Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביידן בודק את הבית החדש שלו...

image.thumb.png.9f815e0f71ab768c9362f5bc50f39615.png

סתם, סתם שיזכה לשנים ארוכות. 

מסתמן שאפשר לקחת את כל הסקרים ולנגב איתם את התחת.

בקיצור הפנטזיה הדמוקרטית לניצחון ב-landslide נמחקה. אם הם ינצחו זה יהיה בנקודות בלבד וגם זה בספק גדול. 

• מצחיק 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)

בינתיים בזהירות מתבקשת זה נראה נוטה באופן דיי כבד לטראמפ.

אמנם התוצאות הבטוחות מראות 236-213 לטובת ביידן כרגע (צריך 270 אלקטורים בשביל רוב) אבל במדינות שעוד לא סיימו הצבעות יש יתרונות גדולים לטראמפ:

בג'ורג'יה (16 קולות אלקטורליים, יתרון של 2.3M מול 2.2M אחרי ספירת 93% מהקולות)

ויסקונסין (10 קולות אלקטורליים, יתרון 1.5M מול 1.4M אחרי ספירת 92% מהקולות).

מישיגן (16 קולות אלקטורליים, 2M מול 1.7M אחרי ספירת 72% מהקולות).

פנסילבניה (20 קולות אלקטורליים, 2.9M מול 2.2M אחרי ספירת 64% מהקולות).

צפון קרוליינה (15 קולות אלקטורליים, 2.7M מול 2.6M אחרי ספירת 94% מהקולות).

אלסקה (3 קולות אלקטורליים, 70K מול 40K אחרי ספירת 32% מהקולות)

מבחינת ביידן במדינות שעדיין לא סגורות הוא מוביל בנוודה (6 קולות אלקטורליים, יתרון של 550K מול 520K אחרי ספירת 67% מהקולות) ובמיין (4 קולות אלקטורליים, 380K מול 310K, אחרי ספירת 85% מהקולות).

ביידן צריך עוד 34 אלקטורים כשהפוטנציאל שלו מצומצם מאוד, טראמפ אמנם צריך עוד 57, אבל נראה שנוטים לכיוונו 77.

עוד צריך לשים לב שבמיין זה לא Winner takes all, אלא חלוקה של ה-4 קולות האלה.

אנקדוטה - בדומה ל-2016 ה-Popular Vote (שלא רלוונטי בשיט) נוטה לביידן עם יתרון של כמיליון וחצי קולות (בינתיים)

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגמרי. כזה פספוס מטורף. עכשיו מתחילים עם התירוצים "אוי זה בגלל COVID". נו באמת. תבינו כל המודלים שלכם, תחזיות על סמך בורסה, נבואות סלבס, כל המומחים בגרוש האלה שהם מראיינים עם המודלים המטופשים שהם המציאו במרתף של הבית שלהם לא שווים כלום. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הוא רוצה שיזרקו את הקולות שהגיעו בדואר לפח בטענה שהם מזוייפים. 

מעניין שאין עדיין הכרעה בג'ורג'יה וצפון קרוליינה. אם הוא מפסיד שם זה game over עבורו. אם הוא מנצח מספיק שהוא יקח את ויסקונסין + מישיגן והוא זוכה בקדנציה נוספת גם ללא פנסילבניה. בויסקונסין יש לו סיכוי לזכות כי יש שם קהילה יהודית גדולה.

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם (נערך)

עדכון - נראה שביידן לקח את כל מיין והגיע ל-238., עדיין חסר לו 32, ועל הפרק אצלו נוודה עם ה-6 אלקטורים שלה. יכול להביא עוד 26 ממדינות שנראות בכיוון אדום?

בינתיים גם מה קורה בסנאט:

47 לרפובליקנים, 45 לדמוקרטים, 2 עצמאיים

אין תוצאות עדיין:

באלסקה (דן סאליבן הרפובליקני שמכהן כרגע מוביל עם 61.7% מול 33.7%) - נספרו כמעט 39% מהקולות

בג'ורג'יה (סיבוב שני יהיה בין רפאל וורנוק הדמוקרטי שקיבל 32% מהקולות לקלי לאופר הרפובליקנית שמכהנת כרגע שקיבלה 26.5% מהקולות, אבל השפן בכובע זה שדאג קולינס הרפובליקני לא עולה לסיבוב השני, ולכן רוב הקולות שלו כנראה יילכו לקלי).

