Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

הוא סיפר בדיחה/התלוצץ.

אני יכול לנסח את הדוגמא שהבאתי בסגנון הלצה.

זו לא הנקודה שלי.

אתה לקחת את הדוגמה הספציפית הזו וניסחת מניפסט מתבכיין על דור שברירי שלא יכול להתמודד עם דעות שונות, בו בזמן שלך קשה להתמודד עם זה שהזיזו לך את הגבינה ודורשים ממך לקחת אחריות על מה שאתה אומר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אתה לא נפגע מזה אז הכל בסדר?

שאל יהודים חרדים שחטפו מכות משחורים, ברחובות ברוקלין בשנים האחרונות, אם הם נפגעים מזה.

שמע איזה קפיצה נתת פה.
אותו בכיר שפוטר לא נתפס על זה שהוא אנס 30 אחוז מעובדות אפל, כולה סיפר בדיחה בסרטון בטיקטוק.
אם לברון היה תוקף בעצמו יהודים, וואלה, יש פה עניין. אבל גם הוא סתם רשם משפט מטומטם. 
זה שיהודים הותקפו על ידי שחורים לא קשור לעניין פה, הם פושעים שצריכים לשבת בכלא. כמו שחורים שיורים על שחורים אחרים, כאלה שפורצים לחנויות ולוקחים מה שבא להם, ובן אם זה יהודי שעושה את זה.
הצבע לא משנה.

אשאל אותך שאלה שחצי קשורה לנושא, אם היום גבר מחליט להזדהות כאישה, אתה מוכן שהוא יייכנס עם הבת שלך בת ה-8 לשירותים בבריכה ציבורית?
כי הדור של היום הוא כל כך "Offended" ככה שאם תגיד לו שהוא גבר ולא אישה אתה בעצם פוגע בו בדיוק כמו המנכ"ל. מה תגיד על זה? שזה בסדר פה ולא בסדר שם?
איפה אתה שם את הגבול?

קח מקרה נוסף שמראה כמה החברה בארה"ב מטורללת:

כל הסטודנטים תוקפים לו את החיים, כל המקסיקנים מבסוטים עליו.

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

נגיד שסמנכל תנובה, אחרי עשרים שנה מוצלחות, היה אומר באירוע פרטי, שלדעתו האישית החרדים הם עלוקות ונטל על החברה הישראלית.

דווקא חשבתי שגם פה זה הולך לכיוון של ציצי. 🤣

זה לא מה שנאמר אבל, זה גם לא משתווה.

טראמפ אמר שהוא פשוט שולח יד ותופס בפות "יתנו לך לעשות מה שאתה רוצה" - וזה כאילו סערה וזה, אבל בסופו של דבר הכול בסדר.

ההוא אמר שהוא אוהב לשחק בציצי -פרפרזה מסרט קומדיה (נכון, ישן, לא שמעתי עליו בחיים) - בום - הביתה. 

אלה לא אמירות באותה הרמה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לקחת אחריות על מה שאתה אומר זה חשוב, אבל חשוב גם להבין את ההשלכות של תגובות קיצוניות כאלה כלפי דעות לא מקובלות והומור גרוע, גם על זה מישהו צריך לקחת אחריות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אשאל אותך שאלה שחצי קשורה לנושא, אם היום גבר מחליט להזדהות כאישה, אתה מוכן שהוא יייכנס עם הבת שלך בת ה-8 לשירותים בבריכה ציבורית?

ואתה מדבר על קפיצות לוגיות...

מה זה יכנס איתה לשירותים? לאותו התא? היא תשב איתה על האסלה? ברור שלא.

בתא ליד? מה אכפת לי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

ואתה מדבר על קפיצות לוגיות...

מה זה יכנס איתה לשירותים? לאותו התא? היא תשב איתה על האסלה? ברור שלא.

בתא ליד? מה אכפת לי.

