Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו שרייד משנת 97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאבא שלי יש שכן שמוכר דייהטסו שרייד משנת 1997, יד 1 , מטופלת במורשה בלבד.

הרכב נסע 35,000 ק"מ בלבד ב 19 שנותיו .

ראינו ריג'קטים במבט ראשון של מצבר וצמיגים מיובשים.

הרכב נמכר בגלל שהבן אדם מאוד מבוגר וכבר לא מסוגל לנהוג, לכן הוא מציע אותו ב 5,000 ש"ח בלבד.

חשבתי לרכוש אותו (לאחר מיקוח, בכל זאת המצבר והצמיגים דורשים החלפה) כרכב שני במשפחה.

שאלתי היא : מה דעתכם על אוטו כזה ? יש לשים לב לעובדה שאצטרך טסט פעמיים בשנה החל מבעוד שנה.

אבל בכל זאת, האם כדאי ? מה צריך לבדוק ברכב כזה ? הוא כמעט ולא זז מהחנייה.

תודה לעונים,

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

הוא לא שווה 5000 ש"ח.

יש היום רכבים *חדשים* ב-46 אלף ש"ח. נראה לך שמשתלם לקנות מכונית בת 20 במחיר כזה?

נגיד אפילו תשלם לו 3000 ש"ח - במיידי תצטרך להחליף צמיגים ומצבר, סביר להניח שיש עוד לא מעט גומיות סדוקות ויבשות, צינורות עתיקים שאיבדו את הגמישות שלהם ועוד בעיות שיצוצו לאורך זמן.

סביר להניח שאתה תמצא את עצמך משקיע בגרוטאה הזו עוד ועוד כסף - כאשר עיקר הכסף הולך על עבודה של המוסך.

לכן - הרכב הזה צריך ללכת לאיזה מוסכניק, כזה שיודע לתקן ולסדר לבד בעלויות נמוכות, בלי לשבור קופת חיסכון.

פורסם

מדובר על מכונית פשוטה ואמינה ביותר (אבל גם על מכונית מיושנת ולא בסטנדרטים בטיחותיים מודרניים).

אני דוקא חושב שאחרי ישור קו קטן, המכונית יכולה לשמש אותך מספר שנים באמינות טובה.

:turn-l:
פורסם

אני לא חושב כמו דר סובארו.

הוא לא לא שווה 5,000 שח למי?

אני קניתי לפני 10 חודשים שרייד שנת 99 מיד ראשונה שנסעה 120,000 קמ וטופלה רק במורשה, נקנתה באזור ה 5,000 שח.

הרכב נתקע לי השבוע והסתבר שמדובר על בעיה במפלג ותוקן ב 200 שח. חוץ מזה על הדרך החלפתי בולמים קדמיים ב 600 שח וטיפול של החלפת שמנים ומסננים ב 300 שח. הרכב צריך לעבור השבוע טסט אז אעדכן בהמשך איך היה.

נראה לי עלות אחזקה סבירה ביותר ועדיין קצת רחוקה מ 46,000 שח שאפשר לקנות בהם רכב חדש.....

בעניין הבטיחות זה כבר סיפור אחר ופה תעשה את שיקולך.

פורסם

בסה"כ מדובר ברכב שיסע מראשון לציון לאיזור התעשייה בלוד על בסיס יומי.

לא מדובר ברכב שיגמע יותר מכך

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
בסה"כ מדובר ברכב שיסע מראשון לציון לאיזור התעשייה בלוד על בסיס יומי.

לא מדובר ברכב שיגמע יותר מכך

תנסה. במקסימום תבזבז קצת כסף ותתקע בצד הדרך מדי פעם. מה לא יותר כיף מלעמוד בשוליים עם רכב שהתחמם ולחכות לגרר.

פורסם

נראה לי עלות אחזקה סבירה ביותר ועדיין קצת רחוקה מ 46,000 שח שאפשר לקנות בהם רכב חדש.....

בעניין הבטיחות זה כבר סיפור אחר ופה תעשה את שיקולך.

הרכב החדש הגיע כדוגמא לפרופורציות.

הפעם האחרונה שמכרו רכב חדש ב-50 אלף שקל, זו הייתה הדייהו מאטיס וזה היה בשנת 2000 - דהיינו שווה ערך ל-65 אלף שקל של היום, פלוס מינוס.

אולי בזמנים ההם, הייתה הצדקה לרכוש רכב ב-5000 שקל ולזרוק על האחזקה שלו עוד כמה מאות שקלים בחודש.

