפולו שנת 2001 הידנית ונסעתי עליה יומיים.

הגיר לא היה חברותי מדי אבל זה זה בהחלט שיפר את תחושת הבטחון שלי.

פורסם

ב 25 אלף ש"ח קנה אוטו ידני או אוטומטי פשוט "סטנדרטי" 4 הילוכים, תוך וויתור על 15-20% בצריכת דלק לעומת האופציה הראשונה.

אין "גיר כפול מצמדים אמין" בתקציב הזה.

פורסם

גיר אוטומטי יותר נוח ברוב המקרים, אך לגיר ידני קיים יתרון בולט מול אוטומט: אמינות.

לא יעזור שום דבר, כי אוטומט יותר מורכב טכנית.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

אם מאז שהוצאת רישיון נהגת רק באוטומט אז אולי שווה לך לקחת איזה רכב ידני להתנסות קצרה.

אני מניח שלא תהיה לך בעיה.

אני מכיר לא מעט שנוהגים רק על אוטומט למעט פעם במספר שנים ברכב שכור באירופה שם כמעט תמיד מקבלים ידני. והם לא מדווחים שהתפעול היה בעייתי בכלל או דרש התרגלות של מעבר לכמה דקות של הסרת חלודה.

פורסם
חסכון בדלק זניח. לגיר ידני אולי יש יתרון באמינות, אבל לא בטוח.

חד משמעית יש יתרון אמינות לגיר ידני. מדובר בגדול בגלגלי שיניים.... זה בהגדרה יותר פשוט ואמין מכל גיר שאינו ידני.

החסכון בדלק תלוי באיזה תיבה אוטומטית מדובר. לעיתים החסכון בדלק זניח (או כלל לא קיים) אך לעיתים מורגש בהחלט.

פורסם

אני הוצאתי רשיון לפני שנתיים וחצי על גיר רגיל ומאז הטסט לא נגעתי בידני. השבוע הייתי צריך להעביר חפץ גדול מאד ממקום למקום וחבר שלי השאיל לי טנדר ידני. לפני שהתחלתי לנסוע הייתי די במתח אבל ברגע שהתחלתי לנסוע הסתדרתי מצויין.

בקיצור, מהנסיון שלי, אין לך מה לדאוג.

פורסם
מתרגלים מהר רק השאלה מה הנהיגות שלך וכמה תחסוך מהמהלך הזה?

כי אני מבטיח לך אם אתה נוסע הרבה בפקקים, הדבר האחרון שתקבל מגיר ידני זה הנאה

זו אמרה שאנשים שנוסעים באופן קבוע על ידני בחיים לא יגידו.

אין שום הבדל בין ידני לאוטומט כשאתה נוהג על ידני לפחות כמה אלפי קמ בודדים כבר...

אתה לא מרגיש שום העברת הילוך שאתה מבצע, כמו שתגרד באף או תנעל את הטלפון לפני שאתה מכניס אותו לכיס, הרגל.

פורסם

^ להגיד שאין שום הבדל זה מופרך. אם יש תיבה ידנית טובה והנהג לא עייף/מרגיש טוב זה יכול להרגיש קרוב לאוטומט. בכל מקרה אחר מהמצב האידאלי שתיארתי ההבדל מורגש.

• תוכן חדש...