אתה לא איתה בפנים (כי אתה מזדהה כגבר), כלומר הבת שלך יכולה להיות במצב שמסכן אותה.
כל אדם נורמלי יגיד אני אכנס אחריו וארסק לו 3 עצמות לפני שאתן לו להכנס איתה לתא, אבל בדור של היום? "זאת זכותו1111!!".
ולמה התעלמת מהסרטון?

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אני יכול לנסח את הדוגמא שהבאתי בסגנון הלצה.

זו לא הנקודה שלי.

אתה לקחת את הדוגמה הספציפית הזו וניסחת מניפסט מתבכיין על דור שברירי שלא יכול להתמודד עם דעות שונות, בו בזמן שלך קשה להתמודד עם זה שהזיזו לך את הגבינה ודורשים ממך לקחת אחריות על מה שאתה אומר.

אתה יודע מי מתבכיין?   זה שמחליט לרדת לפסים אישיים כי אין לו את היכולת לנהל דיון ענייני (אותי פיטרו מאפל?), או רוצה לפטר אנשים אחרים בחברה רק כי הם אמרו משהו שפגע לו בנפש העדינה שלו.

לכולנו יש נפילות, פליטות פה ורגעים פחות מוצלחים. החוכמה היא לא להפוך את זה להרגל ולדעת להתנצל/לקחת אחריות במידת הצורך. מצד שני, צריך גם לדעת לסלוח לאנשים על מעידות חד פעמיות.

אני, בניגוד אליך, לא ארוץ למשרד של ה-HR לבכות שאיזה מנהל אמר משהו פוגעני, ולבקש שיפטרו אותו (על פי התיאור שלך), בהנחה וזה מעידה חד-פעמית או בדיחה לא מוצלחת. אם זה יפריע לי, אז אגיד לו את זה ישירות.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

כל אדם נורמלי יגיד אני אכנס אחריו

*אחריה

חוץ מטרנסופוביה, אין לך פה שום טיעון ששווה בעיני לדון בו.

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

ולמה התעלמת מהסרטון?

כי לא בא לי לראות סרטונים עכשיו.

ולא בא לי לדון בכל מני מקרי קצה. לא יודע מה יש בסרטון, אבל תמיד יש כאלו שהולכים רחוק מדי.

לפני 7 דקות, gadik6 כתב:

אני, בניגוד אליך, לא ארוץ למשרד של ה-HR לבכות שאיזה מנהל אמר משהו פוגעני, ולבקש שיפטרו אותו (על פי התיאור שלך), בהנחה וזה מעידה חד-פעמית או בדיחה לא מוצלחת. אם זה יפריע לי, אז אגיד לו את זה ישירות.

צורת חשיבה של מישהו שרגיל להיות בעמדת כח, לא סובל מהטרדות וללא חשש מפיטורים או התנכלות.

לא לכל האוכלוסיה יש את הפריבילגיה הזו.

• רעיון גרוע 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

לא יודע מה יש בסרטון

בן אדם לבוש כמו מקסיקני (ויש גרסאות אחרות) מגיע לאנשים ושואל Do I offend you. חלק אומרים לו כן.

אז הולך לאותה קבוצה שהוא התחפש אליה ושואל את אותו הדבר והם אומרים לו "לא".

ולא לחצתי אפילו על הסרטון. אבל ראיתי משהו דומה וזה נראה ככה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

בן אדם לבוש כמו מקסיקני (ויש גרסאות אחרות) מגיע לאנשים ושואל Do I offend you. חלק אומרים לו כן.

אז הולך לאותה קבוצה שהוא התחפש אליה ושואל את אותו הדבר והם אומרים לו "לא".

ולא לחצתי אפילו על הסרטון. אבל ראיתי משהו דומה וזה נראה ככה.

טוב לדעתי כל העיניין של קלצ׳ורל אפרופריאיישן הלך רחוק מדי.

