Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת, כל כך זר לי ואני מניח שכל אחד שנוהג על ידני יזדהה... כאשר אני מתיישב ברכב אוטומאט אני 'אוטומאטית' מניח את רגל שמאל על הברקס... מחפש את הדוושה :(

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי 13 שנה על ליסינגטומטיות, ובשנה האחרונה עם רכב פרטי ידני, עם גיר וקלאץ' מאד מאד נעימים לתפעול.

אני כן נהנה מהנהיגה בכבישים טכניים, ולו רק בגלל שזה יותר מאתגר. אין לי ספק שאני אהיה יותר מהיר אבסולוטית עם גיר דו מצמדי טוב, ואפילו עם גיר פלנטרי מהיר, אבל זה מוסיף עוד מימד טכני לנהיגה, וכשעושים אותו טוב זה נותן איזשהו סיפוק.

למזלי אין לי הרבה פקקים ביום יום, אבל כשמדי פעם אני נתקע בפקק בפרויד בעלייה אני די מקלל... אין מה לעשות זה לא כיף לעשות זינוקים בעלייה במשך 10-20 דקות, ומי שיגיד אחרת מרמה את עצמו.

יש עוד מצבים שזה מציק, נגיד כשאתה שותה פחית קולה וצריך יד אחת להגה ויד אחת לפחית, אתה צריך לשתות בהפוגות שבין העברות ההילוכים, ועוד כהנה וכהנה מצבים דומים.

אם הייתה לי ברירה של אותו רכב באותו מחיר, עם גיר ידני או עם גיר דו מצמדי עם תפעול מההגה, כאשר הוא באחריות למשך התקופה שאני מחזיק אותו - הייתי בלי היסוס הולך על הדו מצמדי. אבל בתקציב שהעמדתי לרכב מדובר ברכבים מחוץ לאחריות אז העדפתי ידני.

מבחינת חיסכון בדלק לדעתי דו מצמדי חסכוני אפילו יותר כי הוא מעלה הילוכים במצבים שאתה לא תעלה כי זה לא יהיה מוצדק מבחינת עלות/תועלת של עבודת קלאץ'. כשהרובוט עושה את זה - זה שקוף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מאחר והתקציב הינו 25אלף שקלים, אני הייתי בוחר תיבת הילוכים ידנית, משיקולי חסכון בדלק ואמינות.

אם הייתי גר באזור הררי ומרובה פקקים(חיפה למשל) יכול להיות שהייתי שוקל לקנות רכב אוטומטי.

אני כיום נוהג על ידני. בפקקים אני לא סובל מאחר ומתרגלים ולומדים לנסוע בצורה היעילה והנוחה ביותר.

זה בהחלט מעביר את הזמן מעט. לעומת זאת אם הייתי צריך לעמוד בפקק שעה הייתי מתחרפן, אבל למזלי אין כאלו באזור שלי.

אומנם לא נהגתי 10 שנים על אוטומט, אך לא נהגתי כשנה על רכב ידני מאז הוצאת הרישיון.

לאחר שנה קניתי את רכבי הראשון, הקלאץ' היה גבוה ולא הכי ידידותי. כמובן שבהתחלה היה לי קצת קשה אבל כמה ימים ספורים וחזרתי לעצמי. זה טוב לקחת את הרכב לסיבוב ולתרגל זינוקים בעלייה לפני שנכנסים למים העמוקים ועושים בו שימוש יום יומי.

בסופו של יום הייתי הולך על האקזמפלר השמור והאטרקטיבי ביותר שיהיה ניתן למצוא, לא משנה אוטומט או ידני.

אגב, מגיר ידני בהחלט תפיק הנאה אחרת ותזכה לחוות את עולם הרכב מנקודה שונה לגמרי.

פורסם

^

אני יכול להגיד לך שאני לא מסכים איתך..יצא לי לעמוד בפקקים מחרידים בעליות לירושלים עם רכב ידני ועם רכב אוטומט - ואחרי שהתרגלתי לידני מבחינתי ב2 הסוגים זה פשוט מעצבן..לא קיללתי יותר בגלל שאני על תיבת הילוכים ידנית.

בנוגע לפחית\בקבוק של משקה והעברת הילוכים? אם הבקבוק או הפחית לא מלאים עד הסוף אפשר בכיף לנהוג בידני לשתות ולהעביר הילוכים בלי שום בעיה! מעבירים הילוכים עם 2 אצבעות והכל בסדר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
^ להגיד שאין שום הבדל זה מופרך. אם יש תיבה ידנית טובה והנהג לא עייף/מרגיש טוב זה יכול להרגיש קרוב לאוטומט. בכל מקרה אחר מהמצב האידאלי שתיארתי ההבדל מורגש.