כיום יש אפשרות לרכוש רכבים זולים מאוד - סוזוקי אלטו בת 6 או שברולט ספארק בת 5 יעלו קצת פחות מ-20K ובטוח שיהיו יותר אמינות ויותר נעימות ויותר בטוחות לנסיעה מכל שרייד בת 20.

פורסם

כשהתקציב הוא 5000 שקלים והאפשרויות הם לקנות מזדה או ניסאן או סוזוקי או כל רכב אחר באותו גיל עם 250 אלף ק"מ אז וודאי מדובר במשהו יותר טוב.

פורסם
כשהתקציב הוא 5000 שקלים והאפשרויות הם לקנות מזדה או ניסאן או סוזוקי או כל רכב אחר באותו גיל עם 250 אלף ק"מ אז וודאי מדובר במשהו יותר טוב.

מסכים. אם זה התקציב המקסימלי אז הסיפור אחר. כל רכב שתקנה יהיה גרוטאה גרועה, זו פשוט פחות גרועה מהשאר באופן משמעותי.

פורסם

תיראה בו נתמקד במחירים:

סוזוקי אלטו סופר שמורה יד 1 אפשר לקנות ב-24 אלף(לפני מיקוח), אני מניח שבעוד 3 שנים אתה תמכור אותה ב-10 אלף(במקרה הכי גרוע) ? זאת אומרת סביבות ה-14 אלף ירידת ערך ב-3 שנים.

אמינות -X

ביטוח - צד ג' שווה למה שתשלם על השרייד.

בשרייד- ירידת ערך לא קיימת.

זאת אומרת אתה משלם 14 אלף ל-3 שנים , או 4.5 אלף לשנה על בטיחות עדיפה הרבה יותר, באי צורך לטרטר את עצמך ל-2 טסטים בשנה, וככול הניראה על אמינות טובה יותר.

האם זה שווה את זה? רק אתה תוכל להחליט.

פורסם

אין שום סיבה, במידה ומערכת הקירור בסדר, שהוא ייתקע בצד הדרך רק כי זה אוטו ישן. שום סיבה. וגם למה שאחזקה של רכב ישן תגיע למאות שקלים בחודש? היא לא. טיפולים הבחור יכול להעזר בכנופייה.

סביר שיצטרך באיזשהו שלב להחליף (או לנקות, מה שעדיף ברכב עם כ"כ קצת קילומטרז') את הממיר הקטליטי.

הרכב רגיש מאוד למי ברז במערכת הקירור. צריך לבדוק בדיקת לחץ לראות שלא התפתחה קורוזיה וכן לבדוק שהרדיאטור לא סתום.

מכיוון שטופל במורשה ייתכן ולא עבר תחת חאפרים שדחפו למנוע שתן ירקרק במקום נוזל קירור... אבל מאוד רצוי לבדוק את זה.

ממליץ מאוד במידה ויירכש על ניקוי מצערת, החלפה מלאה של הנוזל, בדיקות - בייחוד בדיקת לחץ, סט צמיגים ומצבר טובים, וזהו. רכב לקנייה שגם לא נוסע כל כך גרוע בכלל.

פורסם

אם יוצאים מ-2 נקודות הנחה: הרכב טופל, ולקונה אין חשיבות לבטיחות החדשנית. יש נקודה שאני רוצה אולי להאיר: מציאת חלקי חילוף. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא חלפים לרכב מאוד ישן. אולי אני טועה.

פורסם

אני מסכים מאוד עם ד"ר סובארו,

כיום יש הצע ענק של מכוניות בנות שנתיים, שלוש ארבע במחירים זולים,

מגרשי הטרייד אין מלאים במכוניות, נכון שיש הרבה נוכלויות ורמאויות, אבל עדיף להשקיע ברכב חדש יותר שכבר ספג את ירידת הערך הגדולה .

לא הייתי נכנס להרפתקאה של רכב כמעט בן 20 ,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הנתונים של הרכב מבטיחים. אם הם אמיתיים והתקציב הוא באמת מוגבל ל 5000 אז לא נראית לי כמו עסקה רעה. בעיקר אם מתעלמים מתת סטנדרט בטיחות הרכב.

הייתי שואף ל 5000 כולל יישור הקו.

לא מסכים עם אבי בזל. זה שיש מכוניות שלמות ב 1000-2000 ש"ח לא אומר שהן שוות משהו.

• תוכן חדש...