עוד בג'ורג'יה דיוויד פרדו הרפובליקני המכהן מוביל 50.8% מול 46.9% על ג'ון אוסוף הדמוקרטי, לאחר ספירת 85.5% מהקולות.

במיין סוזן קולינס הרפובליקנית המכהנת מובילה 50.7% מול 42.7% על שרה גדעון, לאחר ספירת כמעט 85% מהקולות.

במישיגן מסתמן מהפך כשג'ון ג'יימס הרפובליקני מוביל 53.6% מול 44.5% על גארי פיטרס הדמוקרטי המכהן, לאחר ספירת 68% מהקולות.

הסנאטור האחרון ככל הנראה ת'ום קולינס הרפובליקני המכהן עם 48.7% מהקולות מול קאל קנינגהם הדמוקרטי עם 46.9% מהקולות, וזה לאחר ספירת 100% מהקולות, אבל ללא הכרזה רשמית עדיין.

כלומר מסתמן שכל ששת הסנאטורים הנותרים יהיו רפובליקנים מה שיביא ל-53-45-2.

עמדו לבחירה 35 סנאטורים (מתוך 100) הפעם, ואם זה יסתיים ככה אז נראה שהרפובליקנים הפכו את אלבמה (הוכרז), מישיגן (כנראה), קנזס (הוכרז)

בעוד הדמוקרטים הפכו את קולורדו, אריזונה וכנראה עוד מדינה שפספסתי איפשהו

בבית הנבחרים יש 435 נבחרים, צריך 218 לרוב, לפני הבחירות היה 197 לרפובליקנים מול 232 לדמוקרטים.

כרגע הדמוקרטים מובילים 180 מול 173, הדמוקרטים צריכים עוד 38 ולפי התוצאות החלקיות הם מקבלים 35, הרפובליקנים צריכים עוד 45 ולפי התוצאות החלקיות הם מקבלים 44, יש גם את הוואי עם שני הנבחרים שלה ששם עוד לא התחילה הספירה בכלל

לפני 15 דקות, SchnitzelLova כתב:

מעניין שאין עדיין הכרעה בג'ורג'יה וצפון קרוליינה. אם הוא מפסיד שם זה game over עבורו. אם הוא מנצח מספיק שהוא יקח את ויסקונסין + מישיגן והוא זוכה בקדנציה נוספת גם ללא פנסילבניה. בויסקונסין יש לו סיכוי לזכות כי יש שם קהילה יהודית גדולה.

בשתיהן כרגע ספרו 94% מהקולות

בג'ורג'יה הוא מוביל ב-100K קולות, בצפון קרוליינה הוא מוביל ב-80K קולות.

הן גם הצמודות ביותר מבחינת אחוזים כרגע, עם 50.5% - 48.3% ו-50.1% -48.7%.

במדינות האחרות שעדיין לא סגורות ההובלה גדולה יותר למעט נוודה שהולכת כנראה לביידן

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ביידן בנה על מישיגן, וויסקונסין ופנסילבניה, שב-30 שנים האחרונות נחשבות לדמוקרטיות והתהפכו רק בבחירות האחרונות, בתקווה שיתיישרו בחזרה. בפנסילבניה נראה שזה כבר לא יקרה, בשתי האחרות עדיין יש לו תקווה. בנבאדה הוא ציפה לנצח (אבל הספירה שם עדיין צמודה..). בג׳ורג׳יה באופן מפתיע המירוץ עדיין צמוד (ביידן בעצמו הודה שהוא לא ציפה לכך).

אין ספק שזה רחוק מאוד מהניצחון הסוחף שציפו (או קיוו?) לו במחנה של ביידן. לפי הנתונים כרגע, אכן נראה שסיכוי גבוה יותר שטראמפ ינצח. אבל הכל עוד יכול להשתנות...