לא מופרך.

נהגתי משהו כמו 750 אלף ק"מ במכוניות ידניות ואני גם אומר שאין שום ההדל ברגע שאתה מספיק מיומן ומתרוגל.

אני נוהג בערך 50.000 ק"מ בשנה 3-5 שעות ביום בבמוצע. לא יכול לאמור שהגיר הידני משפיע על עייפות באופן כלשהו יותר מאוטומטי.

לא רואה סיבה לשלם שקל יותר על גיר אוטומטי, לא בקניה ולא בתחזוקה. פשוט זה מרגיש לי מבחינת נהיגה אותו דבר בדיוק. רק שבידני אין רעידות בזינוק, אין השהיה במעבר בין הילוכים, אין החלפות הילוכים מוקדם מידי ואין תקלות יקורת.

פורסם
חד משמעית יש יתרון אמינות לגיר ידני. מדובר בגדול בגלגלי שיניים.... זה בהגדרה יותר פשוט ואמין מכל גיר שאינו ידני..

גם גיר ידני יכול להתפגר. זה מתחיל עם מסנכרנים שהולכים (ואז צריך לעשות דאבל קלאץ' בהעברות הילוכים, אחרת הילוכים לא נכנסים), ממשיך בחלקי מנגנון העברה שנשחקים (ואז צריך לתפוס את ההילוכים עם ידית שמטיילת בכל הקבינה), ונגמר בגלגלי שיניים שנשחקים. אה, ויש גם קלאצ'ים שצריך להחליף מדי פעם.

ויש גם את הנזק למנוע, שנהג לא מיומן יכול לגרום לו עם תפעול לא נכון של ההילוכים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני נוהג משנת 1986. ב 15 השנה האחרונות על אוטומט. אבל בכל נסיעה משפחתית לחו"ל, לאירופה, בלי יוצא מן הכלל, ששוכרים רכב, אני לוקח רק ידני. נהנה מהמומנט, "לקרוע" את הרכב (שכור.. מותר לא ...) לשחק עם ההילוכים ולהרגיש קצת כמו שומאכר... אבל מספיק פקק אחד בדרך שאני מתחיל לסנן איזה קללה עסיסית שככואבת לי הרגל מהקלאץ והיד מההילוכים (מה לעשות.. הגיל...)

למרות ההנאה, תמיד שאני חוזר למכונית הפרטית האוטומטית אני שמח שביום יום, בשגרה, בכבישי ישראל הנחותים והפקוקים אני נוהג על אוטומטית משעממת. החיים בשגרה, לדעתי הרבה יותר קלים עם רכב אוטומטי, ולי זה שווה את המחיר (השולי) בצריכת הדלק הגבוהה יותר בהשוואה לידניות.

ואגב - הילוכים זה כמו לרכב על אופנים - אף פעם לא שוכחים.

לי קורה משהו מוזר שאני חוזר לנהוג על אוטומטי - התנועה של לחיצה על הקלאץ והחלפת ההילוכים נשארת ואני מוצא את עצמי מחפש את הקלאץ ושולח את היד שהטורים עולים להחליף הילוך. תמיד קורה ותמיד משעשע

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

הקטע של "לא שוכחים - כמו אופניים" מזכיר לי שלמרות שעברו 15 שנה שבהן לא נסעתי על ידני, כשחזרתי לזה אז האינסטינקטים שלי גרמו לי לנסות ללחוץ פנימה את ידית ההילוכים בכל פעם שרציתי להכניס לרוורס כי ככה זה היה ברכב מלפני 15 שנה למרות שבחדש זה לא קיים...

פורסם

לאחר 5 שנים עם רכבי ליסינג אוטומטיים ניסיתי לחזור לחוויה הנקראת גיר רגיל אך לצערי התחילו לי כאבים בברך! אז נאלצתי למכור את הרכב והחלפתי לאוטומט. זה קרה בהפתעה מוחלטת. אני אדם צעיר ובריא יחסית. טפו טפו.. אז יש ממי להשאיל רכב עם גיר ידני למספר ימים/שבועות, זה מעולה.

פורסם
לאחר 5 שנים עם רכבי ליסינג אוטומטיים ניסיתי לחזור לחוויה הנקראת גיר רגיל אך לצערי התחילו לי כאבים בברך! אז נאלצתי למכור את הרכב והחלפתי לאוטומט. זה קרה בהפתעה מוחלטת. אני אדם צעיר ובריא יחסית. טפו טפו.. אז יש ממי להשאיל רכב עם גיר ידני למספר ימים/שבועות, זה מעולה.