זה לא אומר שאני חושב ש״תרבות הPC״ הורסת את החברה ושאר הקלישאות. אני פשוט חושב שזה אוברשוט (מטוטלת) מהתרבות הפוגענית שהייתה פה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

זה לא אומר שאני חושב ש״תרבות הPC״ הורסת את החברה ושאר הקלישאות. אני פשוט חושב שזה אוברשוט (מטוטלת) מהתרבות הפוגענית שהייתה פה.

ועדיין קיימת.

לא חסרים עדיין גם מקרים שבהם מנהל בכיר מטריד או אונס עובדת, ופשוט משתיקים את האירוע בדרך כזאת או אחרת. יצא לי מספיק לקרוא על דברים כאלה ברדיט. איפה זה ואיפה PC.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

*אחריה

חוץ מטרנסופוביה, אין לך פה שום טיעון ששווה בעיני לדון בו.

זה ממש לא טרנסופוביה ואם זה מה שהבנת אז אתה בבעיה.
אם יגיע מישהו שמחליט להיות אישה, ייקח הורמונים, יחתוך לעצמו את הבילבל ויעשה לעצמו סיליקון בחזה, וואלה זה אישה אחושילינג מבחינתי (ע"ע דנה אינטרנשיונל, רומי אברג'יל וכל אלה), גם אם מבחינה מדעית מוחלטת הוא לא (כרומוזומים וכל זה אתה יודע).
אני מדבר איתך על מישהו שקם בבוקר ומחליט שהוא אישה, ומתפוצץ עלייך רק כי קראת לו "שומע אח יקר", והחלטת על דעת עצמך מה המגדר שלו. אלה פסיכופתים.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

גם אם מבחינה מדעית מוחלטת הוא לא (כרומוזומים וכל זה אתה יודע).

אני לא ביולוג, אבל קראתי מאמרים של ביולוגים מלומדים על זה שאין קריטריון מדעי חד משמעי להבחנה בין זכר לנקבה ושעל כל כלל, יהיו יוצאים מהכלל.

https://www.nature.com/articles/d41586-018-07238-8

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

אני מדבר איתך על מישהו שקם בבוקר ומחליט שהוא אישה, ומתפוצץ עלייך רק כי קראת לו "שומע אח יקר", והחלטת על דעת עצמך מה המגדר שלו. אלה פסיכופתים.

בכמה כאלו נתקלת בחיים שלך?

אתה ממציא פה איזו דוגמה קיצונית, בשביל להצדיק את תפיסת העולם שלך.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

אני לא ביולוג, אבל קראתי מאמרים של ביולוגים מלומדים על זה שאין קריטריון מדעי חד משמעי להבחנה בין זכר לנקבה ושעל כל כלל, יהיו יוצאים מהכלל.

באיזה ז'ורנל קראת את זה?   ויינט סיינטיפיק?

יש הגדרה מאוד ברורה מה זה זכר ומה זה נקבה. זה שלאחרונה מנסים למתוח או לשנות את הגבולות של זה לא אומר שזה נכון מבחינה מדעית. היוצאים מן הכלל, כאמור, לא מעידים על רוב האוכלוסיה.

אגב, גברים ונשים נבדלים לא רק באיברי הרבייה שלהם, אלא בעוד מגוון פונקציות פיזיולוגיות/ביולוגיות.

הנה, מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ייל:

https://medicine.yale.edu/news-article/what-do-we-mean-by-sex-and-gender/

"while most people are born biologically female or male, rare biological syndromes can result in genital ambiguity..."

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

https://www.nature.com/articles/d41586-018-07238-8

בכמה כאלו נתקלת בחיים שלך?

אתה ממציא פה איזו דוגמה קיצונית, בשביל להצדיק את תפיסת העולם שלך.

לא היה איזה מיקרה הזוי של גבר שהחליט שהוא אישה ותבע מכון להסרת שיער בשעווה ששירת נשים והוא דרש שהעובדת תסיר לו את השערות מהביצים?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...