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

הדמוגרפיה משתנה. אוהיו הפכה ממדינה מתנדנת למדינה שנוטה באופן מובהק לצד הרפובליקני. יש מצב שגם וינסקונסין הופכת לרפובליקנית. מצד שני ג'ורג'יה וצפון קרולינה נוטות באופן מפתיע לכיון הדמוקרטים. 

בקיצור מירוץ מאוד צמוד ומפתיע. שום דבר ממה שחשבו לא התגשם. 

פורסם

בפנסילבניה הפער באמת נראה בלתי ניתן להפיכה (55.7% - 43.1%, 3M מול 2.3M קולות בערך), למרות שזה רק 64% מהקולות. כלומר יש על השולחן עוד בערך 3 מיליון קולות, וביידן צריך מתוכם כמעט 2 מיליון (1.85M ליתר דיוק).

בכלל נראה שכדי לנצח טראמפ צריך רק 33% מהקולות שנותרו בג'ורג'יה, 21% מהקולות שנותרו בויסקונסין, 40% מהקולות שנותרו במישיגן, 52% מהקולות שנותרו בנוודה, 38.5% מהקולות שנותרו בפנסילבניה, 39% מהקולות שנותרו בצפון קרוליינה, ו-42.5% מהקולות שנותרו באלסקה.

ויסקונסין נראית אצל טראמפ (ביידן כנראה לא ייקח שם 80% מהקולות שנותרו), ג'ורג'יה גם לא סביר (67% מהקולות שנותרו).

ביידן לעומת זאת, אם נניח שנוודה אצלו (ויש לו 244 אלקטורים, חסר לו עוד 26 אלקטורים).

עדיין צריך בערך 60% מהקולות שנותרו ב-2 מתוך ה-3 האלה: מישיגן, פנסילבניה, וצפון קרוליינה.

כלומר כדי לנצח הוא חייב גם לנצח בנוודה שהוא צריך 48% מהקולות (שזה סביר), וגם 60% או 61% מהקולות בשתי מדינות שבהן טראמפ מוביל כרגע.

צפון קרוליינה כבר עם 94% ספירה, מתוך 344 אלף קולות שלא נספרו הוא צריך בערך 210 אלף! זה נראה לא סביר סטטיסטית.

בפנסילבניה הוא צריך מיליון ו-815 אלף קולות מתוך 3 מיליון, במישיגן הוא צריך 700 אלף קולות מתוך מיליון ו-150 אלף קולות שנותרו לספירה.

אם נניח שצפון קרוליינה אבודה לביידן, הוא צריך גם את פנסילבניה וגם את מישיגן ובנוסף 255 אלף קולות מתוך ה-535 אלף שנותרו לספירה בנוודה.

פשוט זה לא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש מהפך ויסקונסין נוטה קצת לכיון של ביידן אחרי ספירה של 95% מהקולות. כנראה התחילו לזרום קולות ממילווקי (העיר הגדולה). הפער עומד בסך הכל על 9,000 קולות לטובתו של ביידן. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

כרגע בויסקונסין ביידן מוביל ב-9K קולות בלבד, כשנותרו עוד בסה"כ 165K קולות שלא נספרו, טראמפ צריך 87K מהם וביידן 78K מהם, זה צמוד צמוד.

עוד עדכון זה במישיגן, 80% מהקולות נספרו, טראמפ עדיין מוביל, והוא צריך 424K קולות מתוך מיליון וקצת, ביידן צריך 642K קולות כדי לנצח שם.

אם נניח שויסקונסין נפלה ביחד עם נוודה לביידן (238 שיש לו + 6 נוודה + 10 ויסקונסין) מגיע ל-254, צריך עוד 16 לפחות.

זה אומר שחייב את ג'ורג'יה, מישיגן או פנסילבניה, בג'ורג'יה צריך 67% מהקולות שלא נספרו, במישיגן 60% מהקולות שלא נספרו, ובפנסילבניה צריך 61% מהקולות שלא נספרו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני סתם משחק במספרים ו-What ifים שונים.

גם ככה לאט לאט נסגרים ענפים בעצי האפשרויות

ליאור