גם לי התחילו כאבים אחרי הקניה של הגטס בערך חצי שנה לאחר מכן...

במקום לוותר על הרכב, טיפלתי בבעיה.

היום אין כאבים גם בנסיעה של 6 שעות רצוף.

פורסם
גם גיר ידני יכול להתפגר. זה מתחיל עם מסנכרנים שהולכים (ואז צריך לעשות דאבל קלאץ' בהעברות הילוכים, אחרת הילוכים לא נכנסים), ממשיך בחלקי מנגנון העברה שנשחקים (ואז צריך לתפוס את ההילוכים עם ידית שמטיילת בכל הקבינה), ונגמר בגלגלי שיניים שנשחקים. אה, ויש גם קלאצ'ים שצריך להחליף מדי פעם.

ויש גם את הנזק למנוע, שנהג לא מיומן יכול לגרום לו עם תפעול לא נכון של ההילוכים.

כל זה יכול לקרות אבל נדיר. או אחרי שימוש לא נכון או אחרי ק"מ גבוה מאוד.

בגיר ידני אין חיישנים, אין מחשב ניהול, אין לחץ שמן, אין פילטר שמן, אין טמפרטורה גבהה, אין מערכת קירור, אין מצמדים, אין בלוק הידראוולי, אין שסתומי בקרה.

רק מערכת מכאנית, פשוטה וחסונה יחסית. קיימת ללא שינוים משמעותיים כבר המון שנים.

קלאץ' כן, זה חלק מתכלה. אבל יש לך יותר שליטה על הבלאי של הקלאץ' לעומת קלאץ' או קלאצ'ם בגיר רובוטי. אצל נהג מיומן קלאץ' מחזיק מאות אלפי ק"מ.

פורסם

my 2 cents...

מעל 9 שנים נהגתי ברכבים ידניים בלבד, שמתוכם 5 שנים של נסיעות של מעל 100ק"מ ביום.

(בשנתיים האחרונות עם פיג'ו 208 ידנית חדשה, שאגב התיבה הידנית שלה מאוד נוחה ונעימה!)

ממש לאחרונה עברתי לפיג'ו 206 אוטומטית ואין ספק שמאז המעבר לאוטומט אני יותר רגוע בכביש, במיוחד בפקקים.

בהתחלה ממש הרגשתי הקלה כשנכנסתי לפקקים עם הגיר האוטומט.

הצורך לתפעל ללא הפסקה את הגיר והקלאץ' בפקקים זה פשוט לא הדבר הכי כיף, וגם עשוי בעקיפין להעלות את רמות העצבים... :mad:

פורסם (נערך)
הקטע של "לא שוכחים - כמו אופניים" מזכיר לי שלמרות שעברו 15 שנה שבהן לא נסעתי על ידני, כשחזרתי לזה אז האינסטינקטים שלי גרמו לי לנסות ללחוץ פנימה את ידית ההילוכים בכל פעם שרציתי להכניס לרוורס כי ככה זה היה ברכב מלפני 15 שנה למרות שבחדש זה לא קיים...

לפני כחודש שכרתי רכב בבלגיה - קיבלתי Renault Espace. לא הצלחתי לשלב הרברס, עד שנזכרתי ברנו 19 שהיה לאבא שלי לפני 25 שנה, שבו כדי לשלב רברס היה צריך להרים טבעת על ידית ההילוכים. אבל גם הזכרון הזה חזר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קלאץ' כן, זה חלק מתכלה. אבל יש לך יותר שליטה על הבלאי של הקלאץ' לעומת קלאץ' או קלאצ'ם בגיר רובוטי. אצל נהג מיומן קלאץ' מחזיק מאות אלפי ק"מ.

גם אצל מורי נהיגה, למשל, הוא יכול להחזיק הרבה זמן.

אז נכון, תיבה ידנית אמינה יותר וזולה יותר, אבל אין לי ספק שאם הזמן התיבות הרובוטיות (והרציפות) ישתפרו עד כדי קיזוז היתרונות הללו גם כן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מקווה מאוד, שעוד עשר-עשרים שנה, תיבת הילוכים תיעלם לגמרי, ונהיה עם רכבים חשמליים עם מנועים בתוך גלגלים.

אגב הקונספט של מנוע תבערה פנימית מניע את הגנרטור שמספק חשמל למנועי גלגלים גם יכול להיות נחמד, כאשר המנועים החשמליים יכולים לפעול על סוללה, ומנוע ת"פ נכנס לפעולה רק אם יש צורך להטעין אותה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...