Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

משתף בחוויה די מצערת שקרתה לי.

קניתי לפני כשנה בערך את הרכב, במיידי לקחתי ליישור קו - קראתי באינטרנט על מצתים מסוג מסוים

LASER IRIDIUM של NGK, הבנתי שמצתים איכותיים ו"מתאימים" למנוע שלי.

לאחר כמה זמן הרגשתי שהרכב לא מתנהג כפי שאמור להתנהג, לא חד מספיק, לא מגיב מספיק מהר, תחת עומס - מתקשה יחסית להאיץ, לא אופייני לרכב כזה במיוחד שראיתי לידי ברמזורים או בכביש מכוניות זהות שפשוט עפו לידי במהירות.

לקחתי על עצמי לחקור את הבעיה, חשדתי בשלל רכיבי הרכב, לאחר חיבורים למחשבים במספר מוסכים התגלו שאין תקלות ותמיד אמרו לי שהכל תקין והכל בסדר גם לאחר נסיעות מבחן - אפילו שהצהרתי בבירור שהרכב לא מגיב טוב.

בזמנו לא חשבתי בכלל ללכת לכיוון המצתים "המומלצים".

כבר הייתי על סף ייאוש ומכירת הרכש שלמען האמת - כמעט ולא נהניתי ממנו.... הגעתי לבחור - כנראה היחיד שנתקלתי בו שאכן מומחה במזדות.

במסגרת טיפול שגרתי שביצעתי ובדיקה של הפלגים - הוא ישר העיר לי שהמצתים לא מתאימים בכלל למנוע 2.0 של מזדה, היות והמחט של המצת עבה מידי והניצוץ לא מספיק חזק, שתקתי, הוא המשיך להסביר את התופעות שנגרמות והוא דייק בכל מה שחוויתי ושאף אחד אחר במוסכים מורשים וכאלה שמתיימרים להיות מומחים לא גילה.

החלפתי כמובן את המצתים לפי המלצתו למצתי אירידיום מקוריים של מזדה ולקחתי את הרכב לנסיעה לאחר מכן.

אפשר להגיד שהרכב התעורר!! שאשכרה התלהבתי כמו ילד קטן, כל נגיעה בדוושה מביאה תגובה מיידית, תאוצה חזקה ובריאה, מנוע שקט יותר וצריכת דלק מתונה יותר בנסיעה רגילה.

מאז אני פשוט מבסוט עד הגג ובחרתי להישאר עם הרכב.

לכל מי שמתעניין במק"ט של המצתים או נמצא בהתלבטות - אני ממליץ לכם בחום להחליף למצתים הבאים:

L845-18-110

אל תשימו שום דבר אחר במנוע אחרת הצריכת דלק והביצועים ייפגעו.

בהצלחה.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

תודה על השיתוף, אבל אין צורך לשלם כפול על מצתים מקוריים,

רק צריך לוודא לפי אוטודאטה מה דגם המצת שמתאים למנוע, להזמין NGK או DENSO מאיביי, וזה הכל.

Stay Dirty

פורסם

אני מבין את מה שאתה אומר, כביכול NGK מציעים מצתים יותר טובים שיכולים להוציא מהמנוע שלך יותר, אם כך זה היה היצרן היה בוחר להשתמש בהם.

למשל ברכב שלי היצרן השתמש באירידיום, אבל ברכב שהיצרן שם את הסדרה הרגילה, אין שום טעם לשים משהו אחר, במקרה הזה זה פגע, במקרה אחר זה לא נותן כלום מלבד כסף לחברה.

מאוד קשה למצוא בעיה כזאת, קשה לחשוד במצתים במיוחד שהחלפת לא מזמן ושמת את ההכי טובים, נראה לי שאתה צריך לציין את שם המוסך על גבי הפורום ולפרגן לו, נשמע לא פשוט בכלל לאבחן את זה.

Miata ND2

פורסם

כמה עצוב ולא הגיוני להגיע למורשים שהם האבא והאמא של הרכבים בהם הם מתמחים ופשוט לגלות שהם לא ממש יודעים לאבחן את הבעיה במדוייק. מגיע שאפו ענק לאותו מוסך שהבין ואיבחן נכון!

פורסם

זה היה בחור שעובד במוסך מורשה של מאזדה בצומת לב המפרץ,

וכן, המון "מומחים" לא מבינים שיט מהחיים שלהם, ורוצים רק לקחת ממך כסף, אנשים לא מבינים כל כך והם ישר עולים על זה ודוחפים לך בעיות לאוטו.

עכשיו אני רגוע לאחר שהנושא הציק לי המון המון זמן.

Xpeng P7 LR - For me

פורסם

קראתי באינטרנט על מצתים מסוג מסוים

LASER IRIDIUM של NGK, הבנתי שמצתים איכותיים ו"מתאימים" למנוע שלי.

איזה דגם/מספר קטלוגי היו המצתים חלופים?

איפה קניתה אותם?

פורסם

איזה שנה הרכב?

האם אפשר להרכיב, מצתים רגילים תואמים במקום אירדיום, ולהחליף כל טיפול או 2 טיפולים?(אפילו שזה לא משתלם כספית, נגיד אתה רוצה למכור את הרכב, או שכרגע אין תקציב, אז לבינתיים יעשו את אותה עבודה כמו אירדיום?)

לדעתי במוסך אפילו לא טרחו להוציא את הפלאגים, לראות מה מצבם ודגם, הם הורכבו בחברה או שככה קנית את הרכב?

פורסם

אפשר לשים הכל

בגדול אירידיום שווה את הכסף פשוט כי לא יתעסקו עם המצתים יותר מדי (צריך לשלם על עבודה וגם לקוות שמישהו בטעות לא יהרוס את ההברגה או משהו דומה)

אם בעיית התקציב שלך היא מצתים או שאתה רוצה למכור למישהו ולהגיד שעשית את זה ולהוריד את מחיר המצתים ממחיר המכירה זה דבר אחד, אחרת זה פשוט לא יפה

איזה שנה הרכב?

האם אפשר להרכיב, מצתים רגילים תואמים במקום אירדיום, ולהחליף כל טיפול או 2 טיפולים?(אפילו שזה לא משתלם כספית, נגיד אתה רוצה למכור את הרכב, או שכרגע אין תקציב, אז לבינתיים יעשו את אותה עבודה כמו אירדיום?)

לדעתי במוסך אפילו לא טרחו להוציא את הפלאגים, לראות מה מצבם ודגם, הם הורכבו בחברה או שככה קנית את הרכב?

פורסם
אפשר לשים הכל

בגדול אירידיום שווה את הכסף פשוט כי לא יתעסקו עם המצתים יותר מדי (צריך לשלם על עבודה וגם לקוות שמישהו בטעות לא יהרוס את ההברגה או משהו דומה)

אם בעיית התקציב שלך היא מצתים או שאתה רוצה למכור למישהו ולהגיד שעשית את זה ולהוריד את מחיר המצתים ממחיר המכירה זה דבר אחד, אחרת זה פשוט לא יפה

תודה. אין לי אירדיום שואל לידע כללי.

פורסם

מאוד מומלץ לשים אירידיום במנוע הזה, יש לי כזאת בדיוק בבית, כשקניתי הייתה עם מצתים פשוטים יחסית, שמתי אירידיום והשיפור מורגש, גם אירידיום מחזיקים כמעט כפול ממצתים אחרים. הדגם של האירידום שונה מה2.0, תשים לב שזה מתאים לך אם אתה קונה לבד, במורשה יודעים מה לשים.

על איזה שנה וצורה מדובר?

מה לגבי פלאגים של מנוע 1600 דור שני?

פורסם

צריך להיזהרכ מהדברים האלה, ואת האמת - כבר שמתי לב איך מזהים אנשים לא מקצועיים, בעיקר לא מסתכלים עליך שהם אומרים מה הבעיה של האוטו........

Xpeng P7 LR - For me

• תוכן